Įkraunama...
Įkraunama...

Teku už užsieniečio

QUOTE(gizmo2 @ 2009 05 08, 11:20)
Sveikos panelytes,

Na va as jau ir po vestuviu ir po medaus. Taip greit viskas praejo, bet labai lengvai ir linksmai  ax.gif

Skaciau, kad apie apostiles kalbejot - jas turi deti tos valstybes institucija is kur yra isduotas dokumentas. Lietuvoje tik isversti ir notariskai patvirtinti reikia. Apostiles reikalingos ir ant laisvo stovio ir ant gimimo dokumentu. Tik pasas turi buti originalas, be jokiu vertimu. Tik kopija pasidarykit, nes CMB reikes ta kopija palikti.

URM mums apostile uzdejo per 15 minuciu. Atejom, nebuvo zmoniu, dave lapeli nueit i Banka 35lt susimoket ir uzdejop apostile ant santuokos liudijimo (nes mes ji atsivezem i UK, cia keisiu pasa ir reikes ta vestuviu liudijima i registra itraukt).

Baznycioj pas mus viskas vyko lietuviu kalba, as buvau atspausdinus tokius ceremonijos lapus ant grazaus popieriaus sveciam kurie nesupranta. O jau asmeninius kunigo zodzius vyr pamerge isverte ceremonijos metu. Maniskis priesaika sake lietuviskai. Labai grazu buvo.

SVEIKINIMAI!!! 4u.gif
kokie ispudziai? kaip vestuves praejo? kaip sveciai susibendravo?
Atsakyti
QUOTE(VBP @ 2009 05 08, 13:22)
SVEIKINIMAI!!! 4u.gif
kokie ispudziai? kaip vestuves praejo? kaip sveciai susibendravo?

Aciu tau labai 4u.gif

Viskas praejo labai puikiai ir linksmai, sveciai susibendravo kaip reikalas, visi kartu soko, pliurpe ir linksminosi. Ir lietuviai, kurie nesneka angliskai, su visais uzsienieciais laisvai rado kzk bendra kalba lotuliukas.gif Pas mus vakaro pradzioj grojo tradiciniai muzikantai, tai visi trype iki nukritimo ir polkas ir suk suk rateli ir siaudu batus soko. Visi uzsienieciai iki siol svaigsta kaip jiems patiko, kokios netradicines ir ypatingos vestuves buvo. Visiems tikrai nuosirdziai patiko.

Kaip jusu pasiruosimai vyksta?
Atsakyti
QUOTE(gizmo2 @ 2009 05 08, 11:41)
Aciu tau labai  4u.gif

Viskas praejo labai puikiai ir linksmai, sveciai susibendravo kaip reikalas, visi kartu soko, pliurpe ir linksminosi. Ir lietuviai, kurie nesneka angliskai, su visais uzsienieciais laisvai rado kzk bendra kalba lotuliukas.gif Pas mus vakaro pradzioj grojo tradiciniai muzikantai, tai visi trype iki nukritimo ir polkas ir suk suk rateli ir siaudu batus soko. Visi uzsienieciai iki siol svaigsta kaip jiems patiko, kokios netradicines ir ypatingos vestuves buvo. Visiems tikrai nuosirdziai patiko.

Kaip jusu pasiruosimai vyksta?

Kaip fainiai smile.gif
nu pas mus muzikantai bus netradiciniai, latino stilius. bet prasem, kad ir lietuvisku dainu idetu i repertuara. reiks dar detales derinti.

kaip dabar ziuriu, tai panasu, kad uzsienieciu bus maziau nei planavom... gal apie 15 is 80. kiek pas jus buvo?

kaip ir intensyvaus planavimo dabar nera... pakvietimai dalinami, as del sukneles tariuosi, kada man pasius. einam i kursus. va, papuosimus pradesiu vel daryti birzelio pradzioj. dar reiks operatoriui parasyt... ir manau, kad butu laikas susirasyti su poromis, galu gale nusprest kas su kuo smile.gif nes 2 poros taip ir neaiskios...
savaitgali scenariju mazdaug primetem smile.gif tad reikia smulkemu pradet ieskoti...
Atsakyti
QUOTE(gizmo2 @ 2009 05 08, 13:20)
Sveikos panelytes,

