Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

Runy, tavo citrinukui ko gero nepatiko ta kelione is draugo pas tave, todel ir meta lapus g.gif .

Cia mano citrinukas:
http://i87.photobuck...pg?t=1170700592
Atsakyti
QUOTE(MamyteVK @ 2007 02 05, 20:39)

vat čia tai citrina thumbup.gif gražesnės namie išaugintos nemačiau! Čia skiepyta ar ne?
Atsakyti
QUOTE(MamyteVK @ 2007 02 05, 22:39)
Cia mano citrinukas:

Tikrai, labai graži citrina thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(MamyteVK @ 2007 02 05, 20:39)

oho tai bent citrina,o kiek metu jinai auga pas tave? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(MamyteVK @ 2007 02 05, 21:39)
Runy, tavo citrinukui ko gero nepatiko ta kelione is draugo pas tave, todel ir meta lapus  g.gif .

Cia mano citrinukas:
http://i87.photobuck...pg?t=1170700592

Gal jiems taip kartais nutinka? Ka daryti? Bijau, kad nenudziutu...
Atsakyti
QUOTE(ifigenija @ 2007 02 05, 21:28)
vat čia tai citrina  thumbup.gif gražesnės namie išaugintos nemačiau! Čia skiepyta ar ne?

Aciu mirksiukas.gif .
Cia ne skiepyta, o is seklu isaugintos dvi citrinukes.

oho tai bent citrina,o kiek metu jinai auga pas tave?

Ji pas mane berods nuo 2004m.
Atsakyti
QUOTE(MamyteVK @ 2007 02 06, 18:20)
Aciu  mirksiukas.gif .
Cia ne skiepyta, o is seklu isaugintos dvi citrinukes.
Ji pas mane berods nuo 2004m.

geras tiek neilgai o tokia jau didele,beje ar vede jau jinai nors karta vaisius? ax.gif dar klausimukas o ar ilgai jinai dygsta? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*irma* @ 2007 02 06, 20:45)
geras tiek neilgai o tokia jau didele,beje ar vede jau jinai nors karta vaisius? ax.gif  dar klausimukas o ar ilgai jinai dygsta? blush2.gif

Na aš tai suprantu, kad neskiepytos vaisių neturi g.gif Mano iš sėklų išdygo per keletą savaičių. Gal per tris kokias, kažkaip jau nebesitikėjau, kad išdygs ir vieną dieną mane nustebino biggrin.gif
Atsakyti
Nusipirkau aš irgi citrinmedį. Ermitaže buvo nuo 80lt. iki 20lt. nukainuoti. Sakau jei ir negyvens, tai nors pinigų negaila. Sakė reikia pukšti 2-3k. per savaitę, trešti. Sakė parduotuvėj yra spec. žemių jiems. Galvoju, o kada jį persodinti? Turbūt pavasarį g.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaidaaa: 07 vasario 2007 - 15:05
QUOTE(Vaidaaa @ 2007 02 07, 15:05)
Nusipirkau aš irgi citrinmedį. Ermitaže buvo nuo 80lt. iki 20lt. nukainuoti. Sakau jei ir negyvens, tai nors pinigų negaila. Sakė reikia pukšti 2-3k. per savaitę, trešti.  Sakė parduotuvėj yra spec. žemių jiems. Galvoju, o kada jį persodinti?  Turbūt pavasarį  g.gif ?

Persodink dabar drąsiai, dar ir išgenėk per tankias, nudžiūvusias, susikryžiavusias šakas. Ti nenupirk citrusams skirtos Juknevičiaus ar Skoraja pomošč žemės -- būna kenkėjų. Geriau paimk kokią Vilniaus žalumos žemę. Sėkmės.
Atsakyti
QUOTE(Runy @ 2007 02 05, 21:29)
Draugas padovanojo citrinmedi, persodino, bet citrinmedis pradejo lapus labai mesti, net sakeles pradejo dziuti, jis pas mane dar tik pora dienu. Nezinau ka daryti. Gal galite ka patarti, arba paaskyti kodel taip vyksta? Gal der persodinimo?Gal del to, kad nestas per lauka ( nors buvo i 3 maisus idetas)...?

Kiek supratau citrinmedžiams labai kenkia centrinis šildymas. Maniškis vos prasidėjus šildymo sezonui puolė mesti lapus. net nesupratau kaip jį gelbėti. Per vasarą atsigavo šiek tiek, bet vistiek prastai atrodo. Šakelės numetusios lapus taip ir liko be lapų, tik išleistos naujos turi lapukus. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*irma* @ 2007 02 06, 19:45)
geras tiek neilgai o tokia jau didele,beje ar vede jau jinai nors karta vaisius? ax.gif  dar klausimukas o ar ilgai jinai dygsta? blush2.gif

Ne vaisiu medelis dar nevede.
Is seklu isauginti medeliai dera tik po keleriu metu, gal po 10-ies... Norint vaisu greiciau, reikia skiepyti medeli.
Seklos sudygsta per mazdaug tris savaites. Bet cia irgi priklauso nuo laikymo salygu: temp., dregmes.
Atsakyti