Įkraunama...
Įkraunama...

Homeopatija

QUOTE(Obuoliausia @ 2009 03 13, 01:01)
http://www.homeopath...ighlight=garlic

Apie homeopatinį česnaką. Materia Medica informacijos nėra labai daug.
Kaip suprantu, jis tinka esant besibaigiančiam kosuliui/slogai (yra paburkimai). Taip pat yra tos pačios savybės, kaip ir gryno česnako. Tik reikalingos žemos potencijos - rašo apie 1x, 2x (naudojome ne tokią žemą 6C).
Mano vieno vaikio nosis yra linkusi "kaupti" slogą. Šaltuoju metų laiku vos ne pastoviai kažkas nosiaryklėj birbia, ypač ryte (plovimai padeda, bet tas drastiškas būdas pakankamai iškamuoja). Po česnako nosis visiškai švari jau savaitė (prieš tai kasdien po kartą reikėdavo praplauti).

Mums irgi gal tiktu,nes jau keleta savaiciu nei nosis, nei gerkle neissivalo iki galo,ka bebandytume ,vis tyso kazkas,dirgina. unsure.gif

O po kiek zirniu jus vartojote ir kokiu daznumu? blush2.gif
Atsakyti
homeopatinio česanko pavadinimą ir aš užsirašiau 4u.gif

dar vienas durnas klausimas - potencija tai čia kas? kur prie pavadinimo tas skaičiukas rašomas? g.gif
kažkada pirmagymė turėjo bėrimą, tai homeopatas išrašė calcium carbonicum 30. per 2 savaites viskas susitvarkė ir daugiau jokio bėrimo. tad ir antrai dukrai nuėjau tų pačių paprašyti (nes neprisiminiau dozavimo), bet jis išrašė tik kaclium carbonicum 6. ir sakė, kad čia nebe tas atvejis g.gif
nežinau, bet kai aš pirmai girdžiau su 30 tai dabar man tie "maži skaičiukai" pasitikėjimo nekelia lotuliukas.gif
Atsakyti
gal kuri is jusu bus susidurusi su tokiu dalyku:pagerus Ignatia man mmm kazkur prapuole.sonus skauda,bet niekaip nesusergu.kazin negalejo itakoti? nes maitinu lelyte,dviems menesiams po jos gimimo praejus atsirado mmm,2 men pabuvo,paskui pageriau Ignatia ir jos kaip tycia dingo g.gif ( nestuke.gif tikrai nera,toks variantas is karto atmetamas )
Atsakyti
Vilytte, visos Materia Medica šiuo metu yra daugiausiai nurašomos nuo kažkada sudarytų ir patvirtintų (pvz. Boericke, Kentas). Sinelnikovo yra kai kas daugiau (tikriausiai remiasi dar rusų gydytojais). Būna, kad skiriasi šiek tiek kai kurių vaistų aprašymai (t.y. būna papildomų niuansų).

Krika - potencija tai tas skaičiukas prie pavadinimo. Google įvesk "homeopathy potency" ir informacijos bus į valias.
Potenciją nustato pagal tai, kaip įsivešėjęs negalavimas. Gal pirmu atveju jau buvo toliau pažengę, buvo akivaizdūs mentaliniai/emociniai požymiai, už tai aukštesnė potencija. g.gif

Olaiva, nežinau, kaip čia gaunas.... Bandyk dar pasiskaityti apie Pulsatilla (pamenu niuansą aprašyme, kai negali prasirgti), žiūrėk, ar atitinka (čia svarbiausia mentaliniai-emociniai požymiai turi būti ir moteriškai lyčiai būdingi požymiai). Dar variantas Gynacoheel. unsure.gif

1-oji mama, žirnių česnako vartojam po 1/2/3 (įvairų skaičių), kartą per dieną. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Obuoliausia: 13 kovo 2009 - 11:50
Mano vyriausioji dukra pasigavo virusą. Kaip visada nosis užsikimšus... Anksčiau būdavo iš kart į kosulius perėjimas, dabar jau trečią kartą to nebėr kai pradėjau bandyt žirniukus...tpu, tpu, tpu - neprisikarksėjus.... 4u.gif
Šį kart daviau Coryzalia kas 30 min pirmą parą, vakar ir šiandien kas 1 val. Nosis nesikemša toliau, bet jaučiasi, kad vaikas šneka per nosį - nors per ją gan laisvai prakvėpuoja. Kadangi lyg ir pakimus duodu Belladonna Hom (šitas patikrintas variantas todėl iš kart duodu prie slogos - tada nenusileidžia dažniausiai). Kadangi lyg ir sustojom vietoj, pasidomėjau, kad Silicea tinka prie nosies užsikimšimo. Kaip tik turiu 30 potencijos - nors ją vartojom prie obstrukcijos gleivinės uždegimui mažinti ir jos atstatymui. Dabar bandom dar ir ją duot. Kol kas gavo 2 kartus kas 1 valandą - žiūrėsim kaip bus toliau...

