Įkraunama...
Įkraunama...

Teku už užsieniečio

QUOTE(Rania @ 2009 08 06, 13:22)
Smagu girdeti!  smile.gif
Ka veiket gamtoje?
Gal kokiu idomiu zaidmu rekomenduotum?
Gerai, kad viskas sekmingai issisprende  smile.gif
Is kokios salies jaunasis buvo?

Vyras mano norvegas. Tad kadangi jie dideli nacionalistai tai pergyvenau kaip viskas praeis. Manau kad mes perdaug nerimaujam. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nijoliuks @ 2009 08 08, 15:04)
Vyras mano norvegas. Tad kadangi jie dideli nacionalistai tai pergyvenau kaip viskas praeis. Manau kad mes perdaug nerimaujam.  thumbup.gif

Bet viskas gerai praėjo? Maniškis danas, o jie tokie pat nacionalistai.
Atsakyti
QUOTE(Nijoliuks @ 2009 08 08, 14:04)
Vyras mano norvegas. Tad kadangi jie dideli nacionalistai tai pergyvenau kaip viskas praeis. Manau kad mes perdaug nerimaujam.  thumbup.gif

Maniskis irgi norvegas. Taciau as bijojau ne kiek nacionalizmo, o to, kad jie labai laikosi 1 sventimo budo, tradicijos. Tai as bijojau, kad labai issigas, kad vestuves bus kitokios. Bet prieme gerai, ir sake, kad tikrai vestuves buvo kitokios. Labiausiai patiko, kad 1 dede vestuves pavadino eventyr!! Tai priemiau kaip didziausia komplimenta, nes vyrai norvegai sykstus komplimentu, bet kai sako, manau, kad sako nuosirdziai!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gerina: 08 rugpjūčio 2009 - 17:11
QUOTE(Gerina @ 2009 08 08, 18:10)
Maniskis irgi norvegas. Taciau as bijojau ne kiek nacionalizmo, o to, kad jie labai laikosi 1 sventimo budo, tradicijos. Tai as bijojau, kad labai issigas, kad vestuves bus kitokios. Bet prieme gerai, ir sake, kad tikrai vestuves buvo kitokios. Labiausiai patiko, kad 1 dede vestuves pavadino eventyr!! Tai priemiau kaip didziausia komplimenta, nes vyrai norvegai sykstus komplimentu, bet kai sako, manau, kad sako nuosirdziai!

viskam pritariu, ypač vienam šventimo būdui lotuliukas.gif teko vestuvėse danijoje būti, tai galima iš nuobodulio numirti...o Lietuvoj tai rimtai eventyr smile.gif
beje, kokia kalba jūs patys sakėt kalbas? t.y. tavo vyras ir tu pati? angliškai, lietuviškai, norvegiškai?
Atsakyti
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2009 08 08, 22:46)
viskam pritariu, ypač vienam šventimo būdui lotuliukas.gif  teko vestuvėse danijoje būti, tai galima iš nuobodulio numirti...o Lietuvoj tai rimtai eventyr smile.gif
beje, kokia kalba jūs patys sakėt kalbas? t.y. tavo vyras ir tu pati? angliškai, lietuviškai, norvegiškai?

as irgi buvau norvegu vestuvese, tai galvojau uzmigsiu, nes vien tostai tostai ir dar tokie ilgi. Jokiu sokiu, labai nuobodu. Tad jiems lietuviu vestuves labai patiko, buvo daug sokiu, zaidimu ir siaip visokiu tradiciniu lietuvisku paivairinimu. Vestuvemis buvo suzaveti.
Mes su vyru kalbam norvegiskai, po truputi jis mokosi lietuviu, rugseji eis i lietuviu kursus. As kalbu laisvai norvegiskai, nes jau 5 metai cia.

Atsakyti
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2009 08 08, 20:46)
viskam pritariu, ypač vienam šventimo būdui lotuliukas.gif  teko vestuvėse danijoje būti, tai galima iš nuobodulio numirti...o Lietuvoj tai rimtai eventyr smile.gif

