Įkraunama...
Įkraunama...

Tvenkinio kasimas

QUOTE(trutra @ 2009 05 05, 17:26)
ačiū labai,
nes tie kaimynai reikalauja, kad mes jiems gręžinį kastume per pusę.
ar galima išsiaiškinti kokiais nors būdais ar tai ta gysla ar ne ta kur jų šulinys.

Tokius tyrimus galėtų atlikti hidrogeologai. Tačiau nepamirškime, kad pastarąsiais kelias savaites buvo sausra, pavasarinis tirpsmas taip pat nedavė labai daug vandens (jo stinga net pelkėse!). Galbūt vertėtų palaukti keletą savaičių, gal vandens lygis stabilizuosis ir pas tuos kaimynus vanduo kaip nors sugrįš. Kitas variantas - jei sau darotės gręžinį - duokit vamzdį ir kaimynams. Aretziniai gręžiniai mėgsta būti intensyviai eksploatuojami, tada būna geresnė vandens kokybė, ne taip greitai užsikemša (užkalkėja) gręžinio kolonos apačioje esančios vandens paėmiomo angos.
Taip pat galima bandyti pagilinti kaimynų šulinį.

Sėkmės!
Aušrys
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2009 05 06, 07:20)
Na iskase pruda ir gavosi biski shudas.. Vasdas dar nepilnai matosi, kadangi i sena uzkasta vieta ekskavatoriu bijo vaziuoti, ten "ziuzia" (pazymeta raudonu 2) smile.gif reikia laukt, kol sutvirtes

bet problemos dvi: pirma, kad uzkasti sena pruda, grunto prireike labai nemazai, todel sitas iskastas gavos labai dydelis, 1,5 karto didesnis negu buvo planuota.. antra, krantai gavosi gan aukstai (pazymeta raudonai 1), mes to laukeme, bet pamacius realiai supratome, kad tas mums nepatinka ir visisai nereikia.. Jau dabar apie 1,5m aukscio, o kai vandens lygis nukris tai gali buti ir 2 ir 2,5.. gaunasi ne prudas o karjeras kazkoks su bala apacioje..
Dabar klausimas, ka daryti toliau.. kadangi pruda praktishkai kasa man jau 3 karta ir niekaip mums jis nepatinka ir jau siek tiek nusibo, tai svarstomi 2 variantai: uzpilti ji nafig arba sumazinti bent perpus, ir padaryti kampe tokia pusiau dekoratyvine bala duombeje.. zmona uz 1 varianta, as fifti-fifti..

bet kokiu atveju reikia dafiga gruzo, grunto , kadangi pas mane jau ner is kur ji paimti..  gal kas zino, kur galima daug grunto gauti?

Gal kam yra kokiu ideju, ka galima butu padaryti dar?

Na, įtariu, kad turime dar vieną akivaizdų taupymo ne vietoje pavyzdėlį. Pairodo, kartais ne visada išeina tuo pačiu kaušu suprojektuoti, atlikti grunto tyrimus ir dar iškasti greitai ir papigiai... blush2.gif
TAčiau dabar jamti ir 3 sykius kasinėtą kūdriuką "užpilti nafig" kažkaip būtų gaila...
Aišku, kad šlaitai gavosi per statūs, juolab, jei karštą vasarą dar nukris vandens lygis. Kitas dalykas - reikia suformuoti tokį telkinį, kad jis būtų dekoratyvus, atitiktų savo paskirtį (maudynės, žvejyba ir pan.), palaikytų gerą vandens kokybę bei būtų saugau tiek fiziniu (pvz., galimo vaikų paskendimo), tiek higieniniu požiūriu. Duobę, kaip matau, jau turite. Vandens - irgi. Dabar reiktų šiek tiek žinių, realaus darbo projekto; panašu, kad nemaišytų dar vienas ekskavatoriaus apsilankymas; kelių kastuvų ir kastuvo operatorių; daug šašlo ir alaus ir tą kūdruką būtų galima pakelti. O įvertinus visus užpylimo kaštus, gal net pigiau išeitų kūdrą išsaugoti, nei paprastai užpilti.

