QUOTE(baltė @ 2009 03 10, 11:20)
1) kiek laiko džiovinate nudažiusios daiktą? Kiek rašo ant dažų skardinės? Ar tik apžiovinat ir dedat servetėlę?
2) Baisiai ilgai laukti - parą laiko?
3) Aš dažau du kartus, kad ne taip ryškiai matytūsi potėpiai, ar čia klaida???
4) vietoj pigmento maišiau aliejinius dažus (nes per kursus mums sakė, kad galima naudoti guašą), bet aš neturiu, tai... panaudojau dažus...
5) Jei daiktą noriu atnaujinti, nesiekiant jį pasendinti, tai profesionalo akimis atrodys kaip ne dekupažas? T.y. man nereikia nei įtrūkimo, nei senumo efekto, tiesiog noriu atnaujinti seną baldą...
2) Baisiai ilgai laukti - parą laiko?
3) Aš dažau du kartus, kad ne taip ryškiai matytūsi potėpiai, ar čia klaida???
4) vietoj pigmento maišiau aliejinius dažus (nes per kursus mums sakė, kad galima naudoti guašą), bet aš neturiu, tai... panaudojau dažus...
5) Jei daiktą noriu atnaujinti, nesiekiant jį pasendinti, tai profesionalo akimis atrodys kaip ne dekupažas? T.y. man nereikia nei įtrūkimo, nei senumo efekto, tiesiog noriu atnaujinti seną baldą...
1) džiovinimo laikas priklauso nuo pasirinktų dažų. Naudojant akrilinius nudžiūsta per 30min. Jei naudoji kitokius, tai žiūrėk, ką rekomenduoja gamintojai. Servetėlė dedama ant visiškai išdžiūvusių dažų.
2) jei naudoji aliejinius, tai gali tekt ir gerokai ilgiau nei parą palaukti...
3) norint, kad dažas gražiai padengtų paviršių, paprastai neužtenka vieno sluoksnio, todėl nieko blogo, kad dažai kelis kartus.
4) man kilo klausimas: kokius dažus tu ėmei kaip pagrindą? Jei tai balti aliejiniai, į kuriuos spalvai išgaut įmaišiai spalvotų aliejinių dažų, tai apsišarvuok kantrybe ir lauk, kol nudžius, o sekantį kartą rinkis geriau akrilinius dažus Manau, kad kursuose turėjo omeny, kad į baltus akrilinius dažus galima įmaišyt guašo, temperos ar pigmentų, kad išgaut norimą spalvą. Aliejinius dažus paprastai naudoja sendinimo įtrinimui, o ne darbelio dažymui.
5) Dekupažas - tai dekoravimo popieriumi technika ir tai nebūtinai turi būti sendinta. O kaip ten kas atrodo profesionalų akimis, aš negaliu atsakyt - esu tik mėgėja