Aš irgi užsirašiau česnaką, nes ir maniškei ta nosis... Važiuot ruošiuosi į Kauną antradienį, tai sakau reik ir jį nusipirkt. Tik...Vėl... Kokios potencijos g.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eima: 15 kovo 2009 - 14:04
Eima, šeštadienį Rotušės hom vaistinėj man sakė, kad kiekvieną pirmadienį jie deda užsakytus vaistukus į siuntinį ir siunčia į Širdažolę, o trečiadieniais ten vietoj jau galima paiimt. Užsakyt reik Kaune, apmokėt nežinau kaip, lyg ir Širdažolėj. Žodžiu reik skambint tiesiai į tą vaistinę Kaune ir jų klaust. Aš šeštadienį Vilnelei ėmiau vaistukus, tai jie sakė, kad galėjo ir išsiųst. Atrodo, nepalieka Vilniaus be stebulkingųjų žirniukų smile.gif
Atsakyti
O, tai reiks kitą kart taip ir padaryt... Dabar "provetryca" reikia blush2.gif Kartu dar noriu apie kitus vaistukus informacijos surinkt...

Gal dar kas informacijos pateiksit? Kokius verta imt?
Dabar susidariau sąrašėlį, tai pačiai juokas ima - visiems gyvenimo atvejams g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Žiūrėkit, radau, kad ši vaistinė gamina D potencijos... Mes vsos perkam, jei neklystu, C...

http://www.parapharm...s/Paslaugos.htm
Atsakyti
Eima, jie gamina nuo D3 iki LM (50 000). Tskant, pasirinkimo ribos plačios ax.gif Tik nemanau, kad kažkas savarankiškai tokią aukštą nutartų vartoti.
Atsakyti
dėl potencijos dar..... prie pavadinimo radau tik skaičių. prie kito pavadinimo jau radau D ir skaičių. ką tai reiškia?
Atsakyti
QUOTE(Obuoliausia @ 2009 03 03, 23:56)
Kadangi buvo bijančių vėjaraupių, bandysiu pasidalinti patirtimi.
Neseniai teko distanciniu būdu mėgint padėti suaugusiam žmogui, kuris susirgo vėjaraupiais. Padėjo Antigripinas 3 ir Antigripinas 1 (tik pastarojo potencijos labai žemos - jau geriau tada atskirai Bryonia 6 vartoti). Visa tai yra homeopatinės gaminančios vaistinės preparatai.
Rezultatas: bėrimai praėjo kaip ir be komplikacijų, pakankamai lengvai (per nepilnas 3 paras). Tradiciniai gydytojai nelabai suprato, kas buvo (nes palyginus neopūs ir mažai buvo bėrimų, bandė juostinę pūslelinę įtart, bet bėrimai buvo "lengvi"). Tik dar reikia stebėti (nors pagal tradicinę homeopatiją nelabai atitinka) kvėpavimo takus ir atitinkamai kažką pridėti (o čia jau nepavyko, nes neturėjo reikiamų vaistų unsure.gif ).

Laukėm vėjaraupių apsiginklavę Antigripinu 3 ir Thujos compl. ( darže visą mėn. jų karantinas).
Netradiciškai sergam: peršalimo požymių ir t nėra, berti pradėjo ne nuo plaukuotosios galvos dalies, bet nuo kojų, vėjaraupinis bėrimas labiau pavienis. Todėl nusprendžiau vaikui duoti Thujos compl. žirniukus pagal standartinę formulę tris kartus per dieną po tiek žirniukų, kiek v.metų. Tiesa, bėrimus tepam natūraliu eteriniu arbatmedžių aliejumi, efektyvus jis man pasirodė, vaikas nė trupučio nesikasė. Jei ne bėrimai, atrodytų, kad ir neserga. Žiūrėsim, kokia eiga toliau.

Thujos compl. sudėtis: Thuja D3, Condurango D3, Antimonium crudum 6,Podophylum 6 .

Atsakyti
Uje... Vis dėlto atkeliavo ir iki jūsų. unsure.gif Kelinta jau čia diena? Tikriausiai, kad homeopatiniai pravalo, todėl santykinai lengvai. Linkiu, kad kuo greičiau ir lengviau pasibaigtų.
O tu pati prasirgus?

Krika, D raidė reiškia dešimtinę potenciją, C šimtinę (dažnai nenurodoma jokia raidė prie skaičiaus - reiškia šimtinę). Aukštesnė yra šimtinė potencija. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Obuoliausia: 15 kovo 2009 - 20:14