Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

QUOTE(Fonda @ 2011 02 13, 18:39)
Tikrai labai esi pagirtina augintoja, kad taip vešliai auginamas augalėlis thumbup.gif  Bet gal padėtum ir mums perprasti citrinos kalbą?  schmoll.gif Ko ji nori? Pvz., kokioj žemėje mėgsta augti? Kokia temperatūra, drėgmė jai patinka? Kur mėgsta stovėti? Ant palangės ar toliau? Pietų? Rytų? O gal šiaurinės? O gal vasarom lauke auginama?Kaip dažnai ir kuo laistoma? Na ir dar tikriausiai yra "slaptos" sąlygos, duodančios tokius gerus rezultatus schmoll.gif Labai visi būsime dėkingi už pasidalinimą  aciuks.gif console.gif

ad as nieko ipatingo nedarau , pasodinta i citrusu zeme , kartais patresiu universaliom trasom , o stovi kur visa diena buna saule ir viskas 4u.gif
Atsakyti
As taip pat saviske persodinu i specialia citrusu zemyte, kai prisimenu - patresiu, o siaip vasaras jau ji dvi gyveno tai jas praleido balkone pries saulyte. ir kaip suprantu patiko tongue.gif
Atsakyti
Mano citrusas pradejo labai sparciai leist(augint) lapus. Sian nusipirkau "rusiskas"
trasas citrinom-mandarinam. Ar jau galeciau trest ar dar palaukt, kol labiau pavasaris "ateis" ? Beje, lapai auga ne ant visu sakeliu, taciau kur neauga- nenudziuvusios. Ar jas patrumpint (nes tokie stagarai kyso blush2.gif ) ar dar palikt??
Atsakyti
Kicia: o trasu aprasyme nera parasyta apie tresima? Siaip manau, kad jau gali po biski tresti, nes augaliukai po biskuti ruosiasi pavasariui. wink.gif
Atsakyti
Ten parasyta tresti pavasari ir vasara 1-2 kartus per menesi.
Atsakyti
Ai dar ten parasyta: 1 v. saukstas ant 1 l vandens(200 ml ant 1 kg zemiu). Tai kokia man daryt koncentracija, jei tik 1 vazonas pas mane?? Na dar turiu 2 vazoniukus kavamedziu (anotacijoje parasyta, kad ir jiems tinka)... g.gif
Atsakyti
Man tai toks klausimas. Aš netręšiu. Bet turbūt reikia g.gif
Bet ar tręšiant tomis citrusų trąšomis vaisius galima valgyt po to? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kicia @ 2011 02 20, 19:13)
Mano citrusas pradejo labai sparciai leist(augint) lapus. Sian nusipirkau "rusiskas"
trasas citrinom-mandarinam. Ar jau galeciau trest ar dar palaukt, kol labiau pavasaris "ateis" ?

reishkia, jau atejo augalui tas pavasaris, jei augt pradejo,- treshk.

QUOTE(kicia @ 2011 02 21, 12:01)
Ai dar ten parasyta: 1 v. saukstas ant 1 l vandens(200 ml ant 1 kg zemiu). Tai kokia man daryt koncentracija, jei tik 1 vazonas pas mane?? Na dar turiu 2 vazoniukus kavamedziu (anotacijoje parasyta, kad ir jiems tinka)... g.gif

nu tai padaryk ta litra ir ishliek per keleta kartu, nu....kam chia kopmplikuotis taip gyvenima? doh.gif Nu, jei nori, aishku, gali zhaisti, shvirkshtu tuos mililitrus matuot, svert kiek vazonas sveria rolleyes.gif

QUOTE(Cinside @ 2011 02 22, 07:18)
Man tai toks klausimas. Aš netręšiu. Bet turbūt reikia  g.gif
Bet ar tręšiant tomis citrusų trąšomis vaisius galima valgyt po to?  g.gif

o tau kadanors pavyko kilogramais tu vaisiu prisiaugint? bigsmile.gif
Atsakyti
Aišku, kad galima patręšus vaisius valgyt. Gi ten į tuos vaisius galvojat viskas ir atkeliauja iš trąšų? Šimtąkart augalas viską perdirba.
Juk niekam nekyla klausimas, jei mėšlu patręši ar galima valgyt, ir jei valgysi ar mėšlas jausis biggrin.gif

Aš tai savo tręšiu ir žiemą ir vasarą kiekvieno laistymo metu, tik žiemą dvigubai mažesne koncentracija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evaldas5211: 22 vasario 2011 - 14:23
Na, gėlių trąšomis patręštos citrinos valgyt nenorėčiau doh.gif biggrin.gif Bet gal čia įsitikimas toks, kad gėlių trąšos kitokios nei maistinių augalų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kicia @ 2011 02 21, 12:01)

Pasidaryk litra vandens su vienu valgomu saukstu. I tuos zemiu svorius nekreipk demesio. Ir viskas bus gerai. smile.gif mirksiukas.gif O trims gelems litras trasu bus pats tas! Nesicackink labai smarkiai. smile.gif Juk i sriuba druska ne gramais dedi, o is akies. Tai ir cia panasiai. mirksiukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Man tiesiog tie "ismatavimai" subalamutijo... Ant visu trasu raso tiek ir tiek ml ant tiek ir tiek litru vandens i r viskas, o cia dar ta kieki isdalina ant kg zemiu doh.gif Tiesiog nesinori nudegint rolleyes.gif
Atsakyti