Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

QUOTE(Undzinka @ 2010 08 30, 16:49)
Fonda Fonda!!!! Citrinos dydis!!! O jau fonas!!! Noriu tokios citrinos!!! Kur gauti???

Na niekur ir niekada daugiau nepasisekė aptikti... ax.gif Bet...citrinos jau senokai suvalgytos...nepatikėsi,bet visai ne kaip citrinos, o kaip skaniausi skaniausi egzotiški sultingi kvapnūs vaisiai thumbup.gif Be susiraukimų ir iškreiptų veido bruožų... tease.gif O FONAS schmoll.gif Taigi Tavo superiniai meškėnai foną daug kartų pagražintų thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(evaldas5211 @ 2010 08 30, 17:15)
Na jei pirkote augintą ant treliažo ir jei jis buvo tokiame rudame vazone, kokiame yra dabar (plastikiniame). Ir jei to vazono kraštuose yra trys skylės kortelėms įkišti, tai neabejoju, kad augalas iš "Viveiros Foral" portugališko citrusų veislyno. Jeigu taip, tai tikrai Mejerio, nes jie teaugina kalamondinus, kinkanus, žaliąsias ir mejerio, a, ir dar "Limonella", bet jų vaisiai mažesni. Taip kad tikrai mejerio ta, kur nuotraukoje. Jei ją ketinate persodinti patariu sodinti į 1:1 durpių ir pušų žievės mišinį, nes tokiame substrate jie tame veislyne ir auginami. Mano, va, Kalamondinai iš jų, du, tokiame substrate neblogai auga wink.gif. Nors, gerai pagalvojus, dabar nėra pats tinkamiausias metas persodinimui wink.gif.
Na o dėl Gruziniško tai nežinau smile.gif, reiktų pamatyti, kaip tie vaisiai atrodo ant pačio augalo ir pan. wink.gif

O šiaip išties, kur gavote tą portugališką medelį  blush2.gif ?

Labai labai Jums dėkoju, kad taip NETIKĖTAI ir tiek daug labai įdomios informacijos sužinojau aciuks.gif aciuks.gif Jei sakot,kad portugališkas, tai geriau žinot... pirkau tikrai Lietuvoje... O dėl gruziniško, tai gal užmegs kokias kelias citrinukes,parodysim,kai tik bus ką rodyti... Dar kartą labai Jums ačiū.
Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2010 08 30, 21:15)
O koks tikslas skiepyt iš sėklos išaugintą citrusą? Kiek skaičiau, tokie "suvalgyti" ir iš sėklos išauginti citrusai vaisių neveda  g.gif Nebent įdomus pats procesas.

Aš norėčiau, į savo bjaurybę mandariną įskiepyt šakelę, kuri nors karts nuo karto pražydėtų  blush2.gif O dabar...tik ir kariaujam, kad nebesiplėstų nei į aukštį, nei į ūgį, ir nė žiedelio doh.gif

augalo ląstelėse yra "atminties" mechanizmas. Vaisius vesti pradeda suaugęs medelis, tačiau jo šakelės nejaučia fizinio skirtumo ar auga ant motininio augalo ar jau atsidūrė skiepo pavidalu ant per jauno augalo. Tuomet skiepas pradeda vesti vaisius.

Mano skiepas kol kas nenuvyto. Žiūrėsim kas bus toliau hihihi.gif
Atsakyti
Apie skiepyjima citrusiniu:
http://www.statybaju...iepijimas_akute

http://www.rojaussod...i...p;sk=t&sd=a

Gal pravers smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2010 08 31, 06:23)
augalo ląstelėse yra "atminties" mechanizmas. Vaisius vesti pradeda suaugęs medelis, tačiau jo šakelės nejaučia fizinio skirtumo ar auga ant motininio augalo ar jau atsidūrė skiepo pavidalu ant per jauno augalo. Tuomet skiepas pradeda vesti vaisius.