Na va as jau ir po vestuviu ir po medaus. Taip greit viskas praejo, bet labai lengvai ir linksmai  ax.gif

Skaciau, kad apie apostiles kalbejot - jas turi deti tos valstybes institucija is kur yra isduotas dokumentas. Lietuvoje tik isversti ir notariskai patvirtinti reikia. Apostiles reikalingos ir ant laisvo stovio ir ant gimimo dokumentu. Tik pasas turi buti originalas, be jokiu vertimu. Tik kopija pasidarykit, nes CMB reikes ta kopija palikti.

URM mums apostile uzdejo per 15 minuciu. Atejom, nebuvo zmoniu, dave lapeli nueit i Banka 35lt susimoket ir uzdejop apostile ant santuokos liudijimo (nes mes ji atsivezem i UK, cia keisiu pasa ir reikes ta vestuviu liudijima i registra itraukt).

Baznycioj pas mus viskas vyko lietuviu kalba, as buvau atspausdinus tokius ceremonijos lapus ant grazaus popieriaus sveciam kurie nesupranta. O jau asmeninius kunigo zodzius vyr pamerge isverte ceremonijos metu. Maniskis priesaika sake lietuviskai. Labai grazu buvo.

Didziausi sveikinimai naujai seimynelei drinks_cheers.gif fainai, kad smagiai viskas praejo thumbup.gif gal galima kur foto pamatyti? ax.gif
o man jau maziau nei 3 sav liko, daug padaryta, liko torta uzsakyti, geles, visokias smulkemeneles pabaigti, suknele issilyginti rolleyes.gif laukiu brangucio atskrendancio wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo angelicious: 08 gegužės 2009 - 13:08
QUOTE(VBP @ 2009 05 08, 13:50)
Kaip fainiai smile.gif
nu pas mus muzikantai bus netradiciniai, latino stilius. bet prasem, kad ir lietuvisku dainu idetu i repertuara. reiks dar detales derinti.

kaip dabar ziuriu, tai panasu, kad uzsienieciu bus maziau nei planavom... gal apie 15 is 80. kiek pas jus buvo?

kaip ir intensyvaus planavimo dabar nera... pakvietimai dalinami, as del sukneles tariuosi, kada man pasius. einam i kursus. va, papuosimus pradesiu vel daryti birzelio pradzioj. dar reiks operatoriui parasyt... ir manau, kad butu laikas susirasyti su poromis, galu gale nusprest kas su kuo smile.gif nes 2 poros taip ir neaiskios...
savaitgali scenariju mazdaug primetem smile.gif tad reikia smulkemu pradet ieskoti...

Pas mus buvo apie 30 lietuviu (cia ir tie kurie kalba angliskai ir tie kurie visai nekalba angliskai) ir 48 uzsienieciai.

Sekmes tau su pasiruosimais 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(angelicious @ 2009 05 08, 14:03)
Didziausi sveikinimai naujai seimynelei  drinks_cheers.gif  fainai, kad smagiai viskas praejo thumbup.gif  gal galima kur foto pamatyti? ax.gif
o man jau maziau nei 3 sav liko, daug padaryta, liko torta uzsakyti, geles, visokias smulkemeneles pabaigti, suknele issilyginti rolleyes.gif laukiu brangucio atskrendancio wub.gif

Ojojoi kiek jau nedaug, didziausios sekmes paskutiniams pasiruosimams ir neisblestanciu akimirku graziausia jusu gyvenimo diena 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Cia musu nuotraukos

