Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

QUOTE(Daivad @ 2011 01 24, 13:27)
sveikos,
gavom dovanų labai gražų citrinmedį, bet pastebėjau, kad jis man pradėjo lapus mest...  verysad.gif ką daryt? kaip jam pagelbėt? nes žiedų tai tiek daug ir jie nekrenta, bet va, lapai - krenta  unsure.gif

Rudeni reikia papildomo apšvietimo, taip pas mane žuvo dvi Majerio citrinos ir viena Pavlovo. Dabartinę citrina stovi ant palangės +20 ir noksta vaisiai per žiema kartais kartais pražysta, rudeni pradėjo gelsti daviau papildomo apšvietimo. Mane vėl pradeda blokuoti, daugiau nebecituosiu.
Atsakyti
Aciu, merginos, uz atsakymus. smile.gif Mano mandarinas irgi nesivercia su saknimis lauk. Tik tos saknys man kazkokios ilgokos pasirode... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(semptron @ 2011 02 04, 21:05)
Rudeni reikia papildomo apšvietimo, taip pas mane žuvo dvi Majerio citrinos ir viena Pavlovo. Dabartinę citrina stovi ant palangės +20 ir noksta vaisiai per žiema kartais kartais pražysta, rudeni pradėjo gelsti daviau papildomo apšvietimo. Mane vėl pradeda blokuoti, daugiau nebecituosiu.

Na ir iš kokio gi tarybinio vadovėlio šita informacija?
Visų pirma, dabar ŽIEMA, o ne ruduo.
Citrusai, kaip ir visi augalai, turi pumpurus lapų pažastyse ištisus metus. Iš tų pumpurų gali išaugti arba žiedai arba naujos šakelės su lapeliais. Ar žinote, kas apsprendžia tai, kas išaugs iš tų pumpurų?
Atsakyti
Sos sos sos!!!Nezinau kur kreiptis, bet mano citrinmedziui caput verysad.gif Mat nurugstinau zeme doh.gif Ka daryti? Teko persodint, o dabar stoviu as pies ji kasdiena ir meldziuosi, kad isgyventu. Paskiepytas, bet nuo vasara isleistos pirmos sakeles visi lapai(o ju buno net 9) nudziuvo ir nukrito. cray.gif Drauge priverte persodint, o as nieko kito nesugalvojau, ir persodinau. Dabar tik su tuo stagaru ir stovi be jokiu gyvybes zenklu. Ka toliau patartumet daryti g.gif

cray.gif
Atsakyti
maniskis nusprende parodyt gyvybes zenklus: 4 sakeles pradejo leist lapelius rolleyes.gif Tik va dabar klausimas, ar nenumes man ju??? Beje, ar "derlius" (vaisiai) buna kiekvienais metais ar kas kelinti?
Atsakyti
Maniske citrina eina is proto , nesvarbu jai ar ziema ar vasara , va pasirodom 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Jetau, kokia grazi citrina.. Mano augalelis dar tik su 6 lapeliais. Idomu, o kokio amziaus sita grazi citrina? smile.gif
Atsakyti
du metai berods ax.gif dekoju uz pagyras 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos. smile.gif
Neseniai pastebėjau, kad sudygo mano juokais pasėtos mandarino sėkliukės. Norisi išaugint, tik trūksta žinių. Ką dabar reiktų daryt? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(evaldas5211 @ 2011 02 05, 15:58)
Citrusai, kaip ir visi augalai, turi pumpurus lapų pažastyse ištisus metus. Iš tų pumpurų gali išaugti arba žiedai arba naujos šakelės su lapeliais. Ar žinote, kas apsprendžia tai, kas išaugs iš tų pumpurų?

Ir kas gi apsprendžia?Labai norėčiau augint kinkaną,ar kt. citrusą,bet kažkada turėjau citriną,ji vis žydėdavo užmegzdavo vaisių,bet labai greit jie visi nukrisdavo.Ir taip vis keletą metų iš eilės.Po to ją atidaviau draugei,o pas ją visai nunyko.
Atsakyti
QUOTE(emma @ 2011 02 13, 14:27)
Ir kas gi apsprendžia?Labai norėčiau augint kinkaną,ar kt. citrusą,bet kažkada turėjau citriną,ji vis žydėdavo užmegzdavo vaisių,bet labai greit jie visi nukrisdavo.Ir taip vis keletą metų iš eilės.Po to ją atidaviau draugei,o pas ją visai nunyko.

Temperatūra. Jei kokį mėnesį palaikyt 13-19C temperatūroje tuomet žydės.
O krenta dėl nepalankių sąlygų.
Atsakyti
QUOTE(Mėtos namų darbai @ 2011 02 07, 14:34)
Maniske citrina eina is proto , nesvarbu jai ar ziema ar vasara , va pasirodom  4u.gif
user posted image

Tikrai labai esi pagirtina augintoja, kad taip vešliai auginamas augalėlis thumbup.gif Bet gal padėtum ir mums perprasti citrinos kalbą? schmoll.gif Ko ji nori? Pvz., kokioj žemėje mėgsta augti? Kokia temperatūra, drėgmė jai patinka? Kur mėgsta stovėti? Ant palangės ar toliau? Pietų? Rytų? O gal šiaurinės? O gal vasarom lauke auginama?Kaip dažnai ir kuo laistoma? Na ir dar tikriausiai yra "slaptos" sąlygos, duodančios tokius gerus rezultatus schmoll.gif Labai visi būsime dėkingi už pasidalinimą aciuks.gif console.gif
Atsakyti