Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

Turim dideli, sena (30 m) citrinmedi. Deja, citrinos neauga. Pasakykit man tundrai, ar galima kazkokiu budu ji iskiepyti blink.gif
Atsakyti
Labai idomu kokio jis dydžio jeigu jam 30 metų? Papasakok... rolleyes.gif

Jauną medelį tai žinau kad galima skiepyti , tik reikia turėti derančio medžio šakelę. Bet gal jam pakaktų kokių trašų įpilti ir savaime pradėtų derėti?

aš tai norėčiau sužinoti ar galima užsiauginti citrinmedį arba apelsinmedį iš sėklų?
Atsakyti
jeigu citrinmedziui tiek daug metu, ji galima priversti zydet ir deret ... kankinant
ant soniniu saku uzverzi vielutes, ir palieki kuriam laikui
viena bendradarbe mano taip dare

O is seklyciu aisku kad galima ir cirtina ir apelsina uzaugint, bet pirma karta prazys tik po kokiu 15 metu, jeigu neskiepysi
Atsakyti
Bet vistiek yra vilties, kad pražys ?
O gal ir vaisius ves?
Bet jeigu medis 15 metų tai ar kambaryje dar tilps?
Atsakyti
Aciu melsva uz toki kankinanti pasiulyma. Gal reiks pabandyt blink.gif Jauciu reikia su kokiais super sodininkais pasitart.

VasaraT, musu medis butent pasodintas is seklytes - vyro mociute ji pasodino pries 30 metu. Dabar jis mazdaug 3 metru aukscio. Pas mus nuosavas namas, tai jis didziausioj erdvej ir auga sau aukstyn - dar turi kokius 3-4 metrus vietos biggrin.gif
Atsakyti
citrinmedi galima ir REIKIA geneti, kad jis deretu
ypac genet, kad neisaugtu per daug i auksti, tuomet nesvarbu kiek metu - tilps bet kur biggrin.gif
siaip vaismedziai paprastai dera ant horizontaliu soniniu sakuciu, jas reik truputi patrumpint, o kitas, jeigu sutankina augala, nebijot ispjaut.
Atsakyti
aciu tau melsva uz patarimus. Vat as irgi galvoju, kad ji pagenet gerokai reiketu, bet tas medis tik dabar pas mus atsirado, visalaik pas anyta augo, tai ta bijojo prisiliest, o kas bus kai as ji patrumpinsiu doh.gif

Klausyk, o kada ji geriau tom vielutem uzspaust (pavasari, rudeni) ir kiek laiko jas laikyt?
Atsakyti
kai suzinosiu, iskart tau parasysiu

Siaip Lietuvos sodininkystes ir darzininkystes institute (Babtai) yra pirkt deranciu citrinmedziu (www.lsdi.lt - ziurek medelyna ir kainas), gal jie parduotu ir skiepugliu. Tada tik bac, ir valgom citrinas biggrin.gif
Atsakyti
Nu jeigu mano medis kaip tais uzderes, tai zinok tau koks kg citrinu priklauso biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tea @ 2005 01 23, 14:54)
VasaraT, musu medis butent pasodintas is seklytes - vyro mociute ji pasodino pries 30 metu. Dabar jis mazdaug 3 metru aukscio. Pas mus nuosavas namas, tai jis didziausioj erdvej ir auga sau aukstyn - dar turi kokius 3-4 metrus vietos  biggrin.gif

Tea, gal turi foto arba gal gali nufotografuoti savo citrinmedi? blink.gif rolleyes.gif Labai man pasakiskai skamba tie 3 metrai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(melsva @ 2005 01 23, 09:13)
jeigu citrinmedziui tiek daug metu, ji galima priversti zydet ir deret ... kankinant
ant soniniu saku uzverzi vielutes, ir palieki kuriam laikui
viena bendradarbe mano taip dare

O is seklyciu aisku kad galima ir cirtina ir apelsina uzaugint, bet pirma karta prazys tik po kokiu 15 metu, jeigu neskiepysi

nebutinai....cia labai priklausys nuo to, kokios veisles citrusinio sekla buvo paseta. Labai daznai tai buna kokienors hibridiniai, kuriuos,jei ir priversi prazhyst , vaisiu visvien nesulauksi, nes jie elementariai nefertilus...deja...
patikimiausia pirkti ish babtu medelyno arba ishsiauginti ish derancio ugliu.

P.S. Babtuose prekiaujama ir granatmedziais wub.gif
Atsakyti
Apelsinmedzius skiepija toks Aleksej Roščin, kuris be to yra pats atspausdines knygutę apie citrusinių auginima. Vieno medelio skiepijimas - 10 lt (bent jau buvo pries kokius 3 metus), turi ivairiu veisliu. namu tel. 2708345, darbo - 2392829. Geriausiai skiepyti maždaug dviejų metų sodinukus is sėklų.
Atsakyti