Įkraunama...
Įkraunama...

Tvenkinio kasimas

QUOTE(STetis @ 2010 01 08, 10:01)
Vandens dabar yra apie 3 metrus galiu nuleisti apie 1,5 metro nes turiu pasidares sifono tipo nuleidima.O sutrombuoti grunta irgi nelabai turbūt išeis nes reikia kumštinio volo kuris turi trombuoti kas 50-60 cm,o nuomos kaina tai ojojoi dar tralas atvežti,išvežti.O prūdui 6-7 metai.Dumblo tubūt irgi neis išvalyti nes plotis yra apie 40 metrų, o darbus atlikinėsiu su hidrauliniu ekskavatorium.O prūdo projektas pas mane ant 40 arų taip, kad tiem inspektoriams nelabai idomu.

Na, nuleisti 1.5 m - jau neblogai. Galima ir slaitus pasitvarkyti ir dumbla vietom grybsteleti (ypac, jei ekskavatorius ilgastrelis ir ekskavatorininkas ne absoliutus duobkasys:).
Trombuoti pilama grunta siulau tuo paciu ekskavatoriumi ar buldozeriu, o mažesnius plotelius bei "galutine apdaila" atlikti rankine vibroplokste. Pilant pasluoksniui optialiu atveju rektu sutrombuoti kiekviena sluoksni (ar kas antra, jei technika labai greitai suksis).
Su rankine vibroplokste darbas tikrai sunkus, bet butumete garantuoti del supiltos vietos stabilumo. Zodziu, viskas pagal skoni ir kisene drinks_cheers.gif

Sekmes darbuose!
Aušrys cool.gif
Atsakyti
Reikia pagalbos.
Pas mane prūdas iškastas prieš metus. Gruntas - molis. Noriu dugną užpilti smėliu arba žvyru. Kas geriau? Pagal turimus patarimus, tai daryti reikėtų dabar, kai yra ledas. Kokio storio sluoksniu reikia pilti?
Atsakyti
Gal kas zinos.... ax.gif
O kiek dabar kainuotu issikasti kudra ?? Arais skaicuojama ar kitaip ??
Atsakyti
QUOTE(miskosargas @ 2010 01 08, 20:48)
Reikia pagalbos.
Pas mane prūdas iškastas prieš metus. Gruntas - molis. Noriu dugną užpilti smėliu arba žvyru. Kas geriau? Pagal turimus patarimus, tai daryti reikėtų dabar, kai yra ledas. Kokio storio sluoksniu reikia pilti?

Sveiki,
Smėlį ant povandeninių šlaitų pilti geriausiai buvo iš karto iškasus kūdrą, kol neprisirinko vandens. Tačiau jūsų atveju tai jau buvo... verysad.gif
Tačiau net ir beviltiškiausiu atveju, pvz., jei jus suvalgė krokodilas, jūs turite minimum dvi išeitis mirksiukas.gif Kūdros tiuningavimo atveju išeičių kiek daugiau drinks_cheers.gif
Darant GERAI reiktų pagal galimybes išleisti bent 1,5-2 m vandens ir povandeninių šlaitų padengimą smėliu atlikti sausai, rekreacijai naudojamose vietose molio pagrindą ir smėlį atskiriant geotekstile.
Tuo tarpu daugiau mažiau lygaus dugno (esančio 2-3-4 m gylyje) užpylimui tinka ir jūsų aprašytas smėlio ar smulkaus žvyro gramzdinimas nuo ledo. Minimalus dugno užpylimo sluoksnis turėtų būti bent 15 cm, tačiau net ir tobulai lygiai smėliuką paskirsčius ant ledo, dugne turėsite kauburėlius ir neužpiltas vietas, nes lūžinėjant ledui smėlis vis tiek pasiskirstys netolygiai.
Rašėte, kad gruntas molis, todėl įtariu, kad smėliu dugną dengti ruošiatės ne tiek dėl smagesnio maudymosi, kiek dėl vandens drumstimosi balkšvu molio dalelių koloidu, kuris pakyla iš karto po lietaus ar maudynių ir laikosi keletą savaičių. Tokiu atveju reiktų pagalvoti ne tik apie grunto substratus, bet ir apie kūdros gyventojus, kurie taip pat gali drumsti vandenį knaisiodami dugną (pvz., karpiai).

