Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai čenakams

QUOTE(`delfine` @ 2007 12 10, 15:05)
kadangi mes tokie kulinarai kurie gamina 1 karta per menesi tai gavosi kaip gavosi.... hihihi.gif
is esmes viskas puiku buvo, tik kitam kartui reketu prieskoniu negaileti...  blush2.gif
ir vietoj farso deti normalia mesyte, tik kokia dar nesugalvoju, mat vistiena nusibodo galutinai  schmoll.gif

bet uztai turim pusei savaites valgio vakarienei biggrin.gif

ingridientai buvo: morkos, svogunai, cesnakai, pomidorai, paprikos, rauginti kopustai  rolleyes.gif  na ir mesyte ir bulvytes  ax.gif



skanu su sprandines gabaliukais arba desrelemis mirksiukas.gif
Atsakyti
Dabar mano namuose cenaku menuo. Gaminu ivairiai. dazniausiai naudojuosi jusu receptais. kugelis cenakinese gavosi ipatingo skonio, vyras taip isgyre, sake gyvenime nera taip skaniai valges. dukrytei daznai darau su kopustais ar ba raugintais kopustai, o vyrui labiausiai patinka bulves, puleles, mesa morkytes. aisku dar pridedu grietines sviesto cennako. na vienu zodziu, kad butu skanu. aciu jums uz patarimus.
Atsakyti
sveikutes,
na nezinau ar kuri jau raset, nes visos temos nedaskaiciau ax.gif toki receptuka ,kuri naudoju as smile.gif cenakines vidu istepu aliejum, dedu zalias per burokine tarka tarkuotas morkas,paskui kubeliais pjaustytas bulves,pabarstau druskyte,idedu maza gabaliuka sviesto ant virsaus sudedu smulkiai pjaustytus kopustus..idedu lauro lapeliu pipiriuku ir kisu i orkaite...pries baigiant kept sudedu supjaustytas desreles(as dedu pieniskas) ir ant virsaus uzdedu po pora saukstu grietines ir dar kokioms 5min i orkaite smile.gif skanaus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neringyte: 07 sausio 2008 - 22:11
as dar virsu ne dangteliu, bet teslos gabalu uzdengiu, tai vietoj duonos labai ta "dangteli buna skanu sugrauzti
Atsakyti
labas,

nupirko maniškis man šiandienos proga čenakines. Prisiskaičiau receptų čia pas jus tai ryt gaminsiu ką nors jose. 4u.gif Fantazija beribė tai papasakosiu ką pagaminau kurią dieną ir kaip gavosi cool.gif
Atsakyti
Sveikos kulinares!
As viena karta per kulinarijos programa maciau toki cenaku receptuka:
I dideli bliuda vidutinio dydzio kubeliais supjausoma: kiaulenos sparandine (arba kita mesa), zalios bulves, morkos, svogunai. Sutarkuojamas suris, idedama 3 saukstus grietines ir 3 saukstus majonezo, idedama druskos, pipiru. Viskas tame bliude gerai ismaisoma (as tiesiog kaimiskai - rankomis). Visa sita mase dedama i cesnakines ir i kiekviena ipilama vandenuko arba sultinio. Kepti orkaiteje apie 60 min.
Pati jau ne karta bandziau. Super lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Is surio, grietines ir majonezo gaunasi toks tirstas padaziukas, tai super dera su mesyte ir bulvemis! Vyras kapojo ir net nemirksejo!
VISOM SIULAU PAGAMINTI thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(VictoriaK @ 2008 03 12, 00:45)
Sveikos kulinares!
As viena karta per kulinarijos programa maciau toki cenaku receptuka:
I dideli bliuda vidutinio dydzio kubeliais supjausoma: kiaulenos sparandine (arba kita mesa), zalios bulves, morkos, svogunai. Sutarkuojamas suris, idedama 3 saukstus grietines ir 3 saukstus majonezo, idedama druskos, pipiru. Viskas tame bliude gerai ismaisoma (as tiesiog kaimiskai - rankomis). Visa sita mase dedama i cesnakines ir i kiekviena ipilama vandenuko arba sultinio. Kepti orkaiteje apie 60 min.
Pati jau ne karta bandziau. Super  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Is surio, grietines ir majonezo gaunasi toks tirstas padaziukas, tai super dera su mesyte ir bulvemis! Vyras kapojo ir net nemirksejo!
VISOM SIULAU PAGAMINTI  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

o as dar zinau RUSU recepta viskas taip pat kaip VIKTORIAK raso tik vietoj sultinio ar vandens pilasi GIRA kur parsiduoda parduotuvese buteliose plastikiniuose.
Atsakyti
Aš tai paprastai darau: bulvė, morkos, svogūnas mėsa - viską dedu sluoksniais. Mėsą prieš dedant įtrinu prieskoniais. Paskui kiekvienam pagal poreikį dar pabarstau prieskonių. Maniškis mėgsta aštriau, tai jam dar kokį gabaliuką konservuoto jelapeno ir kaparėlių įdedu, sau pasidarau švelnesnį. Įpilu vandenuko maždaug 1/2 puodynėlės tada ant viršaus grietinės, krapukų ir į orkaitę.

Kažkada ir raugintus kopūstus su rūkytom dešrelėm ir bulvėm dariau tai liuks gavosi.

