Įkraunama...
Įkraunama...

Teku už užsieniečio

QUOTE(Londi @ 2009 03 27, 01:29)
mes katedroj... bet is esmes bet kokioj baznycioj tuokiantis su ne kataliku reikia vyskupo leidimo  ax.gif
o URM ejom legalizuoti MB dokumentu nes nespejom ambasadoj iki isvaziavimo...
bet jau tokie kankintojai.... doh.gif  nes mes norejom CMB pirma....

Papildyta:
tas vyskupo leidimas tai truputi pilka zona...  mirksiukas.gif dar priklauso nuo kunigo...
bet gal taviskis bent krikscionis tai gal netaip grieztai ziurima  ax.gif
jei nesake tai ir nereikia... nesijaudink  mirksiukas.gif

Tai kad va butent maniskis anglas nekrikstas. doh.gif Tai man jau baisu darosi, bet kunigelis visus jo dokumentus jau turi nuo sausio menesio. Manau jei ka gal butu pasakes, kad reikia dar kzk. g.gif

O del URM dabar supratau - mes apostiles gavom cia UK, tai bent sis darbelis atkrito.
Sunku su tais uzsienieciais blink.gif
Atsakyti
QUOTE(gizmo2 @ 2009 03 26, 22:46)
Tai kad va butent maniskis anglas nekrikstas. doh.gif  Tai man jau baisu darosi, bet kunigelis visus jo dokumentus jau turi nuo sausio menesio. Manau jei ka gal butu pasakes, kad reikia dar kzk. g.gif

O del URM dabar supratau - mes apostiles gavom cia UK, tai bent sis darbelis atkrito.
Sunku su tais uzsienieciais  blink.gif

gal sakau toj baznycioj kur tuokiates ne taip grieztai laikomasi tvarkos.. kas yra gal gerai blush2.gif

tikras vargas lotuliukas.gif meile nugales visas kliutis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Londi @ 2009 03 27, 01:08)
gal sakau toj baznycioj kur tuokiates ne taip grieztai laikomasi tvarkos.. kas yra gal gerai  blush2.gif

tikras vargas  lotuliukas.gif meile nugales visas kliutis  mirksiukas.gif

O TB kokio tikejimo? ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Londi @ 2009 03 26, 23:19)
aha pas mus irgi pasiziurejau bus sveciu is 20 saliu nuo kaimynines rusijos, lenkijos iki tanzanijos, peru, japonijos ir brazilijos ir t.t .... nors gyvenam UK ne vieno anglo svecio  lotuliukas.gif

biggrin.gif pas mus tas pats, UK gyvenam ir nei vieno anglo nebus vestuvese lotuliukas.gif

QUOTE(gizmo2 @ 2009 03 26, 23:19)
Musu vestuves uz 20 dienu - tai man dabar panika, gal ka praleidom doh.gif
Bet kai pati buvau baznycioje ir nunesiau visus dokumentus, kunigelis liepe tik pries vestuves ta savaite ateiti pasirodyt ir visa ceremonijos eiga aptarti. Nieko jis apie vyskupo leidimus neuzsimine.

20 dienu? kaip greit... tai jau sirdute turetu dazniau plakti ax.gif
jei nieko nesake, reiskia, kad viskas bus gerai. nesijaudink!
manau, kad ir siaip turi papildomu paskutiniu organizavimo rupesciu ir be to.

QUOTE(Londi @ 2009 03 27, 00:08)

tikras vargas  lotuliukas.gif meile nugales visas kliutis  mirksiukas.gif

Gerai pastebeta drinks_cheers.gif
Atsakyti
Merginos, o kaip jūs reikalus tavrkotės su pavardėm? Čia turiu omeny tas, kuriom lietuvina. Kažkaip man baisu tikėtis, kad priims tą įstatymą - o kas, jei nepriims? Mane MB ramina, sako, susituoksim dar kartą Anglijoj, ir pasikeisi tą pavardę, bet juk negalima dukart su tuo pačiu žmogum tuoktis, ar ne? blush2.gif Dabar jau net svarstau, gal spjauti į tuos popierius ir iš karto Anglijoj tuoktis, nes labai noriu MB pavardės...
Atsakyti
QUOTE(debesyla @ 2009 03 27, 15:53)
Merginos, o kaip jūs reikalus tavrkotės su pavardėm? Čia turiu omeny tas, kuriom lietuvina. Kažkaip man baisu tikėtis, kad priims tą įstatymą - o kas, jei nepriims? Mane MB ramina, sako, susituoksim dar kartą Anglijoj, ir pasikeisi tą pavardę, bet juk negalima dukart su tuo pačiu žmogum tuoktis, ar ne?  blush2.gif  Dabar jau net svarstau, gal spjauti į tuos popierius ir iš karto Anglijoj tuoktis, nes labai noriu MB pavardės...

