Įkraunama...
Įkraunama...

Plastikiniai langai 4

QUOTE(Neezar @ 2009 08 21, 13:48)
o kodėl ne megrame? Gal galite pasiūlyti, geresnę įmonę su geresniu profilių? nes renkamės langus ir norėtume, kad butu kokybiški?

Gal kaikas is cia esanciu uzpyks, nepritars mano nuomonei, bet Veka profiliai tikrai geresni nei Megrame ar Faugos siulomi.

Juos galeciau paskaiciuoti Jums. thumbup.gif
Atsakyti
g.gif o kokios kokybes yra aluplast profiliai.mane uztikrino,kad kokybiski g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(planta @ 2009 08 21, 14:28)
g.gif o kokios kokybes yra aluplast profiliai.mane uztikrino,kad kokybiski g.gif  g.gif

Manau tai yra normalus profiliai, skirti daugiau butams, kur nera ypatingai dideliu vitrina, ir pan. Daznai is tokiu profiliu gaminant langus buna problema su lauko durimis, ar didelemis vitrinomis. Daznai tuose gaminiuose truksta tvirtumo.
Atsakyti
Sveiki, susiduriau su tokia beda, pries pora savaiciu susidejau naujus langus ir kaip viskas butu gerai, tik va vienas neaiskumas, viena ankstu ryta atejau i virtuve ir radau visa langa is lauko puses visa uzrasojusi, man dar taip niekada nebuvo nutike, tai noriu suzinoti, gal turit minciu cia taip turi buti ar ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FasolkosMama: 24 rugpjūčio 2009 - 17:09
QUOTE(FasolkosMama @ 2009 08 24, 18:08)
Sveiki, susiduriau su tokia beda, pries pora savaiciu susidejau naujus langus ir kaip viskas butu gerai, tik va vienas neaiskumas, viena ankstu ryta atejau i virtuve ir radau visa langa is lauko puses visa uzrasojusi, man dar taip niekada nebuvo nutike, tai noriu suzinoti, gal turit minciu cia taip turi buti ar ne?

Aš susidėjau langus prieš savaitę. Ir šiandien man taip pat atsitiko. Abu langai virtuvėje buvo palikti nakčiai paversti, o ryte jų apačia (tokiu lankeliu) buvo išrasojus iš lauko pusės. Manau, kad čia dėl temperatūrų skirtumo, nes naktys jau vėsios. Manau , kad čia nieko blogo, nors ir aš iš pradžių sutrikau. Saulutei pašvietus rasa dingo. bigsmile.gif
Ką pasakytų kiti, kurie jau seniai langus turi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letune: 24 rugpjūčio 2009 - 17:35
Aš tik galiu pasidalinti patirtim, pas Megrame jau porą kartų teko langus užsakinėti, tai vienintelė nemaloni ten grandis yra vadybininkai, o paskui viskas labai thumbup.gif Langai tikrai šilti, montuotojai tikrai gerai sumontuoja, dažytojas mūsų net stebėjosi, kad silikonu aptepta gražiai iš lauko pusės, sakė niekur dar nematė, problemų su langais, nors garantija ir duodama ilgam, bet nebuvo jokių, jokių iškrypimų ar panašiai.

O šį kart surizikavom su Langarda ir išgirtaja Veka, laukiam dabar langų, pažiūrėsim ar klaidos nepadarėm.

O Alfasz'ą aš irgi norčiau pagirti kaip labai kompetetingą vadybininką ir padėkoti už visą informaciją, daugiau tokių konsultantų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Letune @ 2009 08 24, 18:33)
Aš susidėjau langus prieš savaitę. Ir šiandien man taip pat atsitiko. Abu langai virtuvėje buvo palikti nakčiai paversti, o ryte jų apačia (tokiu lankeliu) buvo išrasojus iš lauko pusės. Manau, kad čia dėl temperatūrų skirtumo, nes naktys jau vėsios. Manau , kad čia nieko blogo, nors ir aš iš pradžių sutrikau. Saulutei pašvietus rasa dingo.  bigsmile.gif
Ką pasakytų kiti, kurie jau seniai langus turi?