Sėkmės!
Aušrys
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ausras: 07 gegužės 2009 - 18:03
QUOTE(Ausras @ 2009 05 07, 18:51)
Na, įtariu, kad turime dar vieną akivaizdų taupymo ne vietoje pavyzdėlį. Pairodo, kartais ne visada išeina tuo pačiu kaušu suprojektuoti, atlikti grunto tyrimus ir dar iškasti greitai ir papigiai...  blush2.gif
TAčiau dabar jamti ir 3  sykius kasinėtą kūdriuką "užpilti nafig" kažkaip būtų gaila...
Aišku, kad šlaitai gavosi per statūs, juolab, jei karštą vasarą dar nukris vandens lygis. Kitas dalykas - reikia suformuoti tokį telkinį, kad jis būtų dekoratyvus, atitiktų savo paskirtį (maudynės, žvejyba ir pan.), palaikytų gerą vandens kokybę bei būtų saugau tiek fiziniu (pvz., galimo vaikų paskendimo), tiek higieniniu požiūriu. Duobę, kaip matau, jau turite. Vandens - irgi. Dabar reiktų šiek tiek žinių, realaus darbo projekto; panašu, kad nemaišytų dar vienas ekskavatoriaus apsilankymas; kelių kastuvų ir kastuvo operatorių; daug šašlo ir alaus ir tą kūdruką būtų galima pakelti. O įvertinus visus užpylimo kaštus, gal net pigiau išeitų kūdrą išsaugoti, nei paprastai užpilti.

Sėkmės!
Aušrys

deje, pakelti vandens lygi ne labai galime, kadangi prudas tesiasi iki kaimino sklypo, kuris yra zemiau uz musu.. ten vanduo iki zemes tik 0,5m dabar.. be to musu sklypas yra apie 1 m auksciau uz ta pelke, kuri maitina musu pruda (kad maitina tikrai mateme, kai kase duobe - pro jos sienele sunkesi vanduo butent is pelkes puses).. ideja todel yra variantas atskirti 2 prudus su kazkokia damba, ir stengtis savo prude palaikyti vandens lygi aukstesni 1 m negu pas kaimina.. tas variantas musu svarstytas buvo senai ir jis mums netinka del kaikuriu kitokiu priezasciu, kuriu nenoreciau cia mineti.. todel tureti vandens lygi arti zemes lygio, kaip butu idealus vaizdas - pas mus neiseis niekaip, nebent daryti hermetishka dugna ir pripilineti vandeni papildomai, ko mes irgi nenorime.. galima butu pazeminti sklypa, arba irengineti dar viena terasa - bet tai butu tam prudeliui per dydele garbe

todel nuspresta - sumazinti pruda iki mums priimtinu ribu - mazdaug perpus nuo esamos padeties ir tada ivertinti situacija, ar tenkins mus tai.. jei tenkins - taip ir paliksime, jei netenkins - uzversime visai

jei gerb Asrys dar pasakytu, kur mes cia vdrug nusprendeme taupyti - as dar galeciau padiskutuoti, bet kazkaip nematau.. priesh 4 metus pirma karta iskasus pruda - mes buvo patys kalti, kad nesutvarkeme pakranciu.. todel 2 kasimas buvo is esmes sutvarkytos pakrantes, kuriu mes velgi iki galo netvarkem smile.gif namo statybos, vaiku atsiradimas.. ne iki to uvo.. o dabar mums netiko pati pirmine ideja - todel nuspresta ideja pakeisti, pakeitus - isaishkejo kad irgi nieko gero kolkas, koreguojame.. manote tokiu nenuspejamu zmoniu, kaip mes, nuotaiku kaita sustabdytu jusu profesionalus darbo projektas?? smile.gif nebukite naivus.. ir dabartinej situacijoj prudas geriau negu buvo iki siol.. bet kam sustoti, kol nepadarysi idealo? koko, o pinigu mums negaila smile.gif butu gaile, nebutume tiek kase, logishka ane? todel arba nustokyte komentuoti apie taupyma - arba pateikyte konkretu komercini pasiulyma smile.gif