Sėkmės darbuose!
Aušrys cool.gif
Atsakyti
QUOTE(profas @ 2010 01 10, 21:48)
Gal kas zinos....  ax.gif
O kiek dabar kainuotu issikasti kudra ?? Arais skaicuojama ar kitaip ??

Laba diena,
kūdros kasimo kaina gali būti skaičiuojama arais (rinkoje rasite ir 600 ir 1500 Lt/a), ekskavatoriaus ir buldozerio (paprastai reikia ir jo) darbo valandomis (priklausomai nuo technikos našumo ir jos savininko alkanumo ~100-170 Lt /val.), arba sutariama viso projekto įvykdymo galutinė kaina.
Kūdros kasimo kaina ne visada priklauso tik nuo kasėjų godumo ir pigiausiai kasantys ne visada darbus atlieka geriausiai (nebent savininkas ar techninis prižiūrėtojas tokius kasėjus išmoko dirbti ir iš jų išreikalauja norimo rezultato).
Mąstant apie kūdros kasimą, reikia iš karto pagalvoti, kur SAVO SKLYPE susandėliuosite didžiulį kiekį grunto (įsivaizduokite, kad kasant ~10 arų ploto ~3 m gylio kūdrą, jūs savo sklype įsigyjate ~10 arų ploto 3 m aukščio kalvą). Taigi grunto sandėliavimas ir/arba transportavimas sklypo ribose, norimo sklypo reljefo suformavimas, iškasto grunto užpylimas derlingo dirvožemio sluoksniu yra tokios pačios svarbios kūdros įrengimo proceso dalys, kaip ir paties kūdros duburio iškasimas, šlaitų sutvarkymas ir t.t.
TODĖL, RENKANTIS KASĖJUS, REIKIA IŠSIAIŠKINTI KOKIE DARBAI NUMATYTI JŲ SIŪLOMOJE KAINOJE. Ir nenustebkite sužinoję, kad už 500-600 Lt/a jums pasiūlys tik "kraterio" iškasimo paslaugas, t.y. bus iškastas kūdros duburys, o gruntas supiltas ant krantų (kaip per tele2 reklamą Latvijoje lotuliukas.gif ).

Teisingo pasirinkimo!
Aušrys cool.gif

Atsakyti
QUOTE(Ausras @ 2010 01 11, 12:28)
Laba diena,
kūdros kasimo kaina gali būti skaičiuojama arais (rinkoje rasite ir 600 ir 1500 Lt/a), ekskavatoriaus ir buldozerio (paprastai reikia ir jo) darbo valandomis (priklausomai nuo technikos našumo ir jos savininko alkanumo ~100-170 Lt /val.), arba sutariama viso projekto įvykdymo galutinė kaina.
Kūdros kasimo kaina ne visada priklauso tik nuo kasėjų godumo ir pigiausiai kasantys ne visada darbus atlieka geriausiai (nebent savininkas ar techninis prižiūrėtojas tokius kasėjus išmoko dirbti ir iš jų išreikalauja norimo rezultato).
Mąstant apie kūdros kasimą, reikia iš karto pagalvoti, kur SAVO SKLYPE susandėliuosite didžiulį kiekį grunto (įsivaizduokite, kad kasant ~10 arų ploto ~3 m gylio kūdrą, jūs savo sklype įsigyjate ~10 arų ploto 3 m aukščio kalvą). Taigi grunto sandėliavimas  ir/arba transportavimas sklypo ribose, norimo sklypo reljefo suformavimas, iškasto grunto užpylimas derlingo dirvožemio sluoksniu yra tokios pačios svarbios kūdros įrengimo proceso dalys, kaip ir paties kūdros duburio iškasimas, šlaitų sutvarkymas ir t.t.
TODĖL, RENKANTIS KASĖJUS, REIKIA IŠSIAIŠKINTI KOKIE DARBAI NUMATYTI JŲ SIŪLOMOJE KAINOJE. Ir nenustebkite sužinoję, kad už 500-600 Lt/a jums pasiūlys tik "kraterio" iškasimo paslaugas, t.y. bus iškastas kūdros duburys, o gruntas supiltas ant krantų (kaip per tele2 reklamą Latvijoje  lotuliukas.gif ).