http://gallery.me.co...icbullas#100139
Atsakyti
QUOTE(VBP @ 2009 05 08, 10:48)
biggrin.gif
tai va, mes pradejom kursus lenku baznycioj, Ealinge. tai siaip yra 2 grupes, mes esam angliskose paskaitose. tai manau, kad zymiai geriau (jie ir suprasciau lenkiskai), nes grupe maza (11 poru musu, o lenku 67!!!). tai mes sediem kavinukej, prie mazu sttaliuku su zvakute kiekvienai porai smile.gif o lenkai susigrude salej...
zodziu, bus 7 paskaitos, po 1.5-2 h kiekviena antradeini. jei gerai pamenu, temos: what's marriage, faith, sexuality, conflict & baggage, communication, natural family planning ir sprirituality (lyg tais...).
tai mums buvo pirma paskaita. prasidejo Icebraker - pasakyt kaimyninei porai, kuo tavo busima antra puse yra ypatinga. nustebau, bet isties zmoens pradejo kalbetis smile.gif paskui kapi diskusijos forma kalbejo apie vestuviu prasme, kas tai yra, kodel zmones tuokiasi ir pan. siaip susije ir su religija, bet su common sence. tai aks isimine, kad seimos tikslas yra vaikas. kitaip net kunigas nelaimintu santuokos lotuliukas.gif
paskui dareme testus, kaip gerai vienas kita pazistam. buvo 2 skirtingi testai: jai ir jam. abu vienu metu atlikom ir paskui tikrinom atsakymus. siaip musu sutapo, bet jei ne... manau, kad susimastai, kaip is tiesu yra: pazisti ar ne. o ten tirkai elementarus dalykai: pomegiai, mesgtamos spalvos, atostogu pobudis.
tada kalbejom apie seimos stadijas: meeting, romance, realisation, stadija,kai prasideda reikstis noras ttureiti ir savo erdves, tada, kai kiekvienas randa santuokoj savo role ir maturity. cia jei gerai pamenu...
ir paskutine uzduotis testas namu darbui jam ir jai. dar neziurejom, bet turetu buti kaip seimos planavima. tai pvz kiek vaiku planuojam, kru gyventi, kaip aukleti ir pan.
kursuose idomu tai, kad desto zmones, kurie gyvena santuokoj daug metu, ir grynai is entuziazmo. visos aukos (£30) eina labdaros tikslams, isskyrus islaidas musu arbatoms ir sausainiams.  smile.gif
kita tema Faith. tai jei idomu, veliau papasakosiu smile.gif
uzsienieciu pavardes lieka tos pacios.
bet as turesiu 2 po santuokos baznycioje: laikysiu mergautine ir antra bus vyro. pirma laikysiu del LT, kad neklitu bedu. o antra bus palaipsniui pagrindine smile.gif)

na idomiai skamba viskas apie tuos kursus, pati susimasciau,kokiajam spalva labiausiai patinka, nes net pati savo nezinau biggrin.gif jauciu man per 2 dienas bus viskas paprasciau unsure.gif as seniau irgi galvojau,akd savo pavarde pasilinksiu nes ji ilga ir sudetinga, lietuviai lauzo liezuvius, bet keliaudama pamaciau, kiek problemu del jos, tai nusprendziau keistis, tuo labiau kad gausiu panasia bet trumpesne perpus biggrin.gif paraso nereikes keisti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(gizmo2 @ 2009 05 08, 14:12)
Pas mus buvo apie 30 lietuviu (cia ir tie kurie kalba angliskai ir tie kurie visai nekalba angliskai) ir 48 uzsienieciai.

Sekmes tau su pasiruosimais 4u.gif  4u.gif
Papildyta:
Ojojoi kiek jau nedaug, didziausios sekmes paskutiniams pasiruosimams ir neisblestanciu akimirku graziausia jusu gyvenimo diena  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Cia musu nuotraukos