Atsakyti
Na va savaitgali mazino mums ta pruda.. is esmes vaizdelis mums gereja, biski nebaige dar visu darbu, reikes dar zemes davezti, bet tikriausiai tai bus veliau, kadangi gruntui reikia duoti laiko susiguleti, kazkiek vistiek nuplauke i dugna, tai kai grantai sustipres ir teshnika gales stoveti, galesime biski pagylinti.. todel dabat nesinori perdaug zemes atvezti..

Buvo
user posted image

Dabar
user posted image
Atsakyti
jei gerb Asrys dar pasakytu, kur mes cia vdrug nusprendeme taupyti - as dar galeciau padiskutuoti, bet kazkaip nematau.. priesh 4 metus pirma karta iskasus pruda - mes buvo patys kalti, kad nesutvarkeme pakranciu.. todel 2 kasimas buvo is esmes sutvarkytos pakrantes, kuriu mes velgi iki galo netvarkem namo statybos, vaiku atsiradimas.. ne iki to uvo.. o dabar mums netiko pati pirmine ideja - todel nuspresta ideja pakeisti, pakeitus - isaishkejo kad irgi nieko gero kolkas, koreguojame.. manote tokiu nenuspejamu zmoniu, kaip mes, nuotaiku kaita sustabdytu jusu profesionalus darbo projektas?? nebukite naivus.. ir dabartinej situacijoj prudas geriau negu buvo iki siol.. bet kam sustoti, kol nepadarysi idealo? koko, o pinigu mums negaila butu gaile, nebutume tiek kase, logishka ane? todel arba nustokyte komentuoti apie taupyma - arba pateikyte konkretu komercini pasiulyma

QUOTE(kaban @ 2009 05 11, 08:49)
Na va savaitgali mazino mums ta pruda.. is esmes vaizdelis mums gereja, biski nebaige dar visu darbu, reikes dar zemes davezti, bet tikriausiai tai bus veliau, kadangi gruntui reikia duoti laiko susiguleti, kazkiek vistiek nuplauke i dugna, tai kai grantai sustipres ir teshnika gales stoveti, galesime biski pagylinti.. todel dabat nesinori perdaug zemes atvezti..

Buvo
user posted image

Dabar
user posted image

Na, Kaban, negereja tas vaizdelis, tik ekskavatorius kitoje vietoje rolleyes.gif .
Taciau buvau prasytas susilaikyti nuo komentaru apie KAban taupyma, toel taip ir padarysiu.
Tiesiog manysiu, kad Kaban fiziskai negali nesiknaisioti savo kudroje ir profesionalus patarimas ar net patvirtintas techninis projektas yra bejegiai pries si jo fiziologini poreiki.

Smagios knisybos!
Aušrys cool.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausras @ 2009 05 11, 19:11)
Na, Kaban, negereja tas vaizdelis, tik ekskavatorius kitoje vietoje  rolleyes.gif .
Taciau buvau prasytas susilaikyti nuo komentaru apie KAban taupyma, toel taip ir padarysiu.
Tiesiog manysiu, kad Kaban fiziskai negali nesiknaisioti savo kudroje ir profesionalus patarimas ar net patvirtintas techninis projektas yra bejegiai pries si jo fiziologini poreiki.

hm.. o kur profesionalus patarimai? kazkaip nie vieno nepastebejau.. padaryti techni projekta profesionalus patarimas? Jums paciam negeda dabar savo toki komentara skaityti? Kaip profesionalui?

