Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

Persodinau citriną ir aptikau kad žemė(iš parduotuvės!) pilna mažyčių šimtakojukų doh.gif Tai dabar kokiais nuodais juos naikinti? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2011 10 05, 10:11)
Sveiki:) Gal ka sudomins:) Mes jau isigijome, siandien vaziuyosim parsivezti:)Grozis!!!!Ir jau su vaisiais!!!!
Akcija "As myliu Graikija"

kokie faini thumbup.gif tikiuosi, adaptuosis LT nesunkiai unsure.gif

QUOTE(raganiukstiene @ 2011 10 05, 11:29)
as turiu si augaleli, uzderejo vaisiu, augina maziukus, (4men ) lapus meta, bet jau matau, kad ziedus krauna vel bus aplipes, bet kad dar neuzaugino vaisiu, ka daryti?

nieko...citrusams tai normalu.

QUOTE(raganiukstiene @ 2011 10 05, 12:34)
is parduotuves nugnybtas maziuliukas ugutis, kuris jau 3metai auga, jau dave vaisiu 1 metais, 2 ir dabr.

wow! o kaip ishaknydinai? g.gif
kiek bandzhiau,- man niekad nepasiseke schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2011 10 05, 15:06)
kokie  faini  thumbup.gif  tikiuosi, adaptuosis LT nesunkiai unsure.gif
nieko...citrusams tai normalu.
wow! o kaip ishaknydinai? g.gif
kiek bandzhiau,- man niekad nepasiseke schmoll.gif

cia mano b, as tik paskui auginu ir priziuriu, beje augalelis amaro turi, koks brudas negaliu, orchidejos ir toki turi...

yra specialus skystis ar trasos, ikisi jas, kuris skatina isisaknijima ir augima ir i zeme, paliedavau, kai atrode sausa ir viskas, iskarto, saknu nebuvo o ziedus krove, viss nulauzdavau ir t tt stovejo vis ziedus krove 1 metus, paskui pradejo augti..

o vat kaip cia pasielgt su dabartiniais ziedais, kai vaisiu dar neuzaugino nenusprendziu, ka patarsit, palikt.
b sako, reikia mazesnius vaisus numest, kad didesni augtu, as uz tiek, kiek D dave tiek augina.

buvo momentas vis mete lapus, supykus apkarpiau... pasirodo padejo auga toliau. tik jau vazona keist reks, kita menesi persodinsiu i nauja..
padarysiu foto imesiu.
Atsakyti
QUOTE(raganiukstiene @ 2011 10 05, 16:29)

o vat kaip cia pasielgt su dabartiniais ziedais, kai vaisiu dar neuzaugino nenusprendziu, ka patarsit, palikt.
b sako, reikia mazesnius vaisus numest, kad didesni augtu, as uz tiek, kiek D dave tiek augina.

as tai patarciau dali ziedu nuskabyt 4u.gif
Atsakyti
noriu patarimo. Kalamondinas primezgęs vaisių tačiau pradėjo gelsti jo lapai. kaip su juo elgtis?
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2011 10 10, 10:00)
noriu patarimo. Kalamondinas primezgęs vaisių tačiau pradėjo gelsti jo lapai. kaip su juo elgtis?

Sunku pasakyti nematant augalo. Jei labai daug vaisių - gal pabandyti pamažinti jų kiekį? Kažkada taip mano viena citrina numirė. Primezgė baisybę vaisių, o po kiek laiko ėmė mėtyti lapus, nors jau nepamenu, ar lapai geltonavo, ar žali krito. Vis gailėjau gailėjau vaisius nuimti, o jau kai nuėmiau - buvo per vėlu, taip ir nebeatsigavo... O gal kokių trąšų trūksta? Arba šiaip kas nepatinka - per drėgna, netinkama žemė ir t.t.
Atsakyti
dėkui. Bandysiu tirti visas versijas
Atsakyti
Grizusi savaitgali pas tevus, savo vieno apelsino sakele radau be lapu, nudziuvusi.. ryskiai sildymas pakenke doh.gif ir plius pamirsau i kita vieta padet unsure.gif bet... praitais metais lyg i visa ziema prastovejo toje pacioje vietoje ant palanges ir graziausiai perziemojo g.gif
Atsakyti
Šiuo metu mano vienas citrinmedis (jaunas dar) irgi kažkoks "nelinksmas". Labai gausiai žydėjo. Skabiau žiedus, užmezgė du vaisius - irgi nuėmiau, nes mačiau, kad kažkas negerai. Dabar kuris laikas tokioje ramybės stadijoje, lapukai "nelinksmi". Kiti tos pačios veislės citrinmedžiai - ruošiasi žydėti, leidžia naujas šakeles, vienas iš jų su didžiule citrina ir lapai visai kitaip atrodo.

Įtariu, kad nepatiko vasarinė kova su sliekais, nes būtent po to ir pradėjo citrinukas vargti, mėtyti lapus, nors žydėt neatsisakė. Tai jau tęsiasi maždaug 2,5 mėn. Na, bet tikiuosi, kad viskas bus gerai smile.gif
Atsakyti
sveikos, gal kas pardavinejat citrinuka, skiepyta? mielai nupirkciau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 3lena: 10 spalio 2011 - 21:36
Sveiki.
Rodau koki nuostabu augala gavau dovanu!!! Esu be galo laiminga, dabar tikiuosi,kad jis sekmingai adaptuosis ir sunokins vaisius:)
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Mandarinas?
Atsakyti