Įkraunama...
Įkraunama...

Homeopatija

Mes tai sveikos, bet vaikai sveikti nenori schmoll.gif Iš nosies sekreto žalio lyg nebėra, bet kosulys šiandien baisus nuo ryto atsirado - šlapias toks doh.gif Rytoj eisim kraują pasidaryt, žiūrėsiu ką ten rodys .

Obuoliausia Mercurius Heel gavau mūsų kaimelyje mirksiukas.gif Tik galvoju ar man jį paduot kokį mėnesį kaip nuo lėtinės anginos ar trumpiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(nėnė @ 2009 02 27, 12:12)
Mes tai sveikos, bet vaikai sveikti nenori  schmoll.gif  Iš nosies sekreto žalio lyg nebėra, bet kosulys šiandien baisus nuo ryto atsirado - šlapias toks  doh.gif  Rytoj eisim kraują pasidaryt, žiūrėsiu ką ten rodys .

Obuoliausia Mercurius Heel gavau mūsų kaimelyje  mirksiukas.gif Tik galvoju ar man jį paduot kokį mėnesį kaip nuo lėtinės anginos ar trumpiau  g.gif

O jūsiškiui tonzilės padidėję? Kaklo šonuose dideli limfmazgių guzai čiuopiasi?
Šiaip, kai yra lėtinis variantas, homeopatiniai dažniausiai skiriama, tarkim, 1-2 savaitės, tada 1 savaitės pertrauka ir vėl pakartoti. g.gif

Dėl kosulio: negali naujai kažkas kabintis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Obuoliausia: 27 vasario 2009 - 13:25
QUOTE(Obuoliausia @ 2009 02 27, 13:24)
O jūsiškiui tonzilės padidėję? Kaklo šonuose dideli limfmazgių guzai čiuopiasi?
Šiaip, kai yra lėtinis variantas, homeopatiniai dažniausiai skiriama, tarkim, 1-2 savaitės, tada 1 savaitės pertrauka ir vėl pakartoti.  g.gif

Dėl kosulio: negali naujai kažkas kabintis?

Tonzilės padidėję, paburkę, guzai kakle jaučiasi. Mums grynai toks variantas buvo prieš mėnesį, tai antibiotikus išrašė, nes sinusitą prikabino ir toks kosulys jau trys savaites buvo užsitesęs. dabar tikiu, kad kosulys nuo gerklės, nes matosi kaip ten sekretas keliauja. Iš nosies sekretas jau nebežalias.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Turiu klausimą ax.gif Jei tas kažkoks kraujo tyrimo reaktyvinis baltymas yra 42, tai ar jau taip blogai? Skaičiau kažkur, kad nuo 10 iki 50 reiškia, kad yra virusinis uždegimas. Gydytoja jau išrašė antibiotikų. Kol kas nekyla ranka juos girdyti vaikui ax.gif
Stiprus drėgnas kosulys, gerklė raudona, sloga su truputį pageltonavusiom išskyrom. Sakė, kad girdisi kažkas plaučiukuose. Šešias dienas laikėsi karščiavimas- tai aukštesnis, tai mažesnis, aukščiausiai buvo užkilęs iki 39,1. Skaičiau kažkur, kad jei temperatūra savaime tai kyla, tai krinta- tuomet virusinė infekcija. Šiandien jau nuo ryto nekarščiuoja, tai, jei vakare nekils, jaučiu, kad neduosiu aš tų antibiotikų.
Prasidėjo liga nuo kažko panašaus į laringitą, tik nuo drėgno kosuliuko, na, bet vis tiek vienu momentu teko dumti į prigaruotą vonią, nes vaikas sakė, kad pro gerklytę negali kvėpuoti. Tai pirmą dieną leisgyvis gulėjo, o kitomis dienomis tai ir pažaisdavo, ir pavalgydavo. O šiandien lyg ir daugiau energijos atsiranda...Atkosėja baltus skrepliukus. Jei baltus, tai gal dar nėra taip blogai?
Atsakyti
Mums niekad gyvenime nebuvo esant virusiniam uždegimui CRB buvęs padidintas - nors sergam tikrai dažnai, ir kraujuką tiriam ligų metu irgi dažnai. Iki šiol buvau įsitikus, kad CRB daugiau nei 8 jau bakterinis uždegimas, tik dar vietinis. CRB labai greitai linkęs rodyti tiesą, tad jei būklė gerėja, CRB pakartojus tyrimą mažėja. Bet man rodos 42 tai jau daugokai verysad.gif .

