Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

QUOTE(evaldas5211 @ 2011 02 23, 17:13)
Beje, uups gal galite parodyti savo meyerio citrinos nuotrauką smile.gif?

nezhinau ar ji ten meyerio...bet nera i ka zhiuret,- visishka luoshe doh.gif . Tuoj nufotkinsiu mirksiukas.gif
va:
user posted image

o persodindama esu praradus pora kalamondinu g.gif tuo pachiu juos nudraskiau ir nuo shpaleriu, gall ir tas nepatiko unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uups: 23 vasario 2011 - 17:36
Tai čia turbūt nudžiūvęs kalamondinas, kuriam iš poskiepio kažkas išaugo smile.gif.
Aš turėjau omeny medelį, ant kurio išaugo ankstesnėj nuotraukoj rodytos didžiausios citrinos (šiek tiek oranžinio atspalvio smile.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evaldas5211: 23 vasario 2011 - 17:39
QUOTE(evaldas5211 @ 2011 02 23, 17:39)
Tai čia turbūt nudžiūvęs kalamondinas, kuriam iš poskiepio kažkas išaugo smile.gif.
Aš turėjau omeny medelį, ant kurio išaugo ankstesnėj nuotraukoj rodytos didžiausios citrinos (šiek tiek oranžinio atspalvio smile.gif)

jup, ant shito ir ishaugo didzhiausios citrinos, kad ir kaip tai neitiketina biggrin.gif
ir labai labai skanios,- galima sakyt saldzhios blink.gif
Atsakyti
Skaitau, kad pas jus žydi, vaisius krauna ir stebiuosi. Maniškis toks pusiau gyvas. Nors laistau, persodinau. Naujų lapų neleidžia, turimi - tokie sausi, negyvi atrodo. Nei žydi, nei ką. Nemoku aš jų augint doh.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2011 02 23, 18:45)
jup, ant shito ir ishaugo didzhiausios citrinos, kad ir kaip tai neitiketina biggrin.gif
ir labai labai skanios,- galima sakyt saldzhios  blink.gif

Na, jei saldžios citrinos tai tikrai meyerio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cinside @ 2011 02 23, 17:47)
Skaitau, kad pas jus žydi, vaisius krauna ir stebiuosi. Maniškis toks pusiau gyvas. Nors laistau, persodinau. Naujų lapų neleidžia, turimi - tokie sausi, negyvi atrodo. Nei žydi, nei ką. Nemoku aš jų augint  doh.gif

irnesakyk.gif esu turejus smarkiai virsh 10 citrusiniu medeliu.... dauguma ishmire rolleyes.gif pas mane gyvena/vaisius veda tik itin atsparus smile.gif
o kiek laiko jau turi ta citrusa? gal dar nesiadaptavo? g.gif kartais virsh metu prireikia rolleyes.gif

[quote=evaldas5211,2011 02 23, 22:25]
Na, jei saldžios citrinos tai tikrai meyerio smile.gif
[/quote
rimtai? bigsmile.gif kazhkaip niekada jom nesidomejau,- nenorejau turet- dideles baisiai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2011 02 24, 00:36)
irnesakyk.gif esu turejus smarkiai virsh 10 citrusiniu medeliu.... dauguma ishmire  rolleyes.gif  pas mane gyvena/vaisius veda tik itin atsparus smile.gif
o kiek laiko jau turi ta citrusa? gal dar nesiadaptavo? g.gif  kartais virsh metu prireikia rolleyes.gif

