Įkraunama...
Įkraunama...

Tvenkinio kasimas

sveiki kad karstinis regionas taij bet dazniausiai atsiverus taij ir lieka visalaik duobe,o be to jaij atsivers taij patikek tikraij negyvensiu as prie tos smegduobes biggrin.gif

Papildyta:
niu mataij Ausry tiu ten naglas ant tiu visu prudu kasimo, tvarkymo,veisimo,bet kaip daznai buna isikasa bala privaro belenko o paskaui sako tipo kas yra kad tik like eseriukai o daugiau nero jokios zuvies.taij primeciau sakau raike bisk aprasyti ka pats zinau gal kam ir tiures naudos smile.gif
Atsakyti
LABAS,
Senai skaitinėju jūsų forumą ,man labai patinka išsakytos idėjos.Tačiau niekur nerandu vieno dalykėlio doh.gif .Noriu sodyboje išsikasti mažą dekoratyvinį tvenkynėlį 2 m x 2 m ir nerandu jokių patarimų .Visi kasate tik didelius ,o man mažučio reikia .Kasti norim ,o nuo ko pradėti nežinom , kokios reikia plėvelės ,kaip paprastai išlaikyti vandenį ,kokį daryti dugną ir panašiai blush2.gif tiek klausymų , o atsakymų nėra blink.gif ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Braškuolė: 09 balandžio 2009 - 08:52
QUOTE(Braškuolė @ 2009 04 09, 09:51)
LABAS,
Senai skaitinėju jūsų forumą ,man labai patinka išsakytos idėjos.Tačiau niekur nerandu vieno dalykėlio  doh.gif .Noriu sodyboje išsikasti mažą dekoratyvinį tvenkynėlį 2 m x 2 m ir nerandu jokių patarimų .Visi kasate tik didelius ,o man mažučio reikia .Kasti norim ,o nuo ko pradėti nežinom , kokios reikia plėvelės ,kaip paprastai išlaikyti vandenį ,kokį daryti dugną ir panašiai  blush2.gif tiek klausymų , o atsakymų nėra blink.gif ...

varot i senukus, perkat gatava plastikine forma, pagal ja kasat duobe.. jokiu pleveliu ir vargu..
Atsakyti
Aš galvojau pirkti vonelę bet su plėvele pigiau blush2.gif blush2.gif Bet nežinau ką ant tos plėvelės uždėti ,kad gražiau būtų... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Braškuolė @ 2009 04 09, 10:43)
Aš galvojau pirkti vonelę bet su plėvele pigiau blush2.gif  blush2.gif Bet nežinau ką ant tos plėvelės uždėti ,kad gražiau būtų... ax.gif

plevele pigiau uz forma.. bet visi kiti darbai, paruosimas, laikas, sudetingumas ir t.t tokiam maziam dalykeliui - bendrai gaunasi pigiau su forma..
Atsakyti
QUOTE(D.A.M @ 2009 04 07, 22:12)
sveiki kad karstinis regionas taij bet dazniausiai atsiverus taij ir lieka visalaik duobe,o be to jaij atsivers taij patikek tikraij negyvensiu as prie tos smegduobes biggrin.gif

Papildyta:
niu mataij Ausry tiu ten naglas ant tiu visu prudu kasimo, tvarkymo,veisimo,bet kaip daznai buna isikasa bala privaro belenko o paskaui sako tipo kas yra kad tik like eseriukai o daugiau nero jokios zuvies.taij primeciau sakau raike bisk aprasyti ka pats zinau gal kam ir tiures naudos smile.gif

ir ka gi tu zinai tokio? kiek dabar skaitinejau tavo postus tai visiskai nieko nerauki... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2009 04 06, 08:27)
Laukiu pasakojimo...