Papildyta:
QUOTE(nėnė @ 2009 02 27, 15:32)
Tonzilės padidėję, paburkę, guzai kakle jaučiasi.

Mums prieš tą ozonoterapiją apčiupino kaklą, ir daktarė paaiškino (čia natūralią mediciną propoguojanti įstaiga), kad jei limfmazgiai padidėję po žandikaulio lanku - infekcija virusinė, bakterinė, o jei nugarinėj kaklo daly guziukai jaučiami - alerginės kilmės.
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2009 02 27, 15:21)
Mums niekad gyvenime nebuvo esant virusiniam uždegimui CRB buvęs padidintas - nors sergam tikrai dažnai, ir kraujuką tiriam ligų metu irgi dažnai. Iki šiol buvau įsitikus, kad CRB daugiau nei 8 jau bakterinis uždegimas, tik dar vietinis. CRB labai greitai linkęs rodyti tiesą, tad jei būklė gerėja, CRB pakartojus tyrimą mažėja. Bet man rodos 42 tai jau daugokai verysad.gif .

Tai, kad iki 10 norma vaikui (suaugusiam kaip suprantu iki 5)

Cituoju, ką radau parašyta

Nekomplikuotos virusinės infekcijos (nekomplikuotos bakteriniu uždegimu) niekada nesukelia CRB koncentracijos padidėjimo, viršijančio 50 mg/l.

Padidėjimas, “virusinis” profilis 10 – 50 mg/l
· Virusinės infekcijos,
· Lokalizuotos bakterinės infekcijos,
· Miokardo infarktas,
· Lėtinės specifinės infekcijos (TBC, sifilis, bruceliozė),
· Sarkoidozė,
· Reumatoidinis artritas (mažo ar vidutinio aktyvumo),
· Podagra, psoriazinis artritas,
· Vilkligė ir kitos kolagenozės,
· Opinis kolitas,
· Intrauterininė infekcija.

Padidėjimas “bakterinis” profilis virš 50 mg/l
· Ūmi bakterinė infekcija (sepsis, pneumonija, pielonefritas, pooperacinė infekcija),
· Aktyvus reumatoidinis artritas, aktyvus seronegatyvus spondiloartritas,
· Reumatinės polimialgijos,
· Sisteminis vaskulitas,
· Arterijitai,
· Aktyvi Crohn liga,
· Giliųjų venų trombozė,
· Ūmus pankreatitas,
· Metastazuojantys nekroziniai navikai.

Ar aš čia ką nors ne taip supratau? Mano supratimu tai tuomet iki 10 visiškai sveiko vaiko g.gif
Atsakyti
Na, kad net ant tyrimo lapelio rašo, "norma mažiau 8", turiu prieš akis tyrimą, prieš kelias savaites darėm.
Tiesiog mums niekad nėra buvę CRB padidinto, net tada kada leukocitai būdavo padidinti (o tai jau irgi leidžia įtarti bakterinį uždegimą). Reiktų turbūt vertinti visus kraujo parametrus tokiu atveju ir bendrą vaiko būklę.
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2009 02 27, 16:05)
Na, kad net ant tyrimo lapelio rašo, "norma mažiau 8", turiu prieš akis tyrimą, prieš kelias savaites darėm.
Tiesiog mums niekad nėra buvę CRB padidinto, net tada kada leukocitai būdavo padidinti (o tai jau irgi leidžia įtarti bakterinį uždegimą). Reiktų turbūt vertinti visus kraujo parametrus tokiu atveju ir bendrą vaiko būklę.