Del gerejimo ar ne nusprendzia seiminikai - dabar - man akiai maloniau, negu buvo iki to, ir kadangi mes ta kudra darom sau - mums ir turi patikti, ir tik tai vienintelis kokybes kriterijus

Idomiai vyksta "diskusija"... Kazkai kitur zmones parodo savo problema, sulaukia kazkokiu patarimu, tas negerai, ta padaryk kitaip, ta apsuk ta perdaryk - ir kaip ir gaunasi idomi ir naudinga diskusija.. o cia gerb. Ausrys pats save pastate i Dievo vieta ir tuom viskas ir baigesi.. Nu jei neturi ko konkretaus pasakyti, arba nenori "verslo" paslapciu isduoti - tai nesakyk isvis.. Kam skirti tokie komentarai? man? tikrai ne, man jie jokios naudingos informacijos nesuteikia.. kitiems, kad parodyti kaip kaban blogai daro, todel visi bekte pas mae kruciau padarysime - nu tai irgi kazkaip pagristi reiketu.... ka blogai, kur blogai.. as nuosirdirdziai nesuprantu tokios pozicijos.. vienintelis paaishkinimas tai zmogus ateina papromogauti i foruma, pasipizdavotis, pasijusti krutu.. bet berods gi neturetu buti toks atvejis.. mokslu daktaras gi, ne siaip malalietka.. nors gal liga kokia..

taip man patinka kasinetis savo prude.. patinka savo rankomis statyti pirti.. daryti vartus, kasti darza.. suprantu kad profesonalai visa tai padarytu greiciau, ir galbut netgi geriau.. bet tada tame nebus mano sielos ir ranku prisilietimo.. kas pasikliauna profesionalais - geriausia gyventi viesbutije.. visur tave aptarnauja.. tik vienas klausimas tokiems zmoniem - o vaikus daryti jie irgi samdosi profesionalus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaban: 12 gegužės 2009 - 08:27
QUOTE(kaban @ 2009 05 12, 07:24)
hm.. o kur profesionalus patarimai? kazkaip nie vieno nepastebejau.. padaryti techni projekta profesionalus patarimas? Jums paciam negeda dabar savo toki komentara skaityti? Kaip profesionalui?

Del gerejimo ar ne nusprendzia seiminikai - dabar - man akiai maloniau, negu buvo iki to, ir kadangi mes ta kudra darom sau - mums ir turi patikti, ir tik tai vienintelis kokybes kriterijus

Idomiai vyksta "diskusija"... Kazkai kitur zmones parodo savo problema, sulaukia kazkokiu patarimu, tas negerai, ta padaryk kitaip, ta apsuk ta perdaryk - ir kaip ir gaunasi idomi ir naudinga diskusija.. o cia gerb. Ausrys pats save pastate i Dievo vieta ir tuom viskas ir baigesi.. Nu jei neturi ko konkretaus pasakyti, arba nenori "verslo" paslapciu isduoti - tai nesakyk isvis.. Kam skirti tokie komentarai? man? tikrai ne, man jie jokios naudingos informacijos nesuteikia.. kitiems, kad parodyti kaip kaban blogai daro, todel visi bekte pas mae kruciau padarysime - nu tai irgi kazkaip pagristi reiketu.... ka blogai, kur blogai.. as nuosirdirdziai nesuprantu tokios pozicijos.. vienintelis paaishkinimas tai zmogus ateina papromogauti i foruma, pasipizdavotis, pasijusti krutu.. bet berods gi neturetu buti toks atvejis.. mokslu daktaras gi, ne siaip malalietka.. nors gal liga kokia..

taip man patinka kasinetis savo prude.. patinka savo rankomis statyti pirti.. daryti vartus, kasti darza.. suprantu kad profesonalai visa tai padarytu greiciau, ir galbut netgi geriau.. bet tada tame nebus mano sielos ir ranku prisilietimo.. kas pasikliauna profesionalais - geriausia gyventi viesbutije.. visur tave aptarnauja.. tik  vienas klausimas tokiems zmoniem - o vaikus daryti jie irgi samdosi profesionalus?

