Įkraunama...
Įkraunama...

Tvenkinio kasimas

Ir pabaigai noriu pasakyti, kad tikrai niekada nieko nedarykit karstakosiskai, nes tikrai reik gerai istyrineti tiek vieta/grunta, tiek rinka, nes kazkada kai pirma kart priejau prie pelkes ir man atrode, kad buldozeris nustums zolytes ir bus valio biggrin.gif buciau paskandines buldozeri ir tiek , juk mes cia kuriam gamta o su gamta reik atsargiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tandem @ 2010 01 31, 22:15)
Sveiki, ziu cia visokiu pykciu ir neaiskumu buta smile.gif As savaji projekta sustabdziau neribotam laikui, nes daba kuriu versla ir bandau stotis ant koju, o krizes metu tai sunkoka smile.gif As perejau viska nuo a iki z ir sustojau ties pinigais, nes kasiu 35a. Kai tik pradejau dometis, tai viskas atrode labai paprasta ir greita, bet susiduriau keliomis problemomis, kurias sekesi gan sunkiai spresti. Pirmiausia tai paminesiu, kad pritariu tiek Ausro, tiek Kaban  nuomonei, nes Kaban yra tikrai teisus, kad reik ieskoti ieskoti ir dar karta ieskoti ir galima rasti tikrai pigiu variantu, o Ausras , kad viska reik is pradziu pasverti, issimatuoti ir t.t. Pasikartosiu, kad darant projekta , nepulkit daryti betkur, o paieskokit (as radau 5 kar pigiau uz vidurki) Na mano manymu projektas yra tik popierius , nes daugmaz nusimanantis fizikoje ir gamtos moksluose(uztenka mokyklinio pasiruosimo) gali pasakyti kur tinkama vieta kudrai ir kur ne, na bent jau pirminiam vietos parinkimui. Toliau grunto tyrimas, na man uzteko 5 dirvotyros paskaitu, kad ji pasidaryciau pats smile.gif o tai yra visai nesunku darant pelkeje ir siek tiek sunkiau plyname lauke, bet viskas padaroma. Kadangi mano kudra bus pelkeje, tai apie tai ir papasakosiu (viska darau pats tik todel, kam man begalo idomu).
Pirmiausia buvo apsilankymas metalais prekiaujancioje imoneje ir nupirkta 5 srypai po 1m ir sukonstruota, taip kad jie susisuktu vienas su kitu, prie vieno strypo buvo privirinta rankena T . Pirkau 5m todel kas pas mane yra aukstapelke ir po visu liunu tivuliuoja vanduo ir nezinojau ko tiketis. Tada atvaziavau i vieta ir pradejau badyti, smailas strypas labai lengvai pasiekia kieta grunta ir taip as badydamas po visa pelke labai puikiai susidariau gyliu vaizda, o kartu ir kaip atrode kadaise buves tvenkinys. Giliausia vieta buvo 4m su biskiu iki kieto grunto, tada prie strypo galo prisukau apie 5cm vidinio diametro ir 20cm igio nuastrinta vamzdi ir vel visa sita mechanizma kisau iki dugno ir kaliau i kieta grunta, taip pasiemiau kieto grunto meginius. Rezultate kietas kaip akmuo molis biggrin.gif , zinoma meginius emiau is daugybes vietu . Pavasari visa sia procedura galesiu parodyti iliustruotai smile.gif tai va, zinoma radus ne moli, o koki nezinomaji , galima nuvaziuoti i kauna, kur tikrai malonus zmones visiskai uz dyka papasakos laaaaabai daug naudingos isnformacijos. Tai tiek ziniu  apie grunta, o jei kam rupes zemes tyrimas plyname lauke papasakosiu atskirai. Dar tiesa visada padeda, tai jei kur netoliese jau yra iskasta kudra, bet mano apilynkese vyrauja vien moliai ir be galo giliai, tai del grunto as esu visiskai ramus smile.gif
Kitas klausimas, kaip iskasti visa ta vandeninga durpe? ir tai buvo, o gal ir yra didziausia beda , nes skersmuo tai didelis ir niekas negali ten ivaziuoti nes momentaliai nuskestu ir tada pradejo vaziuoti kasejai biggrin.gif Maciau visko, buvo net paziurejimui girti atvaziave biggrin.gif , bet siaip tai patiko vienas lenkas kuris turi ekskavatoriu , bet pagrinde viska daro su tokiu milzinisku buldozeriu (sake toks vienas lietuvoj), mes su juo sutarem 15 tukstanciu ir jis per 5 dienas viska isstumdo ir islygina , jis ima 3tukst i diena buldozeris+eskavatoerius ir sake jei matysiu kad jis nenasiai dirba galesiu po dienos ji isvaryt. Na pagalvojau kad kaina teisinga uz 35a ir toki termina, bet visa beda, kad reik nusausint smile.gif Tai vat ir galvoju, kaip cia nusausinus 35a ir 4m gylio tvenkini?

