Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

QUOTE(Cinside @ 2011 02 22, 20:06)
Na, gėlių trąšomis patręštos citrinos valgyt nenorėčiau  doh.gif  biggrin.gif Bet gal čia įsitikimas toks, kad gėlių trąšos kitokios nei maistinių augalų  ax.gif

man tai baisingai idomu, kiek tu citrusu zmones, pergyvenantys del trashu prisiaugina? kilograma? du? penkis? g.gif
chia viskas, ka ishstenejo mano 2 citrinos:
user posted image
mandarinai nesiskaito, cia tik kelis nukritusius surinkau,- bet kokiu atveju jie neskanus rolleyes.gif
Atsakyti
O koks skirtumas kilogramas ar penki? biggrin.gif Vis tiek jei nuodas, tai nuodas huh.gif
Atsakyti
QUOTE(Cinside @ 2011 02 22, 22:29)
O koks skirtumas kilogramas ar penki?  biggrin.gif Vis tiek jei nuodas, tai nuodas  huh.gif

Nu... pvz., maži arseno kiekiai pagerina žmogaus sveikatą, o šiaip tai arsenas naudojamas kaip žiurkių nuodas.
Atsakyti
QUOTE(Cinside @ 2011 02 22, 21:29)
O koks skirtumas kilogramas ar penki?  biggrin.gif Vis tiek jei nuodas, tai nuodas  huh.gif

nu ka zhinau...ash apskritai isivaizduoju, kad citrusai kambaryj auginami dekoratyviniais tikslais, o ne ukiniais g.gif
Galima paragauti tu vaisiu, nieko neatsitiks citrina-kita suvartojus, kad ir nitratu ten bus rolleyes.gif (bent jau zhieve bus nenupurkshta chemijom). Bet jei sugebama uzhsiauginti kilogramais, kad tai gal tikrai geriau netresht unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2011 02 22, 21:39)
nu ka zhinau...ash apskritai isivaizduoju, kad citrusai kambaryj auginami dekoratyviniais tikslais, o ne ukiniais g.gif 
Galima paragauti tu vaisiu, nieko neatsitiks citrina-kita suvartojus, kad ir nitratu ten bus rolleyes.gif (bent jau zhieve bus nenupurkshta chemijom). Bet jei sugebama uzhsiauginti kilogramais, kad tai gal tikrai geriau netresht unsure.gif

Tai jau tokia didele citrina turi, kad ruosiesi derliu kilogramais imti? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Getira @ 2011 02 22, 21:53)
Tai jau tokia didele citrina turi, kad ruosiesi derliu kilogramais imti?  lotuliukas.gif

chia shiaipsau parashei, ar skaitei paskutines zhinutes? mastau.gif

shiaip esu ir kilograma nuemus, ir du mirksiukas.gif
Atsakyti
Okei, vadinasi savo pyplių dar galiu tręšt ramiai kelerius metus laugh.gif
Atsakyti
Pas mane šiuo metu citrina žydi ir jau keli vaisiai yra užmegzti thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Noriu paklausiti, ar galima ją persodinti dabar? Nes vazonas jau kaip ir mažokas darosi, buvo persodinta prieš metus....
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2011 02 22, 22:27)
man tai baisingai idomu, kiek tu citrusu zmones, pergyvenantys del trashu prisiaugina? kilograma? du? penkis? g.gif
chia viskas, ka ishstenejo mano 2 citrinos:
user posted image
mandarinai nesiskaito, cia tik kelis nukritusius surinkau,- bet kokiu atveju jie neskanus  rolleyes.gif

Cia tai bent derlius clap_1.gif O tai kokio dydzio pats augalas, kad tokio dydzio vaisius veda?
Atsakyti
QUOTE(jurgitel @ 2011 02 23, 09:38)
Pas mane šiuo metu citrina žydi ir jau keli vaisiai yra užmegzti thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif Noriu paklausiti, ar galima ją persodinti dabar? Nes vazonas jau kaip ir mažokas darosi, buvo persodinta prieš metus....

tradicine prasme nepersodinechiau schmoll.gif jei atrodo kad labai mazhai jai vietos,- i didesnio vazono dugna priberk zhemiu, atsargiai ishkelk ish senojo vazono, padek ant tu zhemiu ir krashtus vel naujom zhemem apiberk. Zhydejimo metu shaknys nedraskomos jokiam augalui schmoll.gif

QUOTE(rusneliukas @ 2011 02 23, 10:08)
Cia tai bent derlius  clap_1.gif O tai kokio dydzio pats augalas, kad tokio dydzio vaisius veda?

kokiu 25 cm rolleyes.gif chia tas augalas, kuris didzhiasias citrinas veda. Visos uzhaugo ant pieshtuko dydzhio shakeles
user posted image
neturiu dabar nuotraukos bet shita mano citrina realiai yra kelmas, kuris ishliko nudzhiuvus dideliam kumkatui,- poskiepis,- laukine citrina ishliko. Tik ji labai skursta pas mane unsure.gif 2 metus ish eiles kamavo skydamariai ir voratinklines erkutes ir kiekviena vasara isvazhiuoju atostogu, palieku ja 3 savaitem ir randu beveik negyva wacko.gif dabar ji turi 5 mazhas shakeles ir 7 lapus....6 ish ju ant vienos shakeles doh.gif bet, machiau, viena citrina jau uzhmegzta biggrin.gif baisiai gyvybingas shitas mano citrusas,- neushmushamas biggrin.gif
Atsakyti
Aš tai savo du žydinčius kalamondinus ir vieną limonellą persodinau, neblogai žemių nuo šaknų nuimdamas... Ir nieko, stovi ir toliau krauna žiedus... Vaisiai nesunokę taip pat liko. Ir nė lapelio nenumetė

Tarp kitko, gal kas matėte pirkti Compo trąšų citrusam Vilniuje?
Atsakyti
Beje, uups gal galite parodyti savo meyerio citrinos nuotrauką smile.gif?
Atsakyti