vakar gaminau naujame puode su skylute dangtyje. ankščiau nepildavau nieko į patiekalą, kaip ir minėjo Vilmoshka, mėsa prie šonų pridegdavo. vakar pyliau sultinio, kad apsemtų mėsą. na skylė dangtelyje nepamaišė, bet kad ir eitų garas pro jį nemačiau
su sultiniu buvo skaniau, nei be jo
QUOTE(krika @ 2008 10 16, 12:02)
vakar gaminau naujame puode su skylute dangtyje. ankščiau nepildavau nieko į patiekalą, kaip ir minėjo Vilmoshka, mėsa prie šonų pridegdavo. vakar pyliau sultinio, kad apsemtų mėsą. na skylė dangtelyje nepamaišė, bet kad ir eitų garas pro jį nemačiau
su sultiniu buvo skaniau, nei be jo
su sultiniu buvo skaniau, nei be jo
Svarbiausia, kad buvo skanu
QUOTE(Vilmoshka @ 2008 10 12, 00:50)
Kiek gyva esu, tiek čenakus valgau
Darau taip:
6 porcijoms imu
apie 1-1,2 kg kiaulienos kumpio
bulvių
morkų
svogūnų
česnakų
grybų
prieskonių
petražolių, krapų
grietinės
pomidorų padažo
Supjaustau mėsą, pamarinuoju su druska, pipirais, vegeta, česnaku ir dedu į čenakines.
Nedideliais kubeliais supjaustau bulves ir dedu ant mėsos. Bulvių reikia pridėti tiek, kad liktų trečdalis laisvos čenakinės.
Ant viršaus dėti tarkuotas morkas (žiupsnelį), svogūnų (žiupsnelį), uždėti grybų, užbarstyti krapų ir petražolių.
Pabaigoje užberti prieskonių, druskos.
Įpilti vandens tiek, kad apsemtų daržoves.
Kepti 220 laipsnių temperatūroje apie 45-60 minučių.
Iškepus piltis grietinę, pomidorų padažą.
Darau taip:
6 porcijoms imu
apie 1-1,2 kg kiaulienos kumpio
bulvių
morkų
svogūnų
česnakų
grybų
prieskonių
petražolių, krapų
grietinės
pomidorų padažo
Supjaustau mėsą, pamarinuoju su druska, pipirais, vegeta, česnaku ir dedu į čenakines.
Nedideliais kubeliais supjaustau bulves ir dedu ant mėsos. Bulvių reikia pridėti tiek, kad liktų trečdalis laisvos čenakinės.
Ant viršaus dėti tarkuotas morkas (žiupsnelį), svogūnų (žiupsnelį), uždėti grybų, užbarstyti krapų ir petražolių.
Pabaigoje užberti prieskonių, druskos.
Įpilti vandens tiek, kad apsemtų daržoves.
Kepti 220 laipsnių temperatūroje apie 45-60 minučių.
Iškepus piltis grietinę, pomidorų padažą.
Vakar nusipirkom ir mes čenakines, pabandėm pagal šį receptuką, tik neturėjau grybų, dar dėjau kalafijorų ir cukinijos. Gavosi , tik gal šiek tiek vandens per daug, na bet gavosi ir sriuba, ir antras patiekalas
Man patinka čenakus gaminti, nes gaunasi 2 patiekalai iš karto, arba tiršta sriuba su mėsyte. Dažniausiai gaminu iš mėsos, bulvių, morkų ir svogūno. Dedu daug prieskonių, sviesto, grietinės prieš kepant ir užpilu vandeniu. Su sultiniu sūriai gaunasi
as siandien bandysiu daryti cianakus su sprandine, raugintais kopustais ir bulvemis, gal kas bandete ar skanu gaunasi su raugintais kopustais, anksciau darudavau so darzovemis, vat siandien kazkaip sugalvojau paivairinti, patarkite jei kas taip gaminote ir tiesa darsprandine pamarinavau ir pries dedant i cianakines apkepsiu
dariau kažkada su raugintais kopūstais. Skaniai gavosi, skonis kiek kitoks nei tokį troškinį ruošiant įprastai puode.