Atsakyti
Dariau šiandien čenakus pagal šitą receptuką, gavosi labai skanu thumbup.gif Tik va nesuprantu ką dariau ne taip, nes tas čenakinis puodas visas baisiai prikepė- net nežinau kaip čia dabar atgramdyti reikės... g.gif
Vandens pripyliau iki viršaus, kepiau ant 220C 1,5val. Pradžioj daug skysčio dar ir išbėgo ir prikepė ant viršaus, teko viduryj kepimo imt lauk ir nuvalyt puoduką... verysad.gif Ar vidų reikia kokias riebalais ištept kad neprisviltų? O gal temp. per didelė? g.gif



QUOTE(gikas1 @ 2005 06 27, 15:35)
Sveiki, kadangi cenachai - vyru reikalas, tai siulau pameginti mano recepta.

Zodziu taip, reikia: bulviu, morku, mesos (geriau ne grynai raumens, bet siek tiek su riebaliukais, na, sprandines turbut..) svoguno, cesnako. Bulves supjaustyti kubeliais, mesa taip pat. Cesnakus - nesmulkiais gabaleliais, svoguna smulkiau, o morkas - girezineliais. As dedu mazdaug 2-3 dideles cesnako skilteles vienam indeliui ir viena normalaus dydzio svoguna padalinu keturiems - penkiems indeliams.  morkos reikia kokiu 5 cm. galiuko kiekvienam indeliui.
Procesas toks - ant dugno sluoksni bulviu, paskui deti sluoksni pjaustytos mesos, ant mesos  - pjaustytas morkas, svoguna ir cesnakus, 1-2 lauro lapus, kelis sveikus kvepiancius ir karciuosius pipirus (Jokiu prieskoniu misiniu! Tik gryni prieskoniai. Kas gi nori valdyti natrio gliutamata be reikalo.). Po to uzpilti pomidoru padazo (siaip as pilu is akies, nepersistengiant, turbut kokie 2-3 valg.saukstai kupini bus. Pats naudoju Suslaviciaus klasikini). Toliau iberti druskos ir cukraus (2/3 druskos, 1/3 cukraus). Visa sita uztaisa uzdengti pjaustytomis bulvemis. As pats dar kartais uzpilu siek tiek pomidoru padazo ant pacio virsaus. Toliau indeli reikia palengva pripilti vandens, kol jis ims begti per virsu. Tada svelniai neperspaudziant uzdengti dangteliu ir ideti i pradejusia kaisti orkaite ant mazos lekstutes (kepant indeliai siek tiek gali begti, tai paskui zmona labai barasi, jeigu pribega i pacia orkaite:)) ).  Kepti reikia grieztai 2 valandas, ant 230 C, idejus i dar nepilnai ikaitusia orkaite. Kelis kartus istraukiau 10 minuciu anksciau, tai dingo puse skanumo, nors jau buvo iskepe. Esme ta, kad reikia pasiekti tinkama konsistencija - tai neturi buti sausas kepsnys, bet ir ne sriuba. Man gaunasi toks per viduri - troskinys, labai kvepiantis...
Skanaus.
P.S. pirmas bulviu sluoksnis neturetu buti per didelis - nebetilps virsutinis. Mano akimis, tai labai neblogas budas turint nedaug mesos pamaitinti nemazai burnu. Sunkiausia atmusti tuos valgytojus nuo orkaites, kad per anksti neistrauktu...

Atsakyti
QUOTE(saliuke @ 2008 07 25, 14:07)
Dariau šiandien čenakus pagal šitą receptuką, gavosi labai skanu  thumbup.gif  Tik va nesuprantu ką dariau ne taip, nes tas čenakinis puodas visas baisiai prikepė- net nežinau kaip čia dabar atgramdyti reikės... g.gif
Vandens pripyliau iki viršaus, kepiau ant 220C  1,5val. Pradžioj daug skysčio dar ir išbėgo ir prikepė ant viršaus, teko viduryj kepimo imt lauk ir nuvalyt puoduką... verysad.gif  Ar vidų reikia kokias riebalais ištept kad neprisviltų? O gal temp. per didelė?  g.gif


O tai kaip ant sauso ten gaminti? blink.gif
Visada, nesvarbu iš ko ir ką gaminčiau, pilu puse šaukšto aliejaus ir ištrinu visą vidų. Kas lieka - išpilu. Ir iki viršaus skysčio tikrai nereikia pilti, nes garantija, kad išbėgs. Po trijų kartų pasimokiau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(eiven @ 2008 07 25, 17:23)
O tai kaip ant sauso ten gaminti?  blink.gif
Visada, nesvarbu iš ko ir ką gaminčiau, pilu puse šaukšto aliejaus ir ištrinu visą vidų. Kas lieka - išpilu. Ir iki viršaus skysčio tikrai nereikia pilti, nes garantija, kad išbėgs. Po trijų kartų pasimokiau  lotuliukas.gif

jei megstate eksperimentuoti tai vietoj vandens ipilti GIROS as maciau per rusu kanala.
Atsakyti
Gaminau plovą čenakinėse. Pyliau aliejaus po šaukštą ant dugno ir paskui vandens. Niekas neprisvilo...
Atsakyti