Įkraunama...
Įkraunama...

Tvenkinio kasimas

Na va sian pagaliau buvo antra serija.. gruntas susigulejo, kaip ir buvo tiketasi dalys nusliauze i dugna, ekskavatorius kase is prudo, lygino ir padare toki vaizdeli, kuris musu neprofesionaliai akiai labai patinka ir is esmes OK

user posted image

user posted image

Dabar vel reikia laukti, kol susigules sita "ziuzia", kad galetumeme bobkatika maza atvaryti, galutinai uzlyginti ir uzseti zole..

dar plane yra transheja su zvyru nuo pelkes iki prudo, dabar vandens lygiu skirtumas kokius 0.5-1m sudaro, tai tikesimes, pakelsim ir musu prudo lygi.. bet ten dabar irgi "ziuzia" - kasti neimanoma, velgi reikia nors biski sauros smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaban: 29 birželio 2009 - 22:28
klausimas p. Aušrui: kokių konkrečių priemonių reiktų imtis, kad "kūdroje sukurti subalansuotą, gerą vandens kokybę palaikančią ekosistemą ir džiaugtis gyvenimu". kūdra iškasta pernai rudenį, maždauk 3a ploto?
Atsakyti
smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaban: 30 birželio 2009 - 14:29
QUOTE(zvejys @ 2009 06 30, 12:39)
klausimas p. Aušrui: kokių konkrečių priemonių reiktų imtis, kad "kūdroje sukurti subalansuotą, gerą vandens kokybę palaikančią ekosistemą ir džiaugtis gyvenimu". kūdra iškasta pernai rudenį, maždauk 3a ploto?

Sveiki,

Nematęs KONKREČIOS kūdros, negalėsiu parinkti KONKREČIŲ priemonių rolleyes.gif
Bendru atveju, subalansuota ekosistema reiškia tai, kad kūdroje neturi būti maisto medžiagų pertekliaus, o kiekvienas jos augalas ar gyvūnas turi atlikti savo funkciją (visai, kaip natūraliame ežere, iš kurio kai ką galima ir įsiveisti kūdron mirksiukas.gif).
Vėliau prasideda balansavimas ir priežiūra: viskas, ko išauga per daug - turi būti kažkieno natūraliai suėsta (ar nupjauta, sugauta ir suvalgyta kūdros šeiminimko). Daugelis tautiečių mano, kad kūdroms nereikia priežiūros ir jas gerokai užleidžia, dėl ko vėliau kūdras tenka valyti.

Sėkmės kūdrininkystėje!
Aušrys cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausras @ 2009 06 30, 18:58)
Sveiki,

Nematęs KONKREČIOS kūdros, negalėsiu parinkti KONKREČIŲ priemonių  rolleyes.gif
Bendru atveju, subalansuota ekosistema reiškia tai, kad kūdroje neturi būti maisto medžiagų pertekliaus, o kiekvienas jos augalas ar gyvūnas turi atlikti savo funkciją (visai, kaip natūraliame ežere, iš kurio kai ką galima ir įsiveisti kūdron  mirksiukas.gif). 
Vėliau prasideda balansavimas ir priežiūra: viskas, ko išauga per daug - turi būti kažkieno natūraliai suėsta (ar nupjauta, sugauta ir suvalgyta kūdros šeiminimko). Daugelis tautiečių mano, kad kūdroms nereikia priežiūros ir jas gerokai užleidžia, dėl ko vėliau kūdras tenka valyti.

Sėkmės kūdrininkystėje!
Aušrys  cool.gif

Aušrys kaip visada , kelia savo kainą ir nieko konkretaus nepasako.
Neįsižeisk žmogau, bet tavo žinutes visai reiktų blokuoti, nes jose nėra nieko gero, o vien tik savireklama ir klientų viliojimas.
Atsakyti
QUOTE(gegutis @ 2009 06 30, 17:48)
Aušrys kaip visada , kelia savo kainą ir nieko konkretaus nepasako.
Neįsižeisk žmogau, bet tavo žinutes visai reiktų blokuoti, nes jose nėra nieko gero, o vien tik savireklama ir klientų viliojimas.

