Įkraunama...
Įkraunama...

Homeopatija

www.vithoulkas.com (eini į Online Materia Medica - visų vaistų aprašymai)
www.homeopathyandmore.com (viršuje abėcėlė yra - pateikiami tie patys Materia Medica aprašymai su iliustracijomis ir palyginimais).
http://www_gomeopat_...
Įvedus kokį nors pavadinimą (lotyniškom raidėm), išmeta visą sąrašą. 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif
Gal kuri žinot kuo skiriasi ir kada vartojamas ANTIGRIPINAS NR1,NR2,NR3 ?

Buvau šiandien Rotušės vaistinėj ir nusipirkau THUJA COMPLEX(Thuja D3,CondurangoD3,Antimon crudum C6,Podophyllum C6),tokius patarė vaistinėj nuo karpų žirniukus,kadangi thujų tepalo nebuvo(bus kai prasproks tujos) pasiulė tept karpas Gornij čistotel vartot juos abu apie mėnesi žirniukus o tept kol praniks.
Hepar sulfur 6,sakė gerai,kai kartojasi gerklės lygos,bronchitas,tai kadangi Allium sativum neturėjo tai pirkau šitą,išbandysim mirksiukas.gif
Atsakyti
Bandau trumpai apibūdinti (nors poveikis šių kompleksų gali būti daug platesnis).

Nr. 1 - peršalimo pradžia (silpnumas, temperatūra), vartoti reikia pakankamai dažnai, nes žemos potencijos.

Nr. 2 - peršalimas, einantis per gerklę (gali būti tracheitas, faringitas), su gerkliniu pakosčiojimu.

Nr. 3 - šito labai platus poveikis. Gali tikti ir pažengusiam negalavimui (pvz. yra Pulsatilla - geltonos išskyros). Trumpai neapibūdinsiu (dabar negaliu knistis savo vaistinėlėje).
Šiaip, pats pavadinimas sako, kad požymiai panašūs į gripo, tik... reikia truputį pasiskaityti apie sudedamąsias dalis.

Šiaip, pačiai pradžiai, kaip rodo praktika, peršalimo virusus dažnai įmanoma pagauti Ferrum phosphoricum, Aconitum ir Belladonna.
Pvz. Ferrum phosphoricum - pati pradžia, neaiškus šalčio pojūtis, paskaudena galvą (kaktos srityje). Potencija tokiu atveju turi būti aukštesnė, kad būtų stipresnis poveikis, nes 6 veikia dažnai pakankamai trumpai.
Aconitum- ūmus negalavimas, peršalus šaltame vėjyje, sausas karštis (nebūtinai), vandeninga sloga be čiaudulio, nerimastingumas (pvz. ar aš pasveiksiu?!), veido raudonis.
Belladonna - ūmus negalavimas, karščiavimas su prakaitavimu, galvos skausmu, gali pykinti, kliedesiai.

Šiandienos vakaro pavyzdys: staigiai atšalo visas (buvo šalta visame kūne, šalti buvo net ausų galiukai). Po to pradėjo skaudėti pakaitomis pilvą-gerklę-galvą. Pradėjo pykinti. Staigiai blogėjo savijauta (buvo noras tik gulėti). Čia per gerą 1,5 val. Ferrum phos nepaveikė. Aconitum nepaveikė. Tik išgėrus Belladonna lašų vaikis nuėjo žaisti savais reikalais... Tikiuosi, tuo ir baigsis viskas ax.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Obuoliausia: 28 kovo 2009 - 21:42
http://www.homeopat....x.php?id=89&L=2

Rusiškas variantas galbūt išsamesnis (LT ne viskas išversta šitame puslapyje).

Vilytte, užkliuvo akis už Belladonna (šitoje nuorodoje). Gal pasiskaičius išsamiau kas nors paaiškėtų...(čia dėl galvos skausmų).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Obuoliausia: 28 kovo 2009 - 22:19
Kazkada yra teke naudoti liet.firmos ,,Aconitum,, lasus nuo slogos ,,Rinasol, ,pakankamai efektyvus pasirode, nebematau, kad juos gamintu. O gal jie gaminami kitu pavadinimu, kas zinot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Crystalline: 29 kovo 2009 - 09:30
Kažkur skaičiau, kad šitų lašų nebėr. Šiaip, google irgi neduoda nieko - tikriausiai, kad nebėra...
Atsakyti
La,
kažin kiek žirnių 13-mečiui reiktų duot? (Allium cepa30)
Atsakyti
Opium, kiek žinau, maksimali dozė (jau suaugusiojo, tinka ir tokio amžiaus) yra 9 žirniai. Jeigu labai smarkiai varva nosis - galit duoti maksimalią kelis kartus, paskui gal po 5. Šiaip, dar pažiūrėkit Aconitum (esu kelis kartus taip "pasimovus" - l. panašūs slogos simptomai, skiriasi tiktai pagal čiaudulio kiekį ir nėra ašarojančių akių).
Atsakyti
QUOTE(opium @ 2009 03 29, 12:20)
La,
kažin kiek žirnių 13-mečiui reiktų duot? (Allium cepa30)

Manau 9, kaip ir suaugusiam...

AŠ būdama Rotušės vaistinėj nusipirkau jų komplekso nuo sinusito... Dukra kaip tik sloguot pradėjo... Kadangi ten potencijos nuo 6 iki 12, duodu kas valandą ir tikrai nosis ne taip stipriai kemšasi ir net nepraėjus savaitei išsipučia (jai nosis atsikimšdavo po savaitės tik)... Tik atsirado iš kart pakosčiojimas iš gerklų - parazitas virusas vistiek žemiau nusileido doh.gif
Atsakyti
oboliausia, Eima, ačiū.
Atsakyti
mano mažoji dvi dienas čiaudėjo, o šiandien jau varva panosė vandenuku. neklausiu jūsų čia jokių patarimų, nes su dičke ryt pas homeopatą einam, tai gal leis dėl visos šeimos išklausinėti ax.gif g.gif
Atsakyti
sveikutes, turiu klausimeliu...

mano 4menesiu maziukui leliukui alergija, bet neatsirenku nuo ko unsure.gif jam niezti pilvuka, visas demem pilvas, kai tik suvalgo misinio iskart akytes trina, parausta nervuojasi verysad.gif jei laikau be kelnyciu tai ima su rankytem ir drasko kojytes unsure.gif gal kuriia panasiai nutike buvo???? gal kokius homeopatinius vaistukus zinot? pasitarciau su daktare ar galiu duoti,o gal zinot kuri ar alytuj yra homeopatas???? aciuuuu uz atsakyma, jei galima i a.z. rasykite,busiu be galo laiminga mama, jei tik matysiu, kad padeda mano zuikuciui homeopatinai vaistukai.

p.s.(valgo misini)
Atsakyti