Langu rasojimas priklauso nuo daugelio faktoriu: lauko ir vidaus temperaturos, patalpos santykines dregmes ir stiklo paketo silumos perdavimo koeficiento. Lauko ir vidaus temperatura nesunku ismatuoti termometru, santykine dregme dregnomaciu,o stiklo silumos perdavimo koeficienta turetu pateikti langu gamintojas. Jeigu tuo metu kai langas yra aprasojes santykine dregme yra normali t.y. tarp 40-60 procentu ,reikia stebeti kitus parametrus. Kai santykine dregme virsija 60 procentu pasistenkite ja sumazinti iki normalaus dydzio - praverkite kuo placiau langus,padarykite "skersveji", jei imanoma ,ir isleiskite ja i lauka.Tam turetu pakakti 10-15 minuciu. Pavyzdziui, jeigu stiklo paketo silumos perdavimo koeficientas U yra 1,3 ,tai toks stiklas prades rasoti tik jei santykine dregme bus didesne nei 60 procentu (kai kambario temperatura plius 20 laipsniu, o lauko minus 20 laipsniu ). Be to,labai svarbu,kad silumos saltinis butu po langu ir jo nedengtu plati palange. Priesingu atveju,lango apacioje susidaro salta ,dregna zona ,kurios nepasiekia silumos srautas. Rasojimas is lauko yra normalus reiskinys ,tik su selektyviniais stiklais jis gali trukti ilgiau.Selektyvinis stiklas nepraleidzia tiek pat silumos is patalpu vidaus kiek paprastas . Del to isorinis stiklas blogiau pasildomas - jis ilgiau islieka "aptrauktas ruku".
Atsakyti
kokią orlaidę dėti į virtuvės langą , kokios orietacinės jų kainos...nuo...iki, kokių geriau nedėti(butas ,antras aukštas) blush2.gif blush2.gif žinau, kad jau kažkada buvo kalbėta,bet vistiek dar man neaišku, gal kas turi patirties ax.gif
Atsakyti
QUOTE(MELDA @ 2009 08 25, 11:26)
kokią orlaidę dėti į virtuvės langą , kokios orietacinės jų kainos...nuo...iki, kokių geriau nedėti(butas ,antras aukštas) blush2.gif  blush2.gif žinau, kad jau kažkada buvo kalbėta,bet vistiek dar man neaišku, gal kas turi patirties ax.gif

Orlaides aplamai yra dideli silumos nuostoliai, plius jos brangios, sumazina stikla 10cm ir daugiau.

Orlaidziu reguliavimo snapelis ziema gali uzsalti, todel prie didelio salcio geriau ju nejudinti.

Tarybines orlaides - vertikalios - tai tik lietuviu ismislas, greiciausiai Plaza langu, ji nesertifikuota niekur, nera labai sandari, o jos kaina - apie 300lt. Nors savikaina - 100lt.

Horizontaliu orlaidziu kaina svyruoja apie 120lt/uz begini metra. Taigi jei lango pliotis 700mm - tai kaina bus 120*0.7=84lt.

Atsakyti
Kokia bendrove Vilniaus regione gamina langus is Veka profilio?
Atsakyti
QUOTE(Osport @ 2009 08 25, 11:36)
Kokia bendrove Vilniaus regione gamina langus is Veka profilio?

Jei Sirvintos - Vilniaus rajonas - tai langarda yra lyg.

O siaip kodel tik Vilnius? Gali juk is Klaipedos ar Kauno (mes) atvezti ir sumontuoti ir ismatuoti smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Perskaičiau visą temą ir galva visai susisuko.
Kokia firmą rinktis Kaune? Gal kas galit, gero ar negero, pasakyti apie Sabonio langus?

Noriu pasikeisti svetainėje langą su balkonu. Kambarys kampinis ir žiemą labai šalta.
Šiaip, kaip iš temos supratau, tai man reikia 5 profilių ir dviejų stiklų lango. Nieko nesupratau apie stiklus su dujomis. Kuom jie geresni?
Atsakyti