Teisingo pasirinkimo!
Aušrys  cool.gif

nu nu visai nu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif kaina dar priklauso nuo to kur kasi ta kudra ir nuo to kur randasi pbjektas nuo tehnikos. va pas mane prie sodybos zmogus issikase sau kudra 2.5metro 2.5aro su islyginimu ir tt sumokejo tik 600lt uz VISKA.. as savo sodyboj issikasiau neperseniausiai 6aru kudra 3metru gylio su isstumdymu ir tt sumokejau tik 1200lt uz visa tvenkini su viskuo!!!!!!!!!!!!!! taigi mano sodyba netoli Kaltinenu 90km nuo klp taigi moralas toks jai esi apsales pinigais gali kast ir uz 1500uz ara fool.gif fool.gif bet kas jiesko tas randa ir uz tokia kaina kaip as issikasiau ir viskas super aisku dar nuo vietos viskas priklauso bet as netikiu kad kaskas pas save sodyboj kaskur tarp misku kastu sau kudra po 600-1500lt uz ara ir plius dar isstumdymas ir tt nu karocia cia reikia buti daunu paskutiniu kad tokias bapkes uz prudesi moketi nebent is saves dalbajobas esi tada jo gali kast ir po 2000 uz ara lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif bet db krize visi nori bent duonaj uzdirbt tad reikia naudotis proga o ne remti tokius kasejos zavaflyvus kurie lupa tokius pinigus vos ne uz ora... ps mano kudra atrodo ir yra ideali man daugiau nieko nereikia ir vaizdas super ir kainavo kaip dvieju savaiciu alga taj net negaila tokiam dalykuj pinigu kad po pirties isokt i savo pruda ar koki karpi pasigaut karocia kaifas uz kapeikas drinks_cheers.gif taigi mastykit zmones kad ir lietuvej esat tongue.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ralicesas @ 2010 01 11, 17:43)
nu nu visai nu  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  kaina dar priklauso nuo to kur kasi ta kudra ir nuo to kur randasi pbjektas nuo tehnikos. va pas mane prie sodybos zmogus issikase sau kudra 2.5metro 2.5aro su islyginimu ir tt sumokejo tik 600lt uz VISKA.. as savo sodyboj issikasiau neperseniausiai  6aru kudra 3metru gylio su isstumdymu ir tt sumokejau tik 1200lt uz visa tvenkini su viskuo!!!!!!!!!!!!!! taigi mano sodyba netoli Kaltinenu 90km nuo klp taigi moralas toks jai esi apsales pinigais gali kast ir uz 1500uz ara  fool.gif  fool.gif  bet kas jiesko tas randa ir uz tokia kaina kaip as issikasiau ir viskas super aisku dar nuo vietos viskas priklauso bet as netikiu kad kaskas pas save sodyboj kaskur tarp misku kastu sau kudra po 600-1500lt uz ara ir plius dar isstumdymas ir tt nu karocia cia reikia buti daunu paskutiniu kad tokias bapkes uz prudesi moketi nebent is saves dalbajobas esi tada jo gali kast ir po 2000 uz ara  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  bet db krize visi nori bent duonaj uzdirbt tad reikia naudotis proga o ne remti tokius kasejos zavaflyvus kurie lupa tokius pinigus vos ne uz ora... ps mano kudra atrodo ir yra ideali man daugiau nieko nereikia ir vaizdas super ir kainavo kaip dvieju savaiciu alga taj net negaila tokiam dalykuj pinigu kad po pirties isokt i savo pruda ar koki karpi pasigaut karocia kaifas uz kapeikas  drinks_cheers.gif  taigi mastykit zmones kad ir lietuvej esat  tongue.gif  biggrin.gif

Gera informacija kūdrų kasimo kainų intervalui nustatyti drinks_cheers.gif
Jei kas nors tikrai už tokias kainas kasa IR TAI DARO TIKRAI GERAI, galėtumėte pasidalinti info su kasėjų beieškančiais "kūdrinukais".
Beje, mano nurodytos kainos buvo su žemių išstumdymu, sklypo reljefo sutvarkymu, taigi nors "not so crazy as Ralicesas", bet ne 2000 Lt/a.
O "kaifo už kapeikas" fanams, ypač jei jie nori maudytis ne tik gražioje ir pigioje, bet ir SKAIDRIOJE kūdroje, karpių siūlau neveisti mirksiukas.gif

