Įkraunama...
Įkraunama...

Teku už užsieniečio

QUOTE(kufu @ 2009 03 29, 14:08)
Deja, sulietuvins.. tikslinaus.. mano pavarde bus vienokia, o jo kitokia.. doh.gif

Papasakok placiau 4u.gif Pas maniski nera jokiu 'keistu" raidziu, bet yra dvi LL. Tai ka mano pavarde rasys tik su viena L? doh.gif Kai klausiau CMB, man sake kad nieko panasaus.
Atsakyti
QUOTE(Drute @ 2009 03 28, 10:06)
turbut neiena ir raides Ü ir visos kitos panasios, kuriu nera LT alfabete ?? o ka man daryti jei as susituokiau ne LT ar man keiciant pasa vistiek sulietuvins pavarde ?

Sulietuvins sad.gif Tik nežinau, ar umliautų atveju rašys "eu" ar tiesiog "u".
Papildyta:
QUOTE(gizmo2 @ 2009 03 29, 14:08)
Papasakok placiau  4u.gif Pas maniski nera jokiu 'keistu" raidziu, bet yra dvi LL. Tai ka mano pavarde rasys tik su viena L? doh.gif  Kai klausiau CMB, man sake kad nieko panasaus.

Dvigubos raidės gali būti, negali būti tik nelietuvių abėcėlės raidžių wink.gif
Atsakyti
QUOTE(kufu @ 2009 03 29, 13:08)
Deja, sulietuvins.. tikslinaus.. mano pavarde bus vienokia, o jo kitokia.. doh.gif

Savivaliauja juodai... protest.gif
O iš to įstatymo tai irgi naudos maža... Dar kartą paskaičiau, tai pasimečiau - man rodos, kad net jei jį ir priimtų, pavardė originaliai būtų rašoma tik pase, o visur kitur vistiek taisoma. Vos ne įstatymas dėl šventos ramybės.
Galit pasiskaityti, jei kam aktualu:
http://www3.lrs.lt/p...s...ery=&p_tr2=
Atsakyti
tikiuosi nefonetiskai sulietuvins dar be umliauto lyg ir panasi busiu i savo vyro zmona biggrin.gif ir tai visiems aiskint reikejo tuokiantis, kodel mano tevu abieju pavarde skirtingos, o mano dar treciokia, niekas nesupranta kaip cia taip buna.
Atsakyti
Sveikos merginos, idomia diskusija cia pas jus smile.gif

As po poros savaiciu i ambasada eisiu keistis pavardes, nes mes CRM susituoke jau kuris laikas, o vasara bus tik baznycioj. Tai as sakiau, kad noriu dvigubos pavardes, tai sake, kad galima... ir nieko jie man nelietuvins.
gerai, kad ir pavarde labai lengva, tik lotynu raides.

Be to, drauge norejo tureti tokia pat pavarde kaip ir vyro lietuvio, tai neleido. Sake, kad tik uzsienieciu pavardes gali buti tokios pat...
Atsakyti
QUOTE(Drute @ 2009 03 29, 18:55)
tikiuosi nefonetiskai sulietuvins dar be umliauto lyg ir panasi busiu i savo vyro zmona biggrin.gif ir tai visiems aiskint reikejo tuokiantis, kodel mano tevu abieju pavarde skirtingos, o mano dar treciokia, niekas nesupranta kaip cia taip buna.

Na, pas maniski "u" su umliautu, tai bus paprasta "u". ax.gif
Atsakyti
QUOTE(VBP @ 2009 03 30, 11:11)
Sveikos merginos, idomia diskusija cia pas jus smile.gif

As po poros savaiciu i ambasada eisiu keistis pavardes, nes mes CRM susituoke jau kuris laikas, o vasara bus tik baznycioj. Tai as sakiau, kad noriu dvigubos pavardes, tai sake, kad galima... ir nieko jie man nelietuvins.
gerai, kad ir pavarde labai lengva, tik lotynu raides.

