Įkraunama...
Įkraunama...

Teku už užsieniečio

QUOTE(jurate1603 @ 2009 06 27, 19:10)
Turiu viena problemele su scenarijumi. Kaip jus daret pacia pradzia? mes nedarysim pagal LT tradicijas, mes susitiksim tik baznycioje, mane tetis atves.
O kaip pamerges, pabroliai, pirsliai? Kur jie renkasi?

Prasau padekite  ax.gif

mes irgi lygiai taip visa pradzia darom ir jokiu tradiciju, islydejimu is namu ir t.t. visi sveciai rinksis iskart baznycioj, isskyrus mano mama manau ir geriausias drauges kelias, nes su jom eisim makiazu ir sukuosenu darytis smile.gif o po to tikiuos pades man apsirengt ir kitaip suruos. Visi kiti gaus zemelapiuka su baznycios adresu (nes ji tokia nelabai zinoma net Vilnieciams) ir 12 visi susitiksim tenai.

QUOTE(Linxma @ 2009 06 27, 22:58)

O po dviejų savaičių bus vestuvės Vengrijoje, pas MB, tai ten jau bus vestuviškiau smile.gif Bet iš lietuviškų tradicijų gal nieko  4u.gif

vis tiek vestuviska gaunas ir ta lietuviska dalis smile.gif nematau, ko joje truktu smile.gif
o kokios tradicijos vengrijoje? speju diiiiidelis balius ir daug zmoniu?
Atsakyti
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2009 06 27, 22:39)
mes irgi lygiai taip visa pradzia darom ir jokiu tradiciju, islydejimu is namu ir t.t. visi sveciai rinksis iskart baznycioj, isskyrus mano mama manau ir geriausias drauges kelias, nes su jom eisim makiazu ir sukuosenu darytis smile.gif o po to tikiuos pades man apsirengt ir kitaip suruos. Visi kiti gaus zemelapiuka su baznycios adresu (nes ji tokia nelabai zinoma net Vilnieciams) ir 12 visi susitiksim tenai.
vis tiek vestuviska gaunas ir ta lietuviska dalis smile.gif nematau, ko joje truktu smile.gif
o kokios tradicijos vengrijoje? speju diiiiidelis balius ir daug zmoniu?

Pas mus vengriškoje dalyje irgi bus taip. Jaunikis lauks bažnyčioje, liudininkai tikriausiai pasitiks prie bažnyčios. Tą patį gali daryti ir pulkas, piršliai smile.gif

Vengrijoje tai bus didelės storos vengriškos vestuvės biggrin.gif Į bažnyčią kviečiama gal netoli 350, o po to balius kaip reikalas- 200 svečių biggrin.gif Žinoma, paprastesnis jis bus, jaunimui tik užkandžiai, savitarna. Tik vyresniems, artimiems giminėms bus prieš tai pietūs. O tradicijų tai neturi jie labai daug. Kartais būna pulkas tik iš jaunosios draugių, bet jos, kiek mačiau, tik bažnyčioje prie altoriaus pastovi, daugiau jokios funkcijos neturi. Tėvams paprastai dėkoja ir teikia puokštes bažnyčioje, baliaus metu būna jaunosios šokis, kai paimama skardinė, visi meta į ją pinigus ir už tai gali pašokti su jaunąja, po vidurnakčio jaunoji persirengia raudona suknele ir dažnai jaunieji tada sušoka dar vieną, nerimtą, jaunųjų šokį. Yra keli žaidimai, kur beveik visuomet žaidžia, pvz., sugalvota daug klausimų apie būsimą jaunųjų gyvenimą (kaip "kas valdys šeimos finansus?" ir t.t.), jaunieji turi vieną savo ir vieną SB batą ir susodinti nugarom greitai kelia tą batą, kuriam iš jų tinka atsakymas. Linksma būna smile.gif Niu va, įsileidau jau į smulkmenas smile.gif Šiaip LT daug daugiau tradicijų.
Atsakyti
As norejau Schroedingers Cat paklausti, ar TB mama neplanuoja jo vesti prie altoriaus? Nes Norvegijoje atsiet vyra atveda mama, o mergina atveda tetis. Bet man kaip ir per daug tu vedimu gaunasi smile.gif Cia zinoma, smulkmena, bet siaip.

O 200 zmoniu, tai oho!!! Bet pvz Tavo seima dar ten vis tiek atvaziuos, ar jau nebe? Ziuriu net 2 merginos gyvena Vengrijoje, Tu ir Cica.
Atsakyti
QUOTE(Gerina @ 2009 06 28, 11:10)
As norejau Schroedingers Cat paklausti, ar TB mama neplanuoja jo vesti prie altoriaus? Nes Norvegijoje atsiet vyra atveda mama, o mergina atveda tetis. Bet man kaip ir per daug tu vedimu gaunasi smile.gif Cia zinoma, smulkmena, bet siaip.