Sėkmingos medžioklės!
Aušrys cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausras @ 2010 01 11, 21:12)
Gera informacija kūdrų kasimo kainų intervalui nustatyti drinks_cheers.gif
Jei kas nors tikrai už tokias kainas kasa IR TAI DARO TIKRAI GERAI, galėtumėte pasidalinti info su kasėjų beieškančiais "kūdrinukais".
Beje, mano nurodytos kainos buvo su žemių išstumdymu, sklypo reljefo sutvarkymu, taigi nors "not so crazy as Ralicesas", bet ne 2000 Lt/a.
O "kaifo už kapeikas" fanams, ypač jei jie nori maudytis ne tik gražioje ir pigioje, bet ir SKAIDRIOJE kūdroje, karpių siūlau neveisti  mirksiukas.gif

Sėkmingos medžioklės!
Aušrys  cool.gif

IR TAJ DARO TIKRAJ GERAJ thumbup.gif tikraj dziaugiuos taip pigej issikases kam kontaktu rekes galesiu i privata atsiusti tikraj zmones ten dirba ciki ir galima susitart be problemu tik va nzn kaip jai toliau nuo klaltinenu jusu sodyba tada gal ir reiks damoket bet faktas kad kaimaj ne ZGUTINA ir dirba geraj ir pigej biggrin.gif
Atsakyti
sveiki esu is telsiu noriu issikasti apie 10 aru prūda, gal galetumet kontakta duoti kur cia pigiai kasa su nustumdymu, buciau labai dekinga.
Atsakyti
QUOTE(alinajuc @ 2010 01 20, 12:27)
sveiki esu is telsiu noriu issikasti apie 10 aru prūda, gal galetumet kontakta duoti kur cia pigiai kasa su nustumdymu, buciau labai dekinga.

issiunciau kontaktus i az sekmes drinks_cheers.gif jau antras zmogus kuriam issiunciau kontaktus. smagu kad yra zmoniu kurie taupo ir nesiduoda mulkinami degradu brangininku thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki,
Na štai ir aš prieš savaitę išsikasiau kūdrą (8a, gylis 3,5 m.). Norėčiau kreiptis į jus patarimų, nes esu žalia šioje srityje. Darbus mano manymu atliko neblogai (vėliau įdėsiu foto) - pavasarį, nuėjus įšalui dar šiek tiek patvarkys krantus. Keletas klausimų:
1. Sklypas 70a. Sklype veikianti drenažo sistema. Ar gerai pasielgėm, palikę trijų drenažo rinktuvų laisvą pritekėjimą į tvenkinį (suprantama, tie patys išeinantys rinktuvai už tvenkinio ribų buvo atkasti ir galai užbetonuoti, kad toliau atliktų savo drenuojantį darbą). Jau dabar, esant 15C šalčiui pro ateinančius drenažo vamzdelius varva vanduo. Aplinkui esančiuose laukuose tik pievos, žemės ūkio darbai nevykdomi. Ar teisingai galvoju, kad ateinantis drenažu vanduo turėtų būti švarus? Tikimės ir natūralaus vandens pasipildymo iš grunto.
2. Visur gruntas - kietas molis, tik viename kūdros gale šlaitas (ilgis apie 15 - 20 m.) smėlingas (priesmėlis). Ar per šią šlaito dalį "nepabėgs" vanduo? Gal šį šlaitą reikia ekranuoti?
3. Kokius pirmuosius darbus reikėtu atlikti su tvenkiniu jau šią vasarą? Augalų ar žuvų užveisimui manau dar per anksti? Gal reikėtų pradėti nuo šlaitų apželdinimo žole?
4. Ką būtinai turėčiau atlikti iki pavasario, kol dar nėra vandens (kad paskui nebūtų per vėlu)
Ačiū už atsakymus ir ypač p. Aušriui
Atsakyti
QUOTE(jura1234 @ 2010 01 22, 14:06)
Sveiki,
Na štai ir aš prieš savaitę išsikasiau kūdrą (8a, gylis 3,5 m.). Norėčiau kreiptis į jus patarimų, nes esu žalia šioje srityje. Darbus mano manymu atliko neblogai (vėliau įdėsiu foto) - pavasarį, nuėjus įšalui dar šiek tiek patvarkys krantus. Keletas klausimų:
1. Sklypas 70a. Sklype veikianti drenažo sistema. Ar gerai pasielgėm, palikę trijų drenažo rinktuvų laisvą pritekėjimą į tvenkinį (suprantama, tie patys išeinantys rinktuvai už tvenkinio ribų buvo atkasti ir galai užbetonuoti, kad toliau atliktų savo drenuojantį darbą). Jau dabar, esant 15C šalčiui pro ateinančius drenažo vamzdelius varva vanduo. Aplinkui esančiuose laukuose tik pievos, žemės ūkio darbai nevykdomi. Ar teisingai galvoju, kad ateinantis drenažu vanduo turėtų būti švarus? Tikimės ir natūralaus vandens pasipildymo iš grunto.
2. Visur gruntas - kietas molis, tik viename kūdros gale šlaitas (ilgis apie 15 - 20 m.) smėlingas (priesmėlis). Ar per šią šlaito dalį "nepabėgs" vanduo? Gal šį šlaitą reikia ekranuoti?
3. Kokius pirmuosius darbus reikėtu atlikti su tvenkiniu jau šią vasarą? Augalų ar žuvų užveisimui manau dar per anksti? Gal reikėtų pradėti nuo šlaitų apželdinimo žole?
4. Ką būtinai turėčiau atlikti iki pavasario, kol dar nėra vandens (kad paskui nebūtų per vėlu)
Ačiū už atsakymus ir ypač p. Aušriui