Sveiki, laukiantys Kaban ir Ralicesai,

Kadangi klausdami apie ivairias savo kudru problemas paprastai rasote, kad idemiai perskaitete visa tema, manau, kad mano pasakos apie teisinga kudros ekosistema jums jau turejo jei ne atsibosti, tai bent jau isiminti. Taciau, kadangi vis dar kazko laukiate (pries Velykas reikia laukti:)), dar karteli parasysiu esme: kiekvienas vandens telkinys (tame tarpe ir jusu kudros) yra savotiskas ir unikalus, todel KIEKVIENAM vandens telkiniui tvarkyti bei jo ekosistemai formuoti butina INDIVIDUALI strategija. Jei skaitete, ankstesniuose mano postuose tikrai turejote rasti pastabu is serijos "dauguma atveju reikia daryti ta ir ana, taciau nemates jusu kudros gyvai ir neatlikes tyrimu, neprisiimu jokios atsakomybes uz siu priemoniu taikyma jusu kudroje". Keli is jusu rimciau sirgdami naudojosi gydytojo patarimais telefonu? Tokiais atvejais kazkaip patikimiau ta gydytoja pasikviesti i namus ar paciam atsliauzti iki jo kabineto.... Su kudromis yra lygiai tas pats, taigi, jei jau kasam taip giliai ir tikrai norite RIMTOS IR ATSAKINGOS mano konsultacijos - neterskime interneto pasakomis ir susitikim prie jusu kudros drinks_cheers.gif

Sekmes!
Aušrys
Atsakyti
QUOTE(Braškuolė @ 2009 04 09, 07:51)
LABAS,
Senai skaitinėju jūsų forumą ,man labai patinka išsakytos idėjos.Tačiau niekur nerandu vieno dalykėlio  doh.gif .Noriu sodyboje išsikasti mažą dekoratyvinį tvenkynėlį 2 m x 2 m ir nerandu jokių patarimų .Visi kasate tik didelius ,o man mažučio reikia .Kasti norim ,o nuo ko pradėti nežinom , kokios reikia plėvelės ,kaip paprastai išlaikyti vandenį ,kokį daryti dugną ir panašiai  blush2.gif tiek klausymų , o atsakymų nėra blink.gif ...

LAbas,
Siek tiek patarimu apie mini prudelius gyvena va cia:
http://www.rojaussod...=175474#p175474
Pernai tiuningavom viena toki karpiu prudeli, nuotraukos http://www.areko.lt/...ent/view/48/56/, kitame prudelyje montavom vandens filtravimo ir fontanu iranga (photos available upon personal request:).
Siaip tokiam mazam vandens telkinyje butina montuoti vandens filtravimo iranga - kitaip vanduo bus neskaidrus ar net "zydės". Taigi 2x2 kaina bus lygi ~200-500 lt hidroizoliacijai + ~300-500 Lt akmenu dekoracijoms + min. 1200-1500 Lt filtravimo irangai + darbai ir papildomos medziagos (jei nedarysit patys - gali kainuoti dar 500-700 Lt).... Zodziu, 2x2m kudros kaina pasidaro labai artima (ar net didesne) 3 aru kudros kasimui.
Be to, toki tvenkineli reikes pastoviai priziureti. Jei sodyboje busite tik savaitgaliais - toks tvenkinukas kierkviena savaitgali is jusu atims po kelias valandas.
Jei po siu fiziniu ir finansiniu gresmiu isvardinimo nepranyko noras isirengti tvenkinelio, galime issamiai pakonsultuoti, padeti renkantis izoliacine medziaga bei iranga ar net irengti visa tvenkineli jusu sodyboje. Jei sumastete kasti didesne kudrą - irgi padesim thumbup.gif

Sekmes kudrininkysteje!
Aušrys
+652 94118

Atsakyti
Tai va noriu isdelioti savo mintis, kai pradejau dometis apie kudros kasima visi viska piese beisiai niuriomis spalvomis ir atrode kad cia bus misija neimanoma:D Tai va, pradejus dometis del projekto 35aru kudrai, galiu pasakyt kad kelios firmos tiesiogiai durino galva ir pilste is tuscio i kiaura , kad cia baisiai daug projektu ir dokumentu biggrin.gif tai vat niekada neapsiribokite tik viena firma. Vienzo finale kaina svyravo nuo 2000lt iki 6500 vien tik uz projekta, nors ten realiai darbo keliom valandom ir vienas nuvaziavimas . Dar vienas dalykas tai kad dauguma reikalauja sklypo topo nuotraukos , ojei sklypas 3ha? darykit TIK tos vietos topke. tai va siai dienai 35a kudros projektas su topo nuotrauka ir su suderinmu savivaldybeje man kainavo 1270lt, paciam reikejo tik viena kart atvaziuot i vieta ir parodyt toliaus viska padare architektas, taip kad verta paieskot .
Dabar del kasimo, tai as bandysiu tik 1.5m gylio ir dar 1m vandeni pakelti uztvankos principu, bus tik viena gili vieta zuvu ziemojimui o toliau apie 2 - 2.5 m gyvens karpiai ir amurai ir noretusi kad jie isnerstu, kasima suderinau uz 5500lt
Atsakyti
Va mano prudo perspektyva

user posted image

Pazymeta:

1. Dabartinis vandens lygis - pilnai mane tenkina
2. Yra itarimu, kad tuoj vietoj yra saltinis, kuri belygindami sklypa buldozeris uzpile.. Todel rudeni buvo iskasta 4x4x4m duobe.. sio metu ten stovi vanduo mazdaug 1m auksciau, negu prude
3. apipelkijusia zeme, tenai irgi vanduo sio metu mazdaug lygu su prudu
4. Irgi pelke, bet siek tiek auksciau negu prudas, kokiu metru negu p.2

Reishkia: jei saltinio nera, tai vaduo renkasi per visa 4 plota ir bega (sunkiasi per grunta) zemin, link p.2 ir poto i p 3... Anksciau, kol nebuvo mano sklypas isligintas, mano prudo vietoje buvo ta pati pelke, kaip ir p 2, nuolat sitoj vietoj buvo bendra bala (p.2 krumai faktishkai dabar is vandens auga).. pakele sklypa , mes atkirtom pruda nuo bendros pelkes..

Ideja: is p2 duobes pakloti po zeme vamzdi iki prudo.. duobe uzpilti stabmbiu zvyru, ir uzkasti (jinai svetimam sklype ax.gif .. Seimininkai zino ir mano tyrinejimams neprieshtarauja - planavo irgi pruda iskasti tuoj vietoj, bet dabar krize, parduoda, nezinia kas bus..)

tada duobe drenuos visa p4 pelkes vandeni ir paduos i musu pruda.. vualia?

Atsakyti
QUOTE(Tandem @ 2009 04 14, 11:35)
Tai va noriu isdelioti savo mintis, kai pradejau dometis apie kudros kasima visi viska piese beisiai niuriomis spalvomis ir atrode kad cia bus misija neimanoma:D Tai va, pradejus dometis del projekto 35aru kudrai, galiu pasakyt kad kelios firmos tiesiogiai durino galva ir pilste is tuscio i kiaura , kad cia baisiai daug projektu ir dokumentu biggrin.gif tai vat niekada neapsiribokite tik viena firma. Vienzo finale kaina svyravo nuo 2000lt iki 6500 vien tik uz projekta, nors ten realiai darbo keliom valandom ir vienas nuvaziavimas . Dar vienas dalykas tai kad dauguma reikalauja sklypo topo nuotraukos , ojei sklypas 3ha? darykit TIK tos vietos topke. tai va siai dienai 35a kudros projektas su topo nuotrauka ir su suderinmu savivaldybeje man kainavo 1270lt, paciam reikejo tik viena kart atvaziuot i vieta ir parodyt toliaus viska padare architektas, taip kad verta paieskot .
Dabar del kasimo, tai as bandysiu tik 1.5m gylio ir dar 1m vandeni pakelti uztvankos principu, bus tik viena gili vieta zuvu ziemojimui o toliau apie 2 - 2.5 m gyvens karpiai ir amurai ir noretusi kad jie isnerstu, kasima suderinau uz 5500lt

sveikas, nelabai supratau cia rasai uz 5500suderinai visa 35aru tvenkinio iskasima ar kaip? ir kiek laiko uztruko leidima gauti? kaskaip labai papigiai drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Tandem @ 2009 04 14, 08:35)

Sveiki,

Del toponuotraukos esate teisus - užtenka sklypo dalies, kurioje bus kūdra ir keliasdešimt metrų apylinkių.
Na, už 1270 Lt rimtas projektuotojas prie projekto tikrai dirbtų ne daugiau kelias valandas lotuliukas.gif
Gal būt todėl jūsų būsimos kūdros gylis suprojektuotas tik 1,5 m blush2.gif, t.y. turėsite puikią uodų bei varlių peryklą, kurioje peržiemoti sugebės tik karosai.
Ar techniniame projekte suprojektuota užtvanka ir at jūs/jūsų "architektas" gavote leidimą ją statyti?
Pažaiskim loteriją: jei jūs įsirengsite 35 arų 2,5 m gylio kūdrą su užtvanka už 5500 Lt ir man tai dokumentuotai įrodysite - UAB "Senasis ežerėlis dovanoja jums 2000 Lt vertės kūdros būklės tyrimus ir rekomendacijas kūdros ekosistemos būklei pagerinti thumbup.gif

Sėkmės pigiojoje kūdrininkystėje!
Aušrys
Atsakyti