Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

QUOTE(a79 @ 2010 09 20, 20:59)
Aš savo visus kvietkelius persodinau į "Kapų žemę", mandariną taip pat. Ir tinka, ir patinka.

o ten sliekiukų nepalikta? Seniau visas žemes pakaitindavau orkaitėje. Na seną turėjau. Dabar naujon gaila kišt, tai labai bijau visokių bužiukų vazone.

Nusipirkau iš žmogaus tikrą citriną vedančią. Bet va po savaitės turėjimo puolė gelst lapai. Suprantu kad pasikeitimas apšvietimo šilumos, pervežimo stresas. Gal patarsit kaip gelbėti kad neliktų medelis nuogas? Šalia stovi kalamondinas kuris jaučiasi puikiai. Gal jie kaip nors nuodija vienas kitą išskiria kokius eterinius aliejus vienas kitą stelbiančius? Nesiliečia patys augalai, saulės neužstoja. g.gif
Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2010 09 20, 21:59)
Aš savo visus kvietkelius persodinau į "Kapų žemę", mandariną taip pat. Ir tinka, ir patinka.

O būtent kokioje kapų žemėje? Durpetos? Ar seniai jau citrinukai joje auga?
Kažkada buvau citrinmedį įsodinusi į kažkokią žemę su durpėmis, tai ir pasimirė... o gal todėl, kad nusilpo augindamas krūvą citrinų unsure.gif

QUOTE(Enija @ 2010 09 21, 07:27)
Nusipirkau iš žmogaus tikrą citriną vedančią. Bet va po savaitės turėjimo puolė gelst lapai. Suprantu kad pasikeitimas apšvietimo šilumos, pervežimo stresas. Gal patarsit kaip gelbėti kad neliktų medelis nuogas?

O gal kokie kenkėjai užpuolė? Kartais maniškiams irgi taip pasitaikydavo, tai kitoje lapų pusėje pastebėdavau vos plika akimi įžiūrimus baltus taškiukus. Nupurkšdavau deciu ir viskas susitvarkydavo.
Atsakyti
QUOTE(Ragainė @ 2010 09 21, 07:31)

O gal kokie kenkėjai užpuolė? Kartais maniškiams irgi taip pasitaikydavo, tai kitoje lapų pusėje pastebėdavau vos plika akimi įžiūrimus baltus taškiukus. Nupurkšdavau deciu ir viskas susitvarkydavo.

dėkoju
actara jau papurškiau, žemes irgi tuo palaisčiau. Vaisius teks išmest po tokio laistymo. Tai matyt reikia kokio rimtesnio nuodo mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2010 09 21, 06:27)
o ten sliekiukų nepalikta? Seniau visas žemes pakaitindavau orkaitėje. Na seną turėjau. Dabar naujon gaila kišt, tai labai bijau visokių bužiukų  vazone.
Nusipirkau iš žmogaus tikrą citriną vedančią. Bet va po savaitės turėjimo puolė gelst lapai.

Nepastebėjau sliekų g.gif Aš jau senai į tą kapų žemę visas gėles kišu, išskyrus orchidejas.
Gal jūs KAune? TAda pavasariop derėčiaus dėl skiepo blush2.gif

QUOTE(Ragainė @ 2010 09 21, 07:31)
Kažkada buvau citrinmedį įsodinusi į kažkokią žemę su durpėmis, tai ir pasimirė... o gal todėl, kad nusilpo augindamas krūvą citrinų  unsure.gif

Specialiai pažiūrėjau, taip, Durpetos (perku tais dideliais maišais). MAno citrinmedis nuo pirmų dienų toj žemėj auga, jam jau kokie 6 metai, iš sėklytės išaugintas. DAbar jo ūgis, be vazono, jau virš pusantro metro.

Tfu, ne citrinmedis pas mane, o mandarinas doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo a79: 21 rugsėjo 2010 - 11:14
QUOTE(a79 @ 2010 09 21, 12:12)
Specialiai pažiūrėjau, taip, Durpetos (perku tais dideliais maišais). MAno citrinmedis nuo pirmų dienų toj žemėj auga, jam jau kokie 6 metai, iš sėklytės išaugintas. DAbar jo ūgis, be vazono, jau virš pusantro metro.

