Įkraunama...
Įkraunama...

Homeopatija

QUOTE(Eima @ 2009 03 10, 18:54)
Čia aš apie potenciją klausiau blush2.gif  ax.gif

Skambinausi su vaistine prie Rotušės, tai priimt nori užsakymą tik faxu... Ketvirtadienį vyras iš darbo išsiųs, bet... Bijau ką nors ne taip parašyt... Sako parašykit kiek gramų jums padaryt blink.gif O aš ką žinau, pas mane visi lyg ir po 10 gramų g.gif
Dar norėjau paklaust...
Noriu kartu nusipirkti ir ateičiai:
Mercurius Solubilis
Allium Cepa
Kalium Bichromicum
Calcium complex (šitas suprantu 6 potencijos)
Belladona

Ar viską teisingai surašiau? Kokias potencijas šitų geriausia pirkti?

taip, jie daro 10 g. ir 20 g. Pas mane irgi visi 10 g.
berods viskas teisingai surašyta
Atsakyti
QUOTE(Obuoliausia @ 2009 03 10, 18:10)
Dėl Allium Cepa - kiek skaičiau, slogai gydyti jo tiktai 3 potencija (apskritai, tiktai tokia minima Materia Medica).
Calcium complex gaminamas standartiškai 6 potencijos.
Kitas potencijas - savo nuožiūra... ax.gif
Dar patarčiau iš dažniau pasitaikančių Euphrasia (panaši sloga kaip Allium cepa, tik dar yra raudonos, ašarojančios akys, taip pat akių uždegimai). Jo nėra jokiuose kompleksuose (išskyrus Oculoheel lašus akims).
Taip pat iš einamųjų patarčiau turėti Apis (ir gerklės sutinimai (pagal tam tikras indikacijas, bet pakankamai dažnas), ir bičių įkandimai, ir alerginės reakcijos, kai yra raudonumas, tinimas, karštumas).
Dar Arnica 30 - nuo visokių guzų, sumušimų, mėlynių (vaikams, ypač šiltuoju metu, tai dažnai "atsitinka savaime").
Sorry, išsiplėčiau. Kai turiu galybę, ir visi reikaliiiingi, tai noris nurodyti gerus dalykus. Pvz. Arnica žirniai + Traumeel tepalas praeitą vasarą buvo pirma pagalba po smagių pasilakstymų dviračiais ir ne tik.

Tai ir šituos dar paimsiu, bet dėl potencijų savo nuožiūrą.... g.gif O kokias imtum mano vietoj ax.gif blush2.gif
O kad išsiplėtei - tai labai didelis dėkui. Dabar žinosiu ką reik turėt. Jei dar kas šaus į galvą - sakyk... 4u.gif
Atsakyti
As tai pridurciau labai svarbu vaista neskiepukams ir ne tik - Ledum 30, Ledum 200, Hypericum 30, Huypericum 200 - stabliges profilaktikai, durtinems zaizdoms, laimo ligos profilaktikai.

Gal kas zinote, ar Rotuses vaistine gamina nozodus? be recepto? Neskiepukams butu ne pro sali isigyti Diphterinum, Lathyrus (poliomielitas), Pertussin (kokliusas), Borrelia burgdorferi (laimo liga).

Dar Shmuckleris mini kaip labai svarbias Urtica urens tincture, Calendula tincture, Hypericum tincture, idomu, ar Rotuses vasitine jas gamina.

Nu siusiu ir as ketvirtadieni faksa vaistinei, suzinosiu. Iduosiu ir knyga, pastu galima bus grazinti. Mes su Obuoliausia busim skolingos Villytei uz tarpininkavima 4u.gif Ka Villyte pageidautu, gal kavos ir sokolado, ar ko nors sveikesnio?
Atsakyti
Bet gerai, kad parašei dėl potencijos Allium cepa, nes būčiau užsakius 30 doh.gif Čia tas ale savo nuožiūra lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Eima @ 2009 03 10, 18:27)
Bet gerai, kad parašei dėl potencijos Allium cepa, nes būčiau užsakius 30 doh.gif Čia tas ale savo nuožiūra lotuliukas.gif