Be to, drauge norejo tureti tokia pat pavarde kaip ir vyro lietuvio, tai neleido. Sake, kad tik uzsienieciu pavardes gali buti tokios pat...

o gal zinai ar lietuvoj sutuokia baznycioj, be metrikacijos cai, anglijoj? as nieko nezinau, o vestuves vasara ir su kunigu susitiksiu tik geguzi, baisu... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jurate1603 @ 2009 03 30, 11:36)
o gal zinai ar lietuvoj sutuokia baznycioj, be metrikacijos cai, anglijoj? as nieko nezinau, o vestuves vasara ir su kunigu susitiksiu tik geguzi, baisu... doh.gif

Dauguma Lietuviu tuokiasi baznycioj, o paskui tik dokumentus registruoja per 10 dienu CRM.
Cia manau musu daugiau netradicine situacija, kai pirma CRM, o po metu baznycia.
Dauguma dabar tik i baznycia... arba baznycia ir CMR ta pacia diena.

Kokia religija taviskio?
Reikia tureti kriksto pazymas, kad nesituoke baznycioj pries tai ir pazyma, kad kursus isklauset.
Bent jau man taip kunigelis susake...

Kai kuriu dar reikalauja leidimo tuoktis kitoj baznycioj is tavosios parapijos, jei ne savos parapijos baznycia pasirinkai.

o santuokai registruoti CMR vis tiek reikia visu dokumentu...
Atsakyti
QUOTE(VBP @ 2009 03 30, 14:04)
Dauguma Lietuviu tuokiasi baznycioj, o paskui tik dokumentus registruoja per 10 dienu CRM.
Cia manau musu daugiau netradicine situacija, kai pirma CRM, o po metu baznycia.
Dauguma dabar tik i baznycia... arba baznycia ir CMR ta pacia diena.

Kokia religija taviskio?
Reikia tureti kriksto pazymas, kad nesituoke baznycioj pries tai ir pazyma, kad kursus isklauset.
Bent jau man taip kunigelis susake...

Kai kuriu dar reikalauja leidimo tuoktis kitoj baznycioj is tavosios parapijos, jei ne savos parapijos baznycia pasirinkai.

o santuokai registruoti CMR vis tiek reikia visu dokumentu...

ups, religija maniskio.. net neklausiau, krikstytas yra o daugiau nzn... blush2.gif
mes norim baznycioj LT susituokti, o paskui Anglijoj susirasyti, zinoma jei taip galima bus, manau kliuciu kilti neturetu... smile.gif
o kursu mesdar neisklause, tikiuosi kunigelis geguzi ka nors mums praves ar pan... smile.gif jei ne tai gal cia reikes lankyti..
Atsakyti
QUOTE(jurate1603 @ 2009 03 30, 12:44)
ups, religija maniskio.. net neklausiau, krikstytas yra o daugiau nzn... blush2.gif
mes norim baznycioj LT susituokti, o paskui Anglijoj susirasyti, zinoma jei taip galima bus, manau kliuciu kilti neturetu...  smile.gif
o kursu mesdar neisklause, tikiuosi kunigelis geguzi ka nors mums praves ar pan... smile.gif  jei ne tai gal cia reikes lankyti..

Aaaa.... kunigelis iskart MB paklause, kokia religija. Bet kadangi ta pati, tai viskas gerai smile.gif

Mes dabar ieskom kursu... noretusi, kad butu arti namu... Bet jei nerasim, tai jauciu, teks i rytu Londona vaizuoti 6 kartus...
beje, jei LT busit, tai yra kursai 2u dienu Matulaicio baznycioje.
Atsakyti

Siaip cia ne i tema dabar: gal kuri nors zino, kaip priesvedybiniai kursai verciami i anglu kalba?
net nesu tikra, kaip jie lietuviskai vadinasi, tad vertimas i anglu kebloka... blush2.gif

Noriu googl'inti, bet kol kas tik meta nuorodas i knygas... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(VBP @ 2009 03 31, 14:30)
Siaip cia ne i tema dabar: gal kuri nors zino, kaip priesvedybiniai kursai verciami i anglu kalba?
net nesu tikra, kaip jie lietuviskai vadinasi, tad vertimas i anglu kebloka...  blush2.gif

Noriu googl'inti, bet kol kas tik meta nuorodas i knygas...  schmoll.gif

Galbūt klystu, bet man rodos, kad tokie kursai rengiami tik katalikų bažmnyčios (bent jau ne liuteronų tai tikrai) ir UK gali būti sunku rasti, ten kažkokie lyg ir lietuviai tuos kursus rengia. Todėl angliško atitikmens gali ir nebūti. Bet nesu 100 proc. tikra... bet girdėjau, kad kažkokie lietuvaičiai (moteriškė lyg ir) pravedinėjo tuos kursus Anglijoje ir juos Lietuvoje priima kaip legitimačius.
Atsakyti