o kad buciau Bites posta perskaicius anksciau na gyveni ir mokaisi ACIU BITUTE kitakart tikrai zinosiu nukopinau posta i uzraselius
pries tai pabandziau gabala ant seno plintuso gabalo, tarsi nieko...
nu karooooce tas mano ryzinis is storuju nes maciau ir plonesniu... labai nervavo tie storesni "siulai" net nz kaip pavadint kyso po gera centrimetra, nukirpt negrazu, istraukt - kai kur su visu rastu o galejau kaip Bite sako su svytriniu nuvaryt
man tas ryzinis kazkoks kaprizingesnis nei serveteles
nu as tai atseit fono dazais patepliojau kur man atrode kad baltuoja... siaip nieko, tik kai kur (kur kur - paciam virsuje) gavau nepraskaidrejusio lako efekta ten dazai istikro kurie momentaliai pridziuvo
o paskui kazkodel nesuskilo Artmanijos dvikomponentis nu mikrono dydzio itrukimai tai net netryniau niekuo
zodziu nulakavau ant virsaus blizgiu laku nu gal ir nieko kai is toli ryt "pasigirsiu" nu vistiek draugei iteiksiu
Maša, jei Tavo ryžinis iš storesniųjų su tokiomis "riebiomis" baltomis šilko gijomis, tada viskas kitaip...Tada, žinoma, reikia pritapymo...ir švitrinis čia nelabai ką gelbės...Švitriniu gerai nuglotninti išplėštų plotelių kraštelius po priklijavimo, tada mažiau lakuoti galima.
Labiau mėgstu tą plonąjį, o kad su ryžiniu sunkiau dirbti, tai jau čia naujieną pasakei. Su ryžiniu nėra kas veikti, bemiela juo dekoruoti Gal tas storasis ryžinis pretenzingas...kartais tos riebiai baltos gijos strategiškai svarbias vietas darko, tad retai kada susigundau jo įsigyti, nebent jau motyvas labai labai spąstingas
Labiau mėgstu tą plonąjį, o kad su ryžiniu sunkiau dirbti, tai jau čia naujieną pasakei. Su ryžiniu nėra kas veikti, bemiela juo dekoruoti Gal tas storasis ryžinis pretenzingas...kartais tos riebiai baltos gijos strategiškai svarbias vietas darko, tad retai kada susigundau jo įsigyti, nebent jau motyvas labai labai spąstingas
QUOTE(Maša @ 2009 02 25, 18:50)
HELP!!! zodziu tempiau tempiau ir darau draugei dovana gimtadieniui, ir pirma kart imu i rankas ryzini popieriu... iskilo durnu klausimu
busiu be proto dekinga jei kas nors man atsakytu
1. Ji geriau plesyt??? Kaip arti piesinio?
2. tie "stambesnio" pluosto gabaleliai matysis ar kaip?
3. Daiktas sviesiai gelsvas, popierius baltas, kazkiek paseseliuotas rusvai. Tai man lauk ta seseliavima plest ar palikt? Esme - ar matysis ant sviestinio balta isplesytu krastu spalva ? gal man pavaryt dar baltai akrilu kazkiek pavirsiai to sviestiskai gelsvo kad susilietu ???
Nepykit ACIU as kaip studentas paskutine nakti pries egzamina susigrebiau
busiu be proto dekinga jei kas nors man atsakytu
1. Ji geriau plesyt??? Kaip arti piesinio?
2. tie "stambesnio" pluosto gabaleliai matysis ar kaip?
3. Daiktas sviesiai gelsvas, popierius baltas, kazkiek paseseliuotas rusvai. Tai man lauk ta seseliavima plest ar palikt? Esme - ar matysis ant sviestinio balta isplesytu krastu spalva ? gal man pavaryt dar baltai akrilu kazkiek pavirsiai to sviestiskai gelsvo kad susilietu ???
Nepykit ACIU as kaip studentas paskutine nakti pries egzamina susigrebiau
Prisidėsiu dar prie bitės pamokymų. Kai turiu storą ryžinį popierių,tai labai gerai po ranka turėti ir visiškai balto ryžinio iš meninkų parduotuvės, nes tas reljefiškumas yra labai didelis ir priklijavus tik vietomis motyvus ,tušti plotai atrodo pliki, tai aš ir į tarpelius įdedu balto popieriaus ir viskas tada pasidaro reljefiškai panašu ir tik tuomet jau tapau.
Įdomu, o kaip sviestinis ar kalkinis popierius. Ar jis tinka atspausdintas dekupažui..
Gal kas turi patirties?
Gal kas turi patirties?
... :cry:vakar sugadinau savo darbelį ...
Pasakykit kurioj vietoj padariau klaidą, nes daugiau tokių nelaimių neatlaikysiu
1. sendinimui naudojau dvikomponentį (pavadinimo dabar nepamenu, bet jei ką vakare namuose galėčiau pažiūrėti)
2. įtryniau aliejiniais dažais
3. nulakavau akriliniu laku
4. vietos, kuriose buvo sendinimas visos nubalo...
