Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

Čia to paties Aleksejaus Roščino svetainė: citrinos

Atsakyti
QUOTE(As ir Morka @ 2009 03 22, 22:32)
Gal pabandyk čia kreiptis  g.gif  Bent jau siūlo skiepytojo kontaktus Vilniuje
http://www.rojaussod...i...75&start=75

Niekaip nesugalvoju ką su savo Calamondinu daryt - visiškai nupliko  doh.gif

visa beda yra ta, kad as tai gyvenu kaune ir i vilniu nebezinau kada beuzsuksiu... doh.gif bet vistiek aciu.
o kad tavo Calamondinas nupliko nesistebek, gal tai tik todel kad ziema?! smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Enija @ 2009 03 23, 00:19)
neskiepytas ir po 15 metų gali nežydėti  schmoll.gif  Nors auga iš sėklos daug vešlesni.  mirksiukas.gif

uoj negasdink!.. unsure.gif verysad.gif vistiek niekaip neiseis (bent siais metais) man jo paskiepyt... verysad.gif o del veslumo, tai buvau idejus nuotraukas ir nepasakyciau kad jis labai jau veslus ir grazus... blush2.gif o gal as ji blogai priziuriu, kad jis toks... net nezinau... kazkoks nelabai grazus?..
Atsakyti
QUOTE(juratere @ 2009 03 22, 02:08)
O as ,kaip ir zadejau,rodausi savaji Calamondina. Tiesa,mano mazesnis,ir kainavo 45lt.

Nu koks grazus thumbup.gif ,o as vakar saviski persodinau,kol kas viskas ok labai tikiuosi ,kad viskas taip ir bus.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 03 20, 10:07)
Pas mus kasmet citrina numeta lapus, tada mes nesam menesiui i vesia patalpa, pavasari9koki balandi) nesame i veranda(tinka stiklintas balkonas) ir ka-atsigauna musu citrina, apsipila lapais. thumbup.gif Kai buvom kretoj, mums paaiskino, kad citrinmedis-medis, ir kaip kiekvienas medis jis meta lapus, turi buti ramybes periodas jam, ypac augantiems musu krastuose. Mat tos, kurias rodot foto, jos is karto atveztos is siltu krastu, ir kita rudeni pacios savininkes isitikins, kai prades citrinmedziai mesti lapus mirksiukas.gif

Augo augo pas mus nuo rudens pirktinė citrina su dviem citrinomis. Buvo lapai su gelsvom ir rausvom dėmėm, nieko mes jos negydėm, nežinojom su kuo. blush2.gif Dabar pradėjo staigiai mesti lapus. Pamanėm, kad neišmaitina didelių vaisių.Trąšų niekam nenaudojam. Nuskynėm abi citrinas. Nepatikėjom, kad gali būti toks jų nuostabiai švelnus skonis ir aromatas, žievė stora, bet minkšta, irgi skani, be aitrumo. Tiesiog vaisius burnoje tirpsta, toks skanumėlis. Ir sėklų iki dešimties radom. Viena citrina buvo gigantė: skersmuo 8,5 cm, ilgis 18 cm. Kita šiek tiek mažesnė. Dabar gailimės, kad neleidom neseniai užmegzti naujų vaisių - tiek gausiai žydėjo... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2009 03 24, 00:22)
Augo augo pas mus nuo rudens pirktinė citrina su dviem citrinomis. Buvo lapai su gelsvom ir rausvom dėmėm, nieko mes jos negydėm, nežinojom su kuo. blush2.gif Dabar pradėjo staigiai mesti lapus. Pamanėm, kad neišmaitina didelių vaisių.Trąšų niekam nenaudojam. Nuskynėm abi citrinas. Nepatikėjom, kad gali būti toks jų nuostabiai švelnus skonis ir aromatas, žievė stora, bet minkšta, irgi skani, be aitrumo. Tiesiog vaisius burnoje tirpsta, toks skanumėlis. Ir sėklų iki dešimties radom. Viena citrina buvo gigantė: skersmuo 8,5 cm, ilgis 18 cm. Kita šiek tiek mažesnė. Dabar gailimės, kad neleidom neseniai užmegzti naujų vaisių - tiek gausiai žydėjo... thumbup.gif