Sveikas, KAban,

Pradėjot tikrai įdomią diskusiją, pateikėt įvairiausių kūdros nuotraukų nuo palėpės, OK, sakykim, iš paukščio skrydžio mirksiukas.gif , jūs kaip sugebėjot, bandėt aprašyti problemas, aš, kiek supratau jūsų aprašymus, stengiausi patarti.... TAčiau aš gi ne Vanga, ne iš nuotraukų buriantis ekstrasensas ir net ne koks apsišaukėlis aiškiaregis. NORINT RIMTAI KONSULTUOTI, PROJEKTUOTI, VYKDYTI DARBŲ TECHNINĘ PRIEŽIŪRĄ, GERINTI VANDENS TELKINIO EKOLOGINĘ BŪKLĘ IR UŽ KONSULTACIJAS PRISIIMTI ATSAKOMYBĘ, AŠ TURIU BENT KARTELĮ VIETOJE PAMATYTI OBJEKTĄ IR / ARBA DALYVAUTI VYKDANT KASIMO DARBUS. NAtūralu, kad tokios mano paslaugos kainuoja, kas iš principo buvo nepriimtina gerb. Kaban'ui, kuris kažkuriame iš pradinių postų tai pripažino (respekts drinks_cheers.gif ) - ne visiems tai pasiseka iš pirmo karto blush2.gif
Tačiau pasiuntus į "Supermamą" keletą prūdo nuotraukų, neišklausius mano keletą kartų rašytų pastabų dėl per stačių šlaitų nuolydžių, nesugebėjus prieš kasimą pasimatuoti ir pasimodeliuoti būsimos kūdros vandens lygio, iš manęs reikalauti "profesionalių patarimų" doh.gif doh.gif doh.gif .... Et, tiek jau to, suskaičiuosiu iki 10, kol neparašiau ko nors tokio ... rolleyes.gif
Žodžiu, eik KAban laimingai į šviesą ir tiesą, bandymų ir klaidų keliu. Linkiu visa ko geriausio tau ir tavo prūdui. Kvėpuok per burną, bet nepamiršk, kad turi nosį, vaikus stenkis daryti pats, kitaip juos tau padarys profesionalai, kol ranka nulaiko šaukštą ar kastuvą - "rankos ir sielos" švelniu prisilietimu tiuninguok laimingai savo prūdelį, o jei kas įdomesnio išeis - ir su "SM" skaitytojais išmintimi pasidalink.

Sėkmės dideliausios!
Aušrys cool.gif

Atsakyti
QUOTE(Ausras @ 2009 05 12, 13:55)
Natūralu, kad tokios mano paslaugos kainuoja, kas iš principo buvo nepriimtina gerb. Kaban'ui

Mokejimas pinigu uz paslaugas man nera nepriimtinas, mokejimas pinigu uz paslaugas konkreciai Jums yra man nepriimtinas. Del ko? Del to kad as abejoju Jusu ketinimais, stebedamas jusu postu kaip nuoteku tvarkimo temoje, taip ir sitoje temoje. Kiekviena karta klausdamas laukiau - kokia bus Jusu reakcija. Be abejo - Jus daug zinote ir turite tam tikra patyrti. Bet man nepriimtina komercializacija forumo, kur zmones renkasi dalintis patyrtimi ir gauti nauju ziniu. Jus is jo bandote gauti naudos, menkinate vienus dalyvius, kad sukelti kaina sau. Man tai atrodo gedinga. Jeigu Jus noretumete konsultuoti zmones nuosirdziai - Jus turetumete elgtis kitaip. Jeigu Jus noryte uzdirbti - velgi yra kitokie budai. Jus pasirinkote mano nuomone prasciausia kelia.

Tačiau pasiuntus į "Supermamą" keletą prūdo nuotraukų, neišklausius mano keletą kartų rašytų pastabų dėl per stačių šlaitų nuolydžių, nesugebėjus prieš kasimą pasimatuoti ir pasimodeliuoti būsimos kūdros vandens lygio, iš manęs reikalauti "profesionalių patarimų"

Jei Jus noretumete duoti profesionalu patarima - galetumete drasiai nurodyti, kokiu nuotrauku, duomenu, skaiciu Jums reikia. Tada butu itikimesnis argumentas ape butinybe jusu dievisko apsilankimo objekte. Apie ka Jus cia kalbat? Status krantai ? Taigi jie dar nebaigti formuoti! Vandens lygis - taigi iki jo dar nedaejo laikas.. bus suformuotas mums patinkantis dydis ir vieta - bus irengtas drenazas is pelkes.. Gal Deje, nieko tokio as nesulaukiau, bet tikrai sulaukiau keletos "pasaipiu" komentaru apie mano buda. Koki pasitikejima gali tai sukelti?

