Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

QUOTE(evaldas5211 @ 2010 04 29, 13:02)
Nu valgomi smile.gif... Bet jie nėra labai skanūs - LABAI rūgštus wink.gif, tikrai ne kaip mandarinai...

Pas mane vieni skanus buvo,saldus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(emma @ 2010 04 29, 10:51)
Merginos,o šitie vaisiai valgomi ?Nes parduotuvėj mano mažasis kai juos pamatė,tai prašė,kad pirktumėm.Bet dar susilaikau,nes niekad citrusinių neauginus,o ir vaisiai jaučiu ,būtų pastoviai apskinti tongue.gif

nu nenusinuodys, ir shiaip vaikams ju skonis nepatinka dazhniausiai,- rugshtoki. Bet nuskint tas visishkai netrukdo biggrin.gif Mano vaikas, neskabydavo vaisiu,- buvau ishaishkinus kad nereik, bet ateina svechiu su vaikais,- ir lieka medelis plikas jei nepasaugai lotuliukas.gif
Atsakyti
O tai kokiuose substratuose jus auginat citrusinius?
Atsakyti
QUOTE(evaldas5211 @ 2010 04 30, 13:58)
O tai kokiuose substratuose jus auginat citrusinius?

ash tai perku spec zheme citrusams smile.gif nors nemazhai metu viena citrusa auginau papraschiausiose durpese, kuriose ir buvo pirktas,- niekaip neishtaikydavau laiko persodint,- tai zhydi, tai vaisiais apkibes. Bet treshiau citrusu trashom,- bujojo ir vargo nemate tongue.gif

Citrusams sarbiausia pralaidi, nesunki zheme. Geriau rugshtesne.
Atsakyti
pusiau i tema - gal kam reikia VILMORIN skystu trasu citrusiniams augalams, mire mano cirtinmedis, liko beveik pilnas 500ml buteliukas, o jos buvo brangios....
Tai jei kam reikia, siulykit mainus ar pinigini ekvivalenta.
Kaune, Z.Sanciuose, galiu atvezti i Vilniu
Atsakyti
Sveikos, pirma jau skundziausi del savo citruso. Isinaikinau skydmarius(atrods, nes nebesimato tu rudu bjaurybiu)bet vistiek lapai krenta kaip krite. Ir jie tokie sviesus, kiti vos nepradeje baltuot, nors ir tresiu su citrusinem trasom.Tuoj medelis liks su gausybe saku be lapu, nebezinau ka bedaryt, gal Jus galit ka patrt. Labai lauksiu Jusu pataru. Aciu uz pagalba
Atsakyti
Galit, man, neismanelei padet nebezinau ka ir neauginu, teisingiau pasimeciau. Ant etiketes raso lot. Citrus unshiu, (ang.Satsuma mandarin).Radau kad tai likerinis citrinmedis, o vaisiai- likerinis mandarinas. Ant kitos etiketes raso(buvo 2 prikabintos prie medzio) Citrus aurantium - karciavaisis citrinmedis, vaisius kartusis apelsinas. Tai ka as auginu is tikro? Zinau tik tiek, kad citrusa.
Atsakyti
QUOTE(ataner24 @ 2010 05 24, 19:31)
Galit, man, neismanelei padet nebezinau ka ir neauginu, teisingiau pasimeciau.  Ant etiketes raso  lot. Citrus unshiu, (ang.Satsuma mandarin).Radau kad tai likerinis citrinmedis, o vaisiai- likerinis mandarinas. Ant kitos etiketes raso(buvo 2 prikabintos prie medzio) Citrus aurantium - karciavaisis citrinmedis, vaisius kartusis apelsinas. Tai ka as auginu is tikro? Zinau tik tiek, kad citrusa.

Tai galent foto ikeltum:)
Arba google ivedus pavadinima ir paziurejus vaizdus manau galima atsirinkti kas pas pacia auga smile.gif
Atsakyti
Kalbant apie citrusų žemes: aš tai priėjau išvados, kad geriausia persodinti parduotuvėje pirktą citrusinį augalą į tokią žemę kokioje jis augo smile.gif. Nes, visų pirma, jei toje žemėje jis ankščiau sėkmingai augo, tai kodėl toliau neturėtų smile.gif? O antra, labai nepraktiška sodinti į kitokį substratą, kadangi skirtingi substratai skirtingai džiūna, tai jei prie šaknų, vidury, kur seniausios šaknys, bus vienokia žemė, o kraštuose - kitokia, tai skirtingais džius ir reiks skirtingai laistyti wink.gif ir aišku, jog tai gerai nesibaigs biggrin.gif
Atsakyti
Gal kas matėt Vilniuje pirkti citrinų? Man labai norisi, tačiau radau tik Ermitaže vieną tokią šiek tiek nuskriaustą. blush2.gif Jau pusmetį ieškau ir nesugebu rasti. Mandarinų-kalamodinų nenoriu. blush2.gif
Atsakyti
Aš irgi seniai norėjusi, nusipirkau natūralių kvapų kambariui biggrin.gif Lauksiu žiedų. O kol kas vasaroja terasoj, žiūrėsim kaip toliau seksis smile.gif
user posted image
Atsakyti
Jei ne paslaptis, kur pirkote ir už kokią kainą smile.gif?
O va štai mano gimtadienio dovanos:
user posted image
Dešinįjį jau persodinau, tai augina naujus lapelius wink.gif. Va:
user posted image
Matau, kad jūsų iš tos pačios veisyklos smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evaldas5211: 20 birželio 2010 - 13:30