Aš visą gyvenimėlį galvojau, kad čenakai (tikrieji) daromi taip:visų pirma niekas neapkepama prieš tai, viskas turi iššusti ir apskrusti pačioje čenakinėje. dedama: griežinėliais supjaustyta morka (ant dugno), tada plonas sluoksnelis bulvių- kubeliais, tada mėsa (pagal tikrus čenakus aviena, bet man ji brrrr..., tai dedu sprandinę ji irgi turi riebaliuko), svogūnas supjaustytas pužiedžiais, arba česnakas, tada vėl morkos bulvės mėsa, visa tai apipilama tokiu skysčiu: vanduo su druska, pipiru, (arba bulijonu), ir trupučiu tomatų pastos (nes ji labai sutirština skysti) Taip mum čenakus vaikystėje darydavo mama (o ji šef-povar ) Gal ir kažką praleidau, bet anot mamos ji juos darydavo, kai tingėdavo ruošti valgį. Bet man iš pirktinės mėsos niekada skanūs neišeina . kai konsultavaus su mama ji pasakė kad kaltininkė mėsa joje kažko pripila dėl svorio ir tas skystis kepant išsiskiria, tada mėsa tampa kieta, o skysčio labai daug. Ir tikrai, kai darėm iš kaimiškos mėsos viskas gavosi čiki Tik kad labai ilgai gaminasi (ant silnos ugnies, o pačiame gale jei yra skysčio perteklius 15min ant stiprios su atidarytais dangteliais)
Bet galit ir nedaryti pagal šį receptuką. Juk tikrieji šašlykai daromi irgi iš avienos ir netgi su kaulais brrrr
Bet galit ir nedaryti pagal šį receptuką. Juk tikrieji šašlykai daromi irgi iš avienos ir netgi su kaulais brrrr
va kaip tik dabar kepa čenakai su kaimiška mėsyte- nugarine ir šiek tiek kūdesnės šoninės. paskaičiusi receptus, pamačiau, kad viską padariau pagal rekomendacijas tik mėsytę prieš tai pakepinau be aliejaus su prieskoninėm žolelėm ir česnaku; na, bet gal nuo to blogiau nebus. ai, dar įmečiau po saują virtų pupelių- kažkada teko ragauti ir labai patiko. vandens įpyliau vos vos, na kokius 2 cm nuo dugno, nes skystai man nepatinka; na, o ingredientai eiliniai- bulvės kubeliais, morkos griežinėliais, svogūnas, mėsytė, pupelės, po lauro lapelį ir po 2 kvepiančius pipirus į kiekvieną, po šaukštą pomidorų padažo Kėdainių .
Dabar belieka laukti 1,5 val maždaug
Dabar belieka laukti 1,5 val maždaug
Gal ir kvailai nuskambes, bet ar čenakus galima sildyti ir kaip tai daryti? na norejau pasigaminti daugiau nei kiekvienam po 1 porcija, bet jus iskarto visko tai nesuvalgysim
Na ,bet su ta kaimiška mėsyte problemėlė.Ir turguj nelabai nusipirksi pagrinde lenkišką varo.Reikia žiūrėt , kad mėsa neatrodytų idealiai graži ružava ir gražios formos , o tokia truputį tamsesnė ir ne tokia stangri ,nes toj tikrai privaryta visokių velnių o kai iškepa gaunasi špyga ,o ir kvapo mėsos nėra.
QUOTE(makaliute @ 2007 03 17, 18:35)
Na ,bet su ta kaimiška mėsyte problemėlė.Ir turguj nelabai nusipirksi pagrinde lenkišką varo.Reikia žiūrėt , kad mėsa neatrodytų idealiai graži ružava ir gražios formos , o tokia truputį tamsesnė ir ne tokia stangri ,nes toj tikrai privaryta visokių velnių o kai iškepa gaunasi špyga ,o ir kvapo mėsos nėra.
tikra tiesa. bet Kaune Zaliakalnio turguj yra prekiaujanciu Lietuvoje supirkta kiauliena. Tikrai zinau kurie, todel tokiu problemu nekyla
o gal zinote, kur tu indeliu-cenaku galima nusipirkti? niekur nerandu
Niam niam , visi receptukai reiks ir man cenakines nusipirkti
Papildyta:
aga va norejau ir as paklaust kad nebegiot visur
Papildyta:
QUOTE(mango @ 2007 03 22, 21:20)
o gal zinote, kur tu indeliu-cenaku galima nusipirkti? niekur nerandu
aga va norejau ir as paklaust kad nebegiot visur
QUOTE(kedute @ 2007 09 26, 00:48)
aga va norejau ir as paklaust kad nebegiot visur
As tai hiper Maximoj radau kaune, prie indu skyriaus
QUOTE(sachar @ 2007 09 26, 07:06)
As tai hiper Maximoj radau kaune, prie indu skyriaus
o Vilniui