Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

Sveikutės, auginu citrinmedį ir madarininį kinkaną, tfu tfu tfu, bet su jais dabar viskas tvarkoj biggrin.gif buvo citrnmedžio nukrite keli labai ir pradėjęs gelsti, bet vyras nugenėjo, tai toks šalias dabar 4u.gif
Atsakyti
Ar jau galima butu savo citrinmedi i balkona stiklinta nesti, neperanksti?
Atsakyti
Jetus, tai jau nieks citrusu nebeaugina??seni forumai siomis temomis uzdaryti, nauji nesukurti, ner kur kreiptis ax.gif Man savo stagara reik kelt is numirusiuju, sakos nukarpytos, kotas beliko, amen kazi jam?Viena viltis-balkonas, ale ar jau galim tyst i ji?
Atsakyti
QUOTE(mistikaa @ 2009 04 10, 15:36)
Jetus, tai jau nieks citrusu nebeaugina??seni forumai siomis temomis uzdaryti, nauji nesukurti, ner kur kreiptis ax.gif Man savo stagara reik kelt is numirusiuju, sakos nukarpytos, kotas beliko, amen kazi jam?Viena viltis-balkonas, ale ar jau galim tyst i ji?

Dar netysk, nebent įstiklintas smile.gif aš irgi apkarpiau prieš gerą mėnesį, likęs buvo tik kotas, bet nieko - žiuriu, jau leidžia šakeles clap.gif
Atsakyti
Ir mano merdinti citrina, beveik be lapu liko, bet nauja saka jau pradejo auginti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgitel @ 2009 04 10, 07:25)
Dar netysk, nebent įstiklintas smile.gif  aš irgi apkarpiau prieš gerą mėnesį, likęs buvo tik kotas, bet nieko -  žiuriu, jau leidžia šakeles clap.gif

Sveikute, pradziai su sventemis!!!!
Tu, kai kerpi nudziuvusias sakeles, nukerpi tik sausaja dali ar ir uzkabini zaliosios?As zalios vietos nelieciau, ''nuciakinau'' iki josios, kazin gerai?
Balkonas istiklintas tik vienas langelis, vel ventiliacijos, daznai lieka pravertas, bet jei nakciai uzverus ji....Gal tempti jau ji i balkona g.gif
Atsakyti
QUOTE(mistikaa @ 2009 04 12, 07:35)
Sveikute, pradziai su sventemis!!!!
Tu, kai kerpi nudziuvusias sakeles, nukerpi tik sausaja dali ar ir uzkabini zaliosios?As zalios vietos nelieciau, ''nuciakinau'' iki josios, kazin gerai?
Balkonas istiklintas tik vienas langelis, vel ventiliacijos, daznai lieka pravertas, bet jei nakciai uzverus ji....Gal tempti jau ji i balkona g.gif

Buvau apkirpus tik nudziuvusias, iki zalios vietos...o del balkono, nu nezinau g.gif as gal dar netempciau...
Atsakyti
Sveikos,
mano citrusai jau seniai šiltnamy, o tai tas pats, kas įstiklintas bolkonas, gal šiltnamy dar vėsiau. Ten joms tikrai geriau, nes pavasarinių šalnų jos nebijo, o šviesos ten daug daugiau nei namie smile.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos,
neskaičiau daug, bet paskaičius paskutinius postus supratau, kad daug kam problemų iškyla su žiemojimu. Tas pats ir man buvo doh.gif
Viskas gerai, jei citrusas nežydi ir nenokina vaisių, tada drąsiai galit žiemai talpint į vėsų rūsį, peržiemos be problemų. Tik pažiūrėkit, kad visiškai neperdžiūtų, bet ir nelaistykit per dažnai, nes supūdysit. Bet jei turite medelį su žiedais ir vaisiais, neneškit jo į tamsų rūsį. Aš šiemet padariau didelę klaidą ir nunešiau didelę citriną su žiedais ir vaisiais į rūsį "pailsėt", tai ji numetė ne tik žiedus ir vaisius, bet ir visus vaisius. Parsinešiau į namą, nupirkus pastačiau specialią lempą, vos atgaivinau, būčiau numarinus nejauną medelį. Dabar jau ji šiltnamy, intensyviai leidžia naujas šakeles ir lapus, tikiuosi, vėl pradės žydėti.
Esmė ta, kad žydintiems ar vasius turintiems medeliams tamsiam rūsy nėra iš kur semtis energijos išlaikyti vaisiams ir žiedams, nes energijos jie semiasi tik iš ŠVIESOS. Ideliausios sąlygos jiems pailsėti per žiemą jiems būtų ŠVIESI patalpa maždaug 5-10С laipsnių temperoj.
Taigi nekartokit mano klaidų mirksiukas.gif
Čia žinoma aktualu bus kitai žiemai, dabar jau drąsiai galima citrinas nešti į įstiklintus bolkonus, šiltnamius, o gal net laukan 4u.gif
Atsakyti
Aš į lauką išnešiau prieš kelias dienas, galvojau citrinukui labai patiks ant saulės būti, jis gi pietų augalas, saulę mėgsta... Ir nudegė nuo saulės visi lapai schmoll.gif Turbūt irgi reikia palaipsniui pratinti.
Atsakyti
O norėjau paklausto kodėl labai gali raukšlėtis-banguotis, tarsi tokie suraukti?? Pažiūrėjau lyg vabaliukų nėra, stovi toj pačioj vietoj kaip visda ir saulės gauna

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aduka @ 2009 04 28, 11:20)
O norėjau paklausto kodėl labai gali raukšlėtis-banguotis, tarsi tokie suraukti?? Pažiūrėjau lyg vabaliukų nėra, stovi toj pačioj vietoj kaip visda ir saulės gauna

Ačiū  4u.gif

Neaa, čia ne vabaliukai. Ir pati neišsiaiškinu, kodėl banguojasi netgi tik ką naujai susprogę lapeliai? schmoll.gif Tikriausiai žemė netinka? Tiksliau rūgštingumas?
Atsakyti