Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

O kaip įdomu!
Atsakyti
As irgi auginu citrinuka. Senas jis, isaugintas is seklos, bet nekarto taip ir nezidejo. kazkur skaiciau, kad reik per ziema ji laikyti neaikstesneje nei 5 laipsniai silumos, tada tik zydes.Bet man tai nepadejo.Butu tikrai smagu,jei paskiepijus pradetu deret smile.gif tik kazin ar toki sena( 8 metai) kas skiepija sad.gif
Ifigenija, gal zinai is kokio miesto tas zmogus, kuris skiepija citrinukus?
Atsakyti
Vilnietis. As pati irgi skiepijau kiek per senus medzius - buvo 5 metu. Tai skiepytojas sake, kad augalas gali buti trumpaamziskesnis - silpnesne gaunasi jungtis tarp medelio is seklos ir skiepo. Man skiepijo medelius nupjaudamas visa (!) medi kokiu 8 cm. aukstyje. Bet gal galima skiepyti i jaunesnes sakeles, kaip kad daro sodo medziams. Ir skiepyti galima i pvz. apelsino medeli ka nori - kinkana, citrina, mandarina ir atvirksciai. Na bent jau i apelsinus ir citrinas galima skiepyti bet ka. Prazysta kazkur uz 2 metu. Medelis formuojasi grazesnis nei neskiepytas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ifigenija: 07 vasario 2005 - 22:08
Labai aciu uz informacija smile.gif
Atsakyti
mes skiepyjom kokiu 15metu(cia jau ne pirmas bandymas buvo)nei zydejo,nei vaisiu dave,tai ir neber jo pas mus verysad.gif
Atsakyti
Mano citrinmedziui , isaugintam is sekliukes irgi jau 8 metai. As ji vis nugeniu, kartais ziauriai, kaip mano vyras sako, tai jis labai tankus ir aukscio apie pusmetri. Tai atrodo kaip bonsai wub.gif Skiepyti jau turbut neapsimoka g.gif Ryt leksiu pirkt dideliu apelsinu ir daiginsiu, daiginsiu laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rimute T @ 2005 02 06, 19:29)
As irgi auginu citrinuka. Senas jis, isaugintas is seklos, bet nekarto taip ir nezidejo. kazkur skaiciau, kad reik per ziema ji laikyti neaikstesneje nei 5 laipsniai silumos, tada tik zydes.Bet man tai nepadejo.Butu tikrai smagu,jei paskiepijus pradetu deret  smile.gif tik kazin ar toki sena( 8 metai) kas skiepija  sad.gif
Ifigenija, gal zinai is kokio miesto tas zmogus, kuris skiepija citrinukus?

Citrinmedžius žiemą reikia laikyti šalčiau, bet žemiausia temperatūra, kai jie dar išgyvena yra ~4 laipsniai, na čia taip skaičiau bent jau. O šiaip juk yra jų pirkti ir Maximose, vakar mačiau jau su citrinukais geltonais 30Lt kainavo, tikrai nėra labai brangu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(egliuke @ 2005 02 27, 20:01)
Citrinmedžius žiemą reikia laikyti šalčiau, bet žemiausia temperatūra, kai jie dar išgyvena yra ~4 laipsniai, na čia taip skaičiau bent jau. O šiaip juk yra jų pirkti ir Maximose, vakar mačiau jau su citrinukais geltonais 30Lt kainavo, tikrai nėra labai brangu rolleyes.gif

Labai aciu uz patarima. Jei pamatysiu pas save miestelyje citrinuka, tai butinai nusipirksiu smile.gif Bet savo seneles bevaises citrinos ko gero neismesiu, kazkaip gaila ax.gif
Atsakyti

Sveiki,
Nusipirkome citrinmedi. Bet neiviniojo mums ji, ir kol nesem matyt apsalo. Kita diena didzioji dalis lapu kaip sudziuve - sausi, susiriete..Na suprantu,kad cia nuo salcio taip reaguoja. Bet klausimas toks. Ar ataugs tie lapeliai is naujo, ir nkirpti tas sakeles reiketu????

Atsakyti
QUOTE(Ninin @ 2005 03 05, 22:04)
Sveiki,
Nusipirkome citrinmedi. Bet neiviniojo mums ji, ir kol nesem matyt apsalo. Kita diena didzioji dalis lapu kaip sudziuve - sausi, susiriete..Na suprantu,kad cia nuo salcio taip reaguoja. Bet klausimas toks. Ar ataugs tie lapeliai is naujo, ir nkirpti tas sakeles reiketu????

Kiek zinau, turetu atsigauti, bet lapeliai bus tik ant naujai isleistu sakeliu, senosios deja liks plikos. Taigi jei jos ilgos - gal ir verta apgeneti, o jei medelis labai kompaktiskas tai gal ir nebutina. Tik jei genesi butinai pjauk sakeles virs tokio pumpuro kuris nukreiptas i vainiko isore (kad nauja sakele augtu i isore o ne i vainiko vidu). Mazdaug 2-3 mm virs pumpuro. Sekmes!
Atsakyti
QUOTE(egliuke @ 2005 02 27, 20:01)

g.gif savaitgalį buvom Maximoj, tai irgi matėm pirkt citrinmedžių, su tokiom dideeelėm citrinom, bet 130-140 Lt kainavo g.gif .

O šalia buvo kinkanas (su mažiukais alia "apelsinais" - riešuto dydžio, tie, kur su žievele valgomi), tai tas gal apie 70 Lt kainavo.
Atsakyti
QUOTE(liepsnele @ 2005 03 08, 12:09)
g.gif savaitgalį buvom Maximoj, tai irgi matėm pirkt citrinmedžių, su tokiom dideeelėm citrinom, bet 130-140 Lt kainavo  g.gif .

O šalia buvo kinkanas (su mažiukais alia "apelsinais" - riešuto dydžio, tie, kur su žievele valgomi), tai tas gal apie 70 Lt kainavo.

Aš užpraeitą savaitgalį Klaipėdos Maximoj nusipirkau tokį kalamandiną

[attachmentid=14418]

Ant vazonų buvo užklijuota, kad nuolaida, pradžioje 39,99 kaina, o po to 29,99. Buvo citrinos ir kalamandinai už tokią kainą, aišku nėra jie taip išpuoselėti kaip už 100Lt, bet man kaip tik tokio reikia, nes bijau numarinti ax.gif
Atsakyti