Įkraunama...
Įkraunama...

Teku už užsieniečio

QUOTE(karamija @ 2009 03 08, 22:00)
sveikutes. Vat pagaliau man leido prisijungti. smile.gif Taigi mano busimasis vyras is Danijos. Tuoksimes net 3 kartus. smile.gif PIrma santuoka (civiline) ivyks Lietuvoje pas tevus Zemaitijos kaime liepos 11, po savaites Danijoje seimyniniai pietus, na o ta tikraja data laikom rugpjucio 22 d. Lentvario baznycioj.

Beto kvietimai isties labai grazus. Mes kazkaip sugalvojom issiuntineti elektroninius, nes didzioji dauguma sveciu uzsenieciai ir reikejo tai padaryti gan skubiai, kad jie galetu pasiplanuoti.

Sveika prisijungus!
mes tuokiames 2 kartus (antra karta po metu), tai visi juokiasi, kad taip kas metai tuoksime ax.gif o cia net 3 kartus smile.gif fainai!
Atsakyti
QUOTE(karamija @ 2009 03 08, 23:00)
sveikutes. Vat pagaliau man leido prisijungti. smile.gif Taigi mano busimasis vyras is Danijos. Tuoksimes net 3 kartus. smile.gif PIrma santuoka (civiline) ivyks Lietuvoje pas tevus Zemaitijos kaime liepos 11, po savaites Danijoje seimyniniai pietus, na o ta tikraja data laikom rugpjucio 22 d. Lentvario baznycioj.

Beto kvietimai isties labai grazus. Mes kazkaip sugalvojom issiuntineti elektroninius, nes didzioji dauguma sveciu uzsenieciai ir reikejo tai padaryti gan skubiai, kad jie galetu pasiplanuoti.

Sveika prisijungus 4u.gif

Kaip sekasi planuoti? smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2009 03 04, 11:47)
va man rigi toks klausimas kyla. manau, kad kaip ir reiktų, bet neįsivaizduoju, ką. Kažką nepiniginio, nes mūsų abiejų tėvai daug geriau apsirūpinę, nei mes patys. be to, kažką, kad transportuot galėtume lengvai. Išvis, kas tokia proga tėvams dovanojama? Tuo labiau, kad mano tėčio jubiliejus tik prieš savaitę prieš vestuves...

Pasigirsiu savo kvietimais:

Labai gražūs kvietimai.
Aš savo jau irgi padariau smile.gif Ir užsieniečiams jau išsiuntinėjom. Lietuviams siusim likus porai mėnesių iki vestuvių.
Atsakyti
Oi planuoti sekas visai neblogai tiksliau jau i pabaiga, clap.gif avansai sumoketi ir fotografui ir filmuotojui (pavyko pastaruosius gan pigiai nusisamdyti, ziuresim rezultatas kox bus) ir vieta jau sutarta, tik dab liudniausia problema su dokais. sad.gif mat gauti danijoj dokumentus galioja begale taisykliu, o musu susitikimas su klebonu paskirtas balandzio 10 d. Tai dienai jau reik viska turet isverstus, biski sunerime kad nespesim i terminus. unsure.gif
Atsakyti
Na, grizau. Tai pavyko gauti baznycia, sodyba, berods radau suknele, gamina kvietimus ir nusipirkau ziedus. Kaip pirmam kartui, manau, visai neblogai.

Del dovanu, tai as turejau minti jo tevams nupirkti "Neregeta Lietuva", o savo - kokia knyga apie Norvegija. Cia zinoma, nera labai asmeniska dovana, bet tai man i galva sove is pradziu. Dar zinau, kad 1 stiklo salonas Vilniuje gali padaryti statulele, bet ten biski nemazos, tad manau ir nepigios... Tai cia mano idejos. Gera mintis ir del nuotrauku!
Atsakyti
QUOTE(karamija @ 2009 03 10, 17:00)
Oi planuoti sekas visai neblogai tiksliau jau i pabaiga,  clap.gif avansai sumoketi ir fotografui ir filmuotojui (pavyko pastaruosius gan pigiai nusisamdyti, ziuresim rezultatas kox bus) ir vieta jau sutarta, tik dab liudniausia problema su dokais.  sad.gif  mat gauti danijoj dokumentus galioja begale taisykliu, o musu susitikimas su klebonu paskirtas balandzio 10 d. Tai dienai jau reik viska turet isverstus, biski sunerime kad nespesim i terminus.  unsure.gif

