Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

QUOTE(Lavrynka @ 2010 08 26, 18:52)
Įtikinai žinok , bandau atgamint ir lygtais valgėm su vyru tuos didelius mandarinus nu tokius kur tuščia būna po žievę lengvi tokie smile.gif ir įkišau į žemę penkais sėklas jos ir išdygo jei atmintis nepaveda  blush2.gif

Viskas, tetos, "statymai" nebepriimami lotuliukas.gif Aš laimėjau - mandarinas lotuliukas.gif
Galų gale, gi vistiek nepatikrins hihihi.gif Kiek girdėjau, kad tokie iš sėklų auginti citrusai, vaisių neveda...tad Lavrynkos "nepažįstamasis" kiaulystės neiškrės ir oficialiai pripažintas mandarinu, citrinos neužaugins hihihi.gif
O dabar oficialiai sutariam, Lavrynka augina mandariną showoff.gif
Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2010 08 26, 23:57)
Viskas, tetos, "statymai" nebepriimami  lotuliukas.gif Aš laimėjau - mandarinas  lotuliukas.gif
Galų gale, gi vistiek nepatikrins  hihihi.gif Kiek girdėjau, kad tokie iš sėklų auginti citrusai, vaisių neveda...tad Lavrynkos "nepažįstamasis" kiaulystės neiškrės ir  oficialiai pripažintas mandarinu, citrinos neužaugins hihihi.gif 
O dabar oficialiai sutariam, Lavrynka augina mandariną  showoff.gif

lotuliukas.gif nors ir hibridą. Kai paskiepys tada ir žinos ką augina. Beje, tikiuosi sėkmingai skiepyti į mandariną apelsino šakelę. Kaip manot ar pavyks? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2010 08 27, 00:57)
Viskas, tetos, "statymai" nebepriimami  lotuliukas.gif Aš laimėjau - mandarinas  lotuliukas.gif
Galų gale, gi vistiek nepatikrins  hihihi.gif Kiek girdėjau, kad tokie iš sėklų auginti citrusai, vaisių neveda...tad Lavrynkos "nepažįstamasis" kiaulystės neiškrės ir  oficialiai pripažintas mandarinu, citrinos neužaugins hihihi.gif 
O dabar oficialiai sutariam, Lavrynka augina mandariną  showoff.gif

Tamtadatam lithuania.gif gun_smilie.gif yahoo.gif first.gif

Va būtent o gal tą lavrynka kadanors paskiepis ir turės krūvą mandarinų tongue.gif
Atsakyti
Žydi ir labai skaniai kvepia mano citrinmedukas...Sunokina nelabai dideles citrinukes, bet irgi gana skanias, ne rūgščias.
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2010 08 28, 19:28)
Žydi ir labai skaniai kvepia mano citrinmedukas...Sunokina nelabai dideles citrinukes, bet irgi gana skanias, ne rūgščias.

O kokia rūšis? Skamba iš apibūdinimo (kad nerūgščios), kaip citrus meyeri, nes tai apelsino ir citrinos mišinys.
O jeigu turėtų būti didesni vaisiai nei užauga gal trūksta kokių medžiagų smile.gif? Nes lapeliai, rodos, šiek tiek linkę į chlorozę wink.gif...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evaldas5211: 28 rugpjūčio 2010 - 19:22
QUOTE(evaldas5211 @ 2010 08 28, 20:20)
O kokia rūšis? Skamba iš apibūdinimo (kad nerūgščios), kaip citrus meyeri, nes tai apelsino ir citrinos mišinys.
O jeigu turėtų būti didesni vaisiai nei užauga gal trūksta kokių medžiagų smile.gif? Nes lapeliai, rodos, šiek tiek linkę į chlorozę wink.gif...

