Ar šitą kuri bandėte? Gruziniški
Skaniu receptuku radau butinai reiks pabandyti
QUOTE(Agniska @ 2009 01 07, 22:56)
Nebandžiau Kažkur, tiksliau kituose forumuose, skaičiau, kad pagal šitą receptą nelabai skanūs čenakai gaunasi.
Mano mėgiamiausi, kuriuos dažniausiai gaminu: apkepta mėsytė su prieskoniais, bulvės, morkos, daug svogūno arba poro. Viską dedu sluoksniais, ant dugno sviestas, morkos, paskui bulvės, mėsa, svogūnas, vėl bulvės, svogūnas. Uždedu grietinės, pabarstau džiovintais krapais. Ant bulvių sluoksnio beriu druską ir prieskonius pagal nuotaiką. Kepant mėsą atsiradusį sultinį išdalinu į kiekvieną indelį, dapilu vandenuko arba silpno sultinuko. Kepu apie 1val. Dažnai pilu vandens kiek daugiau, tai gaunasi karštas patiekalas su sultiniu. Į MB indelį dedu jelapeno, kaparėlių, nes jis mėgsta aštriau.
Kai kalba eina apie cinakus,man skaniausi budavo su aviena,bet,dabar jos nera parduotuvese.
Paprastai as ruosiuis maltos mesos darau nedidukus kamuoliukus{tarkim vistienos,farsa ruosiuosiu namuose pati},jeigu nebuna,pasitenkinu ir parduotuves.
Dedu paprikos,pupeliu cesnako,poro sviesto.
Pipiru,kario,ivairiu zoleliu.druskos.
Paprastai as ruosiuis maltos mesos darau nedidukus kamuoliukus{tarkim vistienos,farsa ruosiuosiu namuose pati},jeigu nebuna,pasitenkinu ir parduotuves.
Dedu paprikos,pupeliu cesnako,poro sviesto.
Pipiru,kario,ivairiu zoleliu.druskos.
na va regnos idomus receptas, o giedriaus_v na nezinau niekada nedariau idomu koks skonis na o su kapareliais irgi butu labai domu pabandyti, apie jos skaiciau nebloga info snata marijos puslapelyje, nes norejosi apie juos daugiau suzzinoti kad zalia nebuciau; o dar labai sknu su bulvemis zaliomis, mase tokia pati kaip blynamsar cepelinams, tik dar as i mase dedu koki parukyta mezgaliuka, mums su vistiena nelabai gaunasi ir tiesa pries pilant mase i cianakus juos sitepu renkytemis aliejumi, tuomet krastai labai graziai apkepair neprilimpa mase prie sonu.
QUOTE(georgiana @ 2009 01 07, 15:58)
aciu labai uz operatyvuma dirty_kiss, sdejau prie kompo ir mnkiau klavisus laukiau kad tik kas atrasytu, taigi lekiu gaminti bandysiu daryti taip:sprandine jau pasimarinavo 1val., ja as apkepsiu, tada desiu sluoksni raugintu kopusteliu, sluoksni bulviu ir vel mesyte, raugintus kopustelius ir bulves na dar ant virsaus kokia morkyte supjaustysiu, uzdesiu lauro lapa, pipiriuka, sultinio siek tiek, vandes siek tiek ir svoguno siek tiek, pabaigoje ketcupo uzpilsiu. Kaip manai ar busskanu tiesa kazin raugintus kopustus kiek laiko troskinti cianakinese
na dar neramu galejau daryti panasiai tik vietoj mesos deti rukytu desreliu bet namie neturiu, o uz lango puga siaucia tai kojas is namu bijau kisti
na dar neramu galejau daryti panasiai tik vietoj mesos deti rukytu desreliu bet namie neturiu, o uz lango puga siaucia tai kojas is namu bijau kisti
Kaip tik vakar perskaiciau sita receptuka, ir pasigaminau mesyte pakepinau, kopustus pakepinau, susluoksniavau cenakuose bulves, kopustus ir mesa gabaliukais, pribarsciau prieskoniu, i dugna idejau sviestuka ir uzpyliau viska vandeniu.Kokiai valandikei idejau i orkaite.Gavosi nuostabus troskinys
QUOTE(mantra @ 2009 01 08, 12:33)
Kaip tik vakar perskaiciau sita receptuka, ir pasigaminau mesyte pakepinau, kopustus pakepinau, susluoksniavau cenakuose bulves, kopustus ir mesa gabaliukais, pribarsciau prieskoniu, i dugna idejau sviestuka ir uzpyliau viska vandeniu.Kokiai valandikei idejau i orkaite.Gavosi nuostabus troskinys
saunu girdeti skanaus mes dar nuo vakar likucius dorojam
QUOTE(Ija27 @ 2009 01 08, 15:58)
o uztenka valanda partoskinti? koks karstis orkaiteje? as raugintus kopustus 2 val puode troskinu o cenakus tai net 2 val 230 laipsniuose
pilnai užtenka 1val. Karštis apie 200, tiksliai nepasakysiu, nes viryklė pas mane iš senesnių, ir ten I, II, III karščio padėtys reguliuojasi Tai kepu III padėtį nustačius
QUOTE(Ija27 @ 2009 01 08, 17:44)
reikes pabandyti, aciu
as troskinau asmeniskai 1 val ir 20 minuciu o valandos per mazoka as paragavau po 1 val. dar kietoki buvo tai dar dejau i orkaite trumpam, kepiau 220 karstyje
Mes darom labai paprastucius:
Čenachai
Sprandinė kiaulienos
bulves
morkos
cesnakai
bulijono kubeliai
Sprandine supjaustau gabaliukais ir apkepu su mesos prieskoniais.
i indelius dedu- mesyte, morkytes, bulves (kubeliais) ir viena kubeli bulijono.
Vandens pilu iki virsaus.
po mazdaug valandos dapilu vandens, nes buna isbege (mes megstam skystus).
istraukus dedu pjaustyto cesnako, palieku keliom min kad pritrauktu ir grietines sauksta...
laabai skaunu, db lapnojam net ausys linksta
Čenachai
Sprandinė kiaulienos
bulves
morkos
cesnakai
bulijono kubeliai
Sprandine supjaustau gabaliukais ir apkepu su mesos prieskoniais.
i indelius dedu- mesyte, morkytes, bulves (kubeliais) ir viena kubeli bulijono.
Vandens pilu iki virsaus.
po mazdaug valandos dapilu vandens, nes buna isbege (mes megstam skystus).
istraukus dedu pjaustyto cesnako, palieku keliom min kad pritrauktu ir grietines sauksta...
laabai skaunu, db lapnojam net ausys linksta