Sveikinu atlikus būsimo kūdriuko tyrimus 4u.gif Dar šiek tiek fantazijos ir jį išsikasite drinks_cheers.gif
Tačiau mano praktikoje dar neteko matyti, kaip ~4 m VANDENS gylio liūną (net ir išleistą) kas nors KOKYBIŠKAI išvalytų... buldozeriu doh.gif doh.gif doh.gif Beje, tokie liūnai prastai valosi ir ekskavatoriumi - iki tam tikro momento durpė kasasi palyginti neblogai, tačiau, kai pasidaro ekskavatorius suplaka skystos durpės putrą - jos be žemsiurbytės nei įkąsi, nei išgrauši.
Tačiau, jei jūsų pelkę galima kur nors saugiai išleisti, o grunte likusį vandenį išsiurbti pvz., adatiniais siurbliais, gal ir tas buldozeris kažkuriose duburio vietose galėtų būti naudingas g.gif

Sėkmės kasyboje!
Aušrys cool.gif

Atsakyti
Taigi va, dabar ir mastau, yra pas kaimynus griovys kuris yra zemiau nei mano pelke ir tas griovys jungiasi toliau i melioracija , bet esme kad iki jo dasikast reiktu perkasi apie desimt metru kaimynu sklypo , tai jau yra didele beda.
Atsakyti
QUOTE(Tandem @ 2010 02 01, 23:03)
Taigi va, dabar ir mastau, yra pas kaimynus griovys kuris yra zemiau nei mano pelke ir tas griovys jungiasi toliau i melioracija , bet esme kad iki jo dasikast reiktu perkasi apie desimt metru kaimynu sklypo , tai jau yra didele beda.

Jei su kaimynu drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif , tada ne bėda mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jura1234 @ 2010 01 28, 17:16)
Pasiėmiau aš tą schemą. Viskas atitinka metras į metrą...Nežinau, ar darant drenažo apvedimą aplink kūdrą ir prijungiant prie buvusios trąsos pavyks išlaikyti nuolydį (gerokai pailgės atstumas). O gal tiesiog nuvest į griovį (pamiškėj, sklypo pakraščiu eina pakankamai gilus griovys)....

Mano buvo panasi situacija, bet pas mane pasizeide tik viena drenazo linija. Is topo nuotraukos zinojau kur yra drenazas, bet bekasant uzkabino ekskovatorius. Sakot kad pasiemet drenazo shema, o ar tos ateinancios drenazo atsakos ilgos? Jei jus kudra kasete kur prasideda ar netoli drenazo pradzios, tai jus tikrai galite juos uzkimst, bet jei drenazo pabaigoje, cia jau sudetingesnis varijantas, tada kaip ausrys kad sake reikia ziureti ar tas drenazas yra pagrindinis rinktuvas i kuri sueina atsakos, ar jis yra atsaka. Pagrindiniai buna 100-150mm, atsakos-50mm. Nezinau, gal nevisur tie matmenys yra tokie, bet bent jau pas mane shemoje tokie drenazo vamzdeliu matmenys pazymeti.
Atsakyti
QUOTE(tools @ 2010 02 03, 23:29)
Mano buvo panasi situacija, bet pas mane pasizeide tik viena drenazo linija. Is topo nuotraukos zinojau kur yra drenazas, bet bekasant uzkabino ekskovatorius. Sakot kad pasiemet drenazo shema, o ar tos ateinancios drenazo atsakos ilgos? Jei jus kudra kasete kur prasideda ar netoli drenazo pradzios, tai jus tikrai galite juos uzkimst, bet jei drenazo pabaigoje, cia jau sudetingesnis varijantas, tada kaip ausrys kad sake reikia ziureti ar tas drenazas yra pagrindinis rinktuvas i kuri sueina atsakos, ar jis yra atsaka. Pagrindiniai buna 100-150mm, atsakos-50mm. Nezinau, gal nevisur tie matmenys yra tokie, bet bent jau pas mane shemoje tokie drenazo vamzdeliu matmenys pazymeti.

