Padengiau savo darbeli stamperijos sottile laku, itrukimus itriniau aliejiniais dazais, viskas isdziuvo, ant virsaus uztepiau akrilini pusiau matini laka, kazkaip jis negraziai tepesi, atrodo isdziuvo, bet rezultate gavosi kaip jei butu padengta matiniu laku (visai ne blizga) Tai dabar klausimas, gal stamperijos sottile negalima dengti akriliniu laku, arba taip atsitiko del to, kad itrinimams naudojau aliejinius dazus? Nes anksciau itrukimus itrindavau akriliniais dazais, tai tas pats akrilinis lakas dengesi graziai ir atrode labiau blizgus.
Tikiuosi kad supratote ka cia parasiau, zinoviu prasau pagalbos
QUOTE(Marincik @ 2009 03 12, 18:55)
Padengiau savo darbeli stamperijos sottile laku, itrukimus itriniau aliejiniais dazais, viskas isdziuvo, ant virsaus uztepiau akrilini pusiau matini laka, kazkaip jis negraziai tepesi, atrodo isdziuvo, bet rezultate gavosi kaip jei butu padengta matiniu laku (visai ne blizga) Tai dabar klausimas, gal stamperijos sottile negalima dengti akriliniu laku, arba taip atsitiko del to, kad itrinimams naudojau aliejinius dazus? Nes anksciau itrukimus itrindavau akriliniais dazais, tai tas pats akrilinis lakas dengesi graziai ir atrode labiau blizgus.
Akrilinis lakas su Sottile nedraugauja, reikia sintetinio.
Papildyta:
QUOTE(Salne @ 2009 03 12, 17:23)
Patariama purkšti kai porporina įtrukimai įtrinami, nes kitaip su lakuojant tie mileteliai išsilakuoja..O jei įtrukimai padengti aliejiniais dažais, tai reikia tik palaukti kol išdžius ir galima lakuoti ir teptuku..tik aišku palaukti reikia ilgokai..Man kartais tie aliejiniai džiūsta parą laiko ir ilgiau..
O kas per daiktas tas dispersinis lakas net nežinau..tai ir nežinau ką ir pasakyti.. ..
O kas per daiktas tas dispersinis lakas net nežinau..tai ir nežinau ką ir pasakyti.. ..
Dispersinis lakas, kaip ir akrilinis, yra vandens pagrindu, todėl tinka ne ant visų dvikomponenciu.
jei norit ant sottile iskart tepama deti...tai tinka stamperios akrilis lakas...ji galima iskart tepti ir niekas nesivelia....
bet zinoma, jei tik tam reikalui rinktis, tai didelio skirtumo nera ar purskiama tureti ar ji..
tik stamperios lakas labai skaniai kvepia:) tai su juo smagu kokias lekstes nulakuoti..papuosalus...ir kvepia ir gerai laiko...
bet zinoma, jei tik tam reikalui rinktis, tai didelio skirtumo nera ar purskiama tureti ar ji..
tik stamperios lakas labai skaniai kvepia:) tai su juo smagu kokias lekstes nulakuoti..papuosalus...ir kvepia ir gerai laiko...
Labas merginos.
esu naujoke dekupaže tai gal neužmėtysit pomidorais už kvailus klausimus?
Tai va, noriu Jūsų konsultacijos:
nusipirkau padekliuką, kurį norėčiau dekoruot servetėlėm ir sendinti.
Turiu vienkomponentį ir dvikomponentį laką, akrilinių dažų rinkinuką.
Noriu kad patartumėt kokiais dažais nudažyt padekliuką? Akriliniais? o ar nuo karštų puodukų nesusigadins?
Ok, tada kai nudažysiu dažais priklijuosiu servetėles.... tada tepu su dvifaziu laku? Paaiškinkite man tepimo subtilybes...nes man nepavyko kai bandžiau aną kartą Kažką ne taip darau
O man suskilinės tos servetlėlės?
Ar reikės išryškinti papildomai įtrūkimus? Ar džiovint su fenu ar palikt natūraliai..?
Toliau su kuo man dengti kad galėčiau tą padėkliuką naudoti pagal paskirtį..?
Na ačiū atsakiusioms už kantrybę
Noriu kad patartumėt kokiais dažais nudažyt padekliuką? Akriliniais? o ar nuo karštų puodukų nesusigadins?
Ok, tada kai nudažysiu dažais priklijuosiu servetėles.... tada tepu su dvifaziu laku? Paaiškinkite man tepimo subtilybes...nes man nepavyko kai bandžiau aną kartą Kažką ne taip darau
Ar reikės išryškinti papildomai įtrūkimus? Ar džiovint su fenu ar palikt natūraliai..?
[quote=.Vėja.,2009 03 12, 20:34]
Papildyta:
aciu, turiu ir sintetini purskiama, bet mano dekoruotos lentutes tarnaus kaip pusryciu padekliukai, tai galvoju gal nelabai gerai purksti sintetiniu laku?
Papildyta:
aciu, turiu ir sintetini purskiama, bet mano dekoruotos lentutes tarnaus kaip pusryciu padekliukai, tai galvoju gal nelabai gerai purksti sintetiniu laku?
