[quote=evaldas5211,2010 12 18, 21:32]
Na... Kai medelis negauna pilnai elementų ir tai matosi ant lapelių (geltonavimai ir pan.) ir duodame augalui tų trūkstamų elementų, tai efektas nesimato ant subrendusių lapų, o tik ant naujųjų, užaugusių vėliau...
O kokioje temperatūroje jis stovi? Ant kokios palangės? Šiaip žiemą reikėtų laistyti dvigubai mažesne trąšų koncentracija. Ir taip pat saikingiau laistyti. Gali būti perlaistymas, nors neaišku, kaip jie krenta, kaip atrodo tie nukrintantys lapeliai? Daug kas skundžiasi, jog nuo radiatorių lapai krenta... Jei augalas stovi ant palangės, siūlau jo nepurkšti vandeniu (jei purškiate), šaltesniuoju metų laiku.
Citrina stovi rytinėj pusėj...laistau maždaug 1 kartą per savaitę. Vandeniu kartais purškiu, bandysiu nepurkšt...
QUOTE(Cinside @ 2010 12 19, 17:15)
Maniškis šis.
Nepersodinau kai nusipirkau, lauksiu pavasario.
O laistau panašiai, kartais rečiau išeina.
O purkšti reikia kasdien?
Nepersodinau kai nusipirkau, lauksiu pavasario.
O laistau panašiai, kartais rečiau išeina.
O purkšti reikia kasdien?
Na tai ir aš dabar tokį turiu, tokiam substrate, tokio pat dydžio vazone, iš to pačio veislyno . Laistau kas 8-9 d., tik aš kiekvienu laistymu pilu trąšų. Laistant reikėtų pastatyti vazoną į kriauklę ir supilti koki 0,5l vandens . Gal dabar nelabai reikia purkšti .
Ok, ačiū. Bandysiu reanimuoti kaip nors. Taip aš jo norėjau, o va kas išėjo
QUOTE(evaldas5211 @ 2010 12 19, 11:32)
O šakalės naujos ruduoja? Ar senosios? Nes jei keletas naujų tai nėra blogai.
Ruduoja senosios
Prieš laistant patikrinu kokia drėgmė vazono viduje, pabeldžiu pirštu per vazoną, jei drėgmės užtenka skamba dusliai, jei trūksta skardžiai. 5 Litrų vazonas piliu 0,5 0,7 litro.
QUOTE(juratere @ 2010 12 19, 19:55)
Ruduoja senosios
Na tai reikėtų tikrinti šaknys, gal pūna, gal džiūna, gal jų yra labai mažai ir t.t.
QUOTE(evaldas5211 @ 2010 12 19, 21:26)
Na tai reikėtų tikrinti šaknys, gal pūna, gal džiūna, gal jų yra labai mažai ir t.t.
Gal reiks pabandyti paziureti,aciukas uz atsakymus Kazkaip man nesiseka su jais...
as taip pat prisidedu prie citrusiuku klubo - rugpjuti mano citrinukei is seklytes buvo 2 metai reguliariai apkarpau sakutes, kurios ne vietoj islenda siuo metu taip pat parudavo keletas senu lapu ir jie nukrito. praeitais metais buvo tas pats, tai manau tai naturalus procesas
Mano citrusas Naujuju Metu proga padovanojo žiedą, baigė žydėt gal lapkritį, dabar maloniai nustabino.
Cirusinių skiepijimas pasiteisina nebent nupjovus kamieną, sodo medžiai sekės skiepyti gerai, bet konkrečiai su apelsinu be šancu. Vienoj bibliotekoj augo grifruktas, pavasarį patręšia, tai jis ir pražįsta, gal 7 metų.
Cirusinių skiepijimas pasiteisina nebent nupjovus kamieną, sodo medžiai sekės skiepyti gerai, bet konkrečiai su apelsinu be šancu. Vienoj bibliotekoj augo grifruktas, pavasarį patręšia, tai jis ir pražįsta, gal 7 metų.
O kiek jusu citrusiukui metuku, kad zydi?
QUOTE(***Andrea*** @ 2010 12 31, 15:18)
O kiek jusu citrusiukui metuku, kad zydi?
Pirktas skiepytas prieš du metus, viso gal penki. Citrus fortunela