Kur padaryta klaida?
Kadangi tiksliai nežinojau, kuo geriau įtrinti ar akriliniais dažais, ar aliejiniais ant "meginuko"pabandžiau abu varijantus. Su akriliniais nelabai kas gavosi, o aliejiniais viskas atrode puikiai, pasirinkau aliejinius...
Dar vienas momentas, kad ankščiau naudojau tą patį dvikomponentį ir tą patį laką, tik įtrynimams akių šešėlius ir viskas gaudavosi gerai....
Tai ar įtrynimui pasirinkau ne tuos dažus, ar per greit puoliau lakuot, ar dar kažką ne taip padariau? Gelbėkit padėkit, kad daugiau tokių klaidų nekartočiau. ...Iš klaidų mokomės, bet vistiek labai graudu
(...Ir kokio velnio visiems ją girt reikėjo dar nebaigtą... )
Pasakykit kurioj vietoj padariau klaidą, nes daugiau tokių nelaimių neatlaikysiu
1. sendinimui naudojau dvikomponentį (pavadinimo dabar nepamenu, bet jei ką vakare namuose galėčiau pažiūrėti)
2. įtryniau aliejiniais dažais
3. nulakavau akriliniu laku
4. vietos, kuriose buvo sendinimas visos nubalo...
Kur padaryta klaida?
Kadangi tiksliai nežinojau, kuo geriau įtrinti ar akriliniais dažais, ar aliejiniais ant "meginuko"pabandžiau abu varijantus. Su akriliniais nelabai kas gavosi, o aliejiniais viskas atrode puikiai, pasirinkau aliejinius...
Dar vienas momentas, kad ankščiau naudojau tą patį dvikomponentį ir tą patį laką, tik įtrynimams akių šešėlius ir viskas gaudavosi gerai....
Tai ar įtrynimui pasirinkau ne tuos dažus, ar per greit puoliau lakuot, ar dar kažką ne taip padariau? Gelbėkit padėkit, kad daugiau tokių klaidų nekartočiau. ...Iš klaidų mokomės, bet vistiek labai graudu
(...Ir kokio velnio visiems ją girt reikėjo dar nebaigtą... )
QUOTE(katane @ 2009 02 26, 09:43)
...vakar sugadinau savo darbelį ...
Nesu susidūrusi su jokiais pabalimais...Apie tai yra kalbėjusi Gabii__...
Nenusimink, gal dar ne taip blogai...kažkuriais atvejais tasai pabalimas praeina...
gal dar viskas susitvarkys? Tuoj...ateis gi kas nors, kas tai patyrė...
Merginos, patarkit durnai bobai ar galima ant akrilinių dažų lakuoti baldinį laką? Ir ar tas baldinis lakas (aš turiu sadolin) atsparus karščiui, t.y. ar galės ant jo dėti kavos puodelį?
Ačiū
Ačiū
QUOTE(bite @ 2009 02 26, 12:18)
Nesu susidūrusi su jokiais pabalimais...Apie tai yra kalbėjusi Gabii__...
Nenusimink, gal dar ne taip blogai...kažkuriais atvejais tasai pabalimas praeina...
Ne, čia ne tas kur praeina... šiaip mano lakas yra baltos spalvos, tai tik užlakavus, kol dar jis nenudžiūves, tai būna neskaidrus, bet džudamas nuskaidrėja. Ta pabalimą puikiai pažįstu. Čia visai kitas. Ir tik tose vietose, ku buvau sendinus. O ten jau viskas sugadinta negrįžtamai...
siaip tas pabalimas buna visada su artmanijos...jis kai isskaidreja, uztepi antra komponenta ir vel pabala..o paskui dziustant , isdziuvus isnyksta...paskui kai irtini, jei pavalai labai fregnu skudureliu vel pabaltuoja...cia ne tas atvejis kai sotile pabaltuoja..pabaltavimas visai kitoks, butent toks kai dar lyg dziutu...nes sotile pabaltavimas buna butent itrukimo vietose....kaip serksnas...
siaip man itarimas toks kyla..ar kartais itrynus ir vos pabaltavus neuzlakavai iskart???kokiu laku???
Papildyta:
oi cia ryskiai ne apie tai pavariau:)))))as galvojau cia tas grites artmanijos dvikomponentis nenuskeidrejo:))))prasom nekreipti demesio tada..)))
siaip man itarimas toks kyla..ar kartais itrynus ir vos pabaltavus neuzlakavai iskart???kokiu laku???
Papildyta:
oi cia ryskiai ne apie tai pavariau:)))))as galvojau cia tas grites artmanijos dvikomponentis nenuskeidrejo:))))prasom nekreipti demesio tada..)))