QUOTE(dirty_kiss @ 2009 01 07, 15:29)
dariau kažkada su raugintais kopūstais. Skaniai gavosi, skonis kiek kitoks nei tokį troškinį ruošiant įprastai puode.
aciu labai uz operatyvuma dirty_kiss, sdejau prie kompo ir mnkiau klavisus laukiau kad tik kas atrasytu, taigi lekiu gaminti bandysiu daryti taip:sprandine jau pasimarinavo 1val., ja as apkepsiu, tada desiu sluoksni raugintu kopusteliu, sluoksni bulviu ir vel mesyte, raugintus kopustelius ir bulves na dar ant virsaus kokia morkyte supjaustysiu, uzdesiu lauro lapa, pipiriuka, sultinio siek tiek, vandes siek tiek ir svoguno siek tiek, pabaigoje ketcupo uzpilsiu. Kaip manai ar busskanu tiesa kazin raugintus kopustus kiek laiko troskinti cianakinese
na dar neramu galejau daryti panasiai tik vietoj mesos deti rukytu desreliu bet namie neturiu, o uz lango puga siaucia tai kojas is namu bijau kisti
aš dariau su parūkytomis dešrelėmis. Kepiau kaip įprastai apie 1val. Nes bulvėms reikia išvirti. Žinoma, kai mėsytė apkepta ir bulvės supjaustytos smulkiau tai galima ir truputį trumpiau kepti. Aš sultiniu retai kada užpilu, nes vieną kartą labai sūru buvo, prieskonių nenumatavau tinkamai. Aš ant dugno visada dedu sviesto, kad netrauktų ir toks skanus su sviestu sultinukas gaunasi
QUOTE(dirty_kiss @ 2009 01 07, 16:13)
aš dariau su parūkytomis dešrelėmis. Kepiau kaip įprastai apie 1val. Nes bulvėms reikia išvirti. Žinoma, kai mėsytė apkepta ir bulvės supjaustytos smulkiau tai galima ir truputį trumpiau kepti. Aš sultiniu retai kada užpilu, nes vieną kartą labai sūru buvo, prieskonių nenumatavau tinkamai. Aš ant dugno visada dedu sviesto, kad netrauktų ir toks skanus su sviestu sultinukas gaunasi
dekui dekui jau pasoviau ziuresiu kas gausis, pirma karta darau su siek tiek apkepta ir 1 val. pamarinuota sprandine, nes turejau likusi kameroj gabaliuka ant dugno pyliua siek tiek alyvu aliejaus dar dadejau prieskoniu troskintoms darzovems, na vakare parasyiu ar mano seimyna valge
QUOTE(georgiana @ 2009 01 07, 16:42)
dekui dekui jau pasoviau ziuresiu kas gausis, pirma karta darau su siek tiek apkepta ir 1 val. pamarinuota sprandine, nes turejau likusi kameroj gabaliuka ant dugno pyliua siek tiek alyvu aliejaus dar dadejau prieskoniu troskintoms darzovems, na vakare parasyiu ar mano seimyna valge
lauksiu komentarų Beje, skanaus!!!
gerai gavosi skanu viskas tik kad troskinau 1 val. ir 15 min., tad neturiu fotiko tai nera kaip ikelti nuotraukyte bet galiu pasidziaugti eksperimentu liuks isejo tad reziume butu galima deti ir marinuotos ir pakeptos sprandines ar kumpio
QUOTE(georgiana @ 2009 01 07, 21:14)
gerai gavosi skanu viskas tik kad troskinau 1 val. ir 15 min., tad neturiu fotiko tai nera kaip ikelti nuotraukyte bet galiu pasidziaugti eksperimentu liuks isejo tad reziume butu galima deti ir marinuotos ir pakeptos sprandines ar kumpio
Ačiū už įspūdžius aš irgi kurią dieną ruošiuosi daryti čenakus. Mums didžiausia atrakcija valgyt iš tų indelių