Žodžiu, eik KAban laimingai į šviesą ir tiesą, bandymų ir klaidų keliu. Linkiu visa ko geriausio tau ir tavo prūdui. Kvėpuok per burną, bet nepamiršk, kad turi nosį, vaikus stenkis daryti pats, kitaip juos tau padarys profesionalai, kol ranka nulaiko šaukštą ar kastuvą - "rankos ir sielos" švelniu prisilietimu tiuninguok laimingai savo prūdelį, o jei kas įdomesnio išeis  - ir su "SM" skaitytojais išmintimi pasidalink.

Negi Jums tikrai negeda del tokiu komentaru? Mane tai jie ... net nejuokina, o kaip cia pasakyti.. stebina savo vaikishkumu..zinot, kai i vaika ziuri, o jis tau staiga liezuvi parodo.. ir nzn ar tai pikti ar tai juoktis..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaban: 12 gegužės 2009 - 13:47
QUOTE(kaban @ 2009 05 12, 12:42)
Mokejimas pinigu uz paslaugas man nera nepriimtinas, mokejimas pinigu uz paslaugas konkreciai Jums yra man nepriimtinas. Del ko? Del to kad as abejoju Jusu ketinimais, stebedamas jusu postu kaip nuoteku tvarkimo temoje, taip ir sitoje temoje. Kiekviena karta klausdamas laukiau - kokia bus Jusu reakcija. Be abejo - Jus daug zinote ir turite tam tikra patyrti. Bet man nepriimtina komercializacija forumo, kur zmones renkasi dalintis patyrtimi ir gauti nauju ziniu. Jus is jo bandote gauti naudos, menkinate vienus dalyvius, kad sukelti kaina sau. Man tai atrodo gedinga. Jeigu Jus noretumete konsultuoti zmones nuosirdziai - Jus turetumete elgtis kitaip. Jeigu Jus noryte uzdirbti - velgi yra kitokie budai. Jus pasirinkote mano nuomone prasciausia kelia.

[I][B]Mielas, KAban,
Kiekvienas turi teisę rinktis, ką, už kiek, kokiu būdu įsigyti. Aš nesakau, kad pinigus už konsultaciją reikia sumokėti būtent man - juos galima sumokėti "viską žinančiam" ūsuotam ekskavatorininkui Juzekui. Be to tai galima daryti daug daug kartų, ką ir įrodo jūsų atvejis  rolleyes.gif
Patarinėdamas tautiečiams apie kūdrų įrengimą, tikrai nemaniau darąs kažką blogo, juolabiau, kad dauguma skaičiusiųjų šį skyrelį tikrai pasisėmė šiek tiek žinių apie TEISINGĄ vandens telkinio įrengimą ir priežiūrą.
O kalbant apie SM KOMERCIALIZACIJĄ, negaliu neprisiminti tamstos kuruojamo SM skyrelio apie nacionalinius septikų ypatumus : http://www.supermama...?...273982&st=0
Jei jau mano komentaruose KAban surado komerciją, šiuose pasisakymuose be komercijos aš įžiūriu ir potencialų GAMTOS TERŠIMĄ NEPAKANKAMAI IŠVALYTOMIS NUOTEKOMIS  blush2.gif  Taigi ar tik nebus čia tas klasikinis atvejis: kuo pats kvepi, tuo ir kitą tepi? 

