Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

QUOTE(Jolli @ 2007 06 30, 14:04)
Sveikos citrusu augintojos. Parsinesiau ir as nukainuota citrinmedi. Laikau ji balkone pietineje puseje. Isleido labai daug ziedeliu, be galo kvepia, labai greitai susiformuoja mazi citriniukai, bet neseniai aptikau mazuliukus vos matomus rudus vabaliukus. Kazin kas jie tokie? Nupurskiau su actara. Kaip manote ar nepakenks ziedams ir vaisiams. Ar jie galejo buti parsinesti is parduotuves, ar del to atsirado, kad laikau lauke? Orai labai permainingi, tai karsta, tai salta, manau, kad tai gali buti priezastis atsirasti kenkejams? Gal geriau laikyti kambaryje? Manau, kad persodinti vertetu rudeniop?

apie citrusu prieziura kalbam cia ateik, nepatingek, manau, gausi vertingu patarimu. Ir dar papasakok kokioj zemej dabar yra pasodintas tavo citrinmedis. Ash laikau citrusus ir lauke, ir kambaryj. Tas, kuri laikau kambaryj (pietryciu palange, stoglangis, - taigi, saule kiaura diena) tiesiog bujoja, apkibes vaisiais ir zhiedais. Balkoniniai kazkaip nelabai...bet ju ir 'startas' prastesnis buvo,- vienas buves nudzhiovintas, kitas performuotas ish krumo i medi rolleyes.gif O parazitai tai gali tiek ish parduotuves but, tiek ir ish lauko...
Atsakyti
Sveikos, as isigijau mandarina Calamond. Vienam internetiniam tinklapyje perskaiciau, kad vedant vaisius dali ju reikia pasalinti, nes kitaip tada jis visus savo vaisiu numeta? Gal zinot kiek tu vaisiu reikia salint ir kiek palikt ir kada, ar kai tik uzsimezga ar veliau.
Atsakyti
QUOTE(mireja @ 2008 06 13, 14:19)
Sveikos, as isigijau mandarina Calamond. Vienam internetiniam tinklapyje perskaiciau, kad vedant vaisius dali ju reikia pasalinti, nes kitaip tada jis visus savo vaisiu numeta? Gal zinot kiek tu vaisiu reikia salint ir kiek palikt ir kada, ar kai tik uzsimezga ar veliau.

Tai jau žydėjo jūsų mandarinas? Ir kaip jam sekasi augti?
Atsakyti
QUOTE(Vasara T @ 2005 01 23, 11:07)
Labai idomu kokio jis dydžio jeigu jam 30 metų? Papasakok...  rolleyes.gif

Jauną medelį tai žinau kad galima skiepyti , tik reikia turėti derančio medžio šakelę. Bet gal jam pakaktų kokių trašų įpilti ir savaime pradėtų derėti?

aš tai norėčiau sužinoti ar galima užsiauginti citrinmedį arba apelsinmedį iš sėklų?

Pas mane citrinmedis is seklu, aisku, jei ji galima medziu vadinti, bet vaisiu jis nemezga, jam jau kokie penki metai verysad.gif

Atrodo va taip, vazone is desines
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Azazella: 17 rugsėjo 2008 - 12:47
http://picasaweb.goo...210255106636914 cia mano mazoji citrina 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2007 06 30, 19:15)
apie citrusu prieziura kalbam cia ateik, nepatingek, manau, gausi vertingu patarimu.

Dėkui, man irgi pravers nuoroda, nes auginu citriną ir mandariną. Citrina leisgyvė, nes dukra beveik nugalabino, tai dabar bandau atgaivinti nors kiek. Išleido kelias naujas šakeles. Bet lapų mažai, o senosios šakos nudžiūvo. verysad.gif
Atsakyti
Aš iš savo kalamandino sėkliukių išsiauginau apie 10 daigelių. Dabar jiems maždaug 1,5 metų ir jie maždaug sprindžio - pusantro dydžio. Kažin ar juos galima paskiepyti paėmus skiepuką iš "motininio" kalamandino. Patarkit, kaip tai reikėtų padaryti.
Atsakyti
citrusiniai vaisius veda tik skiepyti. Turi būti šakelės iš vaisius vedančio suaugusio medžio. mirksiukas.gif
Atsakyti
Zmones, gal galit apsviest mane, is kur tokiu stebuklu gaunat (mandarinu, citrinu), nejaugi is vaisiu seklu jie isdygsta? g.gif
Atsakyti
Aptikau jau uždarytą senąją temą. Taigi apie savo gražuoliukus plepam toliau čia biggrin.gif

senoji tema
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Enija: 19 vasario 2009 - 10:26
Isigyjau citrina. Gal galetumet pasakyti,kokia tai galetu buti rusis?user posted image
Papildyta:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juratere: 21 vasario 2009 - 12:46
paieskok vikipedijoj. ten turetu ismesti daug pavadinimu... juos irasyk i google vaizdu paieska ir manau surasi savo citriniuka. biggrin.gif labai grazus... smile.gif
Atsakyti