Tai nesulietuvina, jei vyras uzsienietis 4u.gif
Atsakyti
Merginos, o kaip jūs reikalus tavrkotės su pavardėm? Čia turiu omeny tas, kuriom lietuvina. Kažkaip man baisu tikėtis, kad priims tą įstatymą - o kas, jei nepriims? Mane MB ramina, sako, susituoksim dar kartą Anglijoj, ir pasikeisi tą pavardę, bet juk negalima dukart su tuo pačiu žmogum tuoktis, ar ne?  blush2.gif  Dabar jau net svarstau, gal spjauti į tuos popierius ir iš karto Anglijoj tuoktis, nes labai noriu MB pavardės...

Na, man irgi atrodo, kad nesulietuvina. Pvz mano drauges vyras yra Dutcher, tai nepadarys is jos Ducheriene arba Duche. Apie koki konkreciai istatyma Tu cia kalbi? Na, bet ji dabar kaip tik laukia paso, tai matysiu kas ten bus.

Na, o jei tikrai detu lietuviska priesaga net prie uzsienietiskos pavardes, tas as geriau liksiu aite ir po to cia vietoj gal ziureciau pakeisti pavarde ar kaip...
Atsakyti

Dukart tuoktis tai negalima smile.gif. Bet LT sulietuvina vienintelį dalyką- nelietuviškas raides- X,Q,W... Tai va, jei tokių yra, tai tomet pavardę pakeis, jei ne- tuomet ne wink.gif. Bent pakol kas taisyklės tokios.
Atsakyti
QUOTE(Linxma @ 2009 03 28, 09:34)
Dukart tuoktis tai negalima smile.gif. Bet LT sulietuvina vienintelį dalyką- nelietuviškas raides- X,Q,W... Tai va, jei tokių yra, tai tomet pavardę pakeis, jei ne- tuomet ne wink.gif. Bent pakol kas taisyklės tokios.

turbut neiena ir raides Ü ir visos kitos panasios, kuriu nera LT alfabete ?? o ka man daryti jei as susituokiau ne LT ar man keiciant pasa vistiek sulietuvins pavarde ?
Atsakyti
QUOTE(Drute @ 2009 03 28, 08:06)
turbut neiena ir raides Ü ir visos kitos panasios, kuriu nera LT alfabete ?? o ka man daryti jei as susituokiau ne LT ar man keiciant pasa vistiek sulietuvins pavarde ?

laimei mano MB pavardej jokio keistu raidziu nera smile.gif
bet siaip tai nesamone manau kad delto kad lt abecelej nera tu W, X, ir t.t. keicia i lietuviskas, VV, KS doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gerina @ 2009 03 27, 16:00)
Na, man irgi atrodo, kad nesulietuvina. Pvz mano drauges vyras yra Dutcher, tai nepadarys is jos Ducheriene arba Duche. Apie koki konkreciai istatyma Tu cia kalbi? Na, bet ji dabar kaip tik laukia paso, tai matysiu kas ten bus.
Na, o jei tikrai detu lietuviska priesaga net prie uzsienietiskos pavardes, tas as geriau liksiu aite ir po to cia vietoj gal ziureciau pakeisti pavarde ar kaip...

Ne ne, priesagų dar, ačiū Dievui, nesugalvojo kaišioti mirksiukas.gif Man vieną raidę pakeitė (iš W į V), bet mane ji labai biesina, jausiuos lyg ne savo vyro žmona būčiau...
Kalbėjau apie vardų ir pavardžių įstatymą, dabar Seime yra projektas, kurį birželį svarstys ir priims arba nepriims - jei priims, visom poniom W, X ir Q bus galima lengviau atsikvėpti rolleyes.gif Dėl umliautų nežinau, kaip bus, bet ten kalba apie lotyniško pagrindo raides.
Drute, man rodos, tau gali ir nekeisti, juk liudijime santuokos bus įrašyta pavardė. Aš kažkada į pasų poskytį skambinau aiškintis, tai jiem vienodai - sako, kokią pavardę metrikacijos biuras įrašo, tokią ir spausdinam biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Drute @ 2009 03 28, 10:06)

Deja, sulietuvins.. tikslinaus.. mano pavarde bus vienokia, o jo kitokia.. doh.gif
Atsakyti