tau del Danijos dokumentu daug vargo? cia del CRM?
cia TB ar tau? nes tau reikia is LT tik pasiimti pazyma, kad netekejusi ir gimimo liudijimo....
man teko dokumentus savo i kita sali tvarkytis, tai pasiemiau pazyma, kad netekejusi is ambasados (3 savaites laukiau), tada isverte per kelais dienas ir apostiles LT uzdejo per 5 dn.
o santuokos legalizavimui reikia santuokas pazymejima isversti ir legalizuoti...
bent jau man taip yra.
Atsakyti
QUOTE(karamija @ 2009 03 10, 19:00)
Oi planuoti sekas visai neblogai tiksliau jau i pabaiga,  clap.gif avansai sumoketi ir fotografui ir filmuotojui (pavyko pastaruosius gan pigiai nusisamdyti, ziuresim rezultatas kox bus) ir vieta jau sutarta, tik dab liudniausia problema su dokais.  sad.gif  mat gauti danijoj dokumentus galioja begale taisykliu, o musu susitikimas su klebonu paskirtas balandzio 10 d. Tai dienai jau reik viska turet isverstus, biski sunerime kad nespesim i terminus.  unsure.gif

Danijoje daug taisyklių? Na mano nuomone, tai Lietuvoje jų daug daugiau ir viskas daug sunkiau. Mes tuokėmės København rådhus, tai viskas ko man tereikėjo, residence permit ir paso. Viskas. Palyginus su vertimų begale, visokiais civilinio statuso pažymėjimais, gimimo liudijimais, apostilėmis (ko Lietuvoje reikalauja), tai čia visiškas niekas. Aš labai patenkinta visa sistema šičia ir todėl Lietuvoj šiemet net nesiskubinsiu santuokos legalizuoti, nes pavardės kol kas vis tiek nekeičiu. O ir bažnyčios problemą mes išssprendėm pasirinkdami tarptautinę liuteronų bažnyčią Lietuvoje. Žodžiu, aš jaučiuosi kaip biurokratizmo džiungles nugalėjusi, visa apsipatenkinusi tongue.gif

Beje, kokiam mieste Danijoje jūs gyvenat? Ir kaip susipažinot?
Atsakyti
Sveikos būsimosios nuotakos smile.gif
Mane labai domina, kaip jūs sprendžiate problemą, kad jūsų būsimo vyro giminės nesusikalbės su jūsų gimine per vestuves? g.gif Kaip planuojat išspręsti šitą reikalą?
Man tiesiog įdomu, nes ateity pačiai teks su tokia bėda susidurt doh.gif
P.S. Labai gaila, bet negaliu į ankstesnę jūsų temukę užsukt g.gif
Atsakyti
Laba diena,
as vis skaitineju jusu temele, norejau ir pati prisistaty, planuojame ir mes su MV Lietuvoje maza svente iskelti Lietuvoje. Taciau jauciuosi be ideju, nes nezinome nei kada tai darysime nei kaip, nes oficialiai susituokeme Turkijoje, liko tik legalizuoti santuoka Lirtuvoje, kadangi mano vyras ne krikscionis ir ne katalikas ir is manes tokia religingoji, kad baznycia atmetame. Sekdama jusu planus vis galvoju ka cia mums prisitiakius, kadangi ir seima mano "kisenine" tai viskas labai mazame rate, galvoju gal kokia grazia priesaika vienas kitam pasakytumem, atnaujintumem ziedus ir isgraviruotumeme vestuviu data, pasikeistumem ziedais, gal kas nors panasioje situacijoje?
Atsakyti
QUOTE(SmaiLIAnose* @ 2009 03 11, 11:18)
Sveikos būsimosios nuotakos smile.gif
Mane labai domina, kaip jūs sprendžiate problemą, kad jūsų būsimo vyro giminės nesusikalbės su jūsų gimine per vestuves? g.gif Kaip planuojat išspręsti šitą reikalą?
Man tiesiog įdomu, nes ateity pačiai teks su tokia bėda susidurt doh.gif
P.S. Labai gaila, bet negaliu į ankstesnę jūsų temukę užsukt g.gif