QUOTE(* Arti Širdies * @ 2009 03 12, 20:45)
Labas merginos.
na taip dažai su akriliniais dažais, pagrindą būtų geriausia dėti baltus dažus (arba kažką labai šviesaus) kad gražiau matytųsi servetėlė. Nudažius baltai klijuoji servetėlę ir tada galima pašešėliuot ar šiaip kažką padažyt, čia jau fantazijos reikalas kai jau viską padarei atlieki sendinimą. jei su dvikomponenčiu sendinimu tai - tepi pirmąjį sluoksnį, palauki kol pradžiūsta (neparašei kokios firmos turi). Tada tepi antrajį sluoksnį. Ir kai jau suskyla itrini aliejinaiis arba porporina ar net akriliniais dažais (tada įtrūkimai matyssis ir ant klijuotos servetėlės). tai jau priklauso nuo tavo turimo sendintojo. Viršaus lakavimas taip pat priklausys nuo sendintojo ir jo įtrinimo.
gal tada pirmiau parašyk kokį sendintoją turi arba pati paskaityk instrukciją. Nes matai dar reiktų laką ant viršaus dėt kuris yra atsparus karščiui.
tai nupurskus gali kitu lakuoti , akriliniu...arba kaip minejau imk stamperios laka...
ir jokių fenų su sendintojais viskas turi būt gražiai natūraliai. Ant pečiaus irgi nedėk ar kur balkone nestatyk ant saulės
QUOTE(Gabii__ @ 2009 03 12, 20:58)
tai nupurskus gali kitu lakuoti , akriliniu...arba kaip minejau imk stamperios laka...
aciu labai, nemaniau kad taip galima
QUOTE(Avijacija @ 2009 03 12, 20:58)
1. ... jei su dvikomponenčiu sendinimu tai - tepi pirmąjį sluoksnį, palauki kol pradžiūsta (neparašei kokios firmos turi). Tada tepi antrajį sluoksnį.
2. Ir kai jau suskyla itrini aliejinaiis arba porporina ar net akriliniais dažais (tada įtrūkimai matyssis ir ant klijuotos servetėlės). tai jau priklauso nuo tavo turimo sendintojo.
3. Viršaus lakavimas taip pat priklausys nuo sendintojo ir jo įtrinimo.
gal tada pirmiau parašyk kokį sendintoją turi arba pati paskaityk instrukciją. Nes matai dar reiktų laką ant viršaus dėt kuris yra atsparus karščiui.
2. Ir kai jau suskyla itrini aliejinaiis arba porporina ar net akriliniais dažais (tada įtrūkimai matyssis ir ant klijuotos servetėlės). tai jau priklauso nuo tavo turimo sendintojo.
3. Viršaus lakavimas taip pat priklausys nuo sendintojo ir jo įtrinimo.
1. Crackle Sottile speciale per Decoupage stamperia- dvikomp., o vienkomp.- Nerchau.
2. bandžiau įtrint su akvareliniais tai viską sugadinau tik O gal kas bandėt įtrint akų šešėlius..?
3. Koks tada tiktų lakas ant viršaus?
ačiū
tiesiog nusipurksk kad neitu ten tie itrynimai...ir fsio...tada dedi juk koki nori laka...rinkis nesmirdanti ir karsciui atsparu....nes desi gal ka karsto....
radau seniuose geresnio atsparaus karsciui...tik dabar galva pilna visko...ir neprisimenu pavadinimo....bet persiskaityk etikete...buna parasyta kad atsparus ir fsio lakuoji...
nors pvz becerio lakas neatsparus lyg karsciui (bent to nemaciau uzrasyta), bet puikiai laiko karstus daiktus...
Papildyta:
apie dvikomponenti viska dabar perskaityk kas apsneketa buvo su Marincik :)viskas del lako koki naudoti....
seseliais itrinti galima....ir gaunasi...tik salvos neryskios...ne tokios kaip su aliejiniais...bet ziurint koks motyvas...ir visai gal gerai ziuresis ir net labiau tiks...
radau seniuose geresnio atsparaus karsciui...tik dabar galva pilna visko...ir neprisimenu pavadinimo....bet persiskaityk etikete...buna parasyta kad atsparus ir fsio lakuoji...
nors pvz becerio lakas neatsparus lyg karsciui (bent to nemaciau uzrasyta), bet puikiai laiko karstus daiktus...
Papildyta:
QUOTE(* Arti Širdies * @ 2009 03 12, 20:14)
1. Crackle Sottile speciale per Decoupage stamperia- dvikomp., o vienkomp.- Nerchau.
2. bandžiau įtrint su akvareliniais tai viską sugadinau tik O gal kas bandėt įtrint akų šešėlius..?
ačiū
ačiū
apie dvikomponenti viska dabar perskaityk kas apsneketa buvo su Marincik :)viskas del lako koki naudoti....
seseliais itrinti galima....ir gaunasi...tik salvos neryskios...ne tokios kaip su aliejiniais...bet ziurint koks motyvas...ir visai gal gerai ziuresis ir net labiau tiks...
va atsiminiau dar vieną klausimą o tepti laką ir dažus reikia storai ar plonai..? nes kažkur girdėjau kad nuo lako ir dažų kiekio o taip pat tepimo krypties ir greičio priklauso įtrūkimai...