[quote=karamija,2009 03 11, 21:12]
Sveikutes. Na tas biurokratizmas susijes su MB. Mat tuokiames lietuvoj, tad visus dokus, kaip anksciau ir isvardijai reik verst i lietuviu kalba. Blogiausia ta jog ta pazima laisvo statuso jie isduoda jei iki vestuviu yra like 4 menesiai. Taciau tas yra jei sutuoktuves danijoje, taciau skaitant ta pati dokumenta angliskai nieko apie terminus neraso. O blogiausia kad MB isvaziuoja vos nemenesiui is DK ir susitikimas su klebonu pries pat velykas, o ten ir neglime uzdelst nes norim kataliskos santuokos, kadangi jis protestantas reikia gaut Vyskupo leidima, o tas ir uztrunka. Bet tikiuos viskas bus OK. juk maniskis tikrai nori mane vest
Papildyta:
Beje, kokiam mieste Danijoje jūs gyvenat? Ir kaip susipažinot?
[/quote]
Kai esam DK gyvename Odensej arba kartais netoli Svenborgo. Taciau ateinanti pumeti planuojame praleisti leituvpje. MB atvaziuoja pagal mainu programa i VLN studijuoti, o man Ir paskutiniai metai liko univere. Paskui planas grizt i DK, man ten labai patinka nors ir oras .
Susipazinome mes Odensej, as ten studinau pagal pasikeitimu programa ir kazkaip iskart kritom vienas kitam i aki.
O jus kokiam mieste gyvenat? Kopene?
[/quote]
Matau, kad Danijos berniukai daug leituvaiciu pasigrobia. Pati ten mokiausi (Aalborge) ir zinau, kad 2 lietuvaites istekejo uz danu
QUOTE(Gerina @ 2009 03 11, 18:04)
O del isverstu kalbu, tai man iskyla toks klausimas: kas jas vers. Greiciausiai apti nuotaka, taip? Tai koks tada bus jai idomumas buti baliuje, kai jau zinos kalbas mintinai? Nes bent jau savo atveju, del sios priezasties, as sios minties nusprendziau atsisakyti. Nes noriu netiketumo is savo draugo, jo tevo, ar mamos, o ne visa jau senai zinoti.
Mes turėsim vertėją. kad nuotaka ar jaunikis verstų yra nesąmonė - dirbti per savo vestuves?
QUOTE(karamija @ 2009 03 11, 23:12)
O jus kokiam mieste gyvenat? Kopene?
Jo, mes sostinėj. O jūs dabar abu Danijoj? Kaip tau su mokslais susiderina?
Sveikos, merginos
Kažkada ir aš čia plepėjau, vėliau nusprendėm Lietuvoje baliaus nedaryti, tai ir aprimau. Bet visgi civilinę santuoką pasilikom Lietuvoje ir dabar turiu problemėlę, gal kuri ką žinote?
Visus dokumentus MB sutvarkėm, apostiliavom, išvertėm, notariškai patviritnom. Bėda, kad jis šiuo metu nelabai gali į LT atvažiuoti, o iš manęs vienos CMB dokumentų nepriima, nors su jais viskas tvarkoj, bet būtinai kartu turi būti MB. Gal kas susidūrėte su tokia situacija? Kaip ją būtų galima išspręsti?
Kažkada ir aš čia plepėjau, vėliau nusprendėm Lietuvoje baliaus nedaryti, tai ir aprimau. Bet visgi civilinę santuoką pasilikom Lietuvoje ir dabar turiu problemėlę, gal kuri ką žinote?
Visus dokumentus MB sutvarkėm, apostiliavom, išvertėm, notariškai patviritnom. Bėda, kad jis šiuo metu nelabai gali į LT atvažiuoti, o iš manęs vienos CMB dokumentų nepriima, nors su jais viskas tvarkoj, bet būtinai kartu turi būti MB. Gal kas susidūrėte su tokia situacija? Kaip ją būtų galima išspręsti?
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2009 03 17, 18:15)
Mes turėsim vertėją. kad nuotaka ar jaunikis verstų yra nesąmonė - dirbti per savo vestuves?
Cia kaip kam labiau priimtina, mes nusprendeme, kad taip bus geriau.
beje, musu CMB teko pavertejauti saviems ir viskas buvo ok
QUOTE(Linxma @ 2009 03 21, 12:49)
Sveikos, merginos
oi... mes kai nesem dokumentus, tai pamenu, kad tikrinu musu abieju pasus... ir aisku, tada kruva dokumentu
QUOTE(VBP @ 2009 03 24, 13:15)
Cia kaip kam labiau priimtina, mes nusprendeme, kad taip bus geriau.
oi... mes kai nesem dokumentus, tai pamenu, kad tikrinu musu abieju pasus... ir aisku, tada kruva dokumentu
jei maža jauki šventė, tai aišku nieko tokio, bet visą vakarą su daug įvykių pavargsi manau... gal kokia draugė padėtų? Mūsų atveju tai trys kalbos susipins, tikrai per daug darbo jau būtų...
beje, norėjau paklaust, ar pas jus merginos, bus tik svečių iš JB šalies, ar ir iš kitų? nes pas mus žada būti dar prie danų ir latvė, belgas bei kinietis....
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2009 03 25, 23:19)
jei maža jauki šventė, tai aišku nieko tokio, bet visą vakarą su daug įvykių pavargsi manau... gal kokia draugė padėtų? Mūsų atveju tai trys kalbos susipins, tikrai per daug darbo jau būtų...
beje, norėjau paklaust, ar pas jus merginos, bus tik svečių iš JB šalies, ar ir iš kitų? nes pas mus žada būti dar prie danų ir latvė, belgas bei kinietis....