Nu jo, būtent tap ir yra drinks_cheers.gif
Aušrio žinutėse yra tik blogis, briedas ir jas visas būtina blokuoti, uždrausti ir dar skaitytojus bausti už šio šlamšto skaitymą lotuliukas.gif

Dabar tu, žmogau, įsivaizduok save autoserviso monterio vietoje. Tau skambina vairuotojas ir sako: "sugedo mano mašina: neburzgia, nedūmija ir nevažiuoja. Oro padangose yra, benziną pyliau prieš savaitę, nuploviau ir nupoliravau užvakar. Ką man daryt, kad ji vėl tvarkingai važiuotų?"
TAMSTOS ATSAKYMAS TOKIAM ŽMOGELIUI??????? g.gif

Sėkmės!
Aušrys cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausras @ 2009 06 30, 20:20)
Nu jo, būtent tap ir yra  drinks_cheers.gif
Aušrio žinutėse yra tik blogis, briedas ir jas visas būtina blokuoti, uždrausti ir dar skaitytojus bausti už šio šlamšto skaitymą  lotuliukas.gif

Dabar tu, žmogau, įsivaizduok save autoserviso monterio vietoje. Tau skambina vairuotojas ir sako: "sugedo mano mašina: neburzgia, nedūmija ir nevažiuoja. Oro padangose yra, benziną pyliau prieš savaitę, nuploviau ir nupoliravau užvakar. Ką man daryt, kad ji vėl tvarkingai važiuotų?"
TAMSTOS ATSAKYMAS TOKIAM ŽMOGELIUI???????  g.gif 

Sėkmės!
Aušrys  cool.gif

smile.gif savo atsakymu ir paaiškinai kuo tu laikai šio forumo dalyvius, - bukais nieko nesigaudančiais, kurie kaip ta blondinė prie automobilio vairo mato tik savo nosies galą.
Dauguma rašiusiųjų suformuluoja gan konkrečius klausimus,į kuriuos tu puikiai žinai atsakymus, tik nereikia apsimetinėti buko, - kaip man parašei tavo konsultacija už vieną atvažiavimą 700Lt....
gal vertėtu visose apie tvenkinius užvestose diskusijose pirmame lape sudėti tavo įkainius ir nuo to pradėti diskusijas /- ir ne tik šiame forume smile.gif
anyvay sekmės ir tau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausras @ 2009 06 30, 18:58)
Sveiki,

Nematęs KONKREČIOS kūdros, negalėsiu parinkti KONKREČIŲ priemonių  rolleyes.gif
Bendru atveju, subalansuota ekosistema reiškia tai, kad kūdroje neturi būti maisto medžiagų pertekliaus, o kiekvienas jos augalas ar gyvūnas turi atlikti savo funkciją (visai, kaip natūraliame ežere, iš kurio kai ką galima ir įsiveisti kūdron  mirksiukas.gif). 

Sėkmės kūdrininkystėje!
Aušrys  cool.gif

šiek tiek aiškiau pasidarė, biggrin.gif Kadangi konsultacijai šiuo suknku metu tikrai pinigų negaliu skirti, tai teks ekspermentuoti, parsivežti kalis augalus iš ežero ir bandyti kurti ekosistemą, o kiek pamenu iš ankstesnių postų galima bus leisti ir kelias žuvis.
Atsakyti
QUOTE(zvejys @ 2009 07 01, 12:58)
šiek tiek aiškiau pasidarė,  biggrin.gif Kadangi konsultacijai šiuo suknku metu tikrai pinigų negaliu skirti, tai teks ekspermentuoti, parsivežti kalis augalus iš ežero ir bandyti kurti ekosistemą, o kiek pamenu iš ankstesnių postų galima bus leisti ir kelias žuvis.

galima paskaityti internete, paieškoti prudo ekosistemų pavyzdžių.. kai surasyte - praneskyte, man irgi tas bus aktuali manau kitais metais..

pvz http://www.ecology.m...=ecoset&id=1547
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaban: 01 liepos 2009 - 13:02
QUOTE(gegutis @ 2009 06 30, 18:42)
smile.gif savo atsakymu ir paaiškinai kuo tu laikai šio forumo dalyvius, - bukais nieko nesigaudančiais, kurie kaip ta blondinė prie automobilio vairo mato tik savo nosies galą.
Dauguma rašiusiųjų suformuluoja gan konkrečius klausimus,į kuriuos tu puikiai žinai atsakymus, tik nereikia apsimetinėti buko, - kaip man parašei tavo konsultacija už vieną atvažiavimą 700Lt....
gal vertėtu visose apie tvenkinius užvestose diskusijose pirmame lape sudėti tavo įkainius ir nuo to pradėti diskusijas /- ir ne tik šiame forume smile.gif
anyvay sekmės ir tau smile.gif

