Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

QUOTE(ramintas @ 2006 08 14, 20:25)
Merginos, prasom su vyru, labai prasom patarti... Musu apelsinas, jau keliu metu, sodintas is sodinuko, dabar isemem langa ir jis gavo daugiau skersvejo. lapai pasidare geltoni, krenta, labai greitai ruduoja, nebezinom ka su juo bedaryti. dregmes gauna pakankamai bet ne per daug, trasu taip pat biski. ka dar galeciau padaryti?

langą gražinti atgal smile.gif

O jei rimtai, tai citrusai, kuo vyresni -- tuo sunkiau pakelia visokias permainas, o skersvėja nepatinka visiems augalams.
Atsakyti
Na, apelsinas musu isprotejo, isnesem i kita kambari, slepem nuo skersvejo, tai visai labus baigia numesti, o ir tie paskutiniai jau beveik rudi...
Atsakyti
Gal matėt kur, mergytės, vakarų pakrantėj pirkt citrinmedį? ax.gif
Mano citrinukas "numirė" bet dar tokio augaliuko norėčiau blush2.gif
Atsakyti
Mes auginam citrinmedį jau beveik 10 metų.Nei karto nežydėjo, vaisių nedavė. Bet mums jis gražus kaip dekoratyvinis medelis. Viršūnę tik nupjaunam, kad į viršų nesistiebtų.
Atsakyti
QUOTE(rys @ 2006 08 21, 21:33)
Gal matėt kur, mergytės, vakarų pakrantėj pirkt citrinmedį?  ax.gif
Mano citrinukas "numirė" bet dar tokio augaliuko norėčiau  blush2.gif

O kodel taviskis "numirė" ?
Visa beda, kodel mes taip jo gailim, kad jis net du kartus per vasara be proto graziai zydejo, buvo primezges daug vaisiuku, tiesa, tik viena isaugno iki beveik centimetro skersmens, tas vaisiukas dar turejo augti ir augti...
Atsakyti
Na va. Aš irgi neperseniausiai pasodinau kelias citrinų sėklytes ir išdygo jau trys citriniukai 4u.gif O kiek man džiaugsmo ale "gėlininkei" smile.gif Eisiu dabar ieškot info kaip juos teisingai prižiūrėt, laistyt ir t.t. ax.gif Jei kas nepatingėsit, galėtumėt pasidalinti citrinmedžių auginimo ypatumais wink.gif
Atsakyti
Sveikutės, auginu ir aš citrinmedį jau trečius metus, tačiau, kai tik žiema artėja, pradeda medelis mest lapus, ir stovi plikas, bet pumpurus sukrovęs. Vieni pumpurai išsiskleidžia, kiti taip nukrenta, bet citrinuko taip ir nesulaukiu. Norėjau paklausti ar ir pas jus numeta lapus žiemai, jei ne - kaip auginate? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Veni @ 2006 11 22, 23:29)
Sveikutės, auginu ir aš citrinmedį jau trečius metus, tačiau, kai tik žiema artėja, pradeda medelis mest lapus, ir stovi plikas, bet pumpurus sukrovęs. Vieni pumpurai išsiskleidžia, kiti taip nukrenta, bet citrinuko taip ir nesulaukiu. Norėjau paklausti ar ir pas jus numeta lapus žiemai, jei ne - kaip auginate? blush2.gif

Kiek mačiau pas draugę tai lapų lyg ir nenumeta. Na gal kokį vieną kitą g.gif Reikėtų pasidomėti smile.gif O aš vat radau parduotuvėj trąšas citrusiniams augalams ir nežinau nuo kada reikia pradėti tręšti tą savo citriniuką. Manasis dar tik apie mėnesiuką gyvena, o aš nlb nusimanau gėlių ir medelių auginime ax.gif
Atsakyti
pas mane viena ziema mete kitas pora ne dabar vel meta nesuprasi...sad.gif
Atsakyti
QUOTE(darkness_lower @ 2006 11 23, 12:13)
pas mane viena ziema mete kitas pora ne dabar vel meta nesuprasi...sad.gif

Pažiūrėjau foto su tavo citrinmedžiu. Gražus bigsmile.gif 4u.gif Gal gali patart dėl tręšimo?
Atsakyti
galiu atvirai pasakyt as ji paprastai auginau ir net netresiau kol neatejau cia tik tada pradejau trest citrusiniams augalams skirtomis trasomis
Atsakyti
Draugas padovanojo citrinmedi, persodino, bet citrinmedis pradejo lapus labai mesti, net sakeles pradejo dziuti, jis pas mane dar tik pora dienu. Nezinau ka daryti. Gal galite ka patarti, arba paaskyti kodel taip vyksta? Gal der persodinimo?Gal del to, kad nestas per lauka ( nors buvo i 3 maisus idetas)...?
Atsakyti