Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

QUOTE(Reeeeee @ 2011 10 11, 15:18)
Mandarinas?

Taip.Klementina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Undzinka: 11 spalio 2011 - 15:21
is kur pirko gal zinot?
Atsakyti
QUOTE(3lena @ 2011 10 11, 18:14)
is kur pirko gal zinot?

Zinau:) Pirko is ukininko STAMATAKOS IOANNIS ( Graikija).
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2011 10 11, 14:54)
Rodau koki nuostabu augala gavau dovanu!!! Esu be galo laiminga, dabar tikiuosi,kad jis sekmingai adaptuosis ir sunokins vaisius:)

Puikus augaliukas thumbup.gif Lauksim dabar nuotraukų su prinokusiais vaisiais, o vėliau su žiedais smile.gif
Atsakyti
Wau wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
tikiuosi ir mano apelsinai kada nors, po kokiu 10 metu taip atrodys bigsmile.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2011 10 11, 20:20)
Zinau:) Pirko is ukininko STAMATAKOS IOANNIS ( Graikija).

Niu va, susisiekiau su pardavejais, kaip ir turi dar keleta laisvu, kaina irgi tinka, bet medeliu ugis koks didelis. Dabar jau 2-2,5 m. doh.gif Man bute toki augint turbut be sansu. Kazi jie visi dideli auga, ar yra zemaugiu. Noreciau labai pirkt koki 1 m ilgio, ir kad augtu iki 2-2,5 m. Ar realus mano noras? tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(3lena @ 2011 10 12, 14:16)
Niu va, susisiekiau su pardavejais, kaip ir turi dar keleta laisvu, kaina irgi tinka, bet medeliu ugis koks didelis. Dabar jau 2-2,5 m. doh.gif Man bute toki augint turbut be sansu. Kazi jie visi dideli auga, ar yra zemaugiu. Noreciau labai pirkt koki 1 m ilgio, ir kad augtu iki 2-2,5 m. Ar realus mano noras? tongue.gif

Mano medelis apie 170cm. Rinkausi specialiai zemiausia:) Bet jie gi formuojami, kaip ir visi medeliai. Manau bus galima kirpt virsune, kad sakoturi i sonus.
Sie medeliai gi 4-6 metu amziaus ir auginti butent vazonuose, o ne iskasti is zemes ir ikisti i vazonus.
Atsakyti
Laba diena,

Gal kas suprantat kas cia per medelis? Citrina, apelsinas ar mandarinas? jam gali buti apie 7-9metus kazkur, tik zinau, kad mama pasodino kauliuka i vazona prie kitos geles ir isaugo i stai toki medi. Dabar auginu as su vyru, vyras kazkada buvo apkarpes sakeles, bet nepasakyciau, kad labai sakojasi, daugiau jau i virsu stiebiasi. Dabar medis su vazonu yra apie 1,5m aukscio bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tutikutė: 16 spalio 2011 - 11:13
QUOTE(Tutikutė @ 2011 10 16, 11:11)

Gal kas suprantat kas cia per medelis? Citrina, apelsinas ar mandarinas?

zhinai, ish tokios nuotraukos labai sunku net suprast kad jisai apskritai citrusas...
nufotografuok lapus ish arti,- shiaip jau shitoj temoj buvo kazhkur aprashyms kaip atskirt rusi ish prielapiu ir lapkochiu...
Atsakyti
QUOTE(Tutikutė @ 2011 10 16, 12:11)
Laba diena,

Gal kas suprantat kas cia per medelis? Citrina, apelsinas ar mandarinas? jam gali buti apie 7-9metus kazkur, tik zinau, kad mama pasodino kauliuka i vazona prie kitos geles ir isaugo i stai toki medi. Dabar auginu as su vyru, vyras kazkada buvo apkarpes sakeles, bet nepasakyciau, kad labai sakojasi, daugiau jau i virsu stiebiasi. Dabar medis su vazonu yra apie 1,5m aukscio bigsmile.gif

na kad šakotusi reikia viršūnę nukirpt,o ne šakeles. ax.gif
Atsakyti
Sveikos gyvos,

prisiskaitinėjau labai daug apie bėdas citrinų medelių, bet vis tiek norisi konkrečiai mano sitaucijai atsakymą išgirsti. Pridygo man netyčiom gal 6 medeliai iš nebežinau kurių citrusinių vaisių sėklų. Visus išvežiau mamai ir metus augo gražiai iki rudens. Ir štai visi lapai žemyn nukrito pas ją. Na galvojau gal pertraukė ar kaip, bet kad vienintelė mano citrina (kiek atradau regis laukinė citrina, nes su spygliais) irgi pradėjo mest lapelius. Teturi jų kokius 15-20 ir trys jau nukrito. Prasidėjo nuo to, kad naujai besiformuojantys lapeliai ėmė džiūt, tada viršūnė ties jų formavimosi vieta pradėjo ruduot, o dabar ir dideli lapai krenta. Neseniai persikrausčiau, tai ar čia dėl pasikeitusios vietos gali būt, ar dėl šalčio. Kambary apie 18-19 laipsnių šilumos. Iš tos baimės į virtuvę aš ją pernešiau, visgi ten šilčiau. Nesinori, kad taip imtų ir numirtų. Gal kas panašių bėdų turėjot ir galit ką nors patarti?
Atsakyti
Mano citrusai vasaras leidžia lauke, o spalio mėnesį įnešu į nešildomą šviesią patalpą, žiemą ten tebūna gal kokie 5 - 8 laipsniai šilumos. Vieną žiemą bandžiau iš lauko įneštą laikyti kambary (18-20 laipsnių šilumos). Štai tada numėtė visus lapus, ir šakelės džiūvo. Kai jau liko visai be lapų, neturėjau ką daryt ir apmoviau visą augalą celofaniniu maišu (vazonas liko neuždengtas). Tada nedrąsiai pradėjo leist lapelius ir atsigavo.

Kiek pavyko išsiaiškinti, tai įnešus į šiltą patalpą, lapai garina daug drėgmės, o žemė vazone atvėsusi ir šaknys nepaima iš grunto drėgmės dėl ten esančios vėsos. Ko pasekoje lapai ir krenta. Tokiu atveju įnešus į šiltesnę patalpą pataria palaistyti labai šiltu vandeniu, kad sušiltų žemė ir šaknys, tuomet šaknynas vėl funkcionuos tinkamai, aprūpins lapus drėgme.

Lolgimante, galbūt jūsų mamos namuose prasidėjus šildymui sausokas oras? Galbūt perlaistyta žemė, šaknys pūna ir vėlgi negali aprūpinti lapų drėgme?

Jūsų namuose nėra karšta, todėl siūlyčiau apgalvoti laistymo režimą. Galbūt perlaistėt, kaip daugelis mūsų daro, kai augalas ima mesti lapus. Todėl siūlyčiau patikrint ar ne per drėgna žemė ir jei taip, kurį laiką nelaistyt.
Atsakyti