Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

QUOTE(Tutikutė @ 2011 10 16, 12:11)
Laba diena,

Gal kas suprantat kas cia per medelis? Citrina, apelsinas ar mandarinas? jam gali buti apie 7-9metus kazkur, tik zinau, kad mama pasodino kauliuka i vazona prie kitos geles ir isaugo i stai toki medi. Dabar auginu as su vyru, vyras kazkada buvo apkarpes sakeles, bet nepasakyciau, kad labai sakojasi, daugiau jau i virsu stiebiasi. Dabar medis su vazonu yra apie 1,5m aukscio bigsmile.gif

man labiau panasu kad mandarinas
Papildyta:
gal kas galetu parduoti ar dovanoti citrino sakele kuri turejo vaisiu,noriu savaji paskiepyti 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
neradau atsakymo niekur, tai klausiu tiesiai čia-auginu kalamondiną (calamondin)
user posted image

Turiu jį apie 9mėn., prieš pora dienų masiškai pradėjo kristi lapai, skraido aplink kažkokie rusvi museliukai. Maži vaisiai pradėjo nokti (kurie dar net neužaugę), kelioms šakoms nuo stiebo pradėjo ruduoti koteliai ir lapai. Beje, lapai dar ir susisukę.
Kas galėtų būti, kaip gelbėti?
4u.gif
Atsakyti
o vat man iškilo gal toks kvailokas klausimas, jei aš citriną paskiepyčiau mandarino šakele, kas išeitų? Išvis nevestų vaisių ar būtų citrina, ar mandarinas?
Atsakyti
QUOTE(Lolgimante @ 2011 12 12, 12:38)
o vat man iškilo gal toks kvailokas klausimas, jei aš citriną paskiepyčiau mandarino šakele, kas išeitų? Išvis nevestų vaisių ar būtų citrina, ar mandarinas?

Būtų mandarinas wink.gif, tik neaišku ar būtent ta citrinos veislė yra suderinama su mandarino veisle ir ar skiepas prigytų.
Atsakyti
gal kas parduodat skiepyta citrusiuka? Mielai pirkciau smile.gif
Atsakyti
sveikos radau parduotuvėj nukainuota puscitrinę nudžiugau išsyk čiupau viena bebuvo,nuvargus tokia na kaina irgi 5lt...galvoju ar jai beatsigaus numetė lapukus verysad.gif tikiuosi būna stebuklų ir pavasariop vėl kraus lapus...
user posted image
o jų vaisius ar bus galima valgyt... g.gif
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2011 12 29, 13:40)
sveikos radau parduotuvėj nukainuota puscitrinę nudžiugau išsyk čiupau viena bebuvo,nuvargus tokia na kaina irgi 5lt...galvoju ar jai beatsigaus numetė lapukus  verysad.gif  tikiuosi būna stebuklų ir pavasariop vėl kraus lapus...
user posted image
o jų vaisius ar bus galima valgyt... g.gif

Na ir kur Jūs sugebėjote rasti, kad ir tokią nuvargusią citriną, bet už 5lt? smile.gif aš tikriausiai prasta ieškotoja, nes man derančių citrusų kainos, kuriuos aptinku, visad bent jau dviženklės ir tikrai ne arti 10lt buna :| o taip norėčiau šakelei kokį vieną atsigaivinti ir savo medelius iš sėklos po to paskiepyti.

O dėl pačios citrinos, aš neįsivaizduoju, kaip egltis tokiais atvejais, bet jei būtų mano, tai nuskinčiau tuos vaisius, kad medis nebandytų paskutinių savo syvų jiems atidavinėti (bet aš neturiu ir niekad neturėjau derančio citrinmedžio, tai nežinau ar verta manęs klausyti)
Atsakyti
Sveiki, auginu tris citrusininius medelius - citrina, apelsina ir mandarina jau gal desimt metu, atsiveziau is Italijos. Vaismedziai labai graziai zydi ir nuostabiai kvepia. Pavasari isnesu i kiema, o rudeni inesu i garaza prie lango. Vaisius duoda citrina, mandarinu vos keli uzsimezga, o apelsinai uzsimezga bet veliau nubyra.
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2011 12 29, 12:40)
sveikos radau parduotuvėj nukainuota puscitrinę nudžiugau išsyk čiupau viena bebuvo,nuvargus tokia na kaina irgi 5lt...galvoju ar jai beatsigaus numetė lapukus  verysad.gif  tikiuosi būna stebuklų ir pavasariop vėl kraus lapus...

thumbup.gif tikrai turetu atsigaut. Nukirpk tas pilnai nuvytusias shakas, kad toliau nedzhiutu, ir vaisius nuimk, nebent koki viena del grazhumo palik. Mano citrusai ir ish visishko kelmo atzhelia,- ash juos beveik kasmet per vasaros atostogas 'numarinu' biggrin.gif
kalanondinu vaisiai tai man neskanus schmoll.gif ir shiaip, nezhinau ar baisiai jau gerai valgyt pritreshtus tokius unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uups: 29 gruodžio 2011 - 16:12
ačiū už atsakymus ir mintis tuo nuskabysiu vaisius ir lauksiu pavasario... smile.gif
Atsakyti
Na ką, pasiskundžiau, kad aš pigių citrusų nerandu, o šiandien užėjau į ermitažą, užlindau į nuolaidų kamputį ir radau paskutinį nukainotą kalamandiną 9.99Lt. Tik manasis dar prastesnės būklės, visas nudžiuvęs ir dar buvo vazone be skylės, tai šiandien visą nugenėjau, net ir šakos panašu, kad sausos, bet nepjoviau iki pačios apačios, nes nelabai supratau, ar tikrai visiškai sausos. Kamieno spalva dar daugmaž žalia. Persodinau aš jį į kitą vazoną su skyle, tai šaknys lyg ir sveikos, tačiau greit ten tam vazone būtų supuvę, apačioj kažkokio vos ne molio pripilta ir dar kažkokie maži vabaliukai balti buvo. Uždėjau maišelį aš ant to stagarėlio drėgną ir pastačiau į kampą. Nei šviesu, nei tamsu. Jei jis sugebės atsigauti, tai stebuklas bus. Nesuprantu, kaip gali gėlių parduotuvėse juos taip nudžiovinti. O vaisiukų kiek nuskabiau, vieną atidariau, tai daugybė sėklyčių susiformavusių, įdomumo dėliai padėjau ant šlapios vatos, įdomu ar prasikals smile.gif
Kaži kaip geriau, jį kampe tarp sofos ir lango palikti, ar statyt po papildomu apšvietimu?
Atsakyti
Sveiki,
Noriu jūsų konsultacijos dėl apelsinmedžio, gavom darbe dovanų dar su prikibusiu tikru apelsinu tokį medį Nanjano/orange tree ir nežinom kaip dabar jį prižiūrėti nes lapus per gerą savaitę tai žiauriai numetė,busiu dėkinga kad patarsit kuom tręšti ir kaip auginti. 4u.gif
Atsakyti