Įkraunama...
Įkraunama...

Homeopatija

thumbup.gif svarbu ne brudas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2009 03 31, 09:39)
o augaliniai ir homeopatiniai ar ne tas pats?  g.gif

Ne. Skiriasi pats homeopatinių ir augalinių vaistų gaminimo principas, taip pat vaisto veikimo mechanizmai. Homeopatiniai vaistai turi potencijas.

Nors, jei vertinant pagal pirminę žaliavą, kai kuriuos homeopatinius galima vadinti augalinės kilmės.

Čia :
hom . vaistų gamyba
Papildyta:
QUOTE(*GREISI* @ 2009 03 31, 09:24)
O kaip šitas Cinnabaris.

Cinnabaris tinka sinusito tipo, tirštai slogai.
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2009 03 30, 20:56)

pasiklausiau ir dėl mažiukės slogos, kuri prasidėjo čiauduliu ir vandenuku bėgančia nosyte: išrašė Alium Cepa + Calcium Carbonicum

jei vaistas 6 potencijų - tai gydoma 2-3 dienas. jei 30  - 2-3 savaites.

Kokios potencijos liepė gert Allium cepa ir Calcium carbonicum? po kiek žirniukų ir kas kiek laiko?
Aš maniau kad 6 potencija yra žemesnė nei 30? ar kažką ne taip pasiskaičiau? blush2.gif
Ir dar klausimas,atsikėlė šiandien mano mažoji čiaudėdama ir bėgančia sloga,ką duot? Kaip ir po kiek?Turiu allium cepa,antigripino1,3?
Atsakyti
QUOTE(spindulka @ 2009 03 31, 10:10)
Kokios potencijos liepė gert Allium cepa ir Calcium carbonicum? po kiek žirniukų ir kas kiek laiko?
Aš maniau kad 6 potencija yra žemesnė nei 30? ar kažką ne taip pasiskaičiau?  blush2.gif 
Ir dar klausimas,atsikėlė šiandien mano mažoji čiaudėdama ir bėgančia sloga,ką duot? Kaip ir po kiek?Turiu allium cepa,antigripino1,3?

dar neišbandžaiu, bet tokie simptomai buvo maniškei, neturėjau Allium cepa, tai pražiopsojom ligos pradžią (nepataikiau su kitais) Tai va, mūsų gyd. maniškei, esant tokiems simptomams, ateičiai skyrė Allium cepa30 po tiek žirnių kiek metų kiek galima dažniau-iki 8 k. per dieną.
o čia šiaip įdomumo dėlei maniškei skirtas derinukas: pūlinga sloga ir šlapias kosulys (trachėjinis) -pulsatila30 ir bryonia30 (paprastai bryonia juk esant sausam)-veiksminga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo opium: 31 kovo 2009 - 09:26
QUOTE(spindulka @ 2009 03 31, 10:10)
Aš maniau kad 6 potencija yra žemesnė nei 30? ar kažką ne taip pasiskaičiau?  blush2.gif 

jei nesuklysiu tai potencija abiejų po 6. nors bijau sumeluoti - užrašai ir vaistai namie. gerti po 5 žirniukus (1,5 metų vaikui !). tai gaunasi viso 10 žirniukų. dažnai į dieną. bet gydytojas siūlė pasidaryti 0,5 stiklinės ir po arbatinį šaukštelį (ar po gurkšniuką) per visą dieną. nors vakar mažoji užsivertė ant sykio lotuliukas.gif didžioji irgi pasakė, kad mmmm kaip skanu doh.gif lotuliukas.gif ir išgėrė visą iš karto. ir gerti 2-3 dienas
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2009 03 31, 09:34)
jei nesuklysiu tai potencija abiejų po 6. nors bijau sumeluoti - užrašai ir vaistai namie. gerti po 5 žirniukus (1,5 metų vaikui !). tai gaunasi viso 10 žirniukų. dažnai į dieną. bet gydytojas siūlė pasidaryti 0,5 stiklinės ir po arbatinį šaukštelį (ar po gurkšniuką) per visą dieną. nors vakar mažoji užsivertė ant sykio  lotuliukas.gif didžioji irgi pasakė, kad mmmm kaip skanu  doh.gif  lotuliukas.gif ir išgėrė visą iš karto. ir gerti 2-3 dienas

Tai reiškia,kad pačioj pradžioj Ūmiu atveju gert po daugiau žirniukų? O tai po to jei gerėja retint,ar taip ir duot kol pasveiks? blush2.gif jau visai susimėčiau,galvojau ir aš,kad kiek metų tiek žirniukų g.gif

Gal kuri galit paaiškint apie potencijas,kuria tvarka didėja?
Papildyta:
QUOTE(opium @ 2009 03 31, 09:22)
dar neišbandžaiu, bet tokie simptomai buvo maniškei, neturėjau Allium cepa, tai pražiopsojom ligos pradžią (nepataikiau su kitais) Tai va, mūsų gyd. maniškei, esant tokiems simptomams, ateičiai skyrė Allium cepa30 po tiek žirnių kiek metų kiek galima dažniau-iki 8 k. per dieną.
o čia šiaip įdomumo dėlei maniškei skirtas derinukas: pūlinga sloga ir šlapias kosulys (trachėjinis) -pulsatila30 ir bryonia30 (paprastai bryonia juk esant sausam)-veiksminga.