Labas, Geguti,

Jei jau sykį pats jautiesi "buka ir nieko nesusigaudančia blondine", nereikia tikėtis, kad kiti tave laikys susigaudančia briunete lotuliukas.gif
O daugelio šiame forume, el. paštu, telefonu ir t.t. užduodamų klausimų palyginimas su automobilio gedimu buvo tiesiog vaizdi, tačiau teisinga iliustracija: nepatikėsi, tačiau dauguma žmonių pokalbių ar susirašinėjimo metu įvardina tik 20-60% savo vandens telkinukų problemų ir neretai net neįsivaizduoja jų PRIEŽASČIŲ, kurių nepašalinus, bet kokia telkinio tvarkymo priemonė bus trumpalaikė, t.y. sukišime pinigus į balą tiesiogine to žodžio prasme doh.gif doh.gif doh.gif .
Ką apie mano konsultacijas rašytumėt forume, jei paklausius mano "neakivaizdinių" patarimų Internete, po metų-kitų pradėtų slinkti telkinio šlaitai, pakiltų ne iki galo iškastos durpės, dėl sužydėjusio vandens aukštyn pilvais išplauktų ne vieną šimtą litukų kainavusi žuvų bendrija.....
Vien dėl šios priežasties aš konsultuoju vietoje, pats apžiūriu ir vandens telkinį, ir jo prietakos baseiną, ir galimus erozijos židinius, jei reikia pasiimu hidrocheminių charakteristikų mėginius ir t.t. Tik tada, priklausomai nuo esamų sąlygų ir telkinio paskirties, galima kurti ir balansuoti ekosistemą.
TAIGI, GEGUTI, NORS AŠ IR PUIKIAI ŽINAU ATSAKYMUS Į PAVIENIUS (IR NE VISADA TEISINGAI SUFORMULUOTUS) KLAUSIMUS, VANDENS TELKINIAI YRA PER DAUG KOMPLEKSINIAI GYVI "ORGANIZMAI", KAD PAVIENIUS MANO ATSAKYMUS SULIPDŽIUS Į BENDRĄ VISUMĄ BŪTINAI GAUTŲSI OPTIMALUS IR ILGALAIKIS REZULTATAS.
Sutinku, mano konsultacija nėra pigiausia, ką galima nusipirkti už pinigus, tačiau nesame seserų Samariečių organizacija. Be to negyvename ir neturime pelno iš tokių konsultacijų, todėl siekiame atsirinkti rimtesnius klientus, kurie ne tik išklausys mūsų rekomendacijas, BET IR JAS ĮGYVENDINS rolleyes.gif
Gera žinia būtų ta, kad po pirmosios konsultacijos sekančioms paslaugoms (pvz., projektavimui, techninei priežiūrai, etc.) taikome 50% pirminės konsultacijos kainos nuolaidą; be to, jei konsultacija "nedega", trankydamiesi po Lietuvą ir būdami netoliese, klientus konsultuojame pigiau, t.y. atimame dalį kelionės išlaidų. Žodžiu, šiame Pasaulyje viskas yra derama ir suderama, tačiau, jei žmogui, kuris ruošiasi į kūdrą investuoti 5000-25000 Lt, nekyla ranka kelių šimtų atriekti už profesionalią konsultaciją, mes padėti turbūt negalėsime....

Taigi, Geguti, linkėdamas sėkmės, linkiu nebūti tokiam piktam (esu įsitikinęs, kad pats irgi darbuojiesi ne už dyką drinks_cheers.gif ), produkuoti mažiau sąmokslo teorijų ir džiaugtis atėjusia vasara ir gražia kūdryte drinks_cheers.gif

Aušrys cool.gif
Papildyta:
QUOTE(zvejys @ 2009 07 01, 10:58)
šiek tiek aiškiau pasidarė,  biggrin.gif Kadangi konsultacijai šiuo suknku metu tikrai pinigų negaliu skirti, tai teks ekspermentuoti, parsivežti kalis augalus iš ežero ir bandyti kurti ekosistemą, o kiek pamenu iš ankstesnių postų galima bus leisti ir kelias žuvis.

