Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

QUOTE(evaldas5211 @ 2011 01 23, 18:39)
Kokia temperatūra ir kokia palangė?
Beveik 100 proc. vazoninių citrusų problemų (kaip lapų kritimas) kyla dėl šaknų problemų.

Palange pietu pusej, vonioje (del dregmes, tai manau kad pakanka, nes ten ir skalbiniai dziuna, ir mes prausiames; purskiu, kai papildomos dregmes nebuna 2-3 dienas). Tempos nematavau...
Atsakyti
QUOTE(kicia @ 2011 01 23, 21:52)
Palange pietu pusej, vonioje (del dregmes, tai manau kad pakanka, nes ten ir skalbiniai dziuna, ir mes prausiames; purskiu, kai papildomos dregmes nebuna 2-3 dienas). Tempos nematavau...

Jeigu temperatūros žemiau dvidešimties laipsnių tai nelabai tos drėgmės ir reikia.
Atsakyti
Na kad as esu silumos megeja, tai laipsniu tikrai daugiau nei 20, gal net kokie 25 rolleyes.gif Bet gal zeme bloga?.. O gal vazonas netinkamas(per didelis)?... Na bandysim sulaukt pavasario ir spresim , ka daryt cool.gif
Atsakyti
Tai gal vazonas stovi ant šalto paviršiaus?
Arba, jei tikrai +25C, tai esant tokiai palyginus aukštai temperatūrai reikia ir daug šviesos, jau mūsų žiemos 8 val. ilgumo apsiniaukusios dienos nepakanka.
Kokių dar alternatyvių pastatymui vietų turite?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evaldas5211: 24 sausio 2011 - 10:25
Po palange yra radiatorius, tad saknys nesala... Kiti langai i vakaru puse.
Atsakyti
sveikos,
gavom dovanų labai gražų citrinmedį, bet pastebėjau, kad jis man pradėjo lapus mest... verysad.gif ką daryt? kaip jam pagelbėt? nes žiedų tai tiek daug ir jie nekrenta, bet va, lapai - krenta unsure.gif
Atsakyti
Vyras man vis siulo ji pasodint ir augint kaip "bonsa" : mazas zemas vazonas, iki puses pasleptos saknys ir tt. Idomu, tai citrusam patiktu ar cia ne sita "rusis"? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kicia @ 2011 02 02, 11:48)
Vyras man vis siulo ji pasodint ir augint kaip "bonsa" : mazas zemas vazonas, iki puses pasleptos saknys ir tt. Idomu, tai citrusam patiktu ar cia ne sita "rusis"? g.gif

o turi patirties su bonsai medeliais? g.gif esi bent viena auginus?

citrusai ir taip ne itin lengvai auginami rolleyes.gif , jiems reikia itin daug shviesos, gerai parinktu trashu, mazham plokschiam vazone laistyt /purkst teks kelis kartus per diena...ash tai neapsikrauchiau unsure.gif kaip ir bet kokiu bonsu wacko.gif
Atsakyti
O man klausimas iskilo.. Citrusiniams augaliukams reikalingas didelis vazonas ar tinka ir mazesnis? Toks klausimas iskilo, kai as pernai i zeme ismeigiau mandarino sekliuke ir dabar jau metai auginu augaliuka.. Kazkaip ir susimasciau, kokie jiems geriau patinka vazonai? Juk vienoms gelems reikia didesniu, o kitoms uztenka ir mazesniu zemes plotu.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2011 02 02, 13:50)
o turi patirties su bonsai medeliais? g.gif esi bent viena auginus?

citrusai ir taip ne itin lengvai auginami  rolleyes.gif , jiems reikia itin daug shviesos, gerai parinktu trashu, mazham plokschiam vazone laistyt /purkst teks kelis kartus per diena...ash tai neapsikrauchiau unsure.gif kaip ir bet kokiu bonsu wacko.gif

Jokios patirties, tiesiog jis netiki, kad citrusus reikia augint kaip geles/:saknys po zeme, vazonas pagal saknu gniuzula ir pan.. Jo zodziais tariant: medis yra medis ir turi augt mazam vazone su "atvertom" saknim. (matem kazkokia laida apie bonsu auginima, tai ten teige, kad vazonas turi but kuo mazesnis, kad saknys turi but bent iki puses "plikos" ir tt.)
Atsakyti
QUOTE(Getira @ 2011 02 02, 16:04)
O man klausimas iskilo.. Citrusiniams augaliukams reikalingas didelis vazonas ar tinka ir mazesnis? Toks klausimas iskilo, kai as pernai i zeme ismeigiau mandarino sekliuke ir dabar jau metai auginu augaliuka.. Kazkaip ir susimasciau, kokie jiems geriau patinka vazonai? Juk vienoms gelems reikia didesniu, o kitoms uztenka ir mazesniu zemes plotu.. g.gif

Reikalingas vazonas panašaus dydžio kaip šaknys. Kasmet po truputį didint reikia.
Atsakyti
Pas mane citrina nedideliame vazonelyje, taciau manau kai persodinsiu tai i didesni sodinsiu, nes bent jau man atrodo, kad jam noretusi didesnio vazono... nors saknys nesivercia i virsu
Atsakyti