Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

maniskis 4 ziedelius nuostabaus kvapo padovanojo bigsmile.gif ir kazka bando augint-brandint g.gif Saulyte tik siltesne pasirode ir lapeliu gausa pasipyle, tik kazko kai kurie lapeliai pradeda ruduot ir nukrinta. schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ataner24: 26 balandžio 2010 - 18:19
QUOTE(ataner24 @ 2010 04 26, 20:18)
maniskis 4 ziedelius nuostabaus kvapo padovanojo bigsmile.gif ir kazka bando augint-brandint g.gif  Saulyte tik siltesne pasirode ir lapeliu gausa pasipyle, tik kazko kai kurie lapeliai pradeda ruduot ir nukrinta.  schmoll.gif

o ka augini?
Atsakyti
O ash, achiudie, savo amzina ligone citrina ish ligu po pusantru metu ishkrapschiau doh.gif (buvo skruzdeles/amarai/skydamariai) po gyvenimo balkone...
buvo telikes kelmas,- vel atzhelineja...neshiu greit i balkona, bet jau saugosiu nuo skruzdeliu labai,- anos, padlos, paskui amaru kolonijas uzhveisia wacko.gif
shtai kaip shiandien mano citrina atrodo:
user posted image

dar turiu niekuo neishsiskirianti mandarina su vaisiais (ir zhydi shiuo metu) ir naujoka: laima 'Limone' (Citrus aurantiifolia), bet jis naujas medelis pas mane, kokiu 25 cm, tik isishaknijusi rykshtele ish esmes. Bet dzhiaugiuos, kad prigijo ir adaptavosi mano namuose smile.gif
Atsakyti
Mano citrina stovi be gyvybės ženklų jau nuo vasario mėn. sad.gif
Atsakyti
Beje, gal kas žino ar pardavinėja vasaromis visi prekybos centrai citrusinius augalus g.gif ? Nes kiek mačiau tiekėjai eksportuoja tik pavasarį... Tai todėl ir įdomu.
Vienu žodžiu, ar kam teko pirkt citrusinį augalą vasarą?
Atsakyti
smile.gif
QUOTE(evaldas5211 @ 2010 04 27, 15:44)
Beje, gal kas žino ar pardavinėja vasaromis visi prekybos centrai citrusinius augalus  g.gif ? Nes kiek mačiau tiekėjai eksportuoja tik pavasarį... Tai todėl ir įdomu.

Teko du kartus rudeni pirkti ,bet tik citrinas
Papildyta:
O mano grazuolis dabar jau visas sunokes,vaisiai daug didesni. Pirkau pries menesi. wub.gif
user posted image

Uploaded with ImageShack.us
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juratere: 27 balandžio 2010 - 16:05
QUOTE(evaldas5211 @ 2010 04 27, 15:44)
Beje, gal kas žino ar pardavinėja vasaromis visi prekybos centrai citrusinius augalus  g.gif ? Nes kiek mačiau tiekėjai eksportuoja tik pavasarį... Tai todėl ir įdomu.

pas mus (De) pardavineja citrusus kiaurus metus. Ir atrodo jie kiaurus metus grazhiai ir dekoratyviai...manau, jokio skirtumo kada citrusa pirkt, vasara dar geriau principe,- mazhiau streso augalui, nei kad ramybes buklej parsineshi i shiltus namus ax.gif
Nors nuo vasario iki balandzhio kazhkaip jie populiariausi g.gif
Atsakyti
Man, niekad neturėjusiai jokio augalėlio, padovanojo apelsinmedį. O aš net kaktusus mamos nuvytinu doh.gif
Kaip jį tinkamai prižiūrėti? Internete bandžiau ieškotis informacijos. Vienur parašyta, kad reikia kuo daugiau saulės, kitur - kuo mažiau.. Apie laistymą irg nenusimanau.

Kaip ten yra su apelsinmedžiais? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ackarike @ 2010 04 26, 21:18)
o ka augini?

net pati gerai nezinau, nes kai pirkom buvo dvi etiketes mandarino ir apelsino, o pardaveja tik atsake, kad taip jiems atveza ir pati nezinojo kas cia.jis pas mane labai daug tiesiogines saules gauna t.y kazkur iki 2val po piet.gal del to lapeliai ruduoj.
Atsakyti
QUOTE(ChiolYn @ 2010 04 27, 21:33)
Man, niekad neturėjusiai jokio augalėlio, padovanojo apelsinmedį. O aš net kaktusus mamos nuvytinu  doh.gif 
Kaip jį tinkamai prižiūrėti? Internete bandžiau ieškotis informacijos. Vienur parašyta, kad reikia kuo daugiau saulės, kitur - kuo mažiau.. Apie laistymą irg nenusimanau.

Kaip ten yra su apelsinmedžiais? smile.gif

Iš esmės taip kaip ir su visais citrusiniais smile.gif. Geriausia būtų statyti ant pietinės palangės. Svarbu NEPERLAISTYTI, laistyti tik tuomet, kai keli viršutiniai žemės centimetrai (~1-2cm) išdžiūsta wink.gif.
Atsakyti
QUOTE(juratere @ 2010 04 27, 16:01)
smile.gif
O mano grazuolis dabar jau visas sunokes,vaisiai daug didesni. Pirkau pries menesi. wub.gif
user posted image

Uploaded with ImageShack.us

Merginos,o šitie vaisiai valgomi ?Nes parduotuvėj mano mažasis kai juos pamatė,tai prašė,kad pirktumėm.Bet dar susilaikau,nes niekad citrusinių neauginus,o ir vaisiai jaučiu ,būtų pastoviai apskinti tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(emma @ 2010 04 29, 11:51)
Merginos,o šitie vaisiai valgomi ?Nes parduotuvėj mano mažasis kai juos pamatė,tai prašė,kad pirktumėm.Bet dar susilaikau,nes niekad citrusinių neauginus,o ir vaisiai jaučiu ,būtų pastoviai apskinti tongue.gif

Nu valgomi smile.gif... Bet jie nėra labai skanūs - LABAI rūgštus wink.gif, tikrai ne kaip mandarinai...
Atsakyti