Aš turiu allium cepa D3? kaži po kiek šito duot? jai 2 metukai
Atsakyti
[quote=spindulka,2009 03 31, 10:45]Tai reiškia,kad pačioj pradžioj Ūmiu atveju gert po daugiau žirniukų? O tai po to jei gerėja retint,ar taip ir duot kol pasveiks?  blush2.gif  jau visai susimėčiau,galvojau ir aš,kad kiek metų tiek žirniukų  g.gif
Jei be gyd. priežiūros, geriau tradiciškai- tiek žirniukų, kiek metų 4u.gif .
Paprastai gyd. Misis skiria 6 potencijos vaistus 2-3 d. ( krika jau rašė), po tų dienų paprastai būna būklės pasikeitimai ( reikia stebėt, ar gerėja), ir gyd. skiria kitus vaistus.
Arba jei savarankiškai vartoji didesnį kiekį žirniukų, būtina stebėt būklę ir , jai pasikeitus, vartojimą nutraukti ( čia aš apie 6 potenciją). O pradėti vartoti kitą homeopatinį vaistą pagal eigą.

6, 30, 200

kažkaip keistai įkėliau atsakymą doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Crystalline: 31 kovo 2009 - 10:15
[quote=Crystalline,2009 03 31, 11:08]
[quote=spindulka,2009 03 31, 10:45]Tai reiškia,kad pačioj pradžioj Ūmiu atveju gert po daugiau žirniukų? O tai po to jei gerėja retint,ar taip ir duot kol pasveiks?  blush2.gif  jau visai susimėčiau,galvojau ir aš,kad kiek metų tiek žirniukų  g.gif
Jei be gyd. priežiūros, geriau tradiciškai- tiek žirniukų, kiek metų 4u.gif .
Paprastai gyd. Misis skiria 6 potencijos vaistus 2-3 d. ( krika jau rašė), po tų dienų paprastai būna būklės pasikeitimai ( reikia stebėt, ar gerėja), ir gyd. skiria kitus vaistus.
Arba jei savarankiškai vartoji didesnį kiekį žirniukų, būtina stebėt būklę ir , jai pasikeitus, vartojimą nutraukti ( čia aš apie 6 potenciją). O pradėti vartoti kitą homeopatinį vaistą pagal eigą.

6, 30, 200
kažkaip keistai įkėliau atsakymą doh.gif
[/quote]
bis.gif notworthy.gif ačiu, dabar jau supratau
Atsakyti
Spindulka, duok Allium Cepa ir pažiūrėk, kuriam komplekse yra Aconitum - duok tą (žemesnė potencija yra su D, aukštesnė be raidės arba C). Žirnių tiek, kiek metų (standartinė taisyklė, maksimum 9 suaugusiajam).
Iš pradžių kas kokią valandą, paskui pamatysi, ar reikia retinti (tiesiog vėl paūmėjus simptomams suduoti dozę).

Gydytojas geriau žino, kaip "užturbinti" procesą. Crystalline, labai aiškiai paaiškinai ax.gif

Greisi, tiesą sakant, taip "ant smūgio" neparašysiu. Opium kažkada minėjo Lycopodium slogai, kai nosis yra užsikimšus. Dar yra tas kompleksas nuo sinusito (Rotušės a. gaminamas), tame yra visokiausiems užsikimšusios nosies variantams.
Reikia žinoti, kokios spalvos "gėris" eina, nuo ko/kada gerėja/blogėja.
O garinimas su druska+soda nepramuša?
Atsakyti
QUOTE(Obuoliausia @ 2009 03 31, 11:21)
Spindulka, duok Allium Cepa ir pažiūrėk, kuriam komplekse yra Aconitum - duok tą (žemesnė potencija yra su D, aukštesnė be raidės arba C). Žirnių tiek, kiek metų (standartinė taisyklė, maksimum 9 suaugusiajam).
Iš pradžių kas kokią valandą, paskui pamatysi, ar reikia retinti (tiesiog vėl paūmėjus simptomams suduoti dozę).

Tai Allium cepa 2 žirniukus ir( Antigripinenr1 yra Aconitum) irgi 2 žirniukus? vienu metu ar padaryt pertrauką tarp jų?
Atsakyti
QUOTE(Obuoliausia @ 2009 03 31, 11:21)

Gydytojas geriau žino, kaip "užturbinti" procesą. Crystalline, labai aiškiai paaiškinai ax.gif

Greisi, tiesą sakant, taip "ant smūgio" neparašysiu. Opium kažkada minėjo Lycopodium slogai, kai nosis yra užsikimšus. Dar yra tas kompleksas nuo sinusito (Rotušės a. gaminamas), tame yra visokiausiems užsikimšusios nosies variantams.
Reikia žinoti, kokios spalvos "gėris" eina, nuo ko/kada gerėja/blogėja.
O garinimas su druska+soda nepramuša?

Ačiū žiūrėsiu.Nu,kad bus jau jaučiu prieš dvi dienas.Bet užbėgti negaliu.Kai pučia,tai būna geltoni,nu ir dalis bespalvių.Bet svarbiauisa,kad išpūsti sunku.Ir garinam ir jūros vandeniu ištisai,nes kitaip neprabėga niekas.Tiesa ,tik porą naktų blogai miega,o paskui naktį atrodo ,kad nieko nebėra ,o ryte vėl tas pats.Kartais ,net skreplius išspjauna.
O kur geriau važiuotui į savanorius ar į rotušės,ar i klinikas,lygtais ten yra dar ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GREISI*: 31 kovo 2009 - 11:29
QUOTE(spindulka @ 2009 03 31, 11:25)
Tai Allium cepa 2 žirniukus ir( Antigripinenr1 yra Aconitum) irgi 2 žirniukus? vienu metu ar padaryt pertrauką tarp jų?

Geriau daryti pertrauką- duoti vieną, po kiek laiko- kitą, nes Antigripinas 1- kompleksinis.
Atsakyti