Pavasarį kažkada bus metai. Kai nusipirkau, buvo jau beveik šilta, taigi išnešiau į terasą. Visą vasarą ten augo puikiai, naujus lapus leido. Atėjus rudeniui buvau išvažiavus ir truputį palikau pašalti jį toj terasoj, nes nebuvo kam jį į vidų įnešti blush2.gif
Tai va, kai parnešiau namo, palaipsniui (t.y. po kokį kapą kasdien) numetė dalį lapų, likusių lyg nebemeta, bet tokie negyvi, neelastingi jie. Kaip sausučiai sudžiūvę kokie g.gif
PRieš porą savaičių persodinau. Kol kas nieko naujo.
Galvoju, gal jam nuo sauso oro taip čia... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cinside: 24 vasario 2011 - 06:58
QUOTE(Cinside @ 2011 02 24, 07:54)
Pavasarį kažkada bus metai. Kai nusipirkau, buvo jau beveik šilta, taigi išnešiau į terasą. Visą vasarą ten augo puikiai, naujus lapus leido. Atėjus rudeniui buvau išvažiavus ir truputį palikau pašalti jį toj terasoj, nes nebuvo kam jį į vidų įnešti  blush2.gif
Tai va, kai parnešiau namo, palaipsniui (t.y. po kokį kapą kasdien) numetė dalį lapų, likusių lyg nebemeta, bet tokie negyvi, neelastingi jie. Kaip sausučiai sudžiūvę kokie  g.gif
PRieš porą savaičių persodinau. Kol kas nieko naujo.
Galvoju, gal jam nuo sauso oro taip čia...  g.gif

Na lapai tai lapais... Bet ar šakelės žalios? Jei taip, tai dar yra vilties. Nes jei dabar vėsoka tai gal dar ne laikas jam augti... Citrusai lapelius augina 18-20C temperatūroje.
O į kokį substratą sodinote ir į kokio dydžio vazoną?
Papildyta:
QUOTE(uups @ 2011 02 24, 01:36)
rimtai? bigsmile.gif kazhkaip niekada jom nesidomejau,- nenorejau turet- dideles baisiai  unsure.gif

Tai galima jų mažų nusipirkti, kurie neauga labai dideli smile.gif, priklauso nuo to, ant ko paskiepyta. Šiaip tas populiarusis portugališkas veislynas tokius "mini" ir augina, gal kartais ir įmanoma jų rast pirkt... Šiaip šitaip atrodo http://plants4presen...a...f=95&sit=17 ir čia būtent to portugališko veislyno smile.gif
Atsakyti
QUOTE(evaldas5211 @ 2011 02 24, 13:15)
Na lapai tai lapais... Bet ar šakelės žalios? Jei taip, tai dar yra vilties. Nes jei dabar vėsoka tai gal dar ne laikas jam augti... Citrusai lapelius augina 18-20C temperatūroje.
O į kokį substratą sodinote ir į kokio dydžio vazoną?

Žalios tos šakos biggrin.gif
Tik prie pat kamieno sumedėję.
Sodinau į Vilniaus Žalumos žemę citrusams. Vazonas tai nežinau koks, t.y. kiek litrų doh.gif Skersmuo 17 cm skersmens ir tiek pat aukščio.
O augalas, tas mandarinas kartusis, kuris niekam neskanus, bet mums tai patinka laugh.gif
Atsakyti
Persodinau savo citriną su žiedais ir vaisiais rolleyes.gif bet dabar noriu jūsų patarimo - po kiek laiko galima tręšti? g.gif g.gif
Atsakyti
Siandien puoliau gelbet savo augintini... Vakar palaisciau, o siandin nuejau "papurent" zeme. Nu ir kai pradejo raitytis ir list tokie balti permatomi kirmeliukai blink.gif Tai staigiai nuploviau saknis po tekanciu vandeniu,permenganato tirpale, tada dar syki po tekanciu vandeniu. Nu ir pasodinau i nauja vazona su naujom zemem.... Ziuresim, kaip jis man cia atsigaus unsure.gif Tikiuos jog cia tik tu muselyciu lervos, o ne kokie nematoidai (ar kaip jie ten vadinasi g.gif )
Atsakyti
Sveiki,
auginu ir as citrina/apelsina (sodinau abu, tai nzn kuris isaugo smile.gif ) Uzpuole ja amarai ar kazkas panasaus verysad.gif Limpa lapai, kaip apipurksti kazkuo ir ant kamieno ir sakeliu prilipe "kazkas". Ziurejau, bet vabaliuku nesimato. Nezinau ka daryt g.gif
Atsakyti