Su tuo ir sveikinu 4u.gif
Jūsų "ežerėlyje" iš principo turi būtiu sukurtos visos mitybinės grandys. Fitoplanktonas ir zooplanktonas jau yra, tereikia pasodinti augalų (pradžiai siūlau nendrių, vandens lelijų ar lūgnių), o kai bus šiokia - tokia mitybinė bazė - galėsit ir koki ešerioką ar lydekioką įleisti - jis smagiai varles pavaikys rolleyes.gif

Sėkmės kūryboje!
Aušrys cool.gif
Papildyta:
QUOTE(kaban @ 2009 07 01, 11:58)
galima paskaityti internete, paieškoti prudo ekosistemų pavyzdžių.. kai surasyte - praneskyte, man irgi tas bus aktuali manau kitais metais..

pvz http://www.ecology.m...=ecoset&id=1547

Na, iš esmės teisingai tas ukrainietis rašo, tačiau tai vertinčiau labiau kaip įvadinę teorinę informaciją, o ne praktinį kūdros ekosistemos formavimą.
O tau, Kaban, formuoti ekosistemą reikia pradėti jau šiemet: pradžiai imk kastuvą, prisikask nendrių, pasodink kelis sąžalynus, nuskaidrės vanduo - leliją -kitą įkiši, jei viskas bus gerai - rudeniop ir apie žuvinimą bus galima nedrąsiai pagalvot ...

Judėkim į priekį !
Aušrys cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ausras: 01 liepos 2009 - 15:41
QUOTE(Ausras @ 2009 07 01, 16:55)
Jūsų "ežerėlyje" iš principo turi būtiu sukurtos visos mitybinės grandys. Fitoplanktonas ir zooplanktonas jau yra, tereikia pasodinti augalų (pradžiai siūlau nendrių, vandens lelijų ar lūgnių), o kai bus šiokia - tokia mitybinė bazė - galėsit ir koki ešerioką ar lydekioką įleisti - jis smagiai varles pavaikys  rolleyes.gif

ar mes kalbame apie šį augalą? ?
Jei taip tai jis mano draugės kūdroje yra tikra katastrofa - dengia gal 80% ploto, išravėti nebeįmanoma, šaknys - geros rankos storio.... doh.gif Nei maudytis, nei žvejoti nėra galimybės. Bando bent kažkiek vandens iš tų pabaisų atkovoti, bet ten kova su vėjo malūnais. Ji mane prigrasė kad ko jau ko bet šių augalų neįsiveisti. Ir pamačius kokia ten padėtis - noras ir nekyla smile.gif Kaip iš tikrųjų g.gif

įkeliu foto kad matytumėte su kuo gali tekti reikalą turėti ir kokios ravėjimo galimybės cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo axa: 01 liepos 2009 - 16:20
QUOTE(axa @ 2009 07 01, 15:02)
ar mes kalbame apie šį augalą? ?
Jei taip tai jis mano draugės kūdroje yra tikra katastrofa - dengia gal 80% ploto, išravėti nebeįmanoma, šaknys - geros rankos storio....  doh.gif Nei maudytis, nei žvejoti nėra galimybės. Bando bent kažkiek vandens iš tų pabaisų atkovoti, bet ten kova su vėjo malūnais. Ji mane prigrasė kad ko jau ko bet šių augalų neįsiveisti. Ir pamačius kokia ten padėtis - noras ir nekyla smile.gif Kaip iš tikrųjų  g.gif

įkeliu foto kad matytumėte su kuo gali tekti reikalą turėti ir kokios ravėjimo galimybės cool.gif

Teisingai, išsirovėte labai gražią ir apetitingą lūgnę 4u.gif Jos, kaip ir vandens lelijų šaknys tikrai yra rankos storio, o jų ilgis siekia kelis metrus. Kartais lūgnės dumble sudaro šaknų tinklą, kurį išrauti galima tik ekskavatoriumi.
Tačiau masinis lūgnių įsigalėjimas jūsų draugės kūdroje turbūt rodo ne ką kita, o maisto medžiagų perteklių ir / arba kūdros nepriežiūrą. O iš lūgnių užimamo kūdros ploto (rašot ~80%), spėju, kad didesnė dalis kūdros vargiai siekia 1,5-2 m gylį, kurio yra aiškiai per mažai...
Teisingai sutvarkytoje ir prižiūrimoje ekosistemoje jokia rūšis neturėtų taip išsiplėsti, taigi minėtu atveju greičiausiai turime kūdros įrengimo ir/arba eksploatacijos klaidas, o ta baisioji lūgnė nėra jau toks baubas.
Beje, jei laaaaabai bijote šakniastiebinių augalų plitimo kūdroje, augalus galite sodinti į plastmasinius vazonus, kubilus, arba šaknyną tiesiog apvynioti stora smulkiai perforuota plėvele.

Sėkmės!
Aušrys cool.gif
Atsakyti