QUOTE(Lachesė @ 2009 02 26, 00:20)
Prisidėsiu dar prie bitės pamokymų. Kai turiu storą ryžinį popierių,tai labai gerai po ranka turėti ir visiškai balto ryžinio iš meninkų parduotuvės, nes tas reljefiškumas yra labai didelis ir priklijavus tik vietomis motyvus ,tušti plotai atrodo pliki, tai aš ir į tarpelius įdedu balto popieriaus ir viskas tada pasidaro reljefiškai panašu ir tik tuomet jau tapau.
Va va, panašiai esu dariusi, tik man pakako to paties ryžinio, iš kurio išplėšiau motyvą, baltų laisvų plotų, kuriuos jungiau apie išplėštą motyvą...Užtapius viskas buvo vientisa...
Tai buvo paveiksliukas, iš kurio, pamenu, traukiau šilko gijas, nes anos ėjo mergytei per veiduką...
QUOTE(Globusyte @ 2009 02 26, 08:00)
Įdomu, o kaip sviestinis ar kalkinis popierius. Ar jis tinka atspausdintas dekupažui..
Gal kas turi patirties?
Gal kas turi patirties?
Kokia prasmė?
Apskritai, nelabai suprantu galvos sukimo ties popieriaus spausdinimui ieškojimais...spausdinu ant paprasto ploniausio ir dirbu kaip su popierium...
Spausdinimas paprastas, apsauga minimali, dekoravimas elementarus.
QUOTE(Beta @ 2009 02 26, 11:36)
Merginos, patarkit durnai bobai ar galima ant akrilinių dažų lakuoti baldinį laką? Ir ar tas baldinis lakas (aš turiu sadolin) atsparus karščiui, t.y. ar galės ant jo dėti kavos puodelį?
Ačiū
Ačiū
Manrods, lyginant medžiagas, kurias planuojame naudoti vienam ir tam pačiam daiktui dekoruoti, pagrindinis palyginamasis požymis ne paskirtis, o kilmė, t.y., kokiu pagrindu lakas, o ne kam skirtas. Nes ir baldinio lako yra visokio: poliuretaninio, akrilinio ir t.t. Ar Tavo turimas lakas atsparus temperatūrai, karščiui, gali sužinoti, studijuodama jo aprašymą arba pas juo prekiaujančios firmos konsultantus...Žinoma, ir dekoruojančiųjų patirtis gerai, tačiau tuomet reikia žinoti konkretų lako pavadinimą...
QUOTE(bite @ 2009 02 26, 14:32)
Manrods, lyginant medžiagas, kurias planuojame naudoti vienam ir tam pačiam daiktui dekoruoti, pagrindinis palyginamasis požymis ne paskirtis, o kilmė, t.y., kokiu pagrindu lakas, o ne kam skirtas. Nes ir baldinio lako yra visokio: poliuretaninio, akrilinio ir t.t. Ar Tavo turimas lakas atsparus temperatūrai, karščiui, gali sužinoti, studijuodama jo aprašymą arba pas juo prekiaujančios firmos konsultantus...Žinoma, ir dekoruojančiųjų patirtis gerai, tačiau tuomet reikia žinoti konkretų lako pavadinimą...
Ačiū
Turiu laką Sadolin Celco Lux, rašo kad atsparus vandens, riebalų ir buitinių chemikalų poveikiui, bet kiek žiuriu visur rašo kad lakuoti medieną (šiaip padal paskirtį lakai turbūt tam ir skirti ), ale aš noriu atnaujinti seną taburetę, tikiuosi, kad tas lakas laikys užteptas ant akrilinių dažų Tiesa tuo pačiu laku bandau dengti ir rekoruotus padekliukus kavai
QUOTE(Gabii__ @ 2009 02 26, 15:27)
siaip tas pabalimas buna visada su artmanijos...jis kai isskaidreja, uztepi antra komponenta ir vel pabala..o paskui dziustant , isdziuvus isnyksta...paskui kai irtini, jei pavalai labai fregnu skudureliu vel pabaltuoja...cia ne tas atvejis kai sotile pabaltuoja..pabaltavimas visai kitoks, butent toks kai dar lyg dziutu...nes sotile pabaltavimas buna butent itrukimo vietose....kaip serksnas...
Papildyta:
Papildyta:
ne, nevisai taip buvo...
tas mano sendintojoas nebaltavo. Jis pats tai kaip ir baltas buvo, bet vos užtepus pasidarydavo skaidrus, o antrą komponenta pagal instrukcija tepti reikėjo po 10-15min. Bet jokio baltavimo nebuvo. Žodžiu iki tos dalies, kai užtepiau laką viskas buvo gerai, bet tik užtepus lako, tos vietios, kur buvo sendintos, iškart nubalo. Į šerkšną nepasakyčiau, kad buvo panašu... Ir kuo toliau tuo labiau baltavo. Ir išdžiūvus nenuskaidrėjo...
O lakas buvo akrilinis. Pavadinimo dabar pasakyti negaliu. vakare namuose pažiūrėsiu ir parašysiu, kuo sendinau ir kuo lakavau.