Ačiū 4u.gif .
Pas mamą citrinmedis jau gal kokių 8 metų iš sėklytės, didžiulis visas - auga kuo puikiausiai bet kokioje žemėje, nei kokie kenkėjai taip puola, vasarą ištisai lauke, o aš su vedančiais vaisius - vargstu, nes tai tas netinka, tai tas netinka, kad net baisu kartais ir rizikuoti. Bet dabar kai turiu keletą - gal vieną pabandysiu į kapų žemę įkišti... smile.gif
Atsakyti
TAi ir pas mane jis jau kaip piktžolė doh.gif Įtariu augtų bet kur. Nespėju laužyt ūgliukų, kad man į viršų nebekiltų, taip ir kovojam, kuris kurį lotuliukas.gif
Atsakyti
sveikos merginos gal kuri pasidalintumet vedacio vaisius citrinos sakele...reiketu siust pirmenybiniu pastu..susimokeciau viska...jai kam negaila iaz..labai noreciau savo citrina paskiepyt ... aciuks.gif skaiciau kad dregnai bei saltai laikant sakele iki 3men issilaiko..tad siuntimas para sutrupuciu neturetu pakenkt...gal kas pasidalintumet...
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2010 09 28, 17:42)
sveikos merginos gal kuri pasidalintumet vedacio vaisius citrinos sakele...reiketu siust pirmenybiniu pastu..susimokeciau viska...jai kam negaila iaz..labai noreciau savo citrina paskiepyt ...  aciuks.gif skaiciau kad dregnai bei saltai laikant sakele iki 3men issilaiko..tad siuntimas para sutrupuciu neturetu pakenkt...gal kas pasidalintumet...

dabar vedetacija sulėtėjusi, neprigis. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2010 09 28, 18:42)
sveikos merginos gal kuri pasidalintumet vedacio vaisius citrinos sakele...reiketu siust pirmenybiniu pastu..susimokeciau viska...jai kam negaila iaz..labai noreciau savo citrina paskiepyt ...  aciuks.gif skaiciau kad dregnai bei saltai laikant sakele iki 3men issilaiko..tad siuntimas para sutrupuciu neturetu pakenkt...gal kas pasidalintumet...

Geriausia daigint šakelę, aišku dabar vėlu.
Atsakyti
QUOTE(Ragainė @ 2010 09 21, 08:31)
Kažkada buvau citrinmedį įsodinusi į kažkokią žemę su durpėmis, tai ir pasimirė... o gal todėl, kad nusilpo augindamas krūvą citrinų  unsure.gif

Atsineštai citrinai gelsta ir bira lapai dvi priežastys, pirma sumažėjęs apšvietimas, antra į šiltą kambarį atnešta su atvėsusiu vazonu.
Derančiai citrinai reikalingos trąšos, tinkama žemė, jauna citrina nuo didelio derliaus gali žut. Pas mane vasarą negalėjo užsimegzti vaisiai buvo per karšta, dabar vėl pilna žiedų, veislė citrus fortunela.
Atsakyti
QUOTE(semptron @ 2010 10 03, 17:38)
Geriausia daigint šakelę, aišku dabar vėlu.

Man nepavyko šakelės įšaknydinti... Niekaip nenorėjo šaknų iškeisti. unsure.gif Gal kažką ne taip dariau?

QUOTE(semptron)
Derančiai citrinai reikalingos trąšos, tinkama žemė, jauna citrina nuo didelio derliaus gali žut. Pas mane vasarą negalėjo užsimegzti vaisiai buvo per karšta, dabar vėl pilna žiedų, veislė citrus fortunela.

Citrus fortunela kažkada turėjau, bet nepatiko jai pas mane. Išgyveno gal tik porą metų.

Dabar turiu citriną (Skiernievicka), maždaug 1,5 metų. Įsigijau mažą pridaigintą šakelę, kuri sparčiai augo ir iškarto jau krovė žiedus. Labai gausiai žydėjusi vasarą (net skabiau žiedus) užmezgė vieną vaisių. Vaisius auga, o citrina sustojo. Matomai dar per sunku... Bet taip gaila nuskinti... Žiūrėsiu, kas bus toliau.

Nuo pat įsigijimo auga Juknevičiaus žemėje citrusams. Na teko šiek tiek su muselėmis pakovoti, bet mes nugalėjom biggrin.gif

Atsakyti
gaila nežinaojau apie šakelių daiginimą. Praradau dvi puikias šekeles bandydama skiepyti. blush2.gif
Atsakyti