Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai čenakams

nesuprantu... g.gif pirmą kartą troškinau šitą patiekalą, tai gavosi puikiai - skonis nerealus, skysčio pakankamai thumbup.gif O vakar dariau antrą kartą - ir atrodo viską tą patį dariau, o gavosi tokie gerokai sausi g.gif Nuo ko priklauso skysčio išgaravimas?
Atsakyti
QUOTE(Žiogienė @ 2006 09 01, 18:53)
Kas dedat grietinę, ar ir jums jinai sueina gabaliukais? Ir pradžioj bandžiau dėt, ir pabaigoj, tas pats. Ar ji ir turi taip but? Ar žinot kokių gudrybių, kad grietinė gražiai ištirptų?
  Ir dar :kepiau kugelį su kiaulės koja, pasirodo kiaulės koją reiktų normaliai išvirt. Dėjau tik apvirtą, galvojau išsišutins, bet nė velnio, gavosi kietoka. Nors visai skanu buvo biggrin.gif


Gietinė turi būti riebi ir tikrai nesueis gabaliukais. Pvz. Pieno žvaigždžių "Dvaro".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Dange-: 25 rugsėjo 2006 - 16:37
blink.gif
vienos dedat viska zalia, kitos apkeptus ingridientus....
tai kaip daryti geriau g.gif
Atsakyti
o kas daro su raugintais kopustais (nes tu namie pilna, nesumastau, ka daryt), gal gali receptu pasidalint, niekad nedarius blush2.gif
Atsakyti
gal kas zinote kaip pasidaryti atrodo vsa google perziurejau neradau. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Reika @ 2006 10 14, 15:06)
gal kas zinote kaip pasidaryti atrodo vsa google perziurejau neradau. g.gif

Ar tu čia apie čenakus klausi? g.gif Jų receptų labai daug šio puslapio apačioj.
Atsakyti
Yra visa tema štai čia mirksiukas.gif
Atsakyti
siandien gaminau ryzius cenakuose smile.gif

taigi ant dugno sudejau grybus, paskui ryziai (nevirti), ant ryziu apkepinti kalakutienos gabaliukai, ir ant virsaus pomidoras smulkiai supjaustytas. visa tai uzpyliau sultiniu, kad siek tiek apsemtu visa mase. ir i ikaitinta orkaite (190 lapsniu). po 30 minuciu istraukiau (siak tiek nupiliau sultini), ant virsaus uzdejau sauksta grietines sumaisytos su majonezu, o tada ant virsaus tarkota suri. ir vel ikisau i orkaite (7-10min).

gavosi tikrai labai skaniai. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Pacific @ 2006 11 08, 20:02)
siandien gaminau ryzius cenakuose smile.gif

taigi ant dugno sudejau grybus, paskui ryziai (nevirti), ant ryziu apkepinti kalakutienos gabaliukai, ir ant virsaus pomidoras smulkiai supjaustytas. visa tai uzpyliau sultiniu, kad siek tiek apsemtu visa mase. ir i ikaitinta orkaite (190 lapsniu). po 30 minuciu istraukiau (siak tiek nupiliau sultini), ant virsaus uzdejau sauksta grietines sumaisytos su majonezu, o tada ant virsaus tarkota suri. ir vel ikisau i orkaite (7-10min).

gavosi tikrai labai skaniai.  thumbup.gif

Skamba skanei thumbup.gif Reikes pabandyti
Atsakyti
Aš kartais gaminu čenakius pagal tokį receptą.
Į indo dugną įdėti porą gabaliukų sviesto ir ant viršaus sudėti sluoksniais: supjaustyta mėsytė (kiauliena), svogūnai, morkos, salierai, paprika, kopūstai ant viršaus skiltelėmis supjaustytą pomidorą. Užpilti vienu puodeliu sultinio ir troškinti orkaitėje. tongue.gif Paruošti tokį padažiuką : grietinė, susmulkinti česnakai ir smulkiai supjaustyti žalumynai ( petražolės, krapai) viską sumaišyti . Likus 10 min iki troškinimo pabaigos uždėti šio padažo. Skanaus! 4u.gif
Atsakyti
As cenakuose shepardo pyraga kepiau. Ar jis buvo originalus shepardo pyragas, tai abejoju, nes nelabai pamenu recepta, bet ideja ta pati: pakepinti svogunus,tarkuotas morkas, malta mesa, pjaustytus pievagrybius (mes megstam daug), kartais dedu ir pjaustytos paprikos. Paskui vyksta improvizacija ir burtai su prieskoniais. Jei is po vakar liko neisgertos puse taures vyno, supilu ir ta. Vusterio (tingiu rasyt rasytini pavadimina ir be klaidu visvien neparasyciau) padazas pas mumi irgi butinas. Vienu zodziu keptuveje viska kept/troskint (jei labai sausa, vandens dapilu) iki tol, kol mesa visiskai iskeps, visiskai pabaigoje dedam zalius zirnelius (ar saldytus ar is skardines). paskui visa ta mase i cenakus (sakykim 2/3) ir ant virsaus bulviu kose (as darau is pokeliu). patarkuojam siek tiek fermentinio surio, galima ir be jo. I orkaite iki graziai apskrus virsus. Viskas. Maniskis savo suvalgo ir is mano dar kabina paskui
Atsakyti
Tiek prisiskaičiau, kad net akys apraibo. Visą gyvenimą buvau įsitikinusi, kad tikriausius čenakus daro mano tėtė su džiovintais vaisiais. Prašom receptas čia:
Dedu sluoksniais:

1. Pjaustytos gabaliukais morkytės.
2. Apkepinta mėsytė. (Kai neturiu dedu dešrelės)
3. Pjaustytos kvadratukais bulvytės.
4. Paprika saldžioji.
5. Aštriosios paprikos pagal skonį ir kokio aštrumo norit.
6. Džiovinti vaisiai: pora džiovintų slyvų, pora džiovintų obuolių, kriaušyčių, razinų.
7. Pagal skonį vegetos.
8. Užpilu verdančiu vandenu, kad dar neapsemtų visko.
9. Grietinės ir kečupo.
10. Šaunu į orkaitę 20 min.

Patiekiu tuose pačiuose indeliuose. Valgyti su šaukštais, nes būna nemažai skystimo smile.gif

Skanaus. drinks_cheers.gif
Atsakyti