Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas

QUOTE(baltė @ 2009 03 10, 11:20)
1) kiek laiko džiovinate nudažiusios daiktą? Kiek rašo ant dažų skardinės? Ar tik apžiovinat ir dedat servetėlę?

2) Baisiai ilgai laukti - parą laiko? g.gif

3) Aš dažau du kartus, kad ne taip ryškiai matytūsi potėpiai, ar čia klaida???

4) vietoj pigmento maišiau aliejinius dažus (nes per kursus mums sakė, kad galima naudoti guašą), bet aš neturiu, tai... panaudojau dažus...

5) Jei daiktą noriu atnaujinti, nesiekiant jį pasendinti, tai profesionalo akimis atrodys kaip ne dekupažas? T.y. man nereikia nei įtrūkimo, nei senumo efekto, tiesiog noriu atnaujinti seną baldą...

1) džiovinimo laikas priklauso nuo pasirinktų dažų. Naudojant akrilinius nudžiūsta per 30min. Jei naudoji kitokius, tai žiūrėk, ką rekomenduoja gamintojai. Servetėlė dedama ant visiškai išdžiūvusių dažų.

2) jei naudoji aliejinius, tai gali tekt ir gerokai ilgiau nei parą palaukti...

3) norint, kad dažas gražiai padengtų paviršių, paprastai neužtenka vieno sluoksnio, todėl nieko blogo, kad dažai kelis kartus.

4) man kilo klausimas: kokius dažus tu ėmei kaip pagrindą? Jei tai balti aliejiniai, į kuriuos spalvai išgaut įmaišiai spalvotų aliejinių dažų, tai apsišarvuok kantrybe ir lauk, kol nudžius, o sekantį kartą rinkis geriau akrilinius dažus 4u.gif Manau, kad kursuose turėjo omeny, kad į baltus akrilinius dažus galima įmaišyt guašo, temperos ar pigmentų, kad išgaut norimą spalvą. Aliejinius dažus paprastai naudoja sendinimo įtrinimui, o ne darbelio dažymui.

5) Dekupažas - tai dekoravimo popieriumi technika ir tai nebūtinai turi būti sendinta. O kaip ten kas atrodo profesionalų akimis, aš negaliu atsakyt - esu tik mėgėja mirksiukas.gif
Atsakyti
Kiek įtrynimui reikia maždaug aliejinių dažų. Ar užteks pamaišymui su baltais nusipirkti alijinių rinkinį (ten tiūbelos tokios dvylika ir daugiau spalvų)? Ar galima įtrinti Marabu šilkografiniais dažais?
Atsakyti
QUOTE(Latte @ 2009 03 10, 11:00)
kempinė ar sausa ar drėgna turi būti? ax.gif

tik sausa..jokio vandens..kitaip dazai prasiskies...
Atsakyti
QUOTE(justess22 @ 2009 03 10, 11:20)
1) džiovinimo laikas priklauso nuo pasirinktų dažų. Naudojant akrilinius nudžiūsta per 30min. Jei naudoji kitokius, tai žiūrėk, ką rekomenduoja gamintojai. Servetėlė dedama ant visiškai išdžiūvusių dažų.

2) jei naudoji aliejinius, tai gali tekt ir gerokai ilgiau nei parą palaukti...

3) norint, kad dažas gražiai padengtų paviršių, paprastai neužtenka vieno sluoksnio, todėl nieko blogo, kad dažai kelis kartus.

4) man kilo klausimas: kokius dažus tu ėmei kaip pagrindą? Jei tai balti aliejiniai, į kuriuos spalvai išgaut įmaišiai spalvotų aliejinių dažų, tai apsišarvuok kantrybe ir lauk, kol nudžius, o sekantį kartą rinkis geriau akrilinius dažus 4u.gif Manau, kad kursuose turėjo omeny, kad į baltus akrilinius dažus galima įmaišyt guašo, temperos ar pigmentų, kad išgaut norimą spalvą. Aliejinius dažus paprastai naudoja sendinimo įtrinimui, o ne darbelio dažymui.

5) Dekupažas - tai dekoravimo popieriumi technika ir tai nebūtinai turi būti sendinta. O kaip ten kas atrodo profesionalų akimis, aš negaliu atsakyt - esu tik mėgėja mirksiukas.gif

Ačiū už atsakymus 4u.gif . Ramiau dabar pasidarė. Buvau įsitikinus, kad tie dažai akriliniai, nes tik tokius ir naudoju... Po remonto liko gal dešimt įvairiausiu skardinių dažų likučių, o aš sugebėjau išsirinkti alkidinius doh.gif Kažkaip tikėjausi, kad jie greičiau džius... (Vivacolor, pusiau matiniai, baldams ir pan.) tai jie džiūsta parą doh.gif

Esi mėgėja...? Na, jau, na... Mano nuomone, jei darbeliai yra tokie, kuriuos perka, tai jau galima sakyti, kad profesionalė smile.gif Super darbeliai, kruopštūs ir originalūs, esu sena Tavo gerbėja smile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos, ar galima dar pakoreguoti štai tokią bėdą. Nuotraukoj matot nelygumus, kurie gavosi užtepus dvikomponentį Crackle Sotiile. Čia yra dar vieną kartą nupurkšta sintetiniu laku. Ar bandyti dar švitrinti, ar čia jau taip ir liks toks matomas nelygumas.
Dar vienas klausimas. Nupurškiau blizgiu laku, ir matau, kad to blizgesio nebenoriu. Ar bandyti ant viršaus purkšti ar lakuoti matiniu. Jei taip, tai kokiu geriau, kad nesugadinčiau dėžės?

! 
Nuotrauka pašalinta dėl per didelio formato
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 11 kovo 2009 - 08:51
QUOTE(alfa @ 2009 03 10, 19:16)
Dar vienas klausimas. Nupurškiau blizgiu laku, ir matau, kad to blizgesio nebenoriu. Ar bandyti ant viršaus purkšti ar lakuoti matiniu. Jei taip, tai kokiu geriau, kad nesugadinčiau dėžės?

Nusveisti jau kaip ir nieko nenusveisi, o nenorint, kad blizgetu gali drasiai mastiniu arba purkst, arba lakuot-blizguma kaip ranka nuims mirksiukas.gif Gali sintetiniu purskiamu arba akriliniu matiniu (senukuose melynu dangteliu parsiduoda)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sobieska: 10 kovo 2009 - 19:32
tas nelygumas issilygins uzdejus daugiau lako sluoksniu ir kas keli sluoksniai pasvitrinant...tik svitrinti pradek kai uzdesi daugiau sluoksniu, ne dabar iskart
Atsakyti
Sobieska, Gabii, ačiū hi.gif , naudosiuos jūsų patarimais
Atsakyti
Sveikos merginos, reikia jusu pagalbos. smile.gif ax.gif Noriu pabandyti seseliavima, bet nezinau kaip tai darosi , gal zinancios galite patarti kur ieskoti seseliavimo pamokeliu?
Is anksto dekoju 4u.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Marincik @ 2009 03 10, 22:00)
Sveikos merginos, reikia jusu pagalbos.  smile.gif  ax.gif  Noriu pabandyti seseliavima, bet nezinau kaip tai darosi , gal zinancios galite patarti kur ieskoti seseliavimo pamokeliu?
Is anksto dekoju 4u.gif  smile.gif

http://www.craftladi...elius-vt937.htm

Atsakyti
Mergaitės, gal turite kas nors vyrius sendinto aukso spalvos? Niekaip negaunu Kaune doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vignola @ 2009 03 10, 21:56)

thumbup.gif super nuoroda
Atsakyti