Drenažas pažeistas 3 vietose: dvi šakos po 50 mm ir viena 75 mm. Ta kur 75 mm yra pakankamai ilga ir iš schemos matyti, kad į ją sueina 50 mm. šakos. Būtent ši labiausiai ir neramina, nes kitos dvi yra pakankamai trumpos. Aišku tik tiek, kad atšilus orams reiks apsispręst ir kažką daryt.
Atsakyti
ar kas kaset kudra dabartines ziemos salygomis?
(kai lauke -5 -7 laipsniai salcio)

kasejai sako davai - darom,...
butu suformuotas duburys, zemes aplink paskleistos paskiau

ar viskas buna kasant neigiamoj temperaturoj ok,
lyginant su siltuoju metu laiku?
Atsakyti
ar galima nuo stogo vandeni paleisti i tvenkini?
Atsakyti
QUOTE(miskosargas @ 2010 02 13, 08:14)

Kaskur skaiciau kad galima, bet vandeni reiketu isleisti salia kudros, kad jis susigertu ir persifiltraves patektu i kudra
Atsakyti
ar reikia kreiptis i elektros tinklus kokio tai leidimo
jei pas mane sklype yra uzpelkejusi kudra, kuria noriu issivalyti, o virs jos eina elektros linija 10kV?
(servitute yra nurodyta 10m plocio apsaugine juosta)
aciu
Atsakyti
QUOTE(well'as @ 2010 02 12, 23:01)
ar kas kaset kudra dabartines ziemos salygomis?
(kai lauke -5 -7 laipsniai salcio)

kasejai sako davai - darom,...
butu suformuotas duburys, zemes aplink paskleistos paskiau

ar viskas buna kasant neigiamoj temperaturoj ok,
lyginant su siltuoju metu laiku?

Sveiki,

Kūdrą kasti galima ir -5, ir -25 oC temperatūroje. Jei kasėjams gerai, jūs dėl to galite per stipriai nesijaudinti.
TAČIAU RELJEFO SUTVARKYMO DARBUS REIKIA PRIIMTI TIK IŠĖJUS ĮŠALUI, kitaip turėsite daug "termokarstinių įgriuvų" mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(miskosargas @ 2010 02 13, 06:14)

Iš esmės galima, tačiau reikia įvertinti tokio vandens pliusus ir minusus. Vanduo nuo stogo surinks krūvas dulkių, stogo dangos dalelių (ypač gerai matosi nuo bituminių dangų "nusišeriantys" žvyneliai) ir kt. Jei nuo stogo nutekančio vandens nėra galimybių nuleisti kur nors kitur, reiktų įrengti bent minimalų tokių dalelių sėsdintuvą ir grubų filtrą.
Papildyta:
QUOTE(well'as @ 2010 02 14, 13:44)
ar reikia kreiptis i elektros tinklus kokio tai leidimo
jei pas mane sklype yra uzpelkejusi kudra, kuria noriu issivalyti, o virs jos eina elektros linija 10kV?
(servitute yra nurodyta 10m plocio apsaugine juosta)
aciu

Jei po laidais ruošiatės mosuoti ilgastrėliu ekskavatoriumi, leidimo lyg ir reikėtų (gal net būtų tikslinga išjungti srovę valymo metu).
Atsakyti
Sveiki. Susimąsčiau ar nebus labai drumstas vanduo pas mane kūdroj..Rudenį gręžiant pamatus liepto atramoms, šlaitai atrodė pažliugę šiek tiek. Pagalvojau kad visa tai nuslinks į dugną.. Dugnas molis. Nuotraukos tik iškasto įdėtos 39 lape..
Atsakyti