Labai grazu, dar nebaigiau ziureti, bet,kad nepamirsciau, paskui, ka pagirti:) tu pati labai rafinuotai ir nekaltai atrodei, jaunikis labai nuosirdus matosi, tavo mamos kostiumelis labai grazus, reiketu ir mano mamai kazko panasaus biggrin.gif puokste superine,jauki baznycia, ir fainai, kad tevai vede abu. As irgi savo tevu prasiau,kad abu vestu, tai tetis pradejo juokauti, kad jis ves, o mama atgal temps lotuliukas.gif Paskui labai grazu damos su skrybelemis thumbup.gif
o jaudulys buvo pries ceremonija?kiek laiko pasiruosima uztruko?kiek valandu fotografas fotkino?kokios ten taures, kur lauke sampana geriat?vinkartines?jei taip,tai is kur jas pirkot?kiek sampo prie baznycios isgeret? blush2.gif labai fainas sutikimas su dudom thumbup.gif kaip su ta lekste?ka tas sudauzymas simbolizuoja?kaip vyksta ta tradicija? rolleyes.gif labai subtiliai nufotkinta stalai, nesimato netvarkingu leksciu thumbup.gif ir kur vykot kopineti medu smile.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo angelicious: 08 gegužės 2009 - 13:36
QUOTE(angelicious @ 2009 05 08, 14:34)
Labai grazu, dar nebaigiau ziureti, bet,kad nepamirsciau, paskui, ka pagirti:) tu pati labai rafinuotai ir nekaltai atrodei, jaunikis labai nuosirdus matosi, tavo mamos kostiumelis labai grazus, reiketu ir mano mamai kazko panasaus biggrin.gif puokste superine,jauki baznycia, ir fainai, kad tevai vede abu. As irgi savo tevu prasiau,kad abu vestu, tai tetis pradejo juokauti, kad jis ves, o mama atgal temps lotuliukas.gif Paskui labai grazu damos su skrybelemis thumbup.gif
o jaudulys buvo pries ceremonija?kiek laiko pasiruosima uztruko?kiek valandu fotografas fotkino?kokios ten taures, kur lauke sampana geriat?vinkartines?jei taip,tai is kur jas pirkot?kiek sampo prie baznycios isgeret? blush2.gif labai fainas sutikimas su dudom thumbup.gif kaip su ta lekste?ka tas sudauzymas simbolizuoja?kaip vyksta ta tradicija? rolleyes.gif labai subtiliai nufotkinta stalai, nesimato netvarkingu leksciu thumbup.gif ir kur vykot kopineti medu smile.gif ?

Aciu tau labai uz grazius zodelius. Jaudulys pradejo imti pries isvaziuojant is namu, net pilva susuko. Bet jau kai buvau prie baznycios, tikrai jokio jaudulio nebeliko, atrode, kad viska pamirsau ir tik dziaugiausi matydama visus svecius ir savo, dabar jau, vyra laukianti prie altoriaus.
Musu fotografe atvaziavo pas mane i namus valanda pries isvaziuojant i baznycia (13 val.) ir isvaziavo apie 21 val. Taures buvo vienkartines. Ms turejom visa krepsi stikliniu tauriu, ir mastem seimos nariams, mums ir sveciams duoti stiklines, o jau kam neuzteks, duot plastikines. Bet kai tiek zmoniu, man atrodo visi gavo plastikines, nes tie kas dalino taures pamirso apie stiklines. As pati tai pastebejau tik nuotraukose. Sampo mes turejom 25 butelius. Bet 6 (o gal net ir dugiau g.gif ) liko neisgerti. Mus prie iejimo sutiko tradiciniai muzikantai su tom dudom, tai tada jie ir padare kelis zaidimus - maniskiui reikejo 3 smugiais dideli vini ikalt, i kuri jis nepataike gal 5 kartus lotuliukas.gif Paskui man reikejo is akies pamatuoti kokio ilgio kaspinas, o ta lekste, tai maniskis turejo nesdamas mane ant ranku per lyniuote sokt ant lekstes. I kiek daliu suduz, tiek mes vaiku turesim. Jei tiket, pas mus bus 24 thumbup.gif Meducio vaziavom i Prancuzijos Alpes 10 dienu, tai pries kelias dienas ir grizom.
O del pasiruosimo - jei tu klausi kiek is viso uztruko vestuvem pasiruost, tai apie 7 menesius. As pati gyvenu Londone, tai pries vestuves buvau atvaziavus 3 krtus ir paskui jau 3 savaites pries pacia vestuviu diena. Va tada tai darbelio ir buvo. Visur sulakstyti ir sudeliot visus taskus. Vakare pries vestuves tik 2 ryto miegot nuejau - nuo roziu ziedlapius skabiau, dar ir kaspinelius surist ant isverstu sveikinimo kalbu reikejo. VNZ, darbelio buvo. Tikrai nepasilik visko paskutinei dienai ir geriau gerai issimiegok. Bet aisku, lengva sakyti. As taip pat galvojau eisiu anksciau miegot, pailsesiu, bet gavosi visai kitaip.