Jei Jus noretumete duoti profesionalu patarima - galetumete drasiai nurodyti, kokiu nuotrauku, duomenu, skaiciu Jums reikia.  Tada butu itikimesnis argumentas ape butinybe jusu dievisko apsilankimo objekte. Apie ka Jus cia kalbat? Status krantai ? Taigi jie dar nebaigti formuoti! Vandens lygis - taigi iki jo dar nedaejo laikas.. bus suformuotas mums patinkantis dydis ir vieta - bus irengtas drenazas is pelkes..  Gal Deje, nieko tokio as nesulaukiau, bet tikrai sulaukiau keletos "pasaipiu" komentaru apie mano buda. Koki pasitikejima gali tai sukelti?

Tik labai turtingas arba labai ... OK, sakykim "darbštus" žmogus gali sau leisti prabangą vieną kartą kūdrą iškasti , o antrą kartą formuoti jos šlaitus. Ir tik absoliučiai nieko apie vandens telkinius nenusimanantis žmogus puola kasti kūdrą IŠ ANKSTO NEŽINODAMAS JOS VANDENS LYGIO!
Jei nepažįstantis abėcėlės žmogus nori sukurti eilėraštį, jis arba mokosi, arba... pasikviečia poetą. Neretai antruoju atveju eilės gimsta be skausmo, greičiau ir gražesnės  mirksiukas.gif  Viskas paprasta, kaip 2x2  lotuliukas.gif

Negi Jums tikrai negeda del tokiu komentaru? Mane tai jie ... net nejuokina, o kaip cia pasakyti.. stebina savo vaikishkumu..zinot, kai i vaika ziuri, o jis tau staiga liezuvi parodo.. ir nzn ar tai pikti ar tai juoktis..

Blogas, blogas Aušrys  thumbup.gif

OK, kadangi ši diskusija jau nebeveda jokia konstruktyvia kryptimi ir tuoj būsim išbarti už OT, siūlau surūkyti taikos pypkę ir nesukti vienas kitam galvos apie komentarų etiką, estetiką, niekaip neatiduodamą žydų turtą ir badaujančius Afrikos vaikus.   drinks_cheers.gif

Just SĖKMĖS!

Aušrys  cool.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ausras: 12 gegužės 2009 - 16:00
Kiekvienas turi teisę rinktis, ką, už kiek, kokiu būdu įsigyti. Aš nesakau, kad pinigus už konsultaciją reikia sumokėti būtent man - juos galima sumokėti "viską žinančiam" ūsuotam ekskavatorininkui Juzekui.

nu kad spjaudosi tas mano vargsas "juzekas" jau nuo mano ideju biggrin.gif

Be to tai galima daryti daug daug kartų, ką ir įrodo jūsų atvejis 

nu baldus as irgi stumdau daznai.. ir drabuzius keiciu.. ir masinas.. kuom blogai pakeisti pruda, jei jau nepatinka kas buvo? praeis 10 metu as ji vel perkasiu.. arba uzkasiu.. arba padidnsiu 2gubai.. nematau cia jokios tragedijos ir nesuprantu, kur cia jus matot tragedija.. nu aishq gal del to, kad visi tie darbai praeina ne per jusu rankos.. nu bet nereikia but godziam smile.gif

O kalbant apie SM KOMERCIALIZACIJĄ, negaliu neprisiminti tamstos kuruojamo SM skyrelio apie nacionalinius septikų ypatumus : http://www.supermama...?...273982&st=0
Jei jau mano komentaruose KAban surado komerciją, šiuose pasisakymuose be komercijos aš įžiūriu ir potencialų GAMTOS TERŠIMĄ NEPAKANKAMAI IŠVALYTOMIS NUOTEKOMIS. Taigi ar tik nebus čia tas klasikinis atvejis: kuo pats kvepi, tuo ir kitą tepi? 

nu tai kad as niekam nesiulau nieko is manes pirkti, kadangi nesu priekiautojas tais dalykais.. ir kas naudojasi mano patarimais ta zino smile.gif o del tersyma - tai siulau pasidometi LR istatymais, kur apie septikus viskas detaliai isaiskinta

ik labai turtingas arba labai ... OK, sakykim "darbštus" žmogus gali sau leisti prabangą vieną kartą kūdrą iškasti , o antrą kartą formuoti jos šlaitus. Ir tik absoliučiai nieko apie vandens telkinius nenusimanantis žmogus puola kasti kūdrą IŠ ANKSTO NEŽINODAMAS JOS VANDENS LYGIO!