Tai, kad ant to lapelio buvo parašyta norma <10 Savo akimis mačiau. Biocheminis tyrimas. Iš venos. Ir jokių kitų rodiklių schmoll.gif O, pagal tą informaciją, kurią pacitavau, tai taip supratau, kad norma iki 10, reiškia visai sveiko vaiko g.gif O tai, ką tuomet reiškia mano cituotas tekstas? Nesamones? Tiesiog smalsu, ką rodytų bendras kraujo tyrimas...Na, jei nuo 10 iki 50 gali būti lokalizuota bakterinė infekcija, o lokalizuotą aš suprantu kaip anginą, ausų uždegimą, gal dar koks bakterinis bronchitas, gal dar kažkas. O galvojant apie bronchitą, tai žinok dabar, ar jis virusinis, ar bakterinis pagal šitą perskaitytą informaciją (jei ir virusinė infekcija ir lokalizuota bakterinė infekcija į tuos pačius rodiklius nuo 10 iki 50 priskiriamos) Pirmą sykį darėm šitą tyrimą, anksčiau visuomet bendrą darydavom.
Atsakyti
Mes CRB visad iš pirštuko darom (visad kai tik darom bendrą kraujo tyrimą, visad darom ir CRB), gal todėl ir normų dydžiai skiriasi. Vertinant bendrą ir CRB kartu mums (ir daktarams) abejonių dėl tyrimų niekad nėra kilę.
Atsakyti
Rylinga, analogiškai mums buvo - panelei buvo CRB 40, leukocitų padidėję nežymiai - 9,6(norma iki 9), nedaviau antibų, laukiau, galvojau gal po prieš tai buvusio pakarščiavimo užsilikę (nors CRB kas ~6 val keičiasi pagal būklę, kai nusėdimas gali ilgai laikytis po ligos). Jautėsi gerai, tik tas kosulys - šlapias, bet neatkostimas - gyd lygtais kažką girdėjo plaučiuose. Po savaitės kartojom kraują, CRB 32, leukocitų jau ~14. Pas pulmunologę nusiuntė, ta jau aiškiai girdėjo kairiame plautyje karkalus, norėjo ir rentgeną daryti, bet kadangi aš nestuke.gif tai nedarė. Diagnozę įrašė bronchopneumonija, geriam antibus dabar (7 dienas reiks, o pulm. dar grasino pratęsti unsure.gif , bet tikiuosi nereiks), jau kitą dieną kosulys žymiai retesnis, sloga irgi stipriai sumažėjo...
Nzn, arba dar kelias dienas laukt ir kartot tyrimus, bet tas CRB visgi jau rodiklis... juolab, kad tame tarpe 10-50 CRB yra eilutė "lokalizuota bakterinė infekcija"- mums taip gaunas ta bronchopneumonija...), virš 50 jau ūmūs reikalai...

Na bet čia jau ne homeopatija smile.gif prie antibų dar duodu Bryonia ir Stodalį(šitą ir pulm. liepė gert)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Taigi: 27 vasario 2009 - 17:34
Sveikutės,

Nurimo visos ax.gif
O mūsų liga labai pablogėjo - nepadėjo šį kartą žirniukai, o šitiek įdėjau pastangų ir laiko verysad.gif Galvoju gal aš žirniukų poveikį sumažinau, nes vaikas daug gėrė vaistažolių arbatų, inhaliacijas su eteriniais aliejais dariau g.gif
Atsakyti
QUOTE(nėnė @ 2009 03 03, 09:40)
Sveikutės,

Nurimo visos  ax.gif
O mūsų liga labai pablogėjo - nepadėjo šį kartą žirniukai, o šitiek įdėjau pastangų ir laiko  verysad.gif Galvoju gal aš žirniukų poveikį sumažinau, nes vaikas daug gėrė vaistažolių arbatų, inhaliacijas su eteriniais aliejais dariau  g.gif

Nagi vistiek turbūt darei pertrauką tarp vaistažolių arbatų ir inhaliacijų ir tų žirniukų. Mūsų homeopatė sako, kad tarp homeopatinių preparatų ir, tarkim, eukalipto inhaliacijų turi praeiti dvi valandos.
Atsakyti