Kaip tavo pasiruosimai? Kiek uzsienieciu pas jus bus?
Atsakyti
QUOTE(gizmo2 @ 2009 05 08, 12:12)

Sekmes tau su pasiruosimais 4u.gif  4u.gif
Cia musu nuotraukos

labai fainos foto!!! is foto panasu, kad labai gera nuotaika buvo smile.gif ir jaunieji, ir sveciai, ir aplinka wub.gif
tik va, nesupratau... kodel ten pinigus rinko?
idomu...
tiesa, jei nieko pries issisaugojau, kaip ziedlapius laikete bei stalo planas buvo parodytas...

QUOTE(angelicious @ 2009 05 08, 12:12)
na idomiai skamba viskas apie tuos kursus, pati susimasciau,kokiajam spalva labiausiai patinka, nes net pati savo nezinau biggrin.gif jauciu man per 2 dienas bus viskas paprasciau unsure.gif  as seniau irgi galvojau,akd savo pavarde pasilinksiu nes ji ilga ir sudetinga, lietuviai lauzo liezuvius, bet keliaudama pamaciau, kiek problemu del jos, tai nusprendziau keistis, tuo labiau kad gausiu panasia bet trumpesne perpus biggrin.gif paraso nereikes keisti rolleyes.gif

cia daug kas nuo kursu priklauso. kiek girdejau, niekam neteko testu daryti smile.gif
mano pavarde lengva, tai viskas normaliai. bet tikrai, MB pavarde dar lengvesne ir labai grazi wub.gif
Papildyta:
QUOTE(gizmo2 @ 2009 05 08, 13:57)
Aciu tau labai uz grazius zodelius. Jaudulys pradejo imti pries isvaziuojant is namu, net pilva susuko. Bet jau kai buvau prie baznycios, tikrai jokio jaudulio nebeliko, atrode, kad viska pamirsau ir tik dziaugiausi matydama visus svecius ir savo, dabar jau, vyra laukianti prie altoriaus.
Musu fotografe atvaziavo pas mane i namus valanda pries isvaziuojant i baznycia (13 val.) ir isvaziavo apie 21 val. Taures buvo vienkartines. Ms turejom visa krepsi stikliniu tauriu, ir mastem seimos nariams, mums ir sveciams duoti stiklines, o jau kam neuzteks, duot plastikines. Bet kai tiek zmoniu, man atrodo visi gavo plastikines, nes tie kas dalino taures pamirso apie stiklines. As pati tai pastebejau tik nuotraukose. Sampo mes turejom 25 butelius. Bet 6 (o gal net ir dugiau  g.gif ) liko neisgerti. Mus prie iejimo sutiko tradiciniai muzikantai su tom dudom, tai tada jie ir padare kelis zaidimus - maniskiui reikejo 3 smugiais dideli vini ikalt, i kuri jis nepataike gal 5 kartus lotuliukas.gif Paskui man reikejo is akies pamatuoti kokio ilgio kaspinas, o ta lekste, tai maniskis turejo nesdamas mane ant ranku per lyniuote sokt ant lekstes. I kiek daliu suduz, tiek mes vaiku turesim. Jei tiket, pas mus bus 24 thumbup.gif  Meducio vaziavom i Prancuzijos Alpes 10 dienu, tai pries kelias dienas ir grizom.
O del pasiruosimo - jei tu klausi kiek is viso uztruko vestuvem pasiruost, tai apie 7 menesius. As pati gyvenu Londone, tai pries vestuves buvau atvaziavus 3 krtus ir paskui jau 3 savaites pries pacia vestuviu diena. Va tada tai darbelio ir buvo. Visur sulakstyti ir sudeliot visus taskus. Vakare pries vestuves tik 2 ryto miegot nuejau - nuo roziu ziedlapius skabiau, dar ir kaspinelius surist ant isverstu sveikinimo kalbu reikejo. VNZ, darbelio buvo. Tikrai nepasilik visko paskutinei dienai ir geriau gerai issimiegok. Bet aisku, lengva sakyti. As taip pat galvojau eisiu anksciau miegot, pailsesiu, bet gavosi visai kitaip.