O 200 zmoniu, tai oho!!! Bet pvz Tavo seima dar ten vis tiek atvaziuos, ar jau nebe? Ziuriu net 2 merginos gyvena Vengrijoje, Tu ir Cica.

oi ne, tokia tradicija manau tik Norvegijoj ir tera biggrin.gif

Linxma - nenustebus del sveciu kiekio smile.gif Man rodos kuo labiau i pietrycius, tuo daugiau sveciu. Saudo Arabijoj kiek pamenu net apie 1000 buna... DK visai daznos ir vos keliu zmoniu vestuves. 50 zmoniu jau dideles smile.gif Pasakytum vengram, nugriutu is juoko.
Atsakyti
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2009 06 28, 11:14)

Linxma - nenustebus del sveciu kiekio smile.gif Man  rodos kuo labiau i pietrycius, tuo daugiau sveciu. Saudo  Arabijoj kiek pamenu net apie 1000 buna... DK visai daznos ir vos keliu zmoniu vestuves. 50 zmoniu jau dideles smile.gif Pasakytum vengram, nugriutu is juoko.

Na, jo, tradicijos labai skirtingos. Jop, as pamenu is kalbos kursu, lankiausi pas merginas is Irano, tai visu pirma istekejo uz pusbrolio!!! Jos mamos brolio sunaus. Cia jau be kometaru... g.gif O kas del tradiciju, tai jie kazkur susikviecia apie 400 zmoniu, cia norvegijoje, dazniausiai i kokia sporto sale, visi sedi prie ilgiausiu stalu, o jaunieji kaip ant kokios pakylos. O po to soka soka soka. Ir tik atejus i svecius, tau ijungia ta vestuviu video. Vien del sitos priezasties gailiuosi, kad mes zadame netureti jokio video, ka as joms parodyciau, jei i svecius uzsuktu verysad.gif
Papildyta:
JUOKAUJU!!!
Atsakyti
QUOTE(jurate1603 @ 2009 06 27, 18:10)
Turiu viena problemele su scenarijumi. Kaip jus daret pacia pradzia? mes nedarysim pagal LT tradicijas, mes susitiksim tik baznycioje, mane tetis atves.

Na pas mus pavyzdžiui tai visi susirinko mano tėvų namuose, vyras puokštes atnešė, mergainos dar padėjo ruoštis. Tradicijų jokių nedarėm, tik juokui vyras iš rankos turėjo mane atpažinti. O ir šiaip smagu, kai visi susirenka, pajuokauja, pasišneka prieš oficialiąją dalį. Aš kai niekada niekur laiku nespėju, tai mum pats tas buvo blush2.gif
Tai ir tavo pamergės gali pas tave atvažiuoti, o pabroliai pas vyrą, padės ruoštis arba bent morališkai palaikys; arba tiesiai tegul į bažnyčią važiuoja ir nesuk galvos rolleyes.gif
Atsakyti
[Turiu viena problemele su scenarijumi. Kaip jus daret pacia pradzia? mes nedarysim pagal LT tradicijas, mes susitiksim tik baznycioje, mane tetis atves.

Prasau padekite ax.gif
[/quote]

pas mane irgi nebuvo asarojimu pries tai ruosiausi salone su brolio zmona, tada atvyko drauges dvi mano, suknele mano turejo savo masinoje ir vaziavom visos trys ramiai i viesbuti rengtis, kartu dar buvo ir fotografas bei filmuotojas. Tada pusvalandi iki ceremonijos atvyko tevai i kambari, mama patikrino, kad viskas gerai butu, apsave batelius ir ramiai plepejom, laukem vairuotojo. O vargsas jaunikis lauke koki 20 min prie altoriaus, nes mes velavom biggrin.gif ne del musu kaltes biggrin.gif Visi sveciai rinkosi i baznycia, jiems buvau papasakojusi, kur ji yra.
Atsakyti
QUOTE(Gerina @ 2009 06 28, 10:10)

Vengrijoje irgi esu mačiusi, kad mama atveda jaunikį, bet man tai jau irgi daugokai vedžiojimo smile.gif

Mano šeima atvažiuos ir į Vengriją. Kaip aš be jų? smile.gif Jo, mes su Cica kolegės biggrin.gif

QUOTE(Schroedingers Cat @ 2009 06 28, 11:14)

Linxma - nenustebus del sveciu kiekio smile.gif Man  rodos kuo labiau i pietrycius, tuo daugiau sveciu. Saudo  Arabijoj kiek pamenu net apie 1000 buna... DK visai daznos ir vos keliu zmoniu vestuves. 50 zmoniu jau dideles smile.gif Pasakytum vengram, nugriutu is juoko.