Bet kodel neuzsimezge vaisiai?! g.gif Gaila...
Atsakyti
Kai pražįsta mano citrina, tai su teptuku apeinu kiekvieną žiedą, nes įtariu kad jie ne savidulkiai- jiems reikia bitučių. ax.gif

O kalamodino vaisiai labai šlapi ir aitrūs. Visai nevalgomi. doh.gif
Atsakyti
Na kai citrinmedį žiemą laikai vėsiai, tai su ja viskas OK būna. O kai ji numeta lapus dėl to, kad žiemą laikai šiltam bute, tai gali ir nebeatsigauti. Aš nusipirkau lempą ir laikiau visą žiemą po ja. Gaila, kad per vėlai susigriebiau, tai lapus vis tik numetė, visos šakos nudžiuvo, šiandien jas nukarpiau. Išleido tris naujas, tai augalas nei šioks, nei toks. Na, tikiuosi per vasarą atsigaus ir sustiprės. Tik bėda, kad tos vėsos žiemą nesigaus padaryt. Balkone bus per šalta, rūsio neturim sad.gif
Atsakyti
sveikos merginos, auginu ir as kalamondina, ikeliu foto http://images45.fotk...mantinas-vi.jpg http://images45.fotk...mantinas-th.jpg siuo metu jis numetes visus vaisius yra persodintas ir atrodo taip, labai laukiu kada prades zydeti, nes ziedu kvapas tai labai nuostabus http://images47.fotk...mantinas-vi.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astela99: 25 kovo 2009 - 11:51
Laaabai gražus kalamondinukas. Ir su vaisiais ir be jų. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Charlize @ 2009 03 25, 12:41)
Na kai citrinmedį žiemą laikai vėsiai, tai su ja viskas OK būna. O kai ji numeta lapus dėl to, kad žiemą laikai šiltam bute, tai gali ir nebeatsigauti. Aš nusipirkau lempą  ir laikiau visą žiemą po ja. Gaila, kad per  vėlai susigriebiau, tai lapus vis tik numetė, visos šakos nudžiuvo, šiandien jas nukarpiau. Išleido tris naujas, tai augalas nei šioks, nei toks. Na, tikiuosi per vasarą atsigaus ir sustiprės. Tik bėda, kad tos vėsos žiemą nesigaus padaryt. Balkone bus per šalta, rūsio neturim sad.gif

Supratau doh.gif Tai reikia man citriną į šaltą rūsį nunešti? O kiek toj šaltoj aplinkoj laikyti laiko? Ar nereikia palaipsniui aklimatizuoti? Dar lapai keli laikosi... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2009 03 26, 01:02)
Supratau doh.gif Tai reikia man citriną į šaltą rūsį nunešti? O kiek toj šaltoj aplinkoj laikyti laiko? Ar nereikia palaipsniui aklimatizuoti? Dar lapai keli laikosi... schmoll.gif

Na, iš manęs nelabai čia koks patarėjas. Seną temą paskaityk, aš ten išminties pasisėmiau biggrin.gif
Reikia jiems rudenį/žiemą ramybės periodo. O jei nesigauna jo sudaryt, tada reikia papildomo apšvietimo namie. Aš pasirinkau pastarąjį variantą, tik kiek per vėlai. Nes lapai visi nukrito. Tik viena naujai išleista šakelė liko, dabar dar dvi išleido.
Atsakyti
QUOTE(Charlize @ 2009 03 26, 11:24)
Na, iš manęs nelabai čia koks patarėjas. Seną temą paskaityk, aš ten išminties pasisėmiau biggrin.gif
Reikia jiems rudenį/žiemą ramybės periodo. O jei nesigauna jo sudaryt, tada reikia papildomo apšvietimo namie. Aš pasirinkau pastarąjį variantą, tik kiek per vėlai. Nes lapai visi nukrito. Tik viena naujai išleista šakelė liko, dabar dar dvi išleido.

Dėkoju. doh.gif Nes praktika tai pats geriausias patarimas. Su gyvais įrodymais. Reiškia ir mano citrinukas išgyvens be lapų kol apsilapos. Po trumpos, bet "šaltos" žiemos (rūsyje tongue.gif )
Atsakyti