Mano skiepas kol kas nenuvyto. Žiūrėsim kas bus toliau hihihi.gif

Palaukit, dabar jau pasiklydau truputį doh.gif

Kiek teisybės ganduose, kad iš sėklos auginti citrusai neveda vaisių?
Turiu 6 metų mandariną iš suvalgyto vaisiaus sėklos ir jei į jį įskiepysiu kitą tokį pat iš sėklytės išsaugintą mandarinuką, tai tada jis man jau žydės?
Jei taip, tai pas mane trys mandarino stiebai, tada nuo vieno nupjaunu, kitam įskiepiju ir atvirkščiai, ir jau galiu tikėtis žiedų? Paprastai augdamas nežydės, o vat jei padarysiu mainus iš vieno tokio bergždžio augalo kitam, tada žydės?
Jei tai tiesa, tai mano mandarinų laukia egzekucija lotuliukas.gif
Ačiū už nuorodą su skiepijimo pradžiamoksliu 4u.gif

Vistiek dar pasimetus doh.gif Visad galvojau, kad skiepas turi būt nuo natūraliai vaisius vedančio augalo g.gif

Atsakyti
Reikia iskiepint jau zydincio augalo sakele, nes jei iskiepinsit tokio pacio, tai nieko nepesit...
Atsakyti
skiepui šakelės turi būti jau nuo vaisius vedančio medžio.
Na panašiai kaip turėtumėt jauną obelaitę, kuri dar neveda vaisių ir įskiepytumėt vietoj viso vainiko vieną vaisius vedančią šaką nuo medžio kuriam tarkim jau 10 metų. Prigijusi šaka bus derlinga.
Nežinau kokio amžiaus sulaukę citrusiniai pradeda vesti vaisius, tačiau iš sėklos išaugintas spėju būtų dar ir laukinis. Kalbu iš patirties su vaismendžių auginimu.
Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2010 08 31, 08:31)
Kiek teisybės ganduose, kad iš sėklos auginti citrusai neveda vaisių?

Mazhai. Sejant ne hibridus po kokiu 10 metu ir zhydes, ir vaisius ves. Tik beda, kad dauguma komercishkai auginamu medzhiu- hibridai, ypac kalbant apie kokius mandarinus.
Ish seklu rekomanduojama auginti laimus,- anie dazhniausiai zhydi/veda vaisius jau po 3-4 metu mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū už info, dabar jau viskas aišku...atrodo lotuliukas.gif

Pavasarį skelbsiu paiešką žydinčio skiepo blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo a79: 31 rugpjūčio 2010 - 09:33
QUOTE(uups @ 2010 08 31, 09:21)

Ish seklu rekomanduojama auginti laimus,- anie dazhniausiai zhydi/veda vaisius jau po 3-4 metu mirksiukas.gif

dėkui už gerą idėją. Eisiu prisipirksiu laimų ir ieškosiu laimingo kauliuko lotuliukas.gif
Atsakyti
Prisipirkau citrinmedžių "Skierniewicka" smile.gif , gal ir ne pats geriausias laikas persodinti, bet reikia... Gal galit pasakyt, ar normali dabar Juknevičiaus žemė citrinmedžiams, ar galima rasti ką nors geriau? 4u.gif
Atsakyti
Su Juknevičiaus žemėmis tiek paprastom kambarinėm, tiek kaktusinėm, kažkada muselėmis užveisėm gėles, tai tikrai nerizikuočiau, nebent kas pasikeitė.

O maniškis apšalo turbūt verysad.gif Pati kalta, palikau lauke, dabar lapeliai tokie neelastingi, sausoki, naujų neleidžia, žemė nedžiūsta doh.gif Nežinau kaip reanimuot, kai ir namie ne daugiau kaip 16 laipsnių doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ragainė @ 2010 09 20, 20:46)
Prisipirkau citrinmedžių "Skierniewicka" smile.gif , gal ir ne pats geriausias laikas persodinti, bet reikia... Gal galit pasakyt, ar normali dabar Juknevičiaus žemė citrinmedžiams, ar galima rasti ką nors geriau?  4u.gif

Aš savo visus kvietkelius persodinau į "Kapų žemę", mandariną taip pat. Ir tinka, ir patinka.
Atsakyti