Vengrai ne iš juoko griūna, o iš liūdesio biggrin.gif Kai pradėjom su MB diskutuoti apie svečių skaičių, tai jo pirmi žodžiai buvo: "Bet gi liūdna, kai tiek mažai žmonių..." Ai, man tai abu variantai turi pliusų. Vengrijoje tikrai dažniausiai būna linksma, nes tiek daug žmonių, visi šoka, visi ką nors vestuvėms pasigalvoja, kokią programos dalį. Nors jei MB būtų lietuvis, tai norėčiau labai nedidelių vestuvių.
Atsakyti
sveikos nuotakos,
seniai cia besilankiau,,jau daugiau nei menuo praejo nuo musu vestuviu,kurios buvo tikrai saunios,paskui neuzmirstamas medaus menuo,o po to didziule nelaime-praradom savo leliuka,buvau jau beveik 4 men nescia,nesiplesiu ir nesiguosiu,cia ne ta tema..beje noriu pasidziaugti supermama,kad sitam forume gali rasti patarimu,bendraminciu visose gyvenimo situacijose ir kai tau linksma ir kai labai sirdi skauda..zodziu kad ir koks gyvenimas butu nemielas,reikia keltis ir ziuret i prieki..
taigi as tokiu klausimu,mes LT tuokemes tik baznycioj,o cia Airijoj civilinej metrikacijoj.ka reikia daryti norint iregistruoti santuoka ir LT?kur reikia siusti ta airijoj gauta santuokos liudijima?zinau kad ji kazkaip turi buti legalizuoti toj saly kur jis isduotas..gal kas jau su tuo susiduret ir galit paaiskinti..
Atsakyti
QUOTE(AXTA @ 2009 07 08, 12:28)
sveikos nuotakos,
seniai cia besilankiau,,jau daugiau nei menuo praejo nuo musu vestuviu,kurios buvo tikrai saunios,paskui neuzmirstamas medaus menuo,o po to didziule nelaime-praradom savo leliuka,buvau jau beveik 4 men nescia,nesiplesiu  ir nesiguosiu,cia ne ta tema..beje noriu pasidziaugti supermama,kad sitam forume gali rasti patarimu,bendraminciu visose gyvenimo situacijose ir kai tau linksma ir kai labai sirdi skauda..zodziu kad ir koks gyvenimas butu nemielas,reikia keltis ir ziuret i prieki..
taigi as tokiu klausimu,mes LT tuokemes tik baznycioj,o cia Airijoj civilinej metrikacijoj.ka reikia daryti norint iregistruoti santuoka ir LT?kur reikia siusti ta airijoj gauta santuokos liudijima?zinau kad ji kazkaip turi buti legalizuoti toj saly kur jis isduotas..gal kas jau su tuo susiduret ir galit paaiskinti..

Na, cia ir ziaurios naujienos!!!

O santuokos liudijima, isversta, su airiska apostille, nesk i Lietuvos ambasada Airijoje, ir jie isduos dokumenta is Lietuvos. Dar paskaityk ju psl, gal dar ten kokia anketa bus ar kas.
Atsakyti
QUOTE(AXTA @ 2009 07 08, 11:28)
sveikos nuotakos,
<..> zodziu kad ir koks gyvenimas butu nemielas,reikia keltis ir ziuret i prieki..

Sveika sugrizus 4u.gif
Viskas dar priesaky...

QUOTE(Gerina @ 2009 07 08, 12:12)

O santuokos liudijima, isversta, su airiska apostille, nesk i Lietuvos ambasada Airijoje, ir jie isduos dokumenta is Lietuvos. Dar paskaityk ju psl, gal dar ten kokia anketa bus ar kas.

Pritariu, mes savo vestuviu pazymejima pirmiausia apostile patvirtinom. Tada LR ambasados puslapyje buvo sarasas verteju, tai viena is ju isverte dokumenta bei apostile. tada reikia i LR Ambasada su originalais, vertimais ir pasais. Del anketos nepamenu... blush2.gif
Beje, UK apostile gaunama pastu, ne taip kaip LT (URM).
Draugei ilgokai truko, kol gavo...
Atsakyti
QUOTE(VBP @ 2009 07 08, 14:27)
Sveika sugrizus 4u.gif
Viskas dar priesaky...
Pritariu, mes savo vestuviu pazymejima pirmiausia apostile patvirtinom. Tada LR ambasados puslapyje buvo sarasas verteju, tai viena is ju isverte dokumenta bei apostile. tada reikia i LR Ambasada su originalais, vertimais ir pasais. Del anketos nepamenu... blush2.gif
Beje, UK apostile gaunama pastu, ne taip kaip LT (URM).
Draugei ilgokai truko, kol gavo...

o kur jus pirmiausia patvirtinot vestuviu liudijima apostile?cia kokia istaiga uk tai daro?turetu but panasi ir airijoj
Atsakyti