Sveika,
Na, pas mus irgi bus kine, tailandiete (nes norevegai pamego kitatautes), bet jos moka norvegu kl, todel as jas priskiriu prie norvegiu. Tik drauge mano viena gyvena UK, tai ir draugas is ten, tad jam manau pati kazkiek pavertejaus. Ir del isverstu kalbu, as atsisakau to, del to, kad norvegu kl retas kas moka, todel be manes as beveik neturiu kas jas galetu isvesti, todel vertimas bus zodziu vakarienes metu.
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2009 03 25, 22:19)
nu kaip maza... 80 zmoniu... bet paziurejau sarasa, tai nedaug tik viena kalba supranta 10 -20 zmoniu, pirsliai pas mus lietuviskai ir angliskai kalba, tad turetu butis viskas gerai. Juokavom kad su titrais filma darysime, tai jei kas nors kazka prazioplino, bus proga prisiminti
QUOTE(Gerina @ 2009 03 26, 07:50)
Sveika,
Na, pas mus irgi bus kine, tailandiete (nes norevegai pamego kitatautes), bet jos moka norvegu kl, todel as jas priskiriu prie norvegiu. Tik drauge mano viena gyvena UK, tai ir draugas is ten, tad jam manau pati kazkiek pavertejaus. Ir del isverstu kalbu, as atsisakau to, del to, kad norvegu kl retas kas moka, todel be manes as beveik neturiu kas jas galetu isvesti, todel vertimas bus zodziu vakarienes metu.
Oi... pas mus tautybiu katilas bus Pradedant artimesniais kaimynais lenkais, ispanais, italais, vengrais, baigiant Ekvadoru (MB is ten), Malaizija, Trinidadu... Ir cia dar ne visos tautybes...
QUOTE(Linxma @ 2009 03 21, 11:49)
Sveikos, merginos
Sveikos busimos nuotaikos.... seniai cia bebuvau uzsukus
buvom su MB lietuvoj, nesem dokumentus i baznycia ir CMB... na ir prisikankinom kadangi maniskis ne katalikas tai dar plius vyskupo leidimo reikia o kadangi negyvenam Lt tai reikia pagal gyvenama vieta
o vilniaus CMB kaip bebutu keista viska labai greitai sutvarkem.. labai maloni moteriske ten dirba ... bet URM darbuotojai tikri biurokratai...
linxma , deja abu sutuoktiniai privalo dalyvauti pateikiant dokumentus tiek baznycioj tiek CMB
QUOTE(Londi @ 2009 03 27, 01:07)
Sveikos busimos nuotaikos.... seniai cia bebuvau uzsukus
buvom su MB lietuvoj, nesem dokumentus i baznycia ir CMB... na ir prisikankinom kadangi maniskis ne katalikas tai dar plius vyskupo leidimo reikia o kadangi negyvenam Lt tai reikia pagal gyvenama vieta
o vilniaus CMB kaip bebutu keista viska labai greitai sutvarkem.. labai maloni moteriske ten dirba ... bet URM darbuotojai tikri biurokratai...
linxma , deja abu sutuoktiniai privalo dalyvauti pateikiant dokumentus tiek baznycioj tiek CMB
I kokia baznycia jums vyskupo leidimo reikejo? Maniskis irgi ne katalikas, bet is musu jokiu leidimu nereikalavo. O mes i CMB net neisim, tik baznycioj. O po to dokumentus susitvarkysim per 10 dienu. O ka URM veiket?
QUOTE(VBP @ 2009 03 26, 09:14)
Oi... pas mus tautybiu katilas bus Pradedant artimesniais kaimynais lenkais, ispanais, italais, vengrais, baigiant Ekvadoru (MB is ten), Malaizija, Trinidadu... Ir cia dar ne visos tautybes...
aha pas mus irgi pasiziurejau bus sveciu is 20 saliu nuo kaimynines rusijos, lenkijos iki tanzanijos, peru, japonijos ir brazilijos ir t.t .... nors gyvenam UK ne vieno anglo svecio
Musu vestuves uz 20 dienu - tai man dabar panika, gal ka praleidom
Bet kai pati buvau baznycioje ir nunesiau visus dokumentus, kunigelis liepe tik pries vestuves ta savaite ateiti pasirodyt ir visa ceremonijos eiga aptarti. Nieko jis apie vyskupo leidimus neuzsimine.
Bet kai pati buvau baznycioje ir nunesiau visus dokumentus, kunigelis liepe tik pries vestuves ta savaite ateiti pasirodyt ir visa ceremonijos eiga aptarti. Nieko jis apie vyskupo leidimus neuzsimine.
QUOTE(gizmo2 @ 2009 03 26, 22:17)
I kokia baznycia jums vyskupo leidimo reikejo? Maniskis irgi ne katalikas, bet is musu jokiu leidimu nereikalavo. O mes i CMB net neisim, tik baznycioj. O po to dokumentus susitvarkysim per 10 dienu. O ka URM veiket?
mes katedroj... bet is esmes bet kokioj baznycioj tuokiantis su ne kataliku reikia vyskupo leidimo
o URM ejom legalizuoti MB dokumentu nes nespejom ambasadoj iki isvaziavimo...
bet jau tokie kankintojai.... nes mes norejom CMB pirma....
Papildyta:
QUOTE(gizmo2 @ 2009 03 26, 22:19)
Musu vestuves uz 20 dienu - tai man dabar panika, gal ka praleidom
tas vyskupo leidimas tai truputi pilka zona... dar priklauso nuo kunigo...
bet gal taviskis bent krikscionis tai gal netaip grieztai ziurima
jei nesake tai ir nereikia... nesijaudink