Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

QUOTE(semptron @ 2010 10 19, 17:37)
Sodinkit geriau ne apelsiną o mandariną, mažiau reiklus, smulkesnis augalas. Aš abu buvau užauginęs. Skaitykit Roščino patarimus.(nuoroda)

dekui labai 4u.gif
bandysiu kisti y zeme mandarina smile.gif
Atsakyti
Lengviausia pradeda žydėt grifruktai, viena moteris augino metus grifruktą, paskui paliko žiemai verandoj likimo valiai, nei laistė, nei tręšė, o pavasarį palaistė ir tas pražydo stipriai kvepia, sakė kaip adekolono pripilta. Kiek teko šnekėt, tai nebijo šalčio iki minus 15. Taip buvo pražydęs ir apelsinas nuotrauką mačiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semptron: 19 spalio 2010 - 19:10
varge, mano citrina vėl mėto lapus. Kaip sustabdyti šią nelaimę? Kur padariau priežiūros klaidą? Kaip išgelbėti augalą nuo žūties? Gal kas galit padėt? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(semptron @ 2010 10 19, 20:10)
Lengviausia pradeda žydėt grifruktai, viena moteris augino metus grifruktą, paskui paliko žiemai verandoj likimo valiai, nei laistė, nei tręšė, o pavasarį palaistė ir tas pražydo stipriai kvepia, sakė kaip adekolono pripilta. Kiek teko šnekėt, tai nebijo šalčio iki minus 15. Taip buvo pražydęs ir apelsinas nuotrauką mačiau.

*Greipfrutas.
Nesąmonė, nė vienas citrusas negali pernešti tokių šalčių. Vienintelis citrusų artimas giminaitis GALBŪT galėtų (bet ir tai ne -15C) tai poncirus trifoliata (į jį dažnai skiepijami citrusiniai).
Atsakyti
QUOTE(semptron @ 2010 10 19, 16:37)
Sodinkit geriau ne apelsiną o mandariną, mažiau reiklus, smulkesnis augalas. Aš abu buvau užauginęs. Skaitykit Roščino patarimus.(nuoroda)

Kad nereiklus, tai pati patyriau, bet kad bjaurybė greit augantis ir vietos daug užimantis, tai faktas doh.gif Kad jį kur velnias, naujas viršūnes leidžia iš visų įmanomų ir neįmanomų vietų doh.gif Nulaužau tuos mažus ūgliukus, tai žiūrėk, ten pat porą naujų išleidžeidžia.
Dabar kažko trūksta, arba kažko per daug, nes lapai "margi", nors ir tas trūkumas ar perteklius jo augimo nestabdo. Kad jį kur velnias, geraiu mažiau į ūgį, plotį eitų, o sužydėtų lotuliukas.gif Žinau, kad neskiepijus žiedų nesulauksiu, bet pasvajot gi galima lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(evaldas5211 @ 2010 10 21, 15:41)
*Greipfrutas.
Nesąmonė, nė vienas citrusas negali pernešti tokių šalčių. Vienintelis citrusų artimas giminaitis GALBŪT galėtų (bet ir tai ne -15C) tai poncirus trifoliata (į jį dažnai skiepijami citrusiniai).

Gruzinas pardavė Majerio citriną skiepyta į trifoliatą, sakė lauke auga ir nebijo minus 15. Grifruktą mačiau, visus labai stebino. Mandarinas užaugo apie 70cm per gal 4 metus.
Atsakyti
QUOTE(semptron @ 2010 10 21, 16:56)
Gruzinas pardavė Majerio citriną skiepyta į trifoliatą, sakė lauke auga ir nebijo minus 15. Grifruktą mačiau, visus labai stebino. Mandarinas užaugo apie 70cm per gal 4 metus.

"Sakė" nieko nereiškia. Siūlau nepasitikėti "rytietiškais" auginimo metodais ar to pačio Roščino patarimais.
Atsakyti
QUOTE(evaldas5211 @ 2010 10 21, 16:18)
"Sakė" nieko nereiškia. Siūlau nepasitikėti "rytietiškais" auginimo metodais ar to pačio Roščino patarimais.

Kodėl nepasitiki Roščinu?
Atsakyti
QUOTE(jurgitel @ 2010 10 24, 13:19)
Kodėl nepasitiki Roščinu?

Todėl, kad nepastitikiu rusiškais auginimo metodais, o jo būtent tokie. Stengsiuosiu vadovautis labiau vakarietiškais, tų šalių, kuriuose plačiai auginami citrusiniai, ir dar moksliniais tyrimais paremtais, metodais. Dar jo rašymo lietuviškai sugebėjimai nekelia pasitikėjimo.
Atsakyti
QUOTE(evaldas5211 @ 2010 10 24, 14:28)
Todėl, kad nepastitikiu rusiškais auginimo metodais, o jo būtent tokie. Stengsiuosiu vadovautis labiau vakarietiškais, tų šalių, kuriuose plačiai auginami citrusiniai, ir dar moksliniais tyrimais paremtais, metodais. Dar jo rašymo lietuviškai sugebėjimai nekelia pasitikėjimo.

Tai gal gali iš savo patirties kokių gerų vakarietiškų nuorodų įmest? Anglų kalba smile.gif
Atsakyti
Daug ką radau forume http://citrus.forumup.org/
Atsakyti
sveiki, labai apsidziaugiau radusi sia tema. turiu citrinmedi, parsiveziau is siltu krastu. skiepytas turejo vaisiu
[IMG=http://img153.imageshack.us/img153/6158/kipras011.jpg][/IMG]

man isvykus is namu, vyras perlaiste. vaisiai nukrito, lapai nudziuvo ir liko plikos sakos. issigandau gryzusi namo... isnesiau i balkona ir visa vasara ji ten pralaikiau. atsigavo

[IMG=http://img233.imageshack.us/img233/6356/citrina.jpg][/IMG]

neseniai zydejo... bet tik du ziedukai. perzydejo, o vaisius neuzsimezge...

tresiu.

Ka darau blogai? patarkit.. taip noriu uzsiauginti citriniuku 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alicka: 25 spalio 2010 - 14:33