Labas wink.gif

Mums irgi aktualu tai, nes suvaziuos is ivairiu saliu sveciai. Taciau pagrindines kalbos bus 3: lietuviu, ispanu ir anglu. Pas mus nebus verteju ar vedeju, tiesiog patys isversime, jei reiks.
Be to, musu pirsliene lietuviskai, o pirslys angliskai kalbes. Su ispanu bus sunkiau... bet tik 3 zmones, tai ties sodinimo planu teks sukti galvele, kaip susodint, kad visi vieni kitus suprastu.

Ankstesnes nuotaikos turejo vertejus (arba draugus, kurie vertejavo) bei pagrindines kalbos buvo is anksto isverstos ir salia kiekvienam padeta.
Atsakyti
O del isverstu kalbu, tai man iskyla toks klausimas: kas jas vers. Greiciausiai apti nuotaka, taip? Tai koks tada bus jai idomumas buti baliuje, kai jau zinos kalbas mintinai? Nes bent jau savo atveju, del sios priezasties, as sios minties nusprendziau atsisakyti. Nes noriu netiketumo is savo draugo, jo tevo, ar mamos, o ne visa jau senai zinoti.
Atsakyti
QUOTE(Gerina @ 2009 03 11, 16:04)
O del isverstu kalbu, tai man iskyla toks klausimas: kas jas vers. Greiciausiai apti nuotaka, taip? Tai koks tada bus jai idomumas buti baliuje, kai jau zinos kalbas mintinai? Nes bent jau savo atveju, del sios priezasties, as sios minties nusprendziau atsisakyti. Nes noriu netiketumo is savo draugo, jo tevo, ar mamos, o ne visa jau senai zinoti.

Sutinku, kad norisi nezinoti per savo vestuves.
O negali paprasyti draugu pagalbos?
Tikrai manau, kad kas nors pagelbetu... ax.gif
Atsakyti
Sveikutes. Na tas biurokratizmas susijes su MB. Mat tuokiames lietuvoj, tad visus dokus, kaip anksciau ir isvardijai reik verst i lietuviu kalba. Blogiausia ta jog ta pazima laisvo statuso jie isduoda jei iki vestuviu yra like 4 menesiai. Taciau tas yra jei sutuoktuves danijoje, taciau skaitant ta pati dokumenta angliskai nieko apie terminus neraso. O blogiausia kad MB isvaziuoja vos nemenesiui is DK ir susitikimas su klebonu pries pat velykas, o ten ir neglime uzdelst nes norim kataliskos santuokos, kadangi jis protestantas reikia gaut Vyskupo leidima, o tas ir uztrunka. Bet tikiuos viskas bus OK. juk maniskis tikrai nori mane vest lotuliukas.gif ax.gif
Papildyta:
Beje, kokiam mieste Danijoje jūs gyvenat? Ir kaip susipažinot?
[/quote]

Kai esam DK gyvename Odensej arba kartais netoli Svenborgo. Taciau ateinanti pumeti planuojame praleisti leituvpje. MB atvaziuoja pagal mainu programa i VLN studijuoti, o man Ir paskutiniai metai liko univere. Paskui planas grizt i DK, man ten labai patinka nors ir oras doh.gif .
Susipazinome mes Odensej, as ten studinau pagal pasikeitimu programa ir kazkaip iskart kritom vienas kitam i aki. blush2.gif

O jus kokiam mieste gyvenat? Kopene?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karamija: 11 kovo 2009 - 22:07