mano citrinukui pusantru metu mazdaug,bet jis visai numete lapus,gal cia del ziemos?
Maniškiam tas pats Pas mamą mano irgi tas pats. Juos pasirodo reikia vėsiau žiemą laikyt, kažkur apie 10 laipsnių šilumos, arba papildomo apšvietimo, jei šiltai laikoma. Kol kotas žalas, tol atžels. Jei ir šakelių pora nudžius, nieko tokio, tik reik jas nukirpt, kad toliau medžio nedžiovintų. Pas mano mamą jau atsigavo greifrugtai keli, leidžia naujus lapus, mano irgi pradėjo kažką panašaus į pumpurėlį formuot, tai manau čia jiems taip natūraliai išeina.
tai gerai nes jau isigandau
QUOTE(Rituxx @ 2012 01 03, 12:39)
Sveiki,
Noriu jūsų konsultacijos dėl apelsinmedžio, gavom darbe dovanų dar su prikibusiu tikru apelsinu tokį medį Nanjano/orange tree ir nežinom kaip dabar jį prižiūrėti nes lapus per gerą savaitę tai žiauriai numetė,busiu dėkinga kad patarsit kuom tręšti ir kaip auginti.
Noriu jūsų konsultacijos dėl apelsinmedžio, gavom darbe dovanų dar su prikibusiu tikru apelsinu tokį medį Nanjano/orange tree ir nežinom kaip dabar jį prižiūrėti nes lapus per gerą savaitę tai žiauriai numetė,busiu dėkinga kad patarsit kuom tręšti ir kaip auginti.
Tresti tai reikes tik pavasari. Mano citrusininiai medeliai rudeni visada numeta lapus, tik laikau juos vesiau garaze. Geguzes men., kai isnesu i lauka issprogsta lapai ir zydi.
QUOTE(AJIRA @ 2012 01 06, 11:00)
Tresti tai reikes tik pavasari. Mano citrusininiai medeliai rudeni visada numeta lapus, tik laikau juos vesiau garaze. Geguzes men., kai isnesu i lauka issprogsta lapai ir zydi.
Tai kad musiškis apelsinmedis jau dabar žydi ir dar apelsinas vienas kabo tokį jau gavom ir nežinom ar reik daug jam saulės ar šilumos ar vandens
QUOTE(Rituxx @ 2012 01 06, 11:30)
Tai kad musiškis apelsinmedis jau dabar žydi ir dar apelsinas vienas kabo tokį jau gavom ir nežinom ar reik daug jam saulės ar šilumos ar vandens
Kabo ir ant mano medeliu vaisiai, bet zydes jie tik pavasari, vasara.Mano medeliai tai auga pagal musu metu laikus, o saules savaime aisku jiems reikia ir ziema.
QUOTE(AJIRA @ 2012 01 06, 16:36)
Kabo ir ant mano medeliu vaisiai, bet zydes jie tik pavasari, vasara.Mano medeliai tai auga pagal musu metu laikus, o saules savaime aisku jiems reikia ir ziema.
o jus skiepijot ar tokius pirkot?
O kokio amžiaus jūsų apelsinai buvo, kai pradėjo žydėti?
Mano mama parvežė iš Turkijos sėklų išdygo ir išaugo trys, bet neatsimena, kokio būtent vaisiaus sėklos. Savaitgalį apžiūrėjau savo medelį ir nustebau, kad jis su spygliais. Gal kartais žinote, kuris iš citrusinių turi spyglius?
mano mandarinas (regis) iš sėklos augintas irgi su spygliais. Kažkada ieškojausi, kodėl. Tai buvau radusi lyg ir todėl, kad skaitosi, jog laukinis jis. Žodžiu kaip aš supratau kaip ir su mūsų obelimis, iš sėklos išauga nebūtinai toks medis, koks buvo, kuris davė vaisių. Išaugs laukinukas kažkoks ir tiek bet gal aš ir klystu. Man tai spygliai visai gražūs