As irgi esu buvusi norvegiskose vestuvese, ir taip kategoriskai neteigciau, kad ten TAIP nuobodu, bet jie svencia kitaip, paslaugos brangesnes, tad kol visi prie stalo kalba, uz muzikanta nemoka. Bet as Lietuvoj tuoktis norejau vien del to, kad savoj saly viska zinai. Zinai kuo skiriasi pvz Cicinas nuo Saules klioso ir pan. O ten maniskis nebutu man rades kirpeju, visazisciu ir pan.
O kalbas mes abu sakeme norvegiskai. Jis lietuviu nesimoko, nes per sunki. O as tai dariau is pagarbos jam, nes ir kalbos esme buvo pagrinde jis. Be to, as iki siol miksuoju norvegu - anglu kalbedama, tai po mano kalbos visi sveciai, tiek norvegai, tiek lietuviai buvo suzaveti, kad vis tik ta kalba as taip gerai (ju nuomone) moku! Mes turejome verteja, kuri verte. Is pradziu nezinojau reikia jos ar ne, bet kai pamasciau, kad is 50 sveciu, lietuviu ir norvegu moka tik 2 zmones, 1 is ju as, tai supratau, kad nenoriu buti tampoma uz sijono kai 1 teta su kita nesusisnekes, tad radom verteja ir tikrai manau, kad ji atidirbo uz jai sumoketus pinigus, nes kalbeliu susidare nemazai per visa vakara!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gerina: 09 rugpjūčio 2009 - 09:55
QUOTE(Gerina @ 2009 08 09, 10:53)
As irgi esu buvusi norvegiskose vestuvese, ir taip kategoriskai neteigciau, kad ten TAIP nuobodu, bet jie svencia kitaip, paslaugos brangesnes, tad kol visi prie stalo kalba, uz muzikanta nemoka. Bet as Lietuvoj tuoktis norejau vien del to, kad savoj saly viska zinai. Zinai kuo skiriasi pvz Cicinas nuo Saules klioso ir pan. O ten maniskis nebutu man rades kirpeju, visazisciu ir pan.

Na vestuvėse kur aš buvau, tai buvo ir DJ, ir muzikantas. Tik muzikėlė groja, o niekas nešoka smile.gif Gal labai sėslūs pasitaikė. Dainuot tai dainavo smile.gif
Lietuvoj viską rasti lengviau, tas tiesa. Ir pigiau ir dažnai geriau. Tik tiek, kad ir apgauti kartais gali... Na tikiuos, kad nepasitaikys mums taip.
O kiek už vertėją sumokėjot?
Mes buvom vieną pažįstamą suradę, bet panašu, kad nuplaukė tas viariantas verysad.gif
Atsakyti
O kiek už vertėją sumokėjot?
Mes buvom vieną pažįstamą suradę, bet panašu, kad nuplaukė tas viariantas verysad.gif
[/quote]

Mums 1 pazistamas irgi nuplauke, po to, rastos vertejos mociute mire, tai ji nenorejo dalyvauti vestuvese, bet ji pati surado savo pazistama. Kaina standartine kaip supratau yra apie 120Lt uz val. Bet ten nuderejo iki 600Lt uz visa vakara!

O apgauti aciu Dievui, musu niekas nebande. Gal, kad vis tik krize, tai zmones dziaugiasi nors siokiu tokiu pajamu gaudami, o gal tiesiog pasiseke...
Atsakyti
mums verteja surado muzikantas. Pradzioje mes ieskojome muzikanto kuris galetu vesti visa programa lietuviu ir anglu kalbomis. ( o tai nera lengva dar) Bet muzikantas, kuris grojo musu vestuvese tai pazistamas ir jis pats surado mergaite kuri vertejavo is lietuviu i norvegu ir atvirksciai. O mokejom uz visa vakara 400lt. smile.gif
Atsakyti
mes suradom pažįstamą vertėją. žodžiu, bus ji kaip svečias ir nors sakė, kad už dyką pavers, mes jai po to vis dėlto kaip dovaną duosim... svarbiausia mums visas kalbas išverst, o jau kita tai kaip bus...

Pas mus muzikanto nebus, bet DJ/vedėjas, o juos puikiai angliškai kalbančius rasti daug lengviau.
Atsakyti

QUOTE(Schroedingers Cat @ 2009 08 17, 13:06)
mes suradom pažįstamą vertėją. žodžiu, bus ji kaip svečias ir nors sakė, kad už dyką pavers, mes jai po to vis dėlto kaip dovaną duosim... svarbiausia mums visas kalbas išverst, o jau kita tai kaip bus...

Pas mus muzikanto nebus, bet DJ/vedėjas, o juos puikiai angliškai kalbančius rasti daug lengviau.

Laba,

Pas mus daug uzsienieciu atkrito, tad liko ju visai nedaug, tikiuosi del kalbos bedu nebus, nes beveik visi angliskai susikalba...

Beje, kaip viskas sekasi? jau visai nedaug laiko liko blush2.gif
kada jus i LT skrendate?
Atsakyti
QUOTE(Rania @ 2009 08 17, 18:59)
Laba,

Pas mus daug uzsienieciu atkrito, tad liko ju visai nedaug, tikiuosi del kalbos bedu nebus, nes beveik visi angliskai susikalba...

Beje, kaip viskas sekasi? jau visai nedaug laiko liko  blush2.gif
kada jus i LT skrendate?

Taip, nedaug liko smile.gif
O pas jus staiga visi atsisakė, ar per ilgą laiką?

O žmonių pas mus staiga pagausėjo, nes pora ateis su antrom pusėm (prieš tai žadėjo vieni, nors antros pusės irgi kviestos).

Mes išskrendam šeštadienį, kaip tik į mano tėčio gimtadienį smile.gif
Atsakyti