AS tokia ir turiu, pirma karta kai dariausi vaistinele, visu pajamiau 30 doh.gif

Kalbant apie potencijas, kai man buvo umus ausies skausmas, Lyp 30 netiko, o Lyp 6 tiko - cia Folio metodu bandem, taip kad ne visada tos 30-tines pasiteisina. Nors Schmukleris rekomenduoja vaistinele irgi is 30 - tiniu , nu dar keleta 200-tiniu siulo. Kaip jau sakiau, Ledum 200, Apis 200 (kai alerginis sokas, kai gyvybei gresia pavojus nuo sutinimo, pvz gerklu)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilnele: 10 kovo 2009 - 18:36
Eima, kai susipirkinėjau vaistinėlę, visas šešiukes įsigijau. Tik Belladonna turiu ir 6, ir 30.

Vilnele, gerai, kad paminėjai. Ledum ne tik po skiepų (ypač KDS, kai dažnai mažiams sutinsta kojytė dūrio vietoje), bet ir nuo uodų įkandimų. Patinimas giluminis, raudonai-melsvas, palietus oda nekaršta (Apis - oda karšta). Taip pat pjautinės žaizdos.
Hypericum - irgi tinka esant įgėlimams, kai yra dilgčiojimas palei nervą (nudiegia pvz. visą ranką). Dar - traumavus pirštų galūnes (pvz. prisispaudus pirštus). Plėštinės žaizdos (brrr... geriau nereiktų).

Jeigu kas turit polinkį alergijoms, tikrai geras dalykas Histaminum (čia iš nozodų, tikrai gamina abiejose vaistinėse). Dar tikrai gamina Adrenalinum, bet šitas esant širdies sutrikimams (tiesa sakant turiu, bet taip ir nepavyko pritaikyti).
Dėl kitų nozodų nežinau... Kažkada autonozodus darydavo Rotušės a., pernai darėmės gydytojos prašymu (ji pati užsakinėjo). Mūsų gydytoja nozodus užsakinėja iš užsienio.
Atsakyti
Dieve, ir ką be tavęs Obuoliausia daryt reiktų bigsmile.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Ni, manęs vadinti vardais, kuo nesu nevertėtų. Tiesiog "pramušo", nes turiu ką pasakyti ir yra norinčių sužinoti.
O dar kai šiandien "dabrovolno - prinuditelno" teko suvažinėti į ligoninę (tfu-tfu, ne vaikai ir situacija ne kritinė), kai vėl pamačiau tą sistemą, taip negera paliko.... Nepatinka man pats požiūris į gydymą ir skausmą kenčiantį žmogų. Suprantu, kad pas juos konvejeris, bet... mano požiūris į gyvenimą ir negalavimus kitoks. Už tai dabar kaip prshhh ant dūšios ir pakeisti nieko nepakeisiu..
Atsakyti
Oi nesakyk... Pati dirbu medicinos įstaigoj... Tik aš ne medikė.
Atsakyti
QUOTE(vilnele @ 2009 03 10, 14:32)
taip. O jei gerkle raudona ir auksta temperatura - Belladonna homaccord, irgi paprastoj vaistinej

paprastoj vaistinėj nepardavė - siuntė į homeopatinę. o kadangi ji centre, likau be baledonos unsure.gif

turiu tonzilotreną - duosiu jį. nors norėjau ir beladoną turėti unsure.gif

QUOTE(Obuoliausia @ 2009 03 10, 18:10)
Tu ir taip šaunuolė, kad ieškai ir domiesi, o ne plauki pasroviui. Žinau, kad sudėtinga išsikapstyti iš to rato, bet turint didelį norą ir atkaklumo - tikrai įmanoma.

ačiū ax.gif
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2009 03 10, 19:53)
paprastoj vaistinėj nepardavė - siuntė į homeopatinę. o kadangi ji centre, likau be baledonos  unsure.gif

turiu tonzilotreną - duosiu jį. nors norėjau ir beladoną turėti  unsure.gif
ačiū  ax.gif

man kai reikia Heel'o produkcijos, skambinu euro vaistines nemokamu info telefonu ir klausiu, kurioj vaistinej yra tas ir tas vaistas. Visada pasako, ir nereikia klaidzioti
Atsakyti
o beladonna - tai čia lašiukai, žirniukai? nes jei žirniukais tai tik homeopatinei būna, o jei lašiukais, tai sakė čia visai kita beladonna doh.gif
Atsakyti