QUOTE(Schroedingers Cat @ 2009 09 07, 13:41)
Oi ne, mes grįžom antrą dieną po vestuvių. Man iškart prasidėjo studijos ir darbas, o Mb irgi iš karto į darbą iškeliavo. LT mes esame prieš tai kartu gyvenę, dabar juokaujam, kad mano eilė jo šaly pagyventi, po to išvis į trečią šalį žadam važiuoti. O planas chuliganas yra vasaras leisti LT, o rudenį-pavasarį Danijoje. Na pažiūrėsim, kaip viskas išeis, nes ką čia priplanuosi toli į priekį
O kodėl tu paso keistis per ambasadą nenori? Man rodos, būtų paprasčiausia, nes nereikėtų po įvairias instancijas lakstyti, o tik per vieną (nors ir lėčiau). Tuo labiau, kad esi UK registruota, tai yra netgi ambasados pareiga tokius dalykus tvarkyti.
O kaip Ekvadore sudaromos pavardės?
Aaa... mes dar per daktarus po vestuviu palakstem
Ir grizom...
Jus Danijoj Kopenhagoj isikure? As kai gyvenau Aalborge, tai orai buvo panasus i LT, tik maziau svyravimu... ir nera tokiu salciu - su dviraciu buvo galima all year round vazineti:)
Ekvadore kiekvienas turi pirma tetes ir pirma mamos pavardes. Tad realiai vyras ir zmona turi skirtingas pavardes, o vaikai pasiima po viena is abieju tevu. Tai mano atveju as negalejau turet vyro dvigubos pavardes, nes pagal istatymus as buciau buvus MB sese... Jei turiu tik savo pavarde, tai netekejusi... Butu kile keblumu ateity...
QUOTE(Gerina @ 2009 09 07, 13:50)
As kiek zinau, tai kai issiregistruoji is Lietuvos, pasus daro Migracijos departamentas. Prie Katedros jis.
O S. CAT ambasadoj keistis pasa trunka apie 3 menesius, kai Lietuvoje tai gali padaryti per diena, jei daugiau moki. Tame ir skirtumas!!! Bet jei Raniai jo Lietuvoj nepakeite, tai nekazkiek keliu ir liks, tik ambasada...
Mes neturejom kada i Vilniu vaziuot, nes tik ten butu padare... O Alytuj neleido... Aisku nebent norejau, kad tevai deklaruotu, kad as gyvenu pas juos, tada butu vykdoma registracija, tada buciau galejus pateikti prasyma pasui keisti...
O cia ambasadoj vien laukimo eile dokumentams paduoti yra pora menesiu, tada dar lauki pora menesiu, kada ji gali atsiimti... ir gauni tik pasa, be korteles (ko labai man reikejo UK, nes cia visur reikia siusti savo dokumentus, tad lieki be ju ir negali keliauti, kas mano darbui yra blogai...)