Sveiki,
Bandysiu atsakyti į jūsų klausimėlius:
1. Visiems kūdrinukams visada patariu: jei kūdrą galima įsirengti nejungiant į ją drenažo, jo reikia ir nejungti. Gali būti, kad iki tam tikro laiko jūsų atveju drenažas bus naudingas - nuo dirvonų surenkamas vanduo gali būti pakankamai švarus ir padėti užpildyti kūdrą. TAčiau kūdra užsipildžius iki drenažo vamzdelių lygio, įeinantis drenažas taps IŠEINANČIU, todėl vandens lygis kūdroje gali nepakilti aukščiau drenažo lygio ir būti keliasdešimt cm žemesnis, nei galėtų būti be jo.
2. Nematęs to smėlio ar priesmėlio, galiu pasakyti tik tiek: smėlingi gruntai yra laidūs vandeniui ir pro juos vanduo gali išsifiltruoti iš kūdros. Jei nepasitikite smėlingo šlaito hidroizoliacinėmis savybėmis, dar turite iš kūdros iškasto molio ir nelabai tingite, įtartiname šlaite galite įrengti ~0,5 m storio suplūkto molio ekraną.
4. Jei duburio dugnas - grynas molis, vėliau galite turėti problemų su vandens drumstimusi. Būtų sveika atsivežti smėlingo grunto ir jį paskleisti ant kūdros duburio šlaitų, vietomis gal būt smėlį reiktų pilti ant geotekstilės ar pan, tačiau nemetęs kūdriuko nenoriu jūsų "gąsdinti" įvairiausiu kūdriniu "hi-tech'u", kurio konkrečiam JŪSŲ kūdriukui gali ir nereikėti. g.gif
Bet kuriuo atveju, visi kūdros dugno tvarkymo darbai žymiai paprasčiau, kokybiškiau ir pigiau mirksiukas.gif (atliekami sausai (jei susirinko koks metras vandens, jį galima išpumpuoti), nei vėlaiu žaidžiant karą po vandeniu.
3. Kūdrai užsipildžius vandeniu ir nusistovėjus norimam jo lygiui, reikia galvoti apie kūdros ekosistemos sukūrimą. Taigi augalai, žuvys ir kita fauna tiru būti įveista BŪTENT ŠIĄ VASARĄ. O šlaitų antierozinį stabilizavimą ir apsėjimą žole reikia atlikti dar pavasarį drinks_cheers.gif

Sėkmės darbuose!
Aušrys
Atsakyti