Nu taip as labai darbstus.. O Jus neidemiai skaitote pateikiama informacija.. Prudas nebuvo kastas tuscioje vietoje.. vienas jo krantas suformuotas uzpilus sena pruda.. dabar tuoje vietoje molio-smelio-vandens mishinis, kuris naturaliai sliauzia i prudo dugna.. isvegti to beveik neimanoma, nors ir buvo uzpilama pradziai sausu gruntu.. bet ivertinti kaip yra is tikruju galima tik kai susigules tas gruntas, iseis vanduo ir i ta vieta gales ramiai atsistoti ekskavatorius ir tada suformuos ir dugna galutinai ir sita kranta.. dabar ekskavatorius 23 tonu ten paskendo iki dugno ir vos islipo atgal..

kitas krantas, kuris buvo sutrumpintas, uzpiltas tiesa sausu gruntu ir dabar yra panasioje sitacijoje.. beje ten nuolydis kaip ir neblogas, bet tikriausiai mes ji ptrumpinsim dar kkiias 3 m (jau patrumpino apie 10).. bet veliau, kadangi neiashq kiek grunto nusliauze ir kiek bus vel iskasta, ir del to neiashq kiek jo reika dar atvezti..

trecias krantas, kuris matosi pries akys ir padarytas statesnis del to, kad jis nebutu apauges tom nendrem-shudendrem, kuom buvo apauges pirminis prudas.. sita patarima as gavau is pazystamo, kuriam vienas zinomas kauno hidrogeologas (senukas 80 metu) suprojektavo ir iskase 2 tvekinius 2 ir 7 Ha. Ta pati patvirtino mano "usuotas jusekas".. kadangi tas slaitas yra prie tvoros ir nebus eksplotojamas, augs zolyte ir gelytes, nematau priezasties cia nervuotis..

Apibendrinus - as turiu konkretu plana, kuri koreguoju gavus naujos info.. is gerb Ausrio tikejausi gauti naudingu pastabu, vietoj to gavau kazkokiu neiashkiu pasaipu.. matyt toks jo budas.. na ka gi, kiekvienam savo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaban: 13 gegužės 2009 - 08:11
Sveiki. Paskaiciau cia daug temukiu apie tvenkinio kasima. Noreciau sulaukti patarimu nes kaip ir dauguma padariau sioki tokiu klaidu. Lygiai pries metus uzsimaniau teviskej pasistaty pirti ir isssikast tvenkinuka. Kaip nutariau taip padariau. Pirtis stovi, dar nebaigta bet ne cia problema. Issikasiau tvenkinuka beveik 4 aru tikejausi kad jis bus sklidinas vandens, taciau....tuscias dar iki dabar schmoll.gif Gruntas vien molis, taciau ekskavatorinkai apie 4m gylyje rado biski baltzemio sako reikia atgal molio privest tai ir apie metra atgal uzstumde. bandziau leisti vandeni is vandentiekio, per nakti pribegdavo apie 20cm taciau per diena nusesdavo. Tikejausi kad rudeni bus geriau, uzkalkes tie plyseliai ir pan, taciau net ir po ziemos kai istirpo sniegas buvo apie metras vandens taciau ir tas kazkur isbego per keliata dienu. Nzn kadaryti. Melioracijos aplinkui nei su ziburiu nerasciau. tikriausiai teks kloti plevele, cia pasiskaiciau kad silusine kazkokia naudojat ar uzteks 200mikronu? nes ta baseinine labai brangi kv apie 30 lt. Jei turit kas kokiu patarimu plz netylekit smile.gif busiu labai dekingas. Galvoju al man reiketu issinuomot vibratoriu ir bandyt sutankint ta moli nors jis atrodo nelaidus vandeniui. g.gif
Atsakyti