Kaip tavo pasiruosimai? Kiek uzsienieciu pas jus bus?

Pritariu, kad miegas svarbiausia pries tokia diena, tik va... nezinau, kaip pavyks smile.gif
Faini muzikantai smile.gif daug nuo ju priklauso smile.gif
mes irgi gyvenam Londone, bet mes ne taip daznai nevaziuosim i LT... as mastau, kad man vienai reiktu anskciau atvaziuoti nei jam. ziuresim wink.gif kol jas yra planas grizti savaite iki vestuviu ir paskutines detales susirikiuoti smile.gif optimistiskai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(VBP @ 2009 05 08, 16:00)
labai fainos foto!!! is foto panasu, kad labai gera nuotaika buvo smile.gif ir jaunieji, ir sveciai, ir aplinka  wub.gif
tik va, nesupratau... kodel ten pinigus rinko?
idomu...
tiesa, jei nieko pries issisaugojau, kaip ziedlapius laikete bei stalo planas buvo parodytas...
cia daug kas nuo kursu priklauso. kiek girdejau, niekam neteko testu daryti smile.gif
mano pavarde lengva, tai viskas normaliai. bet tikrai, MB pavarde dar lengvesne ir labai grazi wub.gif

Tai aisku nieko pries. Ziedlapiams as ten tokius ragelius dariau ir kaspinelius klijavau ant priekio, o paskui viska i krepseli sustaciau.

Del pinigu, tai ten buvo dar vienas zaidimas - dubuo pilnas grudu ir sveciai i tuos grudus turejo sumesti metalines monetas. Paskui paeiliui as ir vyras traukem po sauja ir pas kuri saujoj buvo daugiau pinigu, tas ir bus atsakingas uz seimos biudzeta. Bet kadangi sveciai monetu nelabai turejo, tai mete ka turejo. As traukiau pirma ir susigriebiu visus banknotus nuo virsaus, tai taip ir gavosi, kad biudzetas bus mano rankose thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(gizmo2 @ 2009 05 08, 14:07)
Tai aisku nieko pries. Ziedlapiams as ten tokius ragelius dariau ir kaspinelius klijavau ant priekio, o paskui viska i krepseli sustaciau.

Del pinigu, tai ten buvo dar vienas zaidimas - dubuo pilnas grudu ir sveciai i tuos grudus turejo sumesti metalines monetas. Paskui paeiliui as ir vyras traukem po sauja ir pas kuri saujoj buvo daugiau pinigu, tas ir bus atsakingas uz seimos biudzeta. Bet kadangi sveciai monetu nelabai turejo, tai mete ka turejo. As traukiau pirma ir susigriebiu visus banknotus nuo virsaus, tai taip ir gavosi, kad biudzetas bus mano rankose  thumbup.gif  thumbup.gif

lotuliukas.gif geras zaidimas lotuliukas.gif
girdejau kazkur su monetomis, bet net nesumasciau, kad cia tas pats doh.gif
ir labai aciu del ziedlapiu! laaabai dailiai atrodo smile.gif
pamergiu pagalbos prasysiu, kad netektu iki isnaktu vienai sedeti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(VBP @ 2009 05 08, 16:14)
lotuliukas.gif geras zaidimas lotuliukas.gif
girdejau kazkur su monetomis, bet net nesumasciau, kad cia tas pats doh.gif
ir labai aciu del ziedlapiu! laaabai dailiai atrodo smile.gif
pamergiu pagalbos prasysiu, kad netektu iki isnaktu vienai sedeti blush2.gif

Sakei gyveni Londone, Tottenham Court Road yra parduotuve vestuviniu prekiu - Confetti, ten uz 3 svarus gali tu rageliu nusipirkti, tik susilankstyti reikes. Yra ir baltu ir kreminiu, taip pat prie ju toj parduotuvej parduoda mazus jau padarytus bantelius, kuriuos tik priklijuot reiks prie tu rageliu.

Taip pat galima uzsisakyti ir internetu www.confetti.co.uk
Atsakyti