Sveiki,
matau, kad atsirado žmogus žinantis, tai gal padėsi nustatyti mano turimų citrinų vardelius? Nes pati tikrai negalėjau jų "atkasti". blush2.gif Va šita tai neatrodo, kad būtų Mejerio schmoll.gif Lapymas visai ne toks. Jis man panašesnis į Kursky citriną mirksiukas.gif Tačiau šis augaliukas, dar mažutis, buvo gautas iš Gruzijos. Veda vaisius tikrai nedidelius. Ar ko medeliui trūksta, nežinau. Gal tik perdaug tų maisto medžiagų, nes, manau, kad per riebią žemę paėmiau po Kalifornijos sliekų schmoll.gif Reikėtų persodinti, tik kol žydi palauksiu. Bet aš dar turiu kitą citrinmeduką, jau čia pirktą. Tai tikrai labai didelės ir ypatingai skanios buvo citrinos, jau čia rašiau. Irgi įdomu, kokios veislės? Gal Pavlovo? Jei Mejerio, tai manosios gal per stambūs vaisiai buvo?
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2010 08 30, 15:28)
Sveiki,
matau, kad atsirado žmogus žinantis, tai gal padėsi nustatyti mano turimų citrinų vardelius? Nes pati tikrai negalėjau jų "atkasti". blush2.gif Va šita tai neatrodo, kad būtų Mejerio schmoll.gif Lapymas visai ne toks. Jis man panašesnis į Kursky citriną mirksiukas.gif Tačiau šis augaliukas, dar mažutis, buvo gautas iš Gruzijos. Veda vaisius tikrai nedidelius. Ar ko medeliui trūksta, nežinau. Gal tik perdaug tų maisto medžiagų, nes, manau, kad per riebią žemę paėmiau po Kalifornijos sliekų schmoll.gif Reikėtų persodinti, tik kol žydi palauksiu. Bet aš dar turiu kitą citrinmeduką, jau čia pirktą. Tai tikrai labai didelės ir ypatingai skanios buvo citrinos, jau čia rašiau. Irgi įdomu, kokios veislės? Gal Pavlovo? Jei Mejerio, tai manosios gal per stambūs vaisiai buvo?

Fonda Fonda!!!! Citrinos dydis!!! O jau fonas!!! Noriu tokios citrinos!!! Kur gauti???
Atsakyti
Na jei pirkote augintą ant treliažo ir jei jis buvo tokiame rudame vazone, kokiame yra dabar (plastikiniame). Ir jei to vazono kraštuose yra trys skylės kortelėms įkišti, tai neabejoju, kad augalas iš "Viveiros Foral" portugališko citrusų veislyno. Jeigu taip, tai tikrai Mejerio, nes jie teaugina kalamondinus, kinkanus, žaliąsias ir mejerio, a, ir dar "Limonella", bet jų vaisiai mažesni. Taip kad tikrai mejerio ta, kur nuotraukoje. Jei ją ketinate persodinti patariu sodinti į 1:1 durpių ir pušų žievės mišinį, nes tokiame substrate jie tame veislyne ir auginami. Mano, va, Kalamondinai iš jų, du, tokiame substrate neblogai auga wink.gif. Nors, gerai pagalvojus, dabar nėra pats tinkamiausias metas persodinimui wink.gif.
Na o dėl Gruziniško tai nežinau smile.gif, reiktų pamatyti, kaip tie vaisiai atrodo ant pačio augalo ir pan. wink.gif

O šiaip išties, kur gavote tą portugališką medelį blush2.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evaldas5211: 30 rugpjūčio 2010 - 16:28
Kadangi Kaune skiepijančių neatsiranda, tai bandyčiau pasiskiepyti pati blush2.gif Gal kas netoli TEO auginate mandarinuką ir galėtumėte pasidalinti šakele skiepui?
Atsakyti
pabandžiau skiepijimo meną. Apelsino šakelę pritvirtinau prie kalamondino. Žiūrėsiu kas gausis. Nelabai tikiu sėkme nes prastas priėjimas ir laikas toks. Tačiau ruošiuosi per piemą pasiauginti augaliukų iš sėklų ir bandysiu. Labai suintrigavo šis reikalas.
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2010 08 30, 20:33)
pabandžiau skiepijimo meną. Apelsino šakelę pritvirtinau prie kalamondino. Žiūrėsiu kas gausis. Nelabai tikiu sėkme nes prastas priėjimas ir laikas toks. Tačiau ruošiuosi per piemą pasiauginti augaliukų iš sėklų ir bandysiu. Labai suintrigavo šis reikalas.

O koks tikslas skiepyt iš sėklos išaugintą citrusą? Kiek skaičiau, tokie "suvalgyti" ir iš sėklos išauginti citrusai vaisių neveda g.gif Nebent įdomus pats procesas.

Aš norėčiau, į savo bjaurybę mandariną įskiepyt šakelę, kuri nors karts nuo karto pražydėtų blush2.gif O dabar...tik ir kariaujam, kad nebesiplėstų nei į aukštį, nei į ūgį, ir nė žiedelio doh.gif
Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2010 08 30, 21:15)
O koks tikslas skiepyt iš sėklos išaugintą citrusą? Kiek skaičiau, tokie "suvalgyti" ir iš sėklos išauginti citrusai vaisių neveda  g.gif Nebent įdomus pats procesas.

tam ir iskiepijami